Brzi vegeterijanski ručak

četvrtak, 07.07.2011.

Bijeli rižoto

Sastojci:
35 dag riže
0,5 dl ulja
10 dag ribanog sira
pola glavice luka
sol

U prikladnoj posudi zagrijte nekoliko žlica ulja i na umjerenoj vatri popržite nasjeckani luk. Čim luk počne mijenjati boju, uspite rižu. Pirjajte je "na suho" jednu minutu, često miješajući. Zatim ulijte vode koliko treba da se skuha riža. Nastavite kuhati na srednjoj vatri dok se riža ne skuha, povremeno miješajući. Po potrebi povremeno dolijte malo tople vode. Posudu s kuhanom rižom skinite s vatre i umiješajte 1-2 žlice ulja ili odgovarajuću količinu maslaca. Zatim u rižu umiješajte ribani sir. Po potrebi posolite, a eventualno možete i umiješati malo tople vode ako je rižoto postao presuh. Umjesto ribanim sirom, rižoto možete začiniti izmrvljenim sirom feta, svježim kravljim sirom, gorgonzolom ili dr.

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #