Brzi vegeterijanski ručak

utorak, 05.07.2011.

Začinjene tikvice

Sastojci:
1 kg tikvica
1 režanj češnjaka
peršin
origano
sol, papar

Krajeve tikvica odrežite, a zatim ih operite i posužite. Narežite ih na prutiće debljine prsta. Dio unutarnjeg bijelog tkiva možete odstraniti. Češnjak i peršinovo lišće sitno nasjeckajte.
U prikladnoj tavi zagrijte obilnu količinu ulja. U vrelo ulje položite prutiće tikvica. Pržite ih na srednjoj vatri dok ne poprime zlatnožutu boju. Tada veći dio ulja odlijte, a dodajte nasjeckani češnjak i peršinovo lišće, umjereno začinite origanom te posolite i popaprite. Smanjite vatru i minutu-dvije ostavite da jelo kuha na umjerenoj vatri. Potom začinjene tikvice izvadite iz ulja, ocijedite i poslužite.

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #