Brzi vegeterijanski ručak

ponedjeljak, 04.07.2011.

Krumpir s porilukom i keljom

Sastojci:
75 dag krumpira
25 dag kelja
25 dag poriluka
0,5 dl ulja
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
1 žlica koncentrata rajčice
peršinovo lišće
lišće celera
sol, papar

Luk i češnjak, te peršinovo lišće i celerovo lišće sitno nasjeckajte. Krumpir ogulite, operite i narežite na komade, dijelom krupnije, dijelom sitnije. Kelj i poriluk narežite na komadiće. U prikladnu posudu ulijte ulje. Na umjerenoj vatri popržite nasjeckani luk. Čim luk počne mijenjati boju, uspite narezani krumpir. Pirjajte ga nekoliko minuta na srednjoj vatri, češće miješajući. Zatim uspite pripremljeni poriluk i kelj, te sve ostale začine. Nastavite pirjati na srednjoj vatri, a bez poklopca. Češće promiješajte, povremeno dolijevajući po malo vode, kad zatreba. Kad krumpir dovoljno omekša, a suvišna tekućina ispari, popaprite i poslužite.

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #