Brzi vegeterijanski ručak

petak, 24.06.2011.

Pirjani bob

Sastojci:
1 kg boba
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
0,5 dl ulja
peršin
sol, papar

Mladi bob očistite. Luk, češnjak i peršinovo lišće operite i sitno nasjeckajte. U prikladnoj posudi zagrijte ulje. Na umjerenoj vatri popržite nasjeckani luk. Kad luk počne poprimati boju, dodajte nasjeckani češnjak i peršinovo lišće. Zatim uspite pripremljeni bob i pirjajte na srednjoj vatri dok bob dovoljno ne omekša. Povremeno ulijte po malo tople vode i promiješajte. U početku pirjanja posolite i začinite koncentratom od rajčice. Popaprite tek kad je jelo gotovo.
Kod pripreme boba, na početku pirjanja, među začine možete dodati i malo sitno nasjeckane suhe slanine, a možete i umiješati i malo koncentrata od rajčice. Inače, na isti način možete pripremiti i mladi grašak, te mlade mahune boba, graška ili graha.

- 11:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #