Brzi vegeterijanski ručak

petak, 24.06.2011.

Pirjani grašak

1 kg graška
0,5 dl ulja
1 glavica luka
3 režnja češnjaka
1 žlica koncentrata rajčice
peršinovo lišće
sol, papar

Luk, češnjak i peršinovo lišće sitno nasjeckajte. Priredite grašdk odnosno očistite grašak iz mahuna, izvadite i ocijedite grašak iz konzerve il pripremite smrznuti grašak. U prikladnu posudu ulijte ulje. Na umjerenoj vatri popržite luk, češnjak i peršinovo lišće. Zatim uspite grašak i posolite. Dodajte koncentrat rajčice, al budite vrlo umjereni.
Pirjajte na srednjoj vatri dok grašak dovoljno ne omekša. Povremeno promiješajte i dolijte po malo vode. Gotovo jelo popaprite. Prilikom posluživanja eventualno začinite ribanim sirom. Uz grašak možete pirjati i narezanu suhu slaninu. Osim svježeg ili konzerviranog graška, na opisani način možete pripremiti suhi grašak (polovice). Prethodno ga nekoliko sati močite.

- 11:19 - Komentari (1) - Isprintaj - #