30.04.2014., srijeda

Malo ulične fotografije, "za vježbu?", tako nekako ;)

Kao što sam naslov kaže, malo ulične fotografije za vježbu iz kolegija digitalne fotografije, vrlo zanimljiv sadržaj za fotkanje, i svakako ne jednostavan ;)
Pa evo što sam ja "ulovio" na ulicama grada Zagreb, točnije na "Ilici" :)


Link do cijelog albuma :)


DSC_1003

DSC_1071

DSC_1081

DSC_1113

DSC_1126

DSC_1142

DSC_1163

DSC_1171

DSC_1209

DSC_1272

DSC_1303

DSC_1352

DSC_1396

DSC_1406

DSC_1409

DSC_1427

Oznake: ulična fotografija, Zagreb, ilica
10.04.2014., četvrtak

CASE: Free Your Camera, Free Your Idea - uređaj za bežićno upravljanje dSLR fotoaparatima

Crowdunding tipa Kickstarter i Indiegogo te sl. je genijalna stvar za ovakve uređaje gdje community daje ideje projektu u razvoju, s time da ekipa koja razvija projekt izabere njihov cjenovni cilj kojeg moraju dosegnuti kako bih realizirali proizvodnju svojeg proizvoda, odnosno kako bih projekt uspio.

Na IndieGogo-u još samo 4 dana traje crowdfunding za CASE uređaj koji omogućava korisniku bežićno upravljanje dSLR fotoaparata. No, to je samo jedan mali dio ovog uređaja, upravljanje putem iOS i Android uređja, a uskoro i putem Windows računala.Pitate se, čemu to?

Pa samo neki od primjera:
- radite studijsku fotografiju, dosta Vam je tone kabela, malih ekrana, stati i prebaciti fotke, ovako je dSLR direktno spojen na vaš iPad ili računalo i na velikom screenu odmah vidite full fotku (5MB po sekundi)
- iz nekog razloga nemate fizički pristup fotoaparatu, snimate u prirodi, no pada kiša, tuča, vi sjedite u autu, fotić donekle zaštićen usred livade na najboljoj poziciji do koje autom ne možete, ovako em vidite live preview toga što snimate, em možete setirati sve postave vašeg fotoaparata, od ekspozicije do fokusa, pa čak i zoom-a (Canon)
- nemate računalo sa sobom, a trebate obavještavati o nekom događaju putem Interneta, spojite svoj smartphone, odmah full size fotke možete uploadati gdje god vi to želite...
- i još tone i tone funkcija koje god možete smisliti...


Ovdje možete pred-naručiti uređaj: IndieGogo CASE

A ako ste zainteresirani za grupnu kupnju (besplatan shipping, manja cijena), do subote ujutro stignete mi se javiti ako ste zainteresirani! :)
Ili možete popuniti ovu formu - forma za grupnu narudžbu koja ide preko mene

Za sva pitanja, slobodno ih postavite u kometarima. :)

Ali požurite! :)

Oznake: fotografija, gadgeti, dslr, Nikon, Canon, android, iOS, geek, kickstarter, crowdfunding
<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.