25 travanj 2021

Danas je 26 godina od dolaska u Australiju. S dvije torbe u ruci i jednim kuferom, supruga i dvije kcerke, dvanaest i deset godina, u velikoj ptici celicnih krila, poslije leta preko pola Zemlje, stigli smo u terru incognitu. Bljestavilo aerodroma u Adelaide, znacilo je kraj putesejstvija, ali i pocetak novog zivota, grad na moru Dubrovnik, rodno mjesto svih nas, zamijenjeno je novim gradom na moru, Adelaideom. Kulturoloski sok, novi svijet, neki nepoznati ljudi. Ostalo je sve iza nas, rodni Grad, familja, prijatelji, uspomene. Treba poceti iz pocetka, krenuti u zivot kad sam odradio vise od pola zivota, u to sam siguran. Nije lako krenuti iznova u 41.godini, ali ono sto se mora nije tesko.
Hladno je i suncano jutro, ovog 25. aprila 2021. Slicno onome iz vremena od prije 26 godina. Drugih slicnosti nema. U dugoj smo kuci, boljoj, vecoj novijoj, nego onda. Kceri su odavno odrasle, dvoje unucadi uljepsavaju nam zivot, stalno i neprekidno, a trece je na putu. Sin, rodjen u ovoj cudesnoj zemlji, diplomirao je pravo, radi i ocekuje polaganje pravosudnog ispita. On je s nama u kuci, ostali najdrazi, blizu nas, ni pet minuta kolima.
Sjedimo, slavimo Ljubicin rodjendan i godisnjicu dolaska u Australiju. Sretni i zadovoljni predjenim putem. Na trenutke mislim kako je sve ovo brzo proslo, a na trenutke cini mi se da smo stigli sinoc. Necu misliti na bilo sto drugo, nego da se kcerka za mjesec i po zdravo porodi, da nam se familja uveca. A onda,"soto voce" (ispod glasa) o nekim novim zeljama. Necu ici tako daleko, necu okvir zadati u 26 godina. Do tada, puno je posla pred nama i predamnom.
Kako je lijepo zivjeti u Australiji. Ni corona nije poremetila taj osjecaj. SRETNA NAM GODISNJICA. HAPPY ANIVERSARRY.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.