SRETNA NOVA 2011. UZ PANNA COTTU!



Svima koji bar povremeno navrate na ovaj blog želim sve najbolje u novoj 2011. godini! Puno zdravlja, sreće, dobrih poslova, putovanja i svega što si sami poželite!

Mi smo sinoć ostali doma, počastili se večericom, a za desert sam radila panna cottu. Ovo je bila moja prva panna cotta i nije mi jasno zašto mi je toliko dugo trebalo da je se odlučim napraviti. Tako jednostavno i brzo, a tako fino!

Za panna cottu:
500 ml slatkog vrhnja
aroma vanilije
2 žlice šećera u prahu
1 vrećica želatine u prahu
4 žlice hladnog mlijeka

Za preljev:
200 g smrznutog šumskog voća
4 žlice šećera u prahu
1-2 žlice vode

Priprema:
Želatinu pomiješajte sa četiri žlice mlijeka i ostavite desetak minuta da nabubri. U međuvremenu zagrijte slatko vrhnje u koje ste dodali aromu vanilije i šećer u prahu. Netom prije nego vrhnje zavrije, maknite ga s vatre i umiješajte želatinu. Dobro miješajte pjenjačom. Kada se smjesa počne zgušnjavati, ulijte je u kalupe koje ste namočili hladnom vodom. Ja sam koristila keramičke kalupe. Kada se panna cotta ohladi, stavite je u hladnjak na minimalno 3-4 sata, a poželjno je i dulje.
Netom prije posluživanja, pripremite preljev. Šumsko voće, šećer i vodu zagrijavajte dok sve ne postane sirupasto. Isključite i ostavite da se prohladi.
Panna cottu izvadite iz kalupa, tankim nožićem prijeđite uz rubove posudica i na nekoliko ih sekunda uronite u vruću vodu. Iskrenite je na tanjur, ukrasite voćem i uživajte u poslastici!

01.01.2011. u 11:31 | 24 Komentara | Print | # | ^ | Komentari da/ne?

<< Arhiva >>