utorak, 01.04.2008.

Referendum za NATO

Jedna od najakutalnijih tema danas je svakako pitanje ulaska u NATO, bez referenduma. Postoje podaci kako se 70% građana izjasnilo kako su ¨za¨ referendum o ulasku u NATO.
Između ostaloga, pa mi živimo u demokraciji, iliti vladavini puka, te je samim time kontradiktorno da nam naša vlast ne dopušta izjašnavanje po tome pitanju, već su preuzeli tu veliku odgovornost na svoja pleća. I iako nam govore kako je taj famozni ulazak, nešto što Hrvatska čeka već godinama i nešto što će promijeniti život na bolje, nitko nam ne govori koje sve posljedice ulazak u NATO nosi sa sobom.
Tako malotko zna da svaka zemlja članica mora imati vojne baze, što upućuje na činjenicu da će se i u Hrvatskoj izgraditi takve bezopasne vojne baze. Isto tako hrvatsko zakonodavstvo nema jurisdikciju nad područjem te iste baze, a naš zračni prostor biti će otvoren za njihova svakodnevna manevriranja i vojne vježbe. Te između ostalog kao bonus nagradu cijelog paketa ulaska u NATO, naši vojnici dobivaju mogućnost putovanja na najrazvikanija svjetska bojišta. Vjerujem da trljaju ruke od sreće.
Žalosno je da država nije pružila ljudima pravovaljane i dostupne podatke o ulasku u NATO, o prednostima i nedostacima. Pa naravno, dok je puk neuk, vlast je čvršća. To je tradicija koja se proteže još od mračnog srednjeg vijeka.
No da ne skrenem s teme pljujući po vlasti. Bez obzira na osobna stajalište o ulasku u NATO, iskreno se nadam da vas što veći broj ima zajedničko mišljenje o referendumu, te da ćete pomoći u borbi za podsjećanje ''onih gore'' na naša prava i želje. Jer ipak jest svrha vlasti da provodi želje naroda, a ne obratno.

Stoga ovdje vam je link do službenih stranica pokretača peticije, kojom se skupljaju potpisi za ostvarenje referenduma.

Do slušanja :-)

- 18:45 -

Komentari (11) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  travanj, 2008  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Travanj 2008 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Sentimentalna čavrljanja o aktualnim temama. Ne očekujte ništa, budite spremni na sve.

Flash vijesti

Korade mrtav- nakon poduže potrage, odbijeglog generala su pronašli pokraj njegove vikendice. Otvorio je vatru na policajce, te time jednog i smrtno ranio. Da,da,da,da njegova 5 žrtva. Nedugo nakon toga presudio je i sam sebi. Istraga još traje dok se ne skupe svi dokazi.
Bush u srednjoj bio navijačica- Tijekom srednje škole Bush nije kao većina igrao football, već mu je bilo draže obući se u navijačicu, te zabavljati pubiku. Toliko o zrelosti i težnji da postane američi predsjednik.

Counter

counter create hit