26.04.2010., ponedjeljak

I živjeli su sretno do kraja života...



Nešto zanimljivo i za one koji su u vezi i za one koji nisu, ali bi htjeli biti - savjet za dugu i sretnu vezu. Uglavnom imamo tendenciju tražiti svoju "drugu polovicu", "srodnu dušu" i slično, dakle nekog tko će nas "kompletirati", ispuniti sve naše (emocionalne) potrebe, s kim ćemo biti sretni i neće nam nitko drugi trebati. Mudri ljudi kažu da je to sasvim krivi pristup i da bi nam partner idealno trebao "pokrivati" oko 40% naših emocionalnih potreba.

Drugim riječima, ne može jedna osoba vama biti i mama i tata i najbolji prijatelj/-ica i kućni ljubimac i dijete i mentor i psihijatar i... Ta osoba može djelomično ispunjavati neke od tih funkcija, ali odrasle osobe u punom smislu te riječi imaju široku mrežu veza i poznanstava na koju se oslanjaju umjesto da budu ovisne o samo jednoj osobi.

Uostalom, ako malo razmislite, vjerojatno i vi birate različito društvo za različite aktivnosti. S nekim ljudima volimo putovati, možda zato što nisu naporni, što se lako prilagode svakakvim situacijama, što ne kompliciraju oko smještaja, hrane, prijevoza i ostalog. Opet, s drugim ljudima možda volimo izlaziti van i tulumariti, jer su opušteni, zabavni, vole plesati i slično. Čak i ako imamo prijatelja koji nas prate u svim životnim situacijama (rijetki su, ali postoje, i valja ih čuvati kao kap vode na dlanu :)), ipak od njih ne očekujemo da nam kuhaju kao mama ili nas gnjave kao mlađi brat.

Ili ako pogledamo iz još jedne perspektive - ni svoj novac ne biste uložili u samo jedne dionice, zar ne? Raspršite svoje investicije! smijeh
- 13:00 - Komentari (5) - Isprintaj - #   |