25.02.2009., srijeda

Što ako je sve istina?



Od pamtivijeka su se odlično prodavala razna magična rješenja za sve naše probleme. Vračare, uroci, magija, u novije vrijeme pilule za mršavljenje, brza zarada i slični magični štapići. Ako ne želite da razni šarlatani na vama dobro zarađuju, preporučljivo je uzgajati nepovjerljivost, cinizam i zdrav razum. Ja prva savjetujem kritičnu procjenu svake avanture u koju ulazite i obavezno čitanje "sitnih slova" na svim dokumentima. Ali ponekad naiđemo na naizgled magična rješenja za koja se (nakon kritične procjene) pokaže da nitko ne profitira od njih, osim nas samih. Nemoguće, kažete? Pa, da nabrojimo neke: meditacija, vizualizacija, afirmacije, NLP, EFT, CBT ... Osim ako želite platiti nekome hrpu novaca da vas podučava u tim tehnikama (a ne morate, sve informacije je danas lako naći na internetu ili u knjižnici), sve su one besplatne i njihova upotreba vas ništa ne košta.

Većinom ljudi na nabrojano samo odmahnu rukom i pomisle "new age šarlatani" (ili neku drugu varijaciju). Ni ja nisam neki gorljivi zagovornik svih navedenih pojmova i tehnika. Neki mi se čine i malo bezvezni, ali, ali ALI!

Što ako je sve to istina? Što ako stvarno možete postići čuda uz pomoć jednostavne vizualizacije svojih ciljeva? Što ako su svakodnevne afirmacije dovoljne za povećanje samopouzdanja i uspješnosti? Što ako?

Obzirom da vas većina tih tehnika ništa ne košta, napravite test! Odlučite se da "ima nešto u tome" i pokušajte s meditacijom, istražite osnove CBT-a, ujutro si pred ogledalom ponovite par afirmacija... Dozvolite si barem malo vjerovati u mogućnost da takve stvari djeluju. I javite rezultate! sretan
- 10:54 - Komentari (5) - Isprintaj - #   |