03.12.2008., srijeda

Putnik ili vozač?



Upozorenje: post sam napisala iznervirana ljudima koji uvijek samo kukaju i nikad ne poduzmu ništa. ;) Nije da sam puno bolja, ali barem uz kukanje i poduzimam nešto. :)

And bad mistakes
I've made a few
I've had my share of sand kicked in my face -
But I've come through


Ako ste nezadovoljni svojim životom, vjerojatno jadikujete i žalite se kako baš vi nemate sreće u životu, bogate roditelje, utjecajne prijatelje, veze na pravim mjestima i još ponešto. Imam samo jedan savjet: prestanite kriviti druge i preuzmite odgovornost za sebe. Ne mogu uvijek drugi ljudi i okolnosti biti odgovorni za to kako živimo svoj život.

Da, naravno da nemate savršen život. Pa što? Donijeli ste neke pogrešne odluke, na nekom životnom raskršću skrenuli u krivom smjeru. Koga briga? To se dogodilo, što je-tu je, prošlost je iza vas. Važno je jedino što ćete učiniti danas da bi sutra vaš život bio bliže vašim željama.

Pogledajte to ovako: ako se vozite u autobusu kao putnik, ne možete očekivati da će vas autobus dovesti točno do mjesta na kojeg želite stići. Isto tako ne možete utjecati na to kojim cestama će autobus voziti, koliko će vožnja biti udobna, koliko brzo ćete stići nekamo… S druge strane, ako ste vi vozač u svojem automobilu, imate potpunu kontrolu nad svime – od najmanjeg pritiska na gas ili okreta volana do odabira odredišta i puta do njega.

Odaberite – da li u svom životu želite biti putnik ili vozač?

PS. Preporučam čitanje izvrsnog članka na istu temu: »Hack Yourself«.

- 11:40 - Komentari (2) - Isprintaj - #   |