siječanj, 2011 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Komentari On/Off

Broj posjetitelja:

Free Website Counters


Navigacija:

Naslovnica
O nama
Trasa utrke
Povijest utrke
Fotografije
Sponzori
Kontakt
Rezultati





srijeda, 19.01.2011.

Utrka KUTINA - VOLODER 2010.



Maraton klub Kutina i Organizacijski odbor Voloderskih jeseni uspješno su organizirali 10. jubilarnu utrku Kutina – Voloder. Ova utrka ima dugu tradiciju, a start prve utrke bio je 1983. godine. S prekidima utrka se održavala do 1994. g. kad je totalno zaboravljena iako je u to vrijeme bila jedna od boljih i jačih utrka. Nekoliko nas je trčalo i tada pa je ovo za nas bio samo nastavak, a ovi mladi trkači ne znaju da se tih godina organizirano odlazilo na utrke kod nas i u svijet. Utrku je otvorio gradonačelnik Kutine g. Davor Žmegač, a iako je padala kiša na start ispred robne kuće došlo je 37 trkača i trkačica iz Hrvatske i Slovenije. Nakon nekoliko kilometara odvojila se mala grupa brzih trkača koji su do kraja vodili borbu za prva tri mjesta. Na kraju u finišu je pobijedio mladi Nikola Mikulić, član AK Dinamo-Zrinjevac. Nikola je 13 km. pretrčao za 47 minuta, a nekad je trenirao na kutinskom stadionu i bazenu i sad je jedan od boljih mladih trkača u državi.



Drugi je bio Miroslav Kralj iz AK Žumberak u vremenu 47 min. i 28 sekundi, a treće mjesto je zauzeo kutinski trkač Đuro Komlenović za 47 min. i 36 sek.
Kod žena prvo mjesto je osvojila poznata dugogodišnja trkačica Ana Kresojević iz AK Veteran iz Zagreba. Drugo i treće mjesto su zauzele Marina Kirin i Željka Stjepanović obje iz Čazme.
Nakon zajedničkog ručka i druženja na bini u Voloderu održano je proglašenje pobjednika i podjela pehara za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji. Važno je napomenuti da su pehare dobili i najmlađi Nikola Mikulić i najstariji natjecatelj Kamer Halili. Kamer je 1946. godište i omiljen je među trkačima, a Nikola je 1990. godište, tako da se potvrđuje teza da za trčanje ne postoje dobne granice. Svi natjecatelji dobili su majice,medalje, iso sport i ciljne liste. Za Maraton Klub Kutina nastupili su Mirsad Veladžić, Danijel Kepe. Zrinko Frankulin i Željko Krpes.



Ipak mi smo više nego zadovoljni brojem trkača koji su došli na utrku, a zadovoljni prijemom i organizacijom bili su i trkači pa su najavili da se vidimo i iduće godine. Velike zahvale idu i članovima naših obitelji od najmlađih iz obitelji Kepe, Frankulin, Masinović i ostalih koji su se brinuli za okrepne stanice do naših dragih žena koje su to sve držale pod kontrolom.



Hvala Org. odboru Voloderskih jeseni, a ponajviše Sučija Danijelu koji je vodio brigu s Voloderske strane (bravo Sučko kako bi rekao Kepe) i g. Davoru Žmegaču što se odazvao našem pozivu pa jedno bravo i za gradonačelnika i neka nam se više puta pridruži na bazenu. Policija je više nego odlično obavila svoje i hvala motoristi koji nije spavao samo da bi vozio kraj nas i da bi mi bili sigurni.
I naravno hvala medijima na izvještajima s naše utrke --No1 NET-u i RM.

Komentari (3)


Otvorena je službena stranica utrke

Danas je otvorena službena stranica Utrke "Voloderskih jeseni" 2011. god.

Komentari (4)


Sljedeći mjesec >>