< rujan, 2012  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Komentari On/Off

Broj posjetitelja:

Free Website Counters


Navigacija:

Naslovnica
O nama
Trasa utrke
Povijest utrke
Fotografije
Sponzori
Kontakt
Rezultati

petak, 14.09.2012.

Održana 12. utrka Kutina - Voloder

U nedjelju, 09.09.2012. u sklopu manifestacije Voloderske jeseni, održana je 12. Tradicionalna međunarodna utrka Kutina – Voloder. Organizatori utrke su sportska udruga Moslavina u pokretu te Udruga Voloderska jesen. Utrka ima status službene utke i uvrštena je među 23 najbolje utrke cestovnog trčanja u Hrvatskoj u rasporedu Hrvatske Udruge za cestovno i planinsko trčanje te se boduje za New balance kup.

Image and video hosting by TinyPic

To je ujedno i jedan od razloga što je utrka bila iznimno posjećena od strane Hrvatskih trkača, ali i trkača iz Mađarske. Drugi od razloga što je u utrci sudjelovalo čak 96 trkača je bila odlična organizacija same utrke. Riječi pohvale na račun organizacije su se čule od brojnih trkača, ali značajne pohvale su došle od strane trkača koji pohode sve utrke u Hrvatskoj te su to i relevantne pohvale.

Image and video hosting by TinyPic

Na samom startu utrke, u 10 sati ispred robne kuće u Kutini, bili su nazočni: organizator utrke Danijel Kepe, gradonačelnik grada Kutine Davor Žmegač, te prvotni pokretač same utrke Marcel Vučetić. Ove godine zbog propozicija krovne Udruge cestovnog trčanja, organizatori su povećali kilometražu sa prethodnih 12,7 na 15 km. Stoga je utrka u dužini od 8 km prolazila ulicama Grada Kutine a 7 km kroz naselja Općine Popovača.

Image and video hosting by TinyPic

Cilj utrke je bio u Voloderu pred pozornicom i u okviru manifestacije Voloderska jesen. Na proglašenju su trkačima nagrade dodjeljivali gradonačelnik Kutine, Davor Žmegač, gosp. Marcel Vučetić te ultimate borac Dražen Glavaš. U utrci su sudjelovala najjača imena cestovnog trčanja u Hrvatskoj. I ove godine bilo je trkača rekreativaca sa područja Grada Kutine i Općine Popovača što je između ostaloga i želja organizatora da se na ovaj način propagira sport i trčanje te da se privuče što više rekreativnih trkača na utrku.

Kako je ove godine medijski pokrovitelj utrke bila i Radio Moslavina koja je svojim emisijama nastojala informirati građane Kutine i okolice o ovoj utrci, odaziv publike je bio daleko veći nego prošle godine, no očekuje se da će iduće godine odaziv biti još veći.

Organizatori se zahvaljuju ovim putem i na svesrdnoj pomoći članovima karate kluba iz Kutine koji su volontirali u organizacijskim poslovima te posebno Marijani Kepe koja je u organizacijskim poslovima dala veliki doprinos.

Image and video hosting by TinyPic

U utrci je sudjelovalo 95 natjecatelja, od toga 73 muška i 22 žene.

Pobjednik utrke je bio Lajos Berec sa rezultatom 0:50:04
Slijede: Drago Paripović 0:51:14
Zoran Žilić 0:51:55

Najbolji rezultat za žene je imala Zita Kacser 0:54:38
Matea Matošević 0:56:57
Marija Vrajić 1:00:07

U utrci je sudjelovalo 20 trkača iz Kutine, od toga 12 iz Sportske udruge Moslavina u pokretu, četvorica iz karate kluba, dva individualca, jedan iz Ak Vrbovec i jedan iz Ak Maratonjare.

Članovi Moslavine u pokretu osvojili su 6 medalja u kategorijama: MU23, M35, M45, M55, ŽU23 te najmlađa trkačica.

Komentari (0)


nedjelja, 25.09.2011.

Etiopljanin Erkolo i slovenka Javornik pobjednici utrke

Ovu subotu u poslijepodnevnom terminu građani grada Kutine mogli su prisustvovati velikom događaju za ovako mali grad. Održana je 11. po redu utrka „Voloderska jesen“ i možemo sa sigurnošću reći da je utrka doživjela veliki napredak. Trčalo se od „ispred robne kuće“ do centra Volodera u dužini od 12.7 km. Natjecali su se trkači (njih 84) iz nekoliko zemalja – Slovenije, Mađarske, Srbije, Nizozemske, Etiopije i Hrvatske, što je opravdalo status međunarodne utrke.

Image and video hosting by TinyPic

U muškoj konkurenciji ukupnu pobjedu je odnio glavni favorit utrke, Etiopski trkač Ashenafi Erkolo. Drugi je na cilj stigao mađar Tamas Nagy, dok je bronca pripala slovenskom reprezentativcu Mitji Krevsu. Prvi trkač iz hrvatske je došao „tek“ peti, najbolji HR maratonac Zoran Žilić. Ova činjenica govori koliko je natjecanje bilo na nivou.

Image and video hosting by TinyPic

Najznačajnije žensko ime (pobjednica) utrke je definitivno slovenska trkačica Helena Javornik, nekadašnja europska prvakinja u krosu. Druga je na cilj utrčala mađarka Reka Batai, dok je hrvatska trkačica Marija Vrajić, koja ove godine ima najbolje vrijeme u svijetu u ultramaratonu (100 km) stigla treća.

Image and video hosting by TinyPic

Poslije utrke je u pučkom domu u Voloderu održana svečana večera, proglašenje pobjednika i bogata tombola. Na proglašenje je došao gradonačelnik Kutine gosp. Davor Žmegač i gospoda iz Turističke zajednice Sisačko – moslavačke županije. Organizatori su od natjecatelja primili velike pohvale i ovime je utrka oživjela iz prošlosti.
FOTO GALERIJA
REZULTATI

Komentari (0)


ponedjeljak, 12.09.2011.

Trkači, osigurane su vam vrhunske fotografije! :)

Danas smo sklopili dogovor sa fotografom, inače našim poznanikom iz Kutine Andrejom Philipsom. Iz prve ruke mogu reći da fotografije koje on slika ispadaju profesionalno i besprijekorno, u što se možete uvjeriti klikom na sljedeći link: www.FAVIP.net .
Također će se trka snimati vrhunskom video kamerom!

Image and video hosting by TinyPic

Fotografije i video uradak sa utrke moći ćete skinuti sa interneta, o čemu ćete biti naknadno obaviješteni. Pozdrav!

Komentari (0)


nedjelja, 11.09.2011.

Medijski tjedan...

Slušatelji radio Moslavine mogli su danas u popodnevnom terminu slušati emisiju u sklopu naše utrke "Voloderskih jeseni", u kojoj smo kolega Danijel i ja pričali o samoj utrci. Nadolazeću srijedu također gostujemo na NET televiziji kako bi građane informirali o ovom atletskom događaju.

Image and video hosting by TinyPic

Komentari (0)


subota, 27.08.2011.

Plakat utrke "Voloderskih jeseni" 2011.

Image and video hosting by TinyPic

Komentari (0)


srijeda, 25.05.2011.

Najava utrke

Image and video hosting by TinyPic

Komentari (0)


srijeda, 19.01.2011.

Utrka KUTINA - VOLODER 2010.Maraton klub Kutina i Organizacijski odbor Voloderskih jeseni uspješno su organizirali 10. jubilarnu utrku Kutina – Voloder. Ova utrka ima dugu tradiciju, a start prve utrke bio je 1983. godine. S prekidima utrka se održavala do 1994. g. kad je totalno zaboravljena iako je u to vrijeme bila jedna od boljih i jačih utrka. Nekoliko nas je trčalo i tada pa je ovo za nas bio samo nastavak, a ovi mladi trkači ne znaju da se tih godina organizirano odlazilo na utrke kod nas i u svijet. Utrku je otvorio gradonačelnik Kutine g. Davor Žmegač, a iako je padala kiša na start ispred robne kuće došlo je 37 trkača i trkačica iz Hrvatske i Slovenije. Nakon nekoliko kilometara odvojila se mala grupa brzih trkača koji su do kraja vodili borbu za prva tri mjesta. Na kraju u finišu je pobijedio mladi Nikola Mikulić, član AK Dinamo-Zrinjevac. Nikola je 13 km. pretrčao za 47 minuta, a nekad je trenirao na kutinskom stadionu i bazenu i sad je jedan od boljih mladih trkača u državi.Drugi je bio Miroslav Kralj iz AK Žumberak u vremenu 47 min. i 28 sekundi, a treće mjesto je zauzeo kutinski trkač Đuro Komlenović za 47 min. i 36 sek.
Kod žena prvo mjesto je osvojila poznata dugogodišnja trkačica Ana Kresojević iz AK Veteran iz Zagreba. Drugo i treće mjesto su zauzele Marina Kirin i Željka Stjepanović obje iz Čazme.
Nakon zajedničkog ručka i druženja na bini u Voloderu održano je proglašenje pobjednika i podjela pehara za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji. Važno je napomenuti da su pehare dobili i najmlađi Nikola Mikulić i najstariji natjecatelj Kamer Halili. Kamer je 1946. godište i omiljen je među trkačima, a Nikola je 1990. godište, tako da se potvrđuje teza da za trčanje ne postoje dobne granice. Svi natjecatelji dobili su majice,medalje, iso sport i ciljne liste. Za Maraton Klub Kutina nastupili su Mirsad Veladžić, Danijel Kepe. Zrinko Frankulin i Željko Krpes.Ipak mi smo više nego zadovoljni brojem trkača koji su došli na utrku, a zadovoljni prijemom i organizacijom bili su i trkači pa su najavili da se vidimo i iduće godine. Velike zahvale idu i članovima naših obitelji od najmlađih iz obitelji Kepe, Frankulin, Masinović i ostalih koji su se brinuli za okrepne stanice do naših dragih žena koje su to sve držale pod kontrolom.Hvala Org. odboru Voloderskih jeseni, a ponajviše Sučija Danijelu koji je vodio brigu s Voloderske strane (bravo Sučko kako bi rekao Kepe) i g. Davoru Žmegaču što se odazvao našem pozivu pa jedno bravo i za gradonačelnika i neka nam se više puta pridruži na bazenu. Policija je više nego odlično obavila svoje i hvala motoristi koji nije spavao samo da bi vozio kraj nas i da bi mi bili sigurni.
I naravno hvala medijima na izvještajima s naše utrke --No1 NET-u i RM.

Komentari (3)


Otvorena je službena stranica utrke

Danas je otvorena službena stranica Utrke "Voloderskih jeseni" 2011. god.

Komentari (4)


<< Arhiva >>