16.08.2012., četvrtak

Stanje

Koje ti je stanje na računu?

Ubaciš karticu u bankomat... odabereš isplatu i iznos.

I tada se pojavi opskurni, prikriveni test inteligencije, degutantno formiran i pripremljen, koji moraš proći bez obzira koju opciju odabrao.
Odabereš isplatu, i zatražiš papirnatu potvrdu za obavljenu transakciju. Nakon novca dobiješ i papirić na kojem, pored teksta "Isplaćeno:" piše koliko si novaca upravo dobio; to je točno onaj iznos koji si zatražio prije deset sekundi.
Kad uočiš taj brojčani podatak na listiću, baciš ga koš za smeće. Možeš i zbuniti korisnike pa ostaviti papirić na bankomatu, desno od ekrana i tastature. Mastermind!
Na tom papiriću, dakle, piše iznos koji si odabrao, time i iznos koji si dobio. Zatim si taj papirić bacio u smeće. Bravo!

Postoji i druga opcija. Lukavija. Jer je blesavija. Pa nitko ne posumnja.
Ubaciš karticu u bankomat... i odabereš "Pregled stanja". I da - svakako odabereš opciju ispisa stanja na papiriću. Isti onaj iznos koji će se pojaviti na ekranu dok se papirić bude printao.
Zatim pogledaš na ekran: vidiš iznos stanja.
Potom izvučeš papirić iz usta bankomata i pogledaš na njega da vidiš iznos koji piše. Da, to je isti iznos koji se tri sekunde ranije pokazao na ekranu. To je, također, iznos stanja na tvom računu. Fino.
E sad taj papirić na kojem je ispisano stanje tvog računa, koje je prikazano i na monitoru, lijepo zgužvaš i baciš u smeće pored bankomata. Ili ga ostaviš onako netaknutog na bankomatu, desno od ekrana i tipki. To zbunjuje buduće korisnike.
Jer, tko bi pogledao stanje na ekranu, a istom printao i papirić s istim podatkom, a da ga potom baci?!
- 23:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #