petak, 03.04.2009.

Mekani stroj



Iako je on rekao da vidi samo mesne oblike, tkiva, žlijezde, sluzave tetive, hrskavice, limfne čvorove, zglobove, kralješke i uvijek mile mu svinje, ja bi tome nadodao par riječi.
Prokrvljenost mesnih motiva jedina je svijetla točka željene analogije. Moj pesimizam ugasiti će i to malo vedrine i konstatirati ozbiljni stupanj tromboze. Stvari su se već i ugnojile…
Teško nam je udisati punim plućima jer se masa bezličnog, viskoznog tijela razlijeva po prsima. Nećemo stresti to sa sebe jer će se ruke uprljati. Iako smrdi, okrenuti ćemo glavu na drugu stranu. Nije strašno, kroz par minuta nos se navikne, neće smetati. Samo nemoj praviti galamu, bole ih uši od toga! Ma razumiju oni tebe, ali ih ipak pusti da spavaju. Malo konformizma i nemaš problema! Pa tako ti stvari funkcioniraju stari moj!

Oni “istinoljubivi” čak su i zavoljeli taj smrad. Profit je jako dobar dezodorans. Namjesto meditacije nad faktima i strasti prema istini ugodnije je kreirati nešto što miriše. Farma miriše. Svinje mirišu. Odavno je provjereno da je okus kruha i krvi najzanimljiviji. Čemu se truditi oko tužne stvarnosti narušenog dostojanstva radnika u vinkovačkoj Spačvi kad imamo javne WC-e! Nemoj se truditi obojiti onog sivog bezličnog x koji na leđima nosi tanjure drugima… Umaraš.

Pusti probleme - tu je žrtveno janje šarenog medijskog obreda da nas opravda pred nutarnjim zahtjevom za samoostvarenjem!
Oslobodili smo te da bi mogao uživati scenske strasti srebrnog BMW-a impregniranog metalnim pizdarijama i da gledaš Big Brother s frajerima u crvenim foteljama! Kada si željan pokretanja kore velikog mozga pročitaj naše kritike svega i svačega. Tu ćeš naći hrpu terminus techicus-a, latinskih izreka, logičkih bisera i ostalog kolesterola! Verbalna diarrhea je uvijek na cijeni jer hoćemo pametne građane vlastitog mišljenja!

Mandarinizam?

Aliteracija dezintegracije eufizma prejudicira koagulante tako da dotični konduktiraju neovitalizam sada kompetentan niveliranju partikularizma. Prosternacija raptusa sacijabilna je stagitalnom tejlorizmu. Toripadan ubikvitet unanimizma unificira vehemenciju kramiognomike, iako indipedentizam difundira intronizaciju martirizma. Inoliferant je kapcioznan te insinuira dipsomaniju. Pijetizam edifikacije hapakslegonomenona invektivan je u untrojekiciji izokefalije. Pigmalionizam je i tako dalje i tako dalje i tako dalje..

Mi smo velika mesnata konstrukcija koja će ti servirati grah u tanjur jer znamo da si gladan!

D.Š.

- 08:33 -

Bubni i ostani živ (7) - Ispljuni na papir - #

<< Arhiva >>

Komentari On/Off


NA OVOM
BLOGU

možete pročitati sve informacije vezane uz Udrugu za poticanje savjesnog informiranja i djelovanja




DOKUMENTI UDRUGE:

Tko smo mi?

Pročitaj MANIFEST udruge za poticanje savjesnog informiranja i djelovanja

Potražite nas i na Facebook-u pritiskom miša na baš ova slova


e-mail udruge:
upsid.udruga@gmail.com




GLAVOM
I BRADOM:



Domagoj Mesić,
predsjednik UPS!D-a

Iva Babić,
potpredsjednica UPS!D-a

Nikola Horvat,
tajnik udruge

Stipe Teodor Odak,
savjetnik udruge

Dejan Šota,
savjetnik udruge

Ana Pletikosić,
članica