subota, 21.03.2009.

Kad kažem UPS!D

Tko smo mi?

Kada za sebe kažemo:
UDRUGA, ne mislimo samo na grupu ljudi povezanih tek kratkotrajnim i slučajnim vezama, okupljenih jedino imenom i članarinom. Mislimo prije svega na ljude povezane prijateljstvom i naklonošću, ljude koji se susreću na nekim zajedničkim duhovnim poljanama gdje zajedno i kopaju i igraju nogomet. Mislimo i na ljude koji nam se na tim druženjima pridružuju, koji će se osjetiti potaknuti našim radom, koji će nam se pridružiti u zajedničkom djelovanju. Mislimo i na sve one koji možda nečujno trče s nama, koje ne vidimo, ali koji će prihvatiti štafetu ako ponekad ispadne.

ZA POTICANJE, ne mislimo na davanje savjeta s visoka, na dosadno nukanje, na proguravanje. Radije mislimo na slobodan prijedlog, prijateljsku ponudu, otvorene ruke: „Ja mislim… A ti? Hoćemo skupa?“

SAVJESNOG INFORMIRANJA, ne mislimo na iznošenje niza podataka o trenutnim događanjima, na donošenje konačnog pravorijeka ili vrhovne istine. Ali zato tražimo odgovornost prema istini, promišljanje, postupanje po unutarnjim moralnim i etičkim porivima, savjesno iznošenje stajališta. To ne znači nužno da će naši sudovi biti nepogrješivi i uvijek točni, ali ćemo se uvijek truditi da ne budu izdaja vlastitih ideala i dostojanstva. Ako pogriješimo, pomozite nam! Ponajprije želimo da i sudovi naših čitatelja i ostalih građana budu takvi. Ne želimo pasivne recipijente ili umrtvljenu publiku nego sumislitelje, ljude s kojima možemo podijeliti ono što nam leži na srcu i malo iznad.

I DJELOVANJA, ne mislimo samo na fizičku aktivnost. Djelovanje u našoj (možda utopističkoj) viziji uključuje ne samo politički nego i filozofski, kulturni, umjetnički, duhovni, misaoni angažman. Zbog toga naš blog uključuje i umjetničke i pjesničke i likovne i aktivističke i kritičke i analitičke radove. Čovjek je kompletno biće, stoga i njegov angažman mora biti kompletan.

Tko djeluje u UPS!D-u?

UPS!D je nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija. Udruga je osnovana od strane studenata viših godina humanističkih znanosti, a iz želje za poboljšanjem stanja u medijima, politici, kulturi, državnim institucijama, za iskrenijim angažmanom u Crkvi, za većom solidarnošću u društvu.

Udruga je osnovana u ožujku 2009. Članom UPS!D-a može postati svaka poslovno sposobna osoba s navršenih osamnaest godina, koja je zainteresirana za rad u UPS!D-u i koja prihvaća odredbe Statuta i duh Manifesta. Među glavnim ciljevima, ističu se: zalaganje za pravedniju državu, borba oko dostojanstva čovjeka i građana, poticanje kvalitetnijeg dijaloga i demokracije, zalaganje za istinoljubivo informiranje, poticanje aktivnijeg promišljanja, promoviranje kulturnog (materijalnog i duhovnog) stvaralaštva. To bismo željeli postići otvarajući prostor za promišljanje i diskusiju (putem bloga, web—portala i sl.), organizirajući tribine znanstvenog i kulturnog karaktera, radom na projektima i udruživanjem s udrugama sličnih ciljeva na zajedničkim projektima, podržavanjem svih društvenih inicijativa koja su vođene idejom pravednosti i općeg dobra.

Mi smo UPS!D, jesi li i ti?

Th.

- 14:19 -

Bubni i ostani živ (12) - Ispljuni na papir - #

<< Arhiva >>

  ožujak, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (3)
Rujan 2009 (1)
Kolovoz 2009 (1)
Srpanj 2009 (8)
Lipanj 2009 (6)
Svibanj 2009 (7)
Travanj 2009 (12)
Ožujak 2009 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off


NA OVOM
BLOGU

možete pročitati sve informacije vezane uz Udrugu za poticanje savjesnog informiranja i djelovanja
DOKUMENTI UDRUGE:

Tko smo mi?

Pročitaj MANIFEST udruge za poticanje savjesnog informiranja i djelovanja

Potražite nas i na Facebook-u pritiskom miša na baš ova slova


e-mail udruge:
upsid.udruga@gmail.com
GLAVOM
I BRADOM:Domagoj Mesić,
predsjednik UPS!D-a

Iva Babić,
potpredsjednica UPS!D-a

Nikola Horvat,
tajnik udruge

Stipe Teodor Odak,
savjetnik udruge

Dejan Šota,
savjetnik udruge

Ana Pletikosić,
članica