petak, 08.02.2008.

INA traži izuzeće Općinskog suda u Sisku

Danas je pravni zastupnik INA-e zatražio premještaj suđenja s Općinskog suda u Sisku odnosno izuzeće istog zbog toga što su "sisački suci involvirani u cijeli slučaj jer su s područja Siska".
Moramo se upitati čega se čelnici INE toliko boje u Sisku da su čak tražili izuzeće Općinskog suda u Sisku. Jer njihova tvrdnja da svi koji žive na području Siska nisu objektivni glede slučaja u kojemu grad Sisak tuži Rafineriju i nekadašnjeg njenog direktora Branka Pastuovića je zapravo još jedan u nizu dokaza kako je INA odgovorna za veliki broj oboljelih na ovom području, a time i za veliki broja smrti uzrokovanih karcinomom.
Žalosno je da pravni savjetnici INA-e time zapravo kupuju sebi vrijeme, vjerojatno u pokušaju da uvjere javnost kako oni nisu krivi za onečišćenje u Sisku.
Postavlja se onda pitanje ako nisu oni krivi tko je?
Možda sami građani, zbog svoga načina življenja. Mnogo puta smo čuli optužbe kako većina oboljelih iz naše Udruge sama za takvo nešto kriva, kako se nisu pazili, zdravo hranili itd… Zanima nas onda, zašto ima toliko puno oboljele djece i mladeži na ovom području. Oni nisu stigli još toliko si upropastiti zdravlje svojim načinom života.
Naša Udruga u posjedu je mnogih podataka i medicinske dokumentacije oboljelih što marljivo prikupljamo i nadalje, te ćemo rado podastrijeti sve raspoložive dokaze bez obzira koji sud se odredi nadležnim za ovaj slučaj.

- 14:45 - Svjedoci i ti! (1) - Ispis - #