utorak, 05.06.2007.

Nismo sami

Evo nas opet, nakon malog zastoja, na blogu, a vjerojatno ste zamijetili da smo prisutni i u medijima i u društvenom životu.

I danas, 5. lipnja kada se obilježava Svjetski dan zaštite okoliša, zamjenica predsjednice naše udruge Ankica Katuša sudjeluje u predstavljanju knjige Mitski aspekti ekofeminizma, autorice dr.sc. Mirele Holy u Hrvatskom novinarskom domu u Zagrebu.

Zasad se prvenstveno bavimo prikupljanjem medicinske dokumentacije oboljelih kako bismo sa tim podacima mogli kvalitetnije obaviti našu najvažniju zadaću – zatražiti kod mjerodavnih tijela da se spriječi daljnje zagađenje okoliša kao i obeštećenje i pomoć oboljelima.

Ubrzo nakon osnivanja udruge naša predsjednica i jedna od osnivačica Mirjana Glavnik podlegla je teškoj bolesti i napustila nas zauvijek. Dakle, predstoji nam i izborna skupština na kojoj će se izabrati nova predsjednica ili predsjednik. Dosad to sjajno vodi zamjenica predsjednice Ankica Katuša, osoba vedrog duha i puna životnog optimizma, iako i sama bolesna i pod pritiskom mnogih životnih problema.

U četvrtak, 31. svibnja 2007. ostali smo bez još jednog člana, šezdesetogodišnjeg Slavka Štajdohara. Živio je u industrijskoj zoni u Sisku, u neposrednoj blizini INA Rafinerije, Željezare i Termoelektrane. Prije godinu dana dijagnosticirana mu je bolest karcinom bronha.

Istoga dana, 31. svibnja 2007. Sisačka udruga likovnih umjetnika, SULIKUM i predstavnice Udruge oboljelih od karcinoma sastali su se na poziv udruge SULIKUM te su tom prilikom umjetnici darovali našoj udruzi 30-ak slika. Pošto svi nisu bili na vrijeme obaviješteni o ovoj akciji, a izrazili su želju da doniraju svoje radove akcija prikupljanja slika će se nastaviti.

Iako smo na samom početku rada okupili smo vrlo dobru ekipu članstva, različitih dobnih skupina, a posebno bismo istakli mlade koji nam svesrdno pomažu, ali i daju nadu u bolje sutra jer mladi predstavljaju okosnicu razvitka u svakom društvu.

Jedan od najvećih problema nam je prostor koji još uvijek nemamo. Raduje nas svaka pažnja i pomoć bilo koje vrste pojedinaca i udruga te nam daje novu snagu i osjećaj da u ovim teškim trenucima - nismo sami.

Uvjereni smo da ćemo svojim radom doprinijeti poboljšanju kvalitete života i zdravlja u našem gradu.

N.J.


Fotografije s sastanka predstavnika naše Udruge i umjetnika iz SULIKUM-a:


Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 23:02 - Svjedoci i ti! (0) - Ispis - #