Dinajina svijest o pokretu

nedjelja, 10.12.2017.

Roko Dobra i ja...




vrijeme došašća i sjećanje na divne trenutke... uzvišene... tada napisah... hvala vam dragi prijatelju Roko Dobra... nema ga više među nama... ostala je uspomena na čovjeka, pjesnika... ostali su njegovi soneti i neizbrisiva slika njegova lika... bio je i ostao pjesnik vječnosti...





Roko Dobra
22. srpnja 2014 · Zadar, Zadar County ·


NASTAVAK NAKON POPRAVLJENA MI RAČUNALA:

Dijana Jelčić-Starčević po zanimanju je terapeutkinja, a po vokaciji – pjesnikinja, koja je, uz svoj nadahnuti pjesnički prvijenac „Odakle dolazi ljepota“, s popratnim tekstom hrvatskog velikana poetske riječi Jure Kaštelana, nedavno objavila i svoju drugu čudesno lijepu lirsko-poetsku zbirku-sagu s naslovom „Mostovi pod kojima se budim“.

U svojstvu blogera Sjaj Oriona, susreo sam je prije koju godinu na prijatelja mi i pjesnika Ivana Vidovića blogu „Maslinapjesma – loza“, pa, nakon što su me njeni komentari, pisani, rekao bih, manirom vrhunske liričnosti, pohrlio sam joj na blog „Dinajina sjećanja“ i, naravno, oduševio se zatečenim. Tako smo se, gladni ljepote, posjećivali i komentarima se međusobno uvažavali – koliko smo kad mogli i dospjeli, s obzirom na vrijeme i raspoloženje u nama. Ali, neminovno je netom izrečenomu pridodati da je njeno, Dijanino, pisanje, ustvari, stvaranje, odnosno pjesničko stvaralaštvo – pjevanje poezije. Jer, i njena naoko proza – pjesme su u prozi; dakle isključivo ljepota pisane riječi.

A, evo, i što nam je, svjesna svoje posebnosti i svog poslanja ispod zvijezda, o svom pisanju sama poetesa Dijana Jelčić saopćila:

„U ovom virtualnom univerzumu slažem tekstove koje pišem, od kako znam za sebe, oni zrcale naš život i prije našeg vremena; u njima se ogledaju sva naša zajednička previranja, naše tuge, naši strahovi, naša sreća i naša ljubav“.

Kao rezultat ovog nam druženja i uvažavanja, počastili smo se i sonetima:

ĆUTJET ĆEŠ LJUBAV ...

Dijani Jelčić-Starčević

da bi se dušu opilo ljepotom
iz njena srca valja piti riječi
jer svaka je pjev i svaka liječi
a ne stigneš li opet si za plotom

ne znaš li živjet s njenim zlatnim mottom
izdrži srce i kad je kraj svijeći
svjetlost će zgasnut i ti ćeš puzeći
tminom ogrnut skroz zalutat potom

ali ne kloni dok su ispružene
ruke joj spram tebi ma bilo tko si
časne i tople s nebom udružene

eno ti hrle mekanošću perja
vjeru osnažit sa suncem u kosi
i kada plane grimiz predvečerja

ćutjet ćeš ljubav što te sretnog nosi

Roko Dobra

(Zadar, 28. 11. 2012.)

A evo i uzvraćena mi Dijanina soneta:

“Dobro vam jutro, dragi Roko! Jutros sam umjesto u čizmici u srcu pronašla darak za vas - ostavio mi ga sveti Nikola. Evo mog pokušaja odgovoriti vam mojim prvim ‘sonetom’ na vašu dobrotu”:

Cvijet Rokova pera ne vene,
melem stiha u srcu rane vida,
sonetom uranja u duše snene,
tješi kada um tužni jecaj rida.

Kad val pučine obalom vlada,
kad orgulje vapaj mora čuju,
a morska vila elegiju sklada,
Rokovi soneti o ljepoti snuju.

Erato mu u dušu poetiku toći
Muze mu srce od zime brane
tkaju tkivo pjesničke moći.

Cijeli svijet u srce mu stane;
svi sretni dani i lazurne noći,
pa ljubav sonetom osvane

Dijana Jelčić-Starčević

(06.12..2012.)






njegov, darovan mi, sonet vjekuje u zbirci Put do mora... dočitavam zbirku... usrećuje.. i tihujem vjenu zahvalu njemu, pjesniku čovjeku... naš željeni realni susret u gradu mojih pradjedova, u Zadru, se nije dogodio, ali Roko Dobra ostaje dobar omen u mojim uspomenama... a poezija uspomena daruje snovitost zbilji.... .

Oznake: Roko Dobra, soneti, sjećanje

- 18:48 - Komentari (17) - Isprintaj - #

0

Pokret počinje u glavi, a ne u mišićima

  • manu propria kineziterapija je koncept izrastao iz moje misaone slike o univerzum misaono-osjetilno- osjećajnog u meni i postao moja misaona slika o "savršenoj" kineziterapiji. U mojoj ideokinetčkoj slici kineziterapeut služeći se svojim teoretskim znanjem i svojim radnim iskustvom svojeručno pronalazi, dijagnosticira i obrađuje funkcionalne promjene pacijentovog sustava za pokretanje, učeći ga četverodimenzionalnom samopoimanju, četverodimenzionalnoj samostabilizaciji da bi ga kasnije usmjerio u četverodimenzionalu samomobilizaciju.

Linkovi

svaki posjet me veseli




  • Ihre Partner für einen schönen Carport Gewa.de !