< lipanj, 2008 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Srpanj 2008 (1)
Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (11)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


 

Komentari On/Off

 

DESIGN BY: ZOKA

|(*Box*)|

Ja sam HP osoba...


Which HP Kid Are You?


Klobuk me razvrstao u...

Free Counters
Free Counters

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

 

|my stupidity test /anketa|







 

|Malo slička|

Image Hosted by ImageShack.us
Hogwarts
Image Hosted by ImageShack.us
Hogwarts
Image Hosted by ImageShack.us
Ravenclaw
Image Hosted by ImageShack.us
Slytherin
Image Hosted by ImageShack.us
Hufflepuff
Image Hosted by ImageShack.us
Gryffindor
Image Hosted by ImageShack.us
Profesor Dumbledore
Image Hosted by ImageShack.us
Profesorica McGonagall
Image Hosted by ImageShack.us
Profesor Snape
Image Hosted by ImageShack.us
Profesorica Trelawney
Image Hosted by ImageShack.us
Profesor Flitwick
Image Hosted by ImageShack.us
Profesorica Sprout
Image Hosted by ImageShack.us
Profesor Hagrid

 

|Harry Potter serijal|

Image Hosted by ImageShack.us


Kamen mudraca
Roditelji Harryja Pottera stradali su dok je još bio jednogodišnja beba. Deset dugih ljeta Harry je morao provesti kod najgore vrste običnih ljudi, tetka Vernona, tete Petunije i bratića Dudleya Dursley. A onda, netom pred njegov jedanaesti rođendan, počela su stizati pisma koja mu tetak Vernon nije htio pokazati, a iz kojih bi Harry mogao saznati istinu. Harry Potter je primljen u školu čarobnjaštva i vještičarenja Hogwarts.
Putem u Hogwarts Harry upoznaje nove prijatelje, a tako i Rona Weasleya i Hermioneu Granger. On u Hogwartsu čuje glasine o Kamenu mudraca koji metal pretvara u zlato i daje eliksir života, te pomisli kako bi ga netko mogao pokušati ukrasti, a to je ni manje ni više nego njegov profesor Čarobnih napitaka, Severus Snape. Nakon što sve istraži, on kreće u pokušaj da zaustavi Snapea u tom naumu, ali nakon svega ispadne da Snape nije negativac nego profesor Quirell koji je jedan od podanika Lorda Voldemorta, kubojice Harryjevih roditelja.


Odaja tajni
Harryja preko ljeta posjeti kućni vilenjak Dobby koji ga upozorava da se ne smije vratiti u Hogwarts, no Harry se ipak vrati. U Hogwartsu počnu glasine o tome kako je otvorena Odaja tajni, tajna odaja koju je ostavio Salazar Slytherin,a u njoj se nalazi čudovište koje mora očistiti školu od potomaka bezjaka. Nakon što je okamenjeno više učenika potomaka bezjaka, među kojima je i Hermiona, Harry otkriva kako se u Odaji tajni nalazi bazilisk, gigantska zmija koja ubija pogledom, a sluša samo Slytherinova nasljednika. Nakon što otkrije ulaz u Odaju tajni, u njoj susretne Lorda Voldemorta (Toma Marvola Riddlea) koji je ipak nije živ, već je uspomena iz dnevnika. On je Slytherinov baštinik koji je otvorio Odaju još prije pedeset godina, ali tada nije dovršio posao, pa je svoj lik ostavio u svom dnevniku kojeg se domogla Ginny Weasley, mlađa sestra Rona Weasleya, pa je i Ginny otvorila Odaju tajni.

Zatočenik Azkabana
Harry treći put kreće u Hogwarts. Ni ove godine nije bajno. Višestruki ubojica, Sirius Black je pobjegao iz Azkabana, čarobnjačkog zatvora, i navodno želi ubiti Harryja. Sirius je bio najbolji prijatelj Jamesa i Lilly Potter (Harryjevih roditelja), a on ih je izdao Voldemortu. Kad se Harry i SIrius napokon susretnu, sazna se istina. Sirius nije izdao Harryjeve roditelje. Krivac za sve je Ronov štakor Šugonja, koji i nije pravi štakor već animagus. Taj štakor je Peter Pettigrew, pravi izdajnik Harryjevih roditelja. Iako je Harry uspio spasiti Siriusa, Peter je pobjegao.

Plameni pehar
Četvrta godina je počela. Na metlobojskom prvenstvu smrtonoše, sljedbenici Voldemorta, napadnu sve prisutne. Kad se Harry vrati u Hogwarts, počinje Tromagijski turnir koji se održava između triju čarobnjačkih škola. Harry je izabran za natjecatelja iako se nije prijavio. Na zadnjem zadatku, Harry uspije prvi, zajedno sa kolegom iz škole, pronaći u labirintu pokal koji mu je potreban za pobjedu. Nakon što ga primi u ruke, odjednom se pojavi na groblju koje je više puta sanjao. Tamo su bili Voldemort i njegovi sljedbenici. Nakon što je Voldemort opet vratio svoje tijelo i nakon mučenja, Harry ipak uspije pobjeći pred smrti. Kad se ponovno nađe u Hogwartsu, otkrije da je glavni krivac za sve Harryjeve nevolje ove godine Barty Crouch Jr. koji je uzeo oblik profesora Obrane od mračnih sila, Alastora Moodyja. Harryju na kraju nitko osim Dumbledorea, Rona i Hermione nitko ne vjeruje da se Voldemort vratio na moć.

Red feniksa
Harryja preko praznika napadnu dementori. On se služi magijom i završi na sudu. Kad se vrati u Hogwarts, tamo ga dočeka nova profesorica Obrane od mračnih sila, Dolores Umbridge. Na kraju godine, u borbi u Ministarstvu u kojoj sudjeluje Voldemort i njegovi pristaše te Harry i co., Harry mora spasiti Proročanstvo, ali ono se razbije. Sirius pogine u borbi.

Princ miješane krvi
6. godina počinje drugačije. Sada je Snape profesor Obrane od mračnih sila, a Slughorn profesor Čarobnih napitaka. Harry pronađe knjigu čiji je vlasnik bio Princ miješane krvi, a u njoj se nalazi mnoštvo čarolija koje je on osmislio. U međuvremenu, Draco Malfoy dobije zadatak da ubije Dumbledorea, ali Dumbledorea ubije Snape, koji je Princ miješane krvi.

Darovi smrti
Harry, Ron i Hermione ne odlaze u Hogwarts već se skrivaju po šumama. Dumbledore im u oporuci ostavi Deluminator, "Priču o trojici braće", Zlatnu zvrčku i Gryffindorov mač. Naime, Gryffindorov mač uništava horkrukse, "Priča o trojici braće" govori o Darovima Smrti (Plašt nevidljivosti, Bazgov štapić i Kamen za oživljavanje). Zlatnu zvrčku je ostavio jer se u njoj nalazi Kamen za oživljavanje. Harry se sada pušta u pustolovinu uništavanja svih horkruksa, što mu i uspije, no Harry je dijelom bio posljednji horkruks. Harry na kraju ubije Voldemorta i svi žive sretno do kraja života.

srijeda|18.06.2008.

|*MAGIJA 2/4*
|

 

 

BACANJE ČAROLIJA
Čarolije su svakodnevno sredstvo čarobnjaka i vještica, kratki snopovi magije koji se koriste za postizanje posebnih zadataka poput otvaranja brave ili stvaranja vatre. Obično, čaranje zahtijeva izgovaranje pravilnih inkantacija na glas, koje su najčešće izmijenjeni oblici latinskog jezika i lagano i pravilno pokretanje ruku.
Doduše, ovo čini se samo pomaže samoj volji; čarobni štapići u većini slučajeva su potrebni, iako postoje pojedine inkantacije koje napredniji čarobnjaci i vještice mogu izvoditi bez štapića. Čarolije se mogu bacati i neverbalno, ali s upotrebom čarobnog štapića. Ova tehnika se uči na 6. godini i zahtijeva visok stupanj koncentracije na inkantaciju. Neke inkantacije očito su namijenjene neverbalnom korištenju. I dok većina čarolija zahtijeva izgovaranje imena kako bi se čaranje izvelo pravilno, neke to uopće ne trebaju (ovisi o vještini čarobnjaka ili vještice). Moguće je i čaranje s upotrebom čarobnog štapića koji ne mora uvijek nužno biti u ruci. Isto tako, animagusi i metamorfomagusi ne trebaju čarobni štapić kako bi se podvrgnuli transformacijama.
Čaranje je podijeljeno u kategorije, kao što su čarolije, uroci i kletve. Iako postoji veći broj napadačkih i potencionalno opasnih čarolija, njih se tri koristi za cilj velikog zla te ih se iz tog razloga klasificira kao "neoprostive kletve".

MRAČNE SILE
Mračne sile su u čarobnjačkom svijetu one čarolije koje su sposobne izazvati najveće rezultate i koje se najčešće koriste kod uzrokovanja štete i boli. Iako postoje manje čarolije koje sprečavaju ili uzrokuju iritaciju, crna magija koristi se kao sredstvo kontrole, uzrokovanja boli i ubijanja.
Osim neoprostivih kletvi, još je jedan važan dio crne magije: krvna magija ili korištenje krvi u neoprostivim kletvama i ostalim čarolijama crne magije. Lilly Potter, Albus Dumbledore i Lord Voldemort prakticirali su krvnu magiju. Lillyna zaštita Harryja teče njegovim venama, Dumbledore je vezao Harryjevu sigurnost za skrbnike u krvnom srodstvu s njegovom majkom; a krv neprijatelja, konkretno Harryjeva krv, igrala je ključnu ulogu u oživljavanju Lorda Voldemorta.

NEOPROSTIVE KLETVE
Tri kletve nazvane neoprostivima zato što je njihova upotreba doslovno neoprostiva i potpuno zabranjena u čarobnjačkoj zajednici te rezultira doživotnom robijom u Azkabanu.
Bacanje tih moćnih kletvi zahtijeva jaku želju da se čarolija izvede, mržnju prema onome na koga baca i veliku vještinu.
Ubojita kletva, Avada Kedavra, uzrokuje da iz čarobnog štapića bacača kletve izleti snop zelene svjetlosti koja, u kontaktu sa žrtvom, rezultira trenutačnom smrću. Na žrtvi nema nikakvih fizičkih znakova da je na nju bačena kletva. Ako kletva promaši žrtvu i pogodi neki predmet ispušta se energija u obliku male eksplozije na mjestu udara. Feniksa pogođenog kletvom će progutati vatra, ali on će se ponovno roditi iz svog pepela.
Kletva Cruciatus koja kod žrtve izaziva nepodnošljivu bol zahtijeva izgovaranje inkantacije naglas i upotrebu čarobnog štapića. Za pravilno izvođenje kletve potrebna je jaka mržnja i želja da se nanese bol. Smrtonoše su redovito koristile kletvu Cruciatus zato što ona ne ostavlja nikakve tjelesne posljedice na žrtvi. Crucio u prijevodu sa latinskog znači "mučim, stavljam na muke".
Kletva Imperius daje čarobnjaku kontrolu nad osobom na koju je kletva bačena. Žrtva ima osjećaj potpune opuštenosti i bezbrižnosti te nejasnog i neobjašnjivog blaženstva. Odupiranje kletvi je moguće, ali to je za rukom pošlo tek nekolicini ljudi, uključujući Harryja Pottera, Bartyja Croucha i Bartyja Croucha ml. Impero u prijevodu sa latinskog znači "naređujem, zapovijedam".

Image Hosted by ImageShack.us
Trenutak kada je Ubojita kletva pogodila žrtvu

Image Hosted by ImageShack.us
Primjer izgleda očiju osobe koja je pod Kletvom Imperius

Image Hosted by ImageShack.us
Bacanje Kletve Cruciatus

 

 

- 14:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.