TV studio - Portal o zemaljskoj, satelitskoj i kabelskoj TV
TV program:
HR l BiH l Srbija l Sport

!
Komentare na tekstove možete pisati i ako nemate blog! Samo ostavite prazna polja "Korisničko ime" i "Lozinka".


e-m@il:...
tvstudio@net.hr...


06.12.2006.srijeda

Napad na HTV-ove Vijesti u podne

Nakon što je njezina središnja informativna emisija postala ozbiljan konkurent HTV-ovu Dnevniku, Nova TV odlučila se u podnevnom terminu nametnuti kao vodeća televizija. Naime, od 4 prosinca i na toj televiziji emitirat će se Vijesti u podne koje bi trebale biti izravan napad na HTV-ove Vijesti koje se prikazuju u istom terminu.

Vijesti u podne otvaraju informativni program i iznimno su važne za gledatelje jer im daju prve informacije o događajima toga dana, a mi ćemo ih u 25 minuta, koliko traju, nastojati donositi što iscrpnije rekla je o pokretanju Vijesti u podne njihova urednica Tanja Novak. Nama je izazov pripremati ih jer je uz informativnost kod njih vrlo važna promptnost, novinari donose informacije izravno u javljanjima uživo i tek koju minutu nakon povratka s terena vijest je već na ekranu. Vrlo smo ponosni što smo uza sve to i točni, a nerijetko i ekskluzivni. Vodeće pozicije preuzimaju upravo oni koji uspiju zadovoljiti te tri komponente.

Direktorica Informativnog programa Nove TV Iva Gačić kaže da je porast gledanosti večernjih Vijesti samo jedan od poticaja da se krene i s podnevnim Vijestima kojima bi napali HTV i u podnevnom terminu. Vrlo smo zadovoljni cijelim informativnim paketom koji smo uveli 10. srpnja, a podaci pokazuju da su i gledatelji zadovoljni kaže Iva Gačić. Vijesti u podne i modernizacija vremenske prognoze zaokružili su našu koncepciju koju ćemo nastaviti osvježavati i dalje raditi na novim programima. Kad stvaramo informativni program, radimo svim srcem, prije svega zbog nas i naše profesionalne odgovornosti. Ako pritom nadjačamo konkurenciju ili joj ozbiljno priprijetimo, lagala bih kad bih rekla da zbog toga nismo ponosni.

Kako Dnevnik Nove TV počinje petnaest minuta prije HTV-ova, ta je komercijalna televizija uspjela do 19.30 sati postići najveću gledanost, a nastavi li s ovakvim ulaganjima u Informativni program, podnevne Vijesti možda bi zaista mogle postati njezin adut. Termin od 19.15 do 20.05 sati zabilježio je porast gledanosti od 40%, naše večernje Vijesti gotovo su u pravilu najgledanije na hrvatskom TV tržištu i kod njih nas osobito veseli to što osim visokih brojki u gledanosti imamo i izvrstan sociodemografski profil: privlače osobito mlađu publiku, urbanu, višeg stupnja obrazovanja i platežne moći, drugim riječima, prave "opinion makere" rekla je Iva Gačić.

Voditelji Vijesti u podne bit će standardni voditelji Informativnog programa Nove TV pa će se svakog dana izmjenjivati Mirjana Hrga, Marija Župan-Miholjek, Saša Kopljar i Petar Pereža.

Večernji list

TV studio 06.12.2006. u 19:18 Komentiraj (0)


Gledanost

Gledanost hrvatskih i stranih TV postaja.
RTL Vijesti i Dnevnik Nove TV
Vijesti RTL-a i Dnevnik Nove TV polako dostižu HRT-ov dnevnik, sa kvalitetom informacija a i sa gledanošću i također se redovno vizualno osvježavaju što se nemože reći za sve televizije u Hrvatskoj...
HRT Dnevnik
Gledatelji sigurno žele vidjeti neke promjene u dnevniku, jer se već desetljeće ništa ne mijenja, dolazi jesenska shema, nadajmo se da ce uskoro doci promijene...

Copyright © TV studio 2006. | Site by MM . All rights reserved.

TV studio posjeta