TV studio - Portal o zemaljskoj, satelitskoj i kabelskoj TV
TV program:
HR l BiH l Srbija l Sport

!
Komentare na tekstove možete pisati i ako nemate blog! Samo ostavite prazna polja "Korisničko ime" i "Lozinka".


e-m@il:...
tvstudio@net.hr...


08.11.2006.srijeda

BK televizija uskoro iz Crne Gore?

MONTE KARIĆI
Karići sele BK televiziju u Crnu Goru, odakle će kao stranci tražiti dozvolu da se emituju na srpskoj kablovskoj mreži

O daljem emitovanju TV stanica koje nemaju nacionalne i gradske frekvencije odlučivaće kablovski operateri

SBB: Slučaj BK televizije je nešto drugo, jer je o njima je odlučivao RRA, koji im je i oduzeo sve dozvole

Pojedine televizije koje nisu dobile nacionalne i gradske frekvencije, odnosno dozvole za rad, i dalje putem kablovskih operatera emituju svoj program. Politika, Stankom ili Dečja televizija još uvek mogu da se gledaju, a kako stvari stoje, moći će i ubuduće, jer o njihovom opstanku odlučuju sami kablovski operateri.
Za razliku od njih, BK televizija, kako saznaje Press, pokušaće da medijsku blokadu probije na krajnje neuobičajen način - registracijom u inostranstvu:
- Karići su očajni, jer sve televizije, osim njihove, bez obzira na dozvole, nesmetano se emituju putem kablovskih sistema. Zato su odlučili da se registruju u Crnoj Gori, da tamo prebace tehniku i pod potpuno novim imenom uđu na srpsko tržište kao "stranci" - kaže izvor Pressa, koji je insistirao na anonimnosti.
Predrag Milićević, PR kablovskog operatera SBB, kaže za Press da, iako to čudno zvuči, kablovski operater je taj koji mora od Republičke radio-difuzne agencije da zatraži dozvolu za emitovanje.
- Prema članu 40. Zakona o radiodifuziji, mi moramo da zatražimo od RRA da nam dozvole da emitujemo program televizija koje nisu dobile frekvenciju. Koje će to biti televizije zavisi i od njihove programske koncepcije, ali i od želje tih TV stanica da li će se emitovati samo u Beogradu ili šire, i da li će to biti putem jednog ili više operatera. Još uvek ne znamo koje će to televizije biti, jer ih ima dosta - objašnjava Milićević, koji kaže da je SBB skoro počeo da emituje kanal Kopernikus, iako ova TV kuća nema nikakvu frekvenciju.
- Nije bitno da li neka televizija ima frekvenciju ili ne. Bilo koja TV stanica može da bude samo kablovska televizija, ako tako odluči. Takav je slučaj sa Sinemanijom, koja se od osnivanja emituje samo putem kabla. Slučaj BK televizije bio je nešto drugo, jer je o toj medijskoj kući odlučivao RRA, koji im je i oduzeo sve dozvole za emitovanje - kaže PR kablovske mreže SBB-a.
(J. M.)

Žaliću se i Milu i Bušu!!!

U izjavi za Press, Milomir Marić potvrdio je da je u pripremi "rezervna" varijanta koja uključuje i prelazak BK TV u Crnu Goru: - Zbog brojnih zlonamernika ne bih da otkrivam detalje novog projekta koji priprema BK. Jedno je sigurno, zbog gušenja slobode medija u Srbiji ne samo da ću se žaliti Milu Đukanoviću, već ću i Džordžu Bušu - zaključuje prvi čovek BK televizije.

Izvor: Press

TV studio 08.11.2006. u 14:30 Komentiraj (0)

03.11.2006.petak

Isprovocirani BB Simon potukao se s prolaznikom

ZAGREB - Simon Hamoui, bivši stanar Big Brother kuće, u utorak navečer na cesti se potukao sa Zagrepčaninom koji mu je gestikulirao iz tramvaja nakon što ga je prepoznao.

Prema policijskom izvješću, Simon se u društvu s djevojkom, potencijalnom pjevačicom Giannom Apostolski, vozio automobilom usporedo s tramvajem. Neimenovani mu je mladić uputio nekoliko, očito vrlo jasnih poruka rukama, a Simon je pratio tramvaj i pričekao ga. Verbalno ga je napao, zatim je došlo do burne i glasne svađe, u koju se uključila i Simonova djevojka Gianna, pravim imenom Danica. Sukobljene strane potom su s riječi prešle na djela i potukle se.

- Čekao sam djevojku na stanici kod Lisinskog. Iz tramvaja je izašao dečko, koji me udario šakom, nakon toga je počeo bježati, ali sam ga uhvatio za jaknu, koju sam mu strgnuo. U jakni sam našao njegove dokumente, koje sam, zajedno s jaknom, predao policiji. Po dokumentima ga je policija pronašla. Planiram ga tužiti - rekao je u telefonskom razgovoru Simon, čija se verzija događaja donekle razlikuje od službene policijske.

Neslužbeno doznajemo da je glavni razlog za svađu bilo Simonovo ponašanje za vrijeme boravka u Big Brother kući. Bilo kako bilo, nekoliko sati kasnije obojica su došla u policijsku postaju prijaviti napad. Iako se Zagrepčanin Simonu predstavio kao policajac, i to pripadnik Specijalne policije, glasnogovornica PU zagrebačke Aleksandra Ljuba rekla je da mladić to nije naveo u svojoj prijavi i, prema njihovim saznanjima, ne radi se o pripadniku snaga zakona. Nešto kasnije u stanicu je došao i Simon sa suparnikovom jaknom.

Protiv Simona i njegova “sparing partnera” podnesene su prekršajne prijave za remećenje javnog reda i mira. No, bivši stanar BB kuće zbog modrica na licu i drugih ozljeda otišao je k liječniku i, ako se ispostavi da se radi o teškim tjelesnim ozljedama, policija će pokrenuti kriminalističku obradu.

Jutarnji.hr

TV studio 03.11.2006. u 18:47 Komentiraj (0)

03.11.2006.petak

Studio 10: Ćurlić i Fodor u starim ulogama do novog šoua

Od sutrašnje subote na Prvi program HTV-a odmah nakon Dnevnika opet se vraća domaći zabavnoglazbeni program. Vraća se "Studio 10". U odnosu na prošlogodišnju sezonu nešto ostaje isto: urednici (Tomislav Štengl i Elizabeth Homsi), scenarist i autor najava (Krešo Dolenčić), redatelj (Tihomir Žarn), hostese (Iva Jerković, Aleksandra Grdić i Lorena Čavar), publika u studiju te voditelji (Mirko Fodor i Duško Ćurlić). Noviteti pak koji će nas već sutra navečer dočekati jesu: scenografija (Dragutina Broza) i ponešto izmijenjena koncepcija emisije.
Zapravo, svega čega se sjećamo iz prijašnje scenografije i koncepcije više neće biti. Nova, veselija i šarenija scenografija bit će u znaku broja 10. Usto, umjesto jednog glavnog gosta oko kojega se sve vrtjelo, sad će u jednoj emisiji biti više gostiju, a voditelji Mirko i Duško dobit će više prostora za iskazivanje svojih talenata. Njih dvojica sad postaju pravi šoumeni. Gledateljima će na raspolaganju biti više igara te bogatije nagrade, a oni će odsad na neki način moći sudjelovati i u samom kreiranju emisije jer će tijekom tjedna na internetsku adresu studio10@hrt.hr gostima moći postavljati pitanja od kojih će onda ona odabrana biti izrečena pred kamerama - otkrila je Elizabeth Homsi koja je odala da će glazbeni gosti prve, sutrašnje emisije biti Nina Badrić, Goran Karan i Vanna. Budući da "Studio 10" i dalje ide uživo, to znači da će subote Fodoru i Ćurliću opet biti radne. Kvari li im to doživljaj vikenda kao neradnog, opuštajućeg...?

A što mogu?! To mi je posao. Volim boraviti u prirodi pa sam vikende prije u velikoj mjeri nastojao iskoristiti za odlaske izvan grada, no sad mi za to ostaje barem nedjelja kao i uvijek dobro raspoložen uzvratio je Mirko Fodor. Ni Ćurlić se ne mršti. Štoviše, on u tome vidi i nešto posebno pozitivno. Osobito u zimskim danima koji nam dolaze. Kako dani postaju sve kraći, a noći sve dulje i hladnije, bolje je biti u toplom i zatvorenom prostoru te se dobro zabavljati. Sve se to može postići i radeći. Dakle, veselim se ovim radnim subotama nepokolebljiv je Ćurlić koji kaže još i to da će zagrijavanje atmosfere početi već u prvoj, sutrašnjoj emisiji, a dokle će se u tome na kraju dogurati tko zna.

No, najavljujući novi početak "Studija 10", moramo odmah najaviti i njegov kratak prekid te ponovni nastavak. Naime, u istom terminu 2. prosinca počet će se prikazivati novi HTV-ov projekt "Ples sa zvijezdama" čijih će se osam emisija protegnuti sve do 20. siječnja. Za to vrijeme, naravno, "Studio 10" "umirit" će se kraćim zimskim snom, a tjedan dana nakon "posljednjeg zvjezdanog plesa" opet će subotom navečer zagospodariti ekranom. Ipak, može li se dogoditi da se ta pauza ne priušti i Fodoru i Ćurliću? To više što se pojavila informacija da bi voditelji "Plesa sa zvijezdama" mogli biti upravo njih dvojica.

To još uvijek ne znamo. Odluku o tome donijet ćemo najvjerojatnije danas. No, postoji mogućnost da netko od voditeljskog dvojca "Studija 10" nastavi voditeljsku ulogu i u "Plesu sa zvijezdama" rekao je urednik Kontakt-programa HTV-a Mario Sedmak dodajući kako nije tajna da je među užim krugom kandidata za to mjesto jedan od favorita upravo Fodor.

Ljepota pred kamerama

Kako zabavnoglazbene TV emisije uvijek moraju biti začinjene i ljepotom pred kamerama, "Studio 10" i ove se sezone potrudio u studio kao hostese dovesti prave ljepotice. Njih tri gledatelje su mamile i prije pa nije bilo nikakvog razloga da se od sutra opet ne pridruže Mirku i Dušku. Pogađate, one su Iva Jerković, Aleksandra Grdić i Lorena Čavar. Mora se priznati, neki tu emisiju i gledaju samo zbog tog zgodnog trolista u kojem se ljepotom posebno izdvaja Iva

Večernji list



TV studio 03.11.2006. u 18:41 Komentiraj (0)

03.11.2006.petak

'Zakon braće' kreće u treću sezonu

Serija 'Zakon braće', čije završne epizode prve sezone možemo pratiti na našoj RTL televiziji, u zapadnim zemljama već je 'debelo' u drugoj sezoni, a producent ovog televizijskog hita najavio je i treću sezonu.
Glavni producent Paul Scheuring planira snimati i treću sezonu o dvojici braće u bijegu, a prema najavama, u posljednjoj sezoni nećemo gledati brojna lica koja smo navikli gledati u ovoj seriji. Fokusirat će se samo na par likova, no manjak lica nadoknadit će brutalnim scenama.

U međuvremenu, televizijska kuća Fox bori se sudskim putem da dokaže kako nije ukrala scenarij za "Zakon braće" nakon što su dva brata tužila tu kuću. Naime, braća Hughes četiri godine skrivali od policije nakon bijega iz zatvora o čemu su napisali scenarij i ponudili ga Fox televiziji, no ona ih je odbila. Kasnije su krenuli s projektom "Zakon braće".

Večernji list


TV studio 03.11.2006. u 18:38 Komentiraj (0)

03.11.2006.petak

RTL otkupio prava na Majetićevu ‘Urotu’

Završena utrka za otkup prava na prikazivanje 10 milijuna kuna vrijedne serije

ZAGREB - Prava na prikazivanje igrane serije “Urota”, koja od samog početka snimanja slovi kao najskuplja serija samostalne produkcije na našim prostorima i čija je vrijednost procijenjena na 10 milijuna kuna, otkupila je RTL Televizija, a njeno emitiranje se očekuje tijekom sljedeće godine.

Objavom televizije koja je otkupila “Urotu” završena je višetjedna utrka televizija jer je za otkup te 12-dijelne serije o interakciji hrvatskog kriminalnog i političkog miljea konkurirala i nacionalna televizija, koja je nedavno neslužbeno čak proglašavana kupcem “Urote”.

Sa svotom koju je platila za seriju producenta Romana Majetića RTL Televizija ne želi izlaziti u javnost, ali se nagađa da je cijena jedne epizode oko 750 tisuća kuna. - Cijena serije sekundarna je u odnosu na njenu kvalitetu. Nakon uspjeha ‘Zabranjene ljubavi’ ovo je logičan je nastavak ulaganja u kvalitetnu domaću produkciju - naveo je predsjednik Uprave RTL-a Christoph Mainusch.

Jutarnji.hr

TV studio 03.11.2006. u 18:36 Komentiraj (0)

03.11.2006.petak

Tanja iz BB-a doznala da njezin dečko ima novu djevojku

ZAGREB - Prvi stanari BB kuće koji su osvojili mogućnost komuniciranja s vanjskim svijetom, Violeta, Danijel i Tanja, već su kontaktirali sa svojom rodbinom.

Najveći šok izazvalo je pismo Tanjine mame, koja je, među ostalim, priopćila kćeri da je Ante, za kojeg je Tanja vjerovala da je čeka, okrenuo novu stranicu u svom životu te pronašao novu djevojku. Tanja je ovu vijest teško podnijela i dugo nakon toga plakala.

Violeta je dobila videoporuku svoje obitelji, a Danijel se telefonski čuo s mamom. - Ispeci fritule i nemoj se ni s kim svađat - poručila je Danijelu mama

Jutarnji.hr

TV studio 03.11.2006. u 18:35 Komentiraj (0)


Gledanost

Gledanost hrvatskih i stranih TV postaja.
RTL Vijesti i Dnevnik Nove TV
Vijesti RTL-a i Dnevnik Nove TV polako dostižu HRT-ov dnevnik, sa kvalitetom informacija a i sa gledanošću i također se redovno vizualno osvježavaju što se nemože reći za sve televizije u Hrvatskoj...
HRT Dnevnik
Gledatelji sigurno žele vidjeti neke promjene u dnevniku, jer se već desetljeće ništa ne mijenja, dolazi jesenska shema, nadajmo se da ce uskoro doci promijene...

Copyright © TV studio 2006. | Site by MM . All rights reserved.

TV studio posjeta