TV studio - Portal o zemaljskoj, satelitskoj i kabelskoj TV
TV program:
HR l BiH l Srbija l Sport

!
Komentare na tekstove možete pisati i ako nemate blog! Samo ostavite prazna polja "Korisničko ime" i "Lozinka".


e-m@il:...
tvstudio@net.hr...


19.10.2006.četvrtak

Unatoč presudi, RTL optužbe protiv Štedula smatra lažnima

Glavni producent najvećeg domaćeg reality showa od prošle godine na uvjetnoj kazni

ZAGREB - Glavni producent reality showa Big Brother, 24-godišnji Jan Štedul, prema pisanju tjednika Globus, uhićen je 2002. godine zbog prodaje droge pred školom na Srednjacima, a da je za to i osuđen potvrđeno je jučer na Općinskom sudu u Zagrebu.

Sud je Štedula, nakon višegodišnjeg postupka, početkom prošle godine osudio na četiri mjeseca uvjetno uz rok kušnje od tri godine, što znači da će svako kazneno djelo koje počini u tom vremenskom razdoblju za Štedula značiti odlazak u zatvor.

Premda je presuda donesena i Štedul, inače policajac u vrijeme uhićenja, nečasno otpušten iz policije, na RTL Televiziji optužbe smatraju lažnima te, kako navode u priopćenju, razmatraju sve zakonom dopuštene korake kako bi zaštitili vlastite interese i interese svoga djelatnika.

Međutim, da su navodi točni te da je glavni producent Big Brothera bivši i problematični policajac, potvrdili su i u Policijskoj upravi zagrebačkoj gdje je bio na dužnosti.

- Jan Štedul je bio naš djelatnik. Radni odnos mu je prestao 2002. godine nakon odluke disciplinskog suda, a razlog je bila teža povreda službene dužnosti - objasnila je glasnogovornica PUZ-a Aleksandra Ljuba, a na Općinskom sudu objasnili su da se od trenutka otpuštanja iz policije Štedulu sudilo kao mlađem punoljetniku. Postupak je, navode, zaključen presudom 11. siječnja 2005. godine, u vrijeme kada je Jan Štedul već obavljao dužnost glavnog producenta prve sezone Big Brother showa.

Odgovorni ljudi RTL Televizije na cijelu priču gledaju kao narušavanje privatne reputacije i integriteta njihovih zaposlenika.

“Takvo zadiranje u privatnost naših djelatnika smatramo krajnje neprihvatljivim. Nije nam namjera ulaziti u diskusije niti špekulacije vezane za naše zaposlenike ukoliko se ne tiču isključivo njihovih profesionalnih dostignuća. Imajući u vidu apsurdnost i neistinitost navoda, RTL Televizija prisiljena je razmotriti sve zakonom dozvoljene korake kako bi zaštitila vlastita prava i interese te interese svojih zaposlenika”, navodi se u priopćenju s RTL televizije i dodaje da “RTL-ova vodeća pozicija na lokalnom televizijskom tržištu, kao i lojalnost gledateljstva i oglašivača, ovime neće biti narušena”.

Izjavu od optuženog producenta Jana Štedula jučer je bilo nemoguće dobiti jer je, kako je u kratkoj SMS poruci objasnio, zauzet sastancima. Mladi producent iz Bjelovara završio je srednju policijsku školu te je do nečasnog prekida radnog odnosa radio kao policajac u Zagrebu. Jan Štedul je, osim na RTL-u, radio i na Novoj TV kao scenski radnik.

Jutarnji.hr


TV studio 19.10.2006. u 00:15 Komentiraj (0)


Gledanost

Gledanost hrvatskih i stranih TV postaja.
RTL Vijesti i Dnevnik Nove TV
Vijesti RTL-a i Dnevnik Nove TV polako dostižu HRT-ov dnevnik, sa kvalitetom informacija a i sa gledanošću i također se redovno vizualno osvježavaju što se nemože reći za sve televizije u Hrvatskoj...
HRT Dnevnik
Gledatelji sigurno žele vidjeti neke promjene u dnevniku, jer se već desetljeće ništa ne mijenja, dolazi jesenska shema, nadajmo se da ce uskoro doci promijene...

Copyright © TV studio 2006. | Site by MM . All rights reserved.

TV studio posjeta