TV studio - Portal o zemaljskoj, satelitskoj i kabelskoj TV
TV program:
HR l BiH l Srbija l Sport

!
Komentare na tekstove možete pisati i ako nemate blog! Samo ostavite prazna polja "Korisničko ime" i "Lozinka".


e-m@il:...
tvstudio@net.hr...


03.10.2006.utorak

Svakodnevna borba za gledatelje

U srijedu navečer se na ekrane Nove TV vraća legendarna Kviskoteka. Sudeći prema najavama urednika i voditelja Laze Goluže i Olivera Mlakara, ali i nostalgiji svih kojima je još u sjećanju, nekoć najgledaniji kviz HTV-a mogao bi pokupiti dobar rejting u medijskom prostoru. No, to ćemo tek vidjeti.

Napadi
Zanimljivije je ipak to da će se Kviskoteka emitirati u isto vrijeme kad i Piramida Željke Ogreste (HTV 1 u 20.00 sati), a sasvim sigurno nije se slučajno našla u tom terminu.
I dok su se prethodnih godina komercijalne televizije za svoje gledatelje borile ponajprije razmišljajući o novim i što kvalitetnijim projektima, ove se sezone uz nove emisije i obnovljeni program razmišlja i o terminima u koje će biti smještene: hoće li se "tući" s nekom emisijom konkurentske televizije. Tako je prošlotjedna gledanost Piramide bila 11,6 posto pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li joj Kviskoteka uspjeti oteti gledatelje.

Nacionalna televizija HTV danas poslije Piramide pokreće novi projekt Sudski poziv. Emisija bivšeg novinara Latinice Milana Majerovića-Stilinovića svake će se srijede baviti aktualnim slučajevima iz sudske prakse, a u istom terminu Nova TV emitira emisiju U sridu kojoj je prošlotjedna gledanost bila 9 posto.

Istraga Nove TV (producentske kuće Coremedia) premještena je s petka na četvrtak, a emitira se u isto vrijeme kada i kviz Tko želi biti milijunaš i RTL-ov reality Big Brother. Istraga je već na početku sezone zabilježila 10 posto gledanosti.

Petak (20.00 sati) rezerviran je za Dvoboj Nove TV, Večernju školu (HTV 2) i Big Brother.
RTL i Nova TV već mjesec dana emitiraju Sudnicu, gotovo identične emisije koje se, doduše, terminski ne tuku, ali se obje emitiraju u kasnim poslijepodnevnim satima.

Borba Sudnica
Sudnica Melani Vukmirice Nove TV (18.20) tek je nešto gledanija od RTL-ova projekta Sudnica (17.45), a gledanost im je između 5 i 6 posto.
Komercijalne televizije već su početkom rujna u javnost izašle s novim projektima i obogaćenom jesenskom shemom.

Nacionalna kuća HTV jesenski je program službeno počela prošlog tjedna uvodeći velik broj emisija javnog sadržaja tako da ćemo tek u sljedećim tjednima dobiti pravi uvid u to što je dobar proizvod

Večernji list

TV studio 03.10.2006. u 18:35 Komentiraj (0)


Gledanost

Gledanost hrvatskih i stranih TV postaja.
RTL Vijesti i Dnevnik Nove TV
Vijesti RTL-a i Dnevnik Nove TV polako dostižu HRT-ov dnevnik, sa kvalitetom informacija a i sa gledanošću i također se redovno vizualno osvježavaju što se nemože reći za sve televizije u Hrvatskoj...
HRT Dnevnik
Gledatelji sigurno žele vidjeti neke promjene u dnevniku, jer se već desetljeće ništa ne mijenja, dolazi jesenska shema, nadajmo se da ce uskoro doci promijene...

Copyright © TV studio 2006. | Site by MM . All rights reserved.

TV studio posjeta