TV studio - Portal o zemaljskoj, satelitskoj i kabelskoj TV
TV program:
HR l BiH l Srbija l Sport

!
Komentare na tekstove možete pisati i ako nemate blog! Samo ostavite prazna polja "Korisničko ime" i "Lozinka".


e-m@il:...
tvstudio@net.hr...


29.09.2006.petak

A ove jeseni na TV ekranima...

Nekada su se uz jesen vezale žute dunje, berbe i duge kiše, ali danas je najvažnije kako će izgledati jesenski program domaćih TV kuća. Koga briga za voće – glavno je što se može gledati kada se čovjek, umoran nakon radnog dana, zavali u fotelju pred televizor

Istini za volju, danas se do takvih informacija teško dolazi. Imamo tri velike TV kuće, svaka svojim programom želi sebi dovući što više gledatelja i ne pada im na pamet otkriti svoje kompletne planove za budućnost. Ipak, dosta je stvari poznato.

Dosadašnji neprikosnoveni televizijski gospodar Hrvatske, HTV, ostat će i dalje gospodar bar što se sporta tiče. Liga prvaka i utrke Formule 1 će i dalje ostati turbo gledani, ali to u biti i nije nešto novo. Isto tako, nema straha ni za njihov filmski program iako se ne zna ni točan broj, a kamoli naslovi svih filmova koje će državna televizija prikazati.

Ono što se zna je da će probati drugi program složiti tako da privuče mlađu i urbanu publiku, pa će se na njega prebaciti talk show 'Maja' kao i mozaična emisija 'Znati živjeti'. Jedna od zanimljivih stvari bit će i dokumentarni filmovi s otvorenom raspravom nakon njih, no tu nije riječ o dokumentarcima s biljkama i životinjama, već o kontroverznim filmovima kao što su 'Lora' i 'Vukovar'.

Najveći hitovi HTV-a, poput emisija 'Tko želi biti milijunaš?', 'Večernja škola', 'Najslabija karika' i 'Studio 10' su se već vratili na TV ekrane, ali ima i nekoliko potpuno novih. Zapravo, novih za HTV, ali već viđenih negdje drugdje.

Prva je licencni BBC-jev show 'Strictly Come Dancing' koji je kod nas preveden kao 'Ples sa zvijezdama', a u njemu će se događati baš to što naslov obećava – u njemu će plesati parovi sastavljeni od zvijezda te profesionalnih plesača i plesačica. Koliko će ih točno biti i kakvog su kalibra te zvijezde još nije poznato, ali će morati pokazati fino znanje u sambi, rumbi, tangu, fokstrotu i još hrpi plesova, jer će ih žiri i gledatelji polako eliminirati iz daljnjeg natjecanja. Stvar je hit na BBC-ju od 2003. pa će valjda i kod nas dobro proći.

Druga nova stara stvar je 'Kazalište u kući', serijal koji se davno prikazivao u bivšoj Jugoslaviji pod imenom 'Pozorište u kući'. Riječ je o komediji koja se odigravala u kući obitelji Petrović, samo što kod nas nema Vlastimira Đuze Stojiljkovića i Stanislave Pešić, nego će se umjesto njih pred kamerama naći Tarik Filipović i Darija Knez. Očekuje nas 40 epizoda u prvoj sezoni, a kasnije ćemo vidjeti.

I, da, da ne zaboravimo, na HTV se vraća i humoristična sjednica 'Odmori se, zaslužio si', jedna od rijetkih duhovitih stvari proizvedenih kod nas. Stvar u kojoj se nalaze Ivo Gregurević, Goran Navojec i Igor Mešin ne može nestati tek tako.

Nova TV se isto tako vraća s već isprobanim snagama – tu su 'Naša mala klinika', 'Istraga' i 'Zuhra light show', ali i neke nove stvari. Kako se Zuhra već nekoliko puta iskazao, sada je dobio i svoju igranu seriju, 'Cimer fraj', u kojoj vodi hotel zajedno s Arijanom Čulinom. A ako tražite nove stare stvari, NovaTV ima i to – uskoro se na ekrane vraća 'Kviskoteka', najpopularniji kviz s ovih prostora koji je nekada praznio ulice, a ako se Mlakar i Goluža vrate u staru formu, možda se takve stvari opet ponove.

Ipak, glavni aduti Nove TV su strane serije. Od već poznatih stvari tu su 'Will i Grace', 'Seinfeld', 'Svi vole Raymonda' i 'Smallwille', te nove sezone 'Dva metra pod zemljom' i u Americi najgledanijih serija 'Kućanice' i 'Izgubljeni'. Da se upotpuni trio najgledanijih serija u Americi, Nova TV je otkupila još i 'Uvod u autonomiju', serijal o mladim liječnicima koji je nedavno postao najgledaniji program na svim američkim postajama.

Vraća nam se i Jamie Oliver, ali ovaj put ne kao stručnjak koji nas uči pripremati neke nove specijalitete, već će u četiri nastavka pokušati pripremati obroke za 20.000 londonskih školaraca i na neki način promijeniti njihove hranidbene navike. Tako da znate što možete očekivati kada se na ekranu pojavi natpis 'Topli obrok Jamieja Olivera'.

Nova najavljuje i velik broj filmskih premijera među kojima će se naći 'Planina Brokeback', 'Avijatičar', 'Kill Bill', 'Dobar posao u Italiji', ali i 'Mrak film 3' i 'Tomb Raider 2'. Da, i 'Spy Kids 3D'.

Naravno, kada govorimo o Novoj TV možemo očekivati i pravu navalu sapunica, ali u ljubavnim vezama Jorgea, Matilde, Francesca, Violete i ostalih likova se snađite sami.

RTL se pak ne mora posebno truditi. Njihova shema je stalno ista – ujutro prikazuju reprize već nekoliko puta repriziranih serija, onda to pretope preko neke popodnevne sapunice u večernji program u kojem se može odgledati poneki film i neki od licencnih zabavnih programa kojih ova televizija ima na bacanje.

Istina, bit će tu i nekoliko serija koje su zbilja domaći proizvodi (poput druge sezone 'Dvornikovih'), ali pravi vladari RTL-ovih prostora su 'Exploziv', 'Exkluziv', 'Super dadilja', 'Mijenjam ženu', 'Fear Factor' i vrhovni gospodar svemira – 'Big Brother'. Lijepo je planirati jesenske sheme, kupovati strane hit serije i razveseljavati ljude premijernim filmovima, ali zašto se truditi kada je očito najzanimljivija stvar tko kome skida gaće u jednoj ogromnoj kući u zagrebačkoj Dubravi. I koliko će od milijun i pol kuna na kraju završiti u pobjedničkim rukama.

TV studio 29.09.2006. u 14:38 Komentiraj (0)

29.09.2006.petak

Big Brother dao pretežak tjedni zadatak

Stanari sve manje rade na tjednom zadatku, po cijele dane spavaju i imaju čudne snove. Big Brother rekao Tanji da će je odvesti u bolnicu ako ruka bude gore

Čini se da je ovogodišnji 'Big Brother' puno zatjevniji nego prošlih godina. Tjedni zadaci su sve teži, a smanjenje glavne nagrade zbog nenošenja mikrofona samo otežava već ionako mali tjedni budžet. Tako se i na stanarima vidi da su sve češće nervozni, pogotovo kada su s baletnog plesa morali naglo skočiti u vojne odore pa skokom na užad i preskakanje prepreka.

Rano ustajanje i jutarnja tjelovježba opet je izmorila ukućane, pa su do ručka svi spavali gdje god su mogli. Tomislav se živahno potrudio oko ručka, a Dragica je pomagala, kao i Ana koja je spremila stol, pa su se tek onda svi mogli poredati za sočni tanjur graha koji je Nikša odmah pohvalio.

Za stolom je Violeta pričala kako je imala ludi san. Da je u Big Brother kuću ušla zmija, a iz nje nastala velika meduza. Lea se nadovezala kako je sanjala da je 'Big Brother' zapravo škola i da se može izaći iz nje, ali je ona kažnjena zbog izlazaka...

Poslije ručka Nikša je oprao suđe, a kad mu je Violeta rekla da je to valjda prvi put, on se opet nešto ljutio i kleo se majkom da nije, a ona je rekla da se ne igra time. 'Dabogda ja tebe j…, eto!'
'Stoko', rekla je samo Violeta.

Yameisy i Tanja su rekle kako neće raditi tjedni zadatak, jer je Tanja istegnula ruku, a Yameisy se razboljela, pa je provela cijeli dan u sobi. Poslije je Big Brother pozvao Tanju u Ispovjedaonicu i rekao joj da će je, ako joj ruka bude gore, odvesti u bolnicu.

T-Portal

TV studio 29.09.2006. u 14:37 Komentiraj (0)

29.09.2006.petak

Sheen je najplaćeniji glumac u sitcomu

Nakon puna dva mjeseca pregovaranja, Charlie Sheen je ishodio novi ugovor koji će ga učiniti najbolje plaćenim glumcem u sitcomima današnjice

Zvijezda serije 'Dva i pol muškarca' zarađivat će oko 350.000 dolara po epizodi, što je za Sheena golema povišica jer je dosad za isti posao bio plaćen oko 10 puta manje.

Serija je na CBS-u u svojoj četvrtoj sezoni, a Sheen je s pregovorima počeo još u srpnju ove godine.

Međutim, njegov honorar ni u snu se ne može mjeriti s onim što je imao Ray Romano u posljednjoj sezoni sitcoma 'Svi vole Raymonda' – komičaru su 2004. i 2005. godine isplaćivana gotovo dva milijuna dolara po epizodi.

T-Portal

TV studio 29.09.2006. u 14:36 Komentiraj (0)

29.09.2006.petak

Jesenska shema HTV-a

Shvativši da će u borbi s komercijalnim televizijama svoj status “s razlogom prvi” zadržati jedino tako, Hrvatska je televizija u ovogodišnjoj jesenskoj shemi, barem kad je riječ o proizvodnji domaćeg programa, uvela u sve programske segmente najveći broj novih emisija javnoga sadržaja.
Pritom, dakako, nisu zanemareni ni uvijek gledateljima atraktivni Strani te Zabavni i Sportski program, s time da je Strani pun novih i kvalitetnih serija, a Zabavni i Sportski vrtjet će uglavnom svoje lanjske uspješnice, s tek jednom ili dvije nove emisije. Ovima potonjima cilj je zadržati kvalitetu koju su imali u prošloj (televizijskoj) godini.

– Programski smo ove godine napravili nekoliko stvari: ponajprije se našim emisijama obraćamo civilnome društvu. U posljednje dvije godine ojačali smo i profilirali Prvi program, pa nam je cilj i zadržati ga takvim, ali u ovoj shemi glavna nam je zadaća bila promijeniti Drugi program i dati mu identitet koji dosad nije imao – kaže programska direktorica Tanja Šimić.

Problem je Drugoga programa bio to što nije imao svoju prepoznatljivost nego je smatran tek usputnim programom ispunjenim sportom, filmom i stranim emisijama.

– Sad naš Drugi program postaje program namijenjen mlađoj, urbanoj i zahtjevnijoj publici – nastavlja programska direktorica, dodajući da će i taj program biti velikim dijelom domaće proizvodnje. To automatski rezultira i premještanjem nekih sadržaja s Prvoga na Drugi program.

Tako je dnevno emitiranje Prvog utoliko drukčije što se većina emisija obraća odraslim gledateljima, poput Potrošačkog koda, emisije o invalidima, ekološke emisije i sličnih. Nakon podnevnoga Dnevnika i sapunice, emitira se nova kontakt-emisija Radni ručak, a prije emisije Život uživo emitiraju se još jedne Vijesti i Vrijeme. Uvečer, iza Dnevnika, za Prvi su program rezervirane emisije domaće proizvodnje magazinskog tipa, s time da se inzistira na tome da sugovornici u njima budu više iz kulturnog i javnog života, a manje iz politike.

Drugi program pak postaje u prijepodnevnim satima – Dječji i Obrazovni, a poslijepodne mozaični s emisijama namijenjenima mlađoj publici poput Direkta ili Brijača, ali i s poznatim emisijama kakav je talk-show Maja ili popularno-znanstvenim emisijama Krešimira Mišaka. Večer na Drugom, kao i prošle sezone, bit će rezervirana za Večernju školu, Genijalce te nekoliko novih emisija kao što je, recimo, Sezona lova, za koju još nije odlučeno tko će je raditi.

– Pojačali smo Vijesti na Drugom, pa umjesto dvaput idu čak četiri puta dnevno, a radit će ih, kao i dosad, mlada i dinamična ekipa – Lamija Alečković, Siniša Kovačić i Dragan Nikolić – opisala je ukratko shemu Tanja Šimić.

Pa, kad se ključnim dnevnim novostima u jesenskoj shemi doda domaći dokumentarni program (na čijoj će se kvaliteti, tvrde i Tanja Šimić i Marija Nemčić, i te kako inzistirati), nove i stare domaće serije, sportske emisije, uspješnice poput Milijunaša i Najslabije karike, niz domaćih igranih filmova u različitim terminima... izgleda da će gledateljima doista biti teško birati. Kad se svi priviknu na programsku “rošadu” i ako emisije iz javnog sadržaja budu doista zanimljivo napravljene, onda neće biti nikakva razloga da kritika bude, kao što sada smatraju hateveovci, naklonjenija komercijalnim televizijama.

Isto tako, u ovojesenskoj HTV-ovoj shemi treba odati priznanje scenografima koji su za mnoge emisije, ako već ne posve nova rješenja, onda barem smislili vizualna osvježenja, ali takva koja se u nekoliko minuta mogu sklopiti i rasklopiti, pa se u istim studijima u svega nekoliko sati snimaju dvije ili tri posve različite emisije.

Umivanje Informativnoga programa

Informativni program, osim novih emisija, težište stavlja na emisije javnoga sadržaja. Tako će tjedno proizvoditi emisije namijenjene potrošačima, braniteljima, invalidima, umirovljenicima.... Usto, razdvajaju se županijske panorame od Hrvatske danas, uvode se nove Vijesti na Drugom programu, te gledamo redizajnirani središnji Dnevnik. Emisija Otvoreno, s Hloverkom Novak-Srzić i Mislavom Bagom, već je krenula redizajnirana, a osvježenja će doživjeti i postojeće emisije poput Nedjeljom u 2, Brisanoga prostora, Plodova zemlje, Mora...

Večernji list

TV studio 29.09.2006. u 14:35 Komentiraj (0)

29.09.2006.petak

Nova TV generacija - MAX TV

U pedeset godina, koliko traje povijest televizije u Hrvatskoj, ona nikad nije bila u većem tehnološkom zaostatku za svijetom nego danas. Hrvatske su televizije, tehnološki gledano, danas otprilike na razini kasnih osamdesetih. U to doba uveden je teletekst, počelo se emitirati preko satelita, pojavio se stereo zvuk, a kabelski su operateri stidljivo počeli ulaziti u pojedine četvrti većih gradova. Dvadeset godina poslije situacija je identična – kao da je vrijeme stalo.
Programski, HTV i njegovi komercijalni rivali mogu se pohvaliti ponudom na razini boljih europskih TV kuća, ali tehnološki smo još na europskom začelju. U zapadnoj Europi (a sve češće i u istočnoj) program se u pravilu emitira u 16:9 formatu, prilagođenom widescreen plazmama i LCD-ovima; zvuk je stereo ili čak dolby; program možete pratiti preko EPG-a, a TV sliku u svoj dom možete uvesti na bezbroj načina, od kojih su najpopularnije digitalna zemaljska i digitalna kabelska televizija. Većina Hrvata pak još uvijek prima TV program na isti način kao prije pedeset godina: na krov postave antenu, povežu je kabelom s televizorom i gledaju četiri ili u najboljem slučaj pet-šest programa. Digitalna TV još se može primati tek na manjem dijelu teritorija Hrvatske, i to ne u punoj snazi (a tako će i ostati dok Vlada ne odredi datum službenog prelaska na digitalnu TV), a kabelski se operateri još ne trude ući niti u gradske četvrti u kojima nema nebodera, a kamoli u manje gradove.

U takvoj situaciji, T-Comova internetska televizija MAXtv djeluje kao “svemirska” tehnologija koja jednim potezom uvodi Hrvatsku u televizijsko 21. stoljeće. Internetska televizija u svjetskim je razmjerima najnovija i najsuvremenija tehnologija za koju većina stručnjaka smatra da će u budućnosti postati najpopularniji oblik distribucije TV programa – no za nas ona ne predstavlja budućnost, već sadašnjost. Možemo samo nagađati je li T-Com uveo MAXtv u Hrvatsku kao neku vrstu probnog balona za Njemačku (gdje najavljuje istovrsnu uslugu) i druga tržišta, no činjenica jest da je Hrvatska dobila internetsku televiziju prije nekih razvijenijih tržišta.

Sa stajališta korisnika, internetska televizija djeluje kao vrsta kabelske televizije, s time da se TV programi ne prenose preko običnog kabela, nego preko DSL internetske veze. No, to nije jedina razlika: najatraktivniji dio ponude MAXtv-a jesu njegove bogate dodatne mogućnosti. Slika je otprilike jednake kvalitete kao satelitska (emitira se u MPEG-4 formatu), a premda je internet poznat kao ne baš stabilan medij, smetnji i prekida veze gotovo nema zahvaljujući tome što je za televizijski program rezerviran poseban “kanal”, neovisan o onome za standardnu DSL vezu.

Uz DSL priključak, za korištenje MAXtv-a potreban je još i odgovarajući prijamnik (set-top box) koji se priključuje na televizor preko Scart ili S-Video priključka. Taj će uređaj raditi sa svakim televizorom (pod uvjetom da ima Scart priključak, a takav je svaki TV proizveden u posljednjih petnaestak godina), no kvaliteta slike najviše će doći do izražaja na velikim plazmama ili LCD televizorima. Kako svaki prijamnik zahtijeva vlastiti DSL “kanal”, u jednom stanu ili kući moguće je pratiti MAXtv na samo jednom televizoru, no T-Com najavljuje da će ubuduće (vjerojatno od kraja godine) biti moguće postaviti dva prijamnika i na svakom gledati drugi program; dakako, uz plaćanje dvije pretplate...

One koji su “brzi na okidaču” daljinskog upravljača razočarat će brzina promjena kanala, što kod MAXtv-a traje čak i nešto dulje nego kod satelitskih programa, no to je cijena koju valja platiti za tehnološki napredak. Kad već spominjemo cijene: mjesečna pretplata je 65 kuna (do kraja godine vrijedi promotivna cijena: 1 kuna), što je usporedivo s osnovnim ponudama kabelskih operatera. Prijamnik košta dodatnih 559 kuna (do kraja godine: 300 kuna uz potpisivanje dvogodišnjeg ugovora).

No MAXtv nudi nekoliko mogućnosti koje nećete naći u ponudi nijednog kabelskog operatera. Najatraktivniji je elektronički programski vodič (EPG): pregledna lista programa svih TV postaja gdje točno možete vidjeti što je na programu i što će biti sljedeće; isto tako, možete postaviti podsjetnik, ali ne i namjestiti snimanje – ono je onemogućeno Macrovision zaštitom, što se neće dopasti vlasnicima videorekordera.

Jednako je atraktivna Videoteka: mogućnost da preko interneta “posudite” najnovije filmove. Trenutačno se u ponudi nalazi samo nekoliko naslova, no do kraja godine trebalo bi ih biti nekoliko stotina, a novi će se pojavljivati istodobno kad i u videotekama. “Posuđene” filmove možete pogledati u roku 24 sata; u bilo kojem trenutku mogu se pauzirati i “premotavati”, a cijene su zaista atraktivne: nude se po cijeni od 5 do 12 kuna: Kvaliteta slike i zvuka usporediva je s DVD-om, no, dakako, nema dodatnih sadržaja poput intervjua i priloga. Osim filmova, u ponudi su i pojedine emisije RTL-a i Nove TV, poput “Mjenjačnice” ili “Života nogometaša”, a neki sadržaji su besplatni, poput “Game Reporta” s T-Comova portala.

Posljednji primjer je tek najava mogućnosti koje će se realizirati kad se tješnje povežu T-Comov internetski portal i internetska televizija: tada će se preko televizora moći pratiti najnovije vijesti s interneta, stanje na cestama, horoskop, ali i pročitati e-mail... Sve to skupa možda djeluje komplicirano, pa i zbunjujuće za tehnološki manje iskusne korisnike koji “samo žele gledati televiziju”, ali bogati sustav pomoći, koji uključuje i poseban kanal koji prikazuje kako možete koristiti MAXtv, olakšavaju pristup svim tim mogućnostima. A ako dosad niste imali brzu i stalnu vezu s internetom, MAXtv odličan je povod da si je priuštite.

Večernji list


TV studio 29.09.2006. u 14:31 Komentiraj (1)

29.09.2006.petak

Big Brother 3: Loš casting prijeti padom gledanosti?!

Realne, ili barem tako prikazane seksualne situacije (a ipak, istina, realno djeluju!), između Violete i Nikše te Tanje i Ante, bile su više nego prijeko potrebne ekipi “Big Brothera”, jer je reality drastično počeo pokazivati svoje manjkavosti.
Ti nedostaci se, unatoč većem broju dnevnih zadataka i unatoč raznim ograničenjima na koje ove godine zbog “zločestog” Velikog brata moraju paziti, prvenstveno odnose na loš casting. Iako treću sezonu krasi slogan “do kraja”, show se u tri tjedna nije daleko odmaknuo od početne točke, a među kandidatima se ne razvijaju konstruktivni odnosi koji bi se gradili, razvijali i držali pozornost gledatelja koji će pasti i zbog dolaska jesenske sheme HTV-a.

Iako mnogim sustanarima, ali i gledateljima koji budno prate događaje u kući, galeb Nikša ide na živce i iako je po mnogim internetskim anketama upravo on taj za kojeg misle da će sljedeći, zbog nominacija, napustiti kuću, on svojim pretjeranim seksualnim ponašanjem izaziva tragove događaja. No niti to nije neka stuba više od samih svađa koje su kuću u zagrebačkoj Dubravi obilježile od prvog dana treće sezone.

– Teorijom motivacije prvo moramo zadovoljiti primarne potrebe koje su nam potrebne za preživljavanje. Ako one nisu zadovoljene teško da ćemo razviti one sekundarne – objašnjava psihologinja Tanja Pureta, potvrđujući činjenicu da je i prestrogi Veliki brat pridonio nerazvijanju dubljih odnosa. Novčane kazne, nedostatak hrane, tople vode i cigareta, i mnoge druge kazne dio su njihove svakodnevice, a tek rijetke nagrade teško brišu nezadovoljstvo kandidata.

– Istina je da sustav nagrađivanja i kažnjavanja najbolji efekt ima kombinacijom uzimanja i davanja – objašnjava Pureta i dodaje kako nakon određenog razdoblja te učestale kazne više nemaju nikakvog efekta. – Jednostavno se gubi interes.

I Ekranovo istraživanje potvrdilo je činjenicu da interes za “Big Brother” pada, a razlog je upravo odabir kandidata. Njih gotovo šezdeset posto priznalo je da su im ovogodišnji stanari manje zanimljivi nego prije, a tek nešto više od četrnaest posto ispitanika uvjereno je da je treća sezona ponudila do sada najzanimljivije natjecatelje.

Gledajući rezultate prema dobi jasno je da su svim skupinama u velikoj većini štićenici Velikog brata dosadni, a jedina je iznimka dobna skupina od 15-29, u kojoj jednak broj ispitanika smatra da su stanari više, manje ili jednako zanimljivi.

Anketa je također pokazala kako su u većem postotku ovogodišnji stanari dosadniji ženama, koje ionako, u pravilu, od besciljnih svađa i “strasti ispod pokrivača” više zanima razvijanje dubljih i konstruktivnijih odnosa.

– Svi mi imamo potrebu za pripadanjem, a ona je znatno jača od potrebe za individualizmom – objašnjava Pureta, ukazujući na činjenicu da su i stanari oformili zajednicu. – Ali tu je bitna grupna energija i dok jedan i jedan mogu dati tri, postoji i situacija kad jedan i jedan daju manje od dva – objašnjava, potvrđujući činjenicu da bi slab casting mogao biti razlog što u kući ne postoji tijek događaja koji bi zadržao gledatelje pred malim ekranima.

Večernji list - EKRAN


TV studio 29.09.2006. u 14:26 Komentiraj (0)

29.09.2006.petak

Gere odustao od Dine Dvornika

Hrvatski pjevač i glumac ipak neće biti filmski 'pomagač' Radovana Karadžića

ZAGREB - Ekipa filma “Praznici u Bosni” odustala je, čini se, od angažiranja popularnog pjevača i glumca Dine Dvornika, koji je trebao glumiti pomagača Radovana Karadžića, pa se naš Dino tako ipak neće naći uz slavne holivudske glumve Gerea i Howarda.

S obzirom na to da je Dvornika gotovo nemoguće “uhvatiti”, situaciju nam je objasnila njegova supruga Danijela.

- Mi smo odustali od svega toga. Iako je audicija najavljena u kolovozu, Dina nitko nije kontaktirao. Mislili smo da cijeli projekt možda kasni, ali, evo, prošao je i rujan, snimanje je počelo, a poziva nema - rekla je Danijela Dvornik, napomenuvši da je cijela obitelj proteklih dana imala puno posla te su završili snimanje “Dvornikovih”, koji će se ponovno emitirati u jesenskoj shemi.

- Završili smo snimanje, sada se moram malo odmoriti od svega - dodala je Danijela.

Snimanje filma, u kojem će se pojaviti i neki hrvatski glumci, trajat će nekoliko sljedećih tjedana u selima Samoborskog gorja. Kristina Krepela, naime, već je snimila nekoliko scena s Gereom u Sarajevu, a impresionirana je glumčevim smislom za humor i dosjetkama sa seta. Radovana Karadžića glumit će Ljubomir Kerekeš, a Gerea i Howarda će u jednom trenutku “oteti” Marinko Prga, koji glumi Karadžićeva tjelohranitelja, a otprije je poznat po ulogama negativaca u hrvatskim filmovima.

Jutarnji.hr

TV studio 29.09.2006. u 14:24 Komentiraj (0)

29.09.2006.petak

Napokon! Novi Dnevnik HTV-a: Plav i moderan

Nakon pet godina HRT je promijenio vizualni identitet svog informativnog programa

ZAGREB - Godinama najgledanija televizijska emisija, Dnevnik Hrvatske radiotelevizije, iznenadio je ovih dana gledatelje novim vizualnim identitetom. Krupniji kadrovi, jača dominacija plave boje, moderna minimalistička scenografija, animacije i nova glazba u pozadini predstavljaju novi izgled Dnevnika.

Cijeli taj rad, za razliku od dosadašnje prakse, potpisuje ekipa sa samog HTV-a koja je na taj način, objašnjavaju, proslavila 50. godišnjicu postojanja Televizije i 80. godišnjicu Radija.

Prozor u svijet

- Te smo obljetnice proslavili na naš način. Htjeli smo cijeli informativni program likovno i idejno staviti, što se kaže, pod jednu kapu. Nastojali smo postići da Dnevnik izgleda kao prozor u svijet, što televizija, uostalom, i jest, a ne kao prozor u nečiju uredničku sobu - objašnjava Dario Iričanin iz HRT-ova dizajn servisa.

Nova komunikacija

Cijeli “make over” Informativnog programa trajao je pola godine i promijenjeno je, kažu, apsolutno sve. Konkretno, promijenjeni Dnevnik koji se emitira od prošle nedjelje čine nova scenografija, glazba, kadriranje, sami početak, ali i način prezentacije. Jedna je od promjena i, kako kaže, drukčiji način komunikacije između voditelja i gledatelja. Pod tom novom komunikacijom konkretno se smatra drukčije, krupnije kadriranje voditelja Dnevnika koji se na taj način čini “bliže” gledatelju.

Uz ekipu iz Dizajn servisa, novi informativni identitet državne televizije potpisuju i suradnici iz brojnih drugih odjela te kuće koja je prošli put svoj vizualni izgled mijenjala prije pet godina. Tada je, kao i godina prije toga, angažirala vanjske kuće. Ovaj put je rad povjeren samim HRT-ovcima, među kojima je, primjerice, za 3D animacije zaslužan Igor Dvorski, dok je novu glazbu u pozadini osmislio ton-majstor s Hrvatskog radija, Dubravko Robić.

Jutarnji.hr

TV studio 29.09.2006. u 14:10 Komentiraj (0)

29.09.2006.petak

Cruise i Holmes snimaju film o svojoj vezi

LOS ANGELES - Glumica Katie Holmes i glumac Tom Cruise planiraju glumiti u filmu čija će se radnja temeljiti na njihovoj vezi.

- Tom želi sve ono što je proživio s Katie prenijeti na filmsko platno. Želi svima pokazati koliko je sretan otkada je upoznao Katie i kako se rodila kemija među njima - otkrio je izvor.

Ako se Tomov plan ostvari, ovo mu neće biti prvi put da glumi u filmu sa svojom odabranicom. Naime, Cruise je sa svojom bivšom suprugom Nicole Kidman glumio u filmu “Eyes Wide Shut”.

Jutarnji.hr

TV studio 29.09.2006. u 14:07 Komentiraj (0)

29.09.2006.petak

Štefanić novi voditelj emisije HTV-a "Tjedni pregled"

ZAGREB - Voditelj i urednik nove informativne emisije HTV-a “Tjedni pregled” bit će Petar Štefanić. Naime, nakon što ga je Mislav Bago zamijenio u emisiji “Otvoreno”, nagađalo se da bi Štefanić mogao postati novi dopisnik HTV-a u Beogradu, ali i da bi se morao zadovoljiti mjestom novinara u Informativnom programu. Na kraju je nedavno odlučeno da Štefanić preuzme “Tjedni pregled”, novu emisiju koja će se emitirati uživo nedjeljom od 21 sat na Drugom programu HTV-a.

- Trenutno sam u pripremama za emisiju, a pokušat ću napraviti nešto novo, svježe. Formatom se ‘Tjedni pregled’, koji će također imati goste u studiju, razlikuje od ‘Otvorenog’.

Imat će više priloga, obrađivat ćemo više tema, a osim političkih, bavit ćemo se i vanjskopolitičkim, regionalnim, kulturnim, estradnim i drugim temama - istaknuo je Štefanić. Još nije određeno kada će emisija krenuti.

Jutarnji.hr

TV studio 29.09.2006. u 14:01 Komentiraj (0)

26.09.2006.utorak

Seksualno zlostavljanje u BB kući?

Predstavnice organizacija za temeljna ljudska prava i prava žena osudile ponašanje na Big Brotheru

ZAGREB - U Big Brother kući događa se seksualno uznemiravanje kao oblik nasilja, poručuju iz društvenih organizacija koje se bave zaštitom temeljnih ljudskih prava te prava žena. Prikazivanjem određenih situacija iz života u BB kući, smatra koordinatorica Ženske mreže Bojana Genov, RTL Televizija promovira nepoželjne modele ponašanja, čime je najugroženija mlađa populacija.

Na pojedine situacije iz kuće, primjerice kada je Nikša bez dozvole poljubio Leu u usta dok je ona spavala ili kada je pod tušem vadio spolovilo te prisilno držao Anu s namjerom da je poljubi, čiji se detaljan opis može naći i na službenima stranicama BB-a, osudili su i naši čitatelji protestirajući protiv takvih sadržaja na televiziji. U jednom trenutku Danijel i Nikša, nadalje, rukama su zadržavali Anu da ne izađe iz kreveta dok joj Nikša ne da poljubac.

- Ulaskom u BB kuću, bez obzira na motive, nitko se od stanara nije odrekao prava na svoju slobodu i izbor. U konkretnoj situaciji koga će ljubiti ili ne, odnosno izbor seksualnog partnera. Prikazivanjem takvih sadržaja gube se sve vrijednosti, ne one patrijarhalne, nego osnovna ljudska prava na izbor. Iako su zatvoreni, stanari zadržavaju osnovna prava i ne smijemo dopustiti da jedna TV kuća promovira takvo ponašanje - ustvrdila je Bojana Genov, koordinatorica Ženske mreže, koja predstavlja 48 organizacija u Hrvatskoj koje se bave ženskim pravima.

Slična razmišljanja ima i Maja Mamula iz Ženske sobe, koja smatra kako je problem širi te da cijelo društvo ima visok prag tolerancije bilo kakvog oblika seksualnog nasilja.

- Uvijek je pitanje da li će to društvo osuditi kao jako zabavno i sastavni dio koketiranja ili ipak kao oblik seksualnog nasilja. Ipak, ako je jedna od stanarki plakala, time je pokazala da su povrijeđena njezina osobna prava. Ovakav oblik ponašanja često se tretira kao beznačajan, a žene ponekad ne reagiraju jer nisu u poziciji, zatvorene su u nekom obliku zajednice, bila to BB kuća ili, primjerice, radno mjesto - rekla je Maja Mamula iz Ženske sobe.

S druge strane, RTL danas nije htio komentirati ovakve optužbe, niti sam materijal koji se prikazuje na RTL Televiziji.

- Nismo dobili nikakav dopis od ženskih udruga i nećemo komentirati dok nam se službeno ne obrate - rekao je Kristijan Gržetić, glasnogovornik RTL-a.

Nikšino ponašanje prema Lei komentirala je i njezina sestra Ana Tomašević. - Nije mi jasno kako si to netko može dopustiti. Lea nije htjela da je Nikša poljubi, a kasnije mu je jasno dala do znanja da ne želi da se to ponovi - rekla je Leina sestra.

Tekstovi sa službenih RTL-ovih stranica za Big Brother skinuti s TV snimki događaja u kući.).

1. Nikša i Danijel drže Anu u krevetu i pokušavaju je poljubiti (nedjelja, 24. rujna 2006.).

"Nikšina ruka bila je na Ani, a ona je mudro šutjela. ‘Ane dođi ovdje da ti stavim k.... u usta’, predložio je Danijel koji je u međuvremenu legao u svoj krevet. ‘Bože’, komentirala je, a onda je Danijel došao do nje i Nikše. Njih dvojica su je držali, Nikša ju je pokušavao poljubiti, dok je ona pokušavala izići iz kreveta.”

2. Nikša je poljubio Leu dok je spavala (srijeda, 15. rujna 2006.).

Lea se ponovno rasplakala zbog jutrošnjeg poljupca s Nikšom. ‘Što mi je on to morao napraviti, pa jel on glup’, nastavila je plakati Lea. ‘Ja nisam ništa skrivila, kroz suze je govorila Lea. ‘Ja ne znam zašto meni Bog ovo mora napravit? Šta sam ja ikad ikome učinila da mi se ovo događa’, jecala je Lea. ‘Nemoj plakati’, tješio ju je Zoran i pritom zagrlio. ‘Ja Keka u ovom trenutku mrzim!’, nastavila je Lea.

3. Nikša skida gaće pod tušem, želi ih skinuti i Ani (srijeda, 20. rujna ).

Tuširajući se s Anom i Antom, Nikša je skinuo gaće. Ana se smijala i okrenula glavu. On joj je pokušao skinuti gaće, ali se Ana nije dala. ‘Bit ću 100 posto na Big Brotheru plus, sad kad sam se skinuo’, uvjeren je Nikša.

Jutarnji.hr

TV studio 26.09.2006. u 23:26 Komentiraj (0)

26.09.2006.utorak

Po prvi put na televiziji

U današnje vrijeme na internetu možete pogledati sve što zaželite i što zapravo i ne biste smjeli, a ni brojni televizijski programi koji su vam dostupni nisu daleko od toga. Sigurno mislite da vas ništa više na TV-u ne može iznenaditi, no pitate li se ponekad kako je to bilo prije, primjerice kada je prikazan prvi gay poljubac?

Nekad je čak i jedan pogled na dekolte bacao gledatelje u trans, a scene poput gay poljupca ili drpanja dviju žena odmah su završavale na repertoaru svih političkih stranaka. Slobodno prikazivanje različitih seksualnih sklonosti i seksa uopće na TV je prodiralo polako, ali neumitno, a mi vam donosimo uvid u sve te nekad zabranjene stvari koje su se po prvi put emitirale na televiziji.

Prvi par koji je spavao u istom krevetu
Marry Kay and Johnny - 1947.

'Marry Kay and Johnny' bila je jedna od mnogih serija koje su se kasnih 40-ih godina mogle vidjeti na televiziji. No upravo je ova serija postavila, rekli bismo, temelje prikazivanju svih vrsta odnosa televizijskih likova kada su u jednoj epizodi Marry Kay i Johnny zajedno legli u isti krevet. Zamislite vi to: u isti krevet!

Spomenuta serija bila je i prvi sitcom koji se pojavio na televiziji.

Prva gay glavna uloga
The Corner Bar - 1972.

Prvi lik koji je na televiziji otvoreno pokazao svoju homoseksualnost prikazan je u seriji 'The Corner Bar' davne 1972. godine. Duhovitog homića koji razbija sve stereotipe i nazvanog Peter Panama igrao je Vincent Schiavelli, a od tog trenutka gay likovi postali su jedni od najsmješnijih na televiziji. Svi smo gledali 'Will i Grace', zar ne?

Schaivelli je zbog ove uloge proglašen i jednim od najboljih američkih glumaca.

Prva serija o pobačaju
Maude - 1972.

Godina 1972. donijela je i pobačaj na naše TV ekrane. Puno prije nego što je postala slavna glumeći u 'Zlatnim djevojkama' Bea Arthur se mučila zbog neželjene trudnoće i razmišljala o pobačaju koji je tada bio tabu nad tabuima, a nakon 24 tisuće protestnih pisama, CBS je morao otkazati seriju.

Čak se i danas televizijske kuće prema temi abortusa odnose vrlo, vrlo oprezno, no zanimljivo je da je drugu epizodu ove serije gledalo 65 milijuna ljudi.

Tko bi rekao...

Prvi pravi homoseksualni poljubac
Dawson's Creek - 2000.

O, da. Tek 2000. godine. I to u tinejdžerskoj seriji. Nakon što je prekinuo sa svojom dugogodišnjom ljubavi Joey (Katie Cruise ili još uvijek Holmes?) Jack McPhee (Kerr Smith) napokon je pronašao sreću u rukama svog dečka Ethana (Adam Kaufman), a sve se to dogodilo na kraju serijala.

Prvi gay poljubac trebao se zapravo dogoditi u jednoj epizodi 'Merlose Placea' 1994, no kada su glavešine TV kuće čule da se dva muškarca planiraju poljubiti u mjestu koje se zove Merlose, i to u udarnom terminu, serija je skoro otkazana. Žao nam je što se to nije dogodilo...

Prva reklama za donje rublje s pravim modelima
Playtex - 1987.

Vjerovali ili ne, do 1987. godine u svim reklamama za donje rublje sudjelovale su samo lutke, no tada je kompanija Playtex odlučila napraviti nešto stvarno posebno - angažirati prave modele koji će napokon pokazati malo prave kože na nacionalnoj televiziji.

Upravo je ta reklama utrla put danas megapopularnim modnim emisijama Victoria's Secretsa.

Prvi međurasni poljubac
Zvjezdane staze - 1968.

James T. Kirk otišao je tamo gdje nijedan kapetan svemirskog broda u televizijskoj povijesti nije bio kada je poljubio poručnicu Uhuru. Iako su međurasne veze u današnjim TV emisijama potpuno uobičajene, Kirk i Uhura podigli su dosta prašine, a neke TV postaje u Americi zabranile su emitiranje te epizode. Samo u Americi…

Zanimljivo je da su scenu šamaranja mandula kapetan i poručnica snimali čak 36 puta.

Prva reklama za kondom
Trojan - 1975.

TV kuća KNTV očito je željela dobiti na gledanosti pa je u eter pustila prvu reklamu za kondom. Reklama kondoma Trojan trajala je, kao i prosječni seksualni odnos, cijelih 30 sekundi, no ono za što su glavešine KNTV-a smatrale da će promijeniti TV povijest i donijeti im velik novac okrenulo se protiv njih. Javnost tada još nije bila spremna za kondome na TV-u.

Puno više od odvjetničke serije. Puno, puno više...

Prvi lezbijski poljubac
Zakon u L.A.-u - 1991.

Seksi odvjetnica C.J. Lamb (Amanda Donohoe) stavila je NBC na pravne muke kada je u hodniku odvjetničke firme poljubila tada još jednu biseksualnu odvjetnicu koju je glumila Michele Green. Poljubac je stvarno bio lijep, ali očekivali smo još neke odvjetničke zahvate.

Iako je tu večer ispred televizora sjedilo 14,6 milijuna ljudi koji su gledali ovu slavnu odvjetničku seriju, NBC je dobio samo 56 pisama žalbe. Kladimo se da se većina tih pisama odnosila na to da poljubac nije trajao dosta dugo.

Prvo jebemti
BBC3 - 1965.

Kazališni kritičar Kenneth Tynan pomutio je svima razum kada je 1965. gostujući u jednoj emisiji kanala BBC3 rekao jebemti. Velika Britanija bila je u šoku, odmah je sazvana izvanredna sjednica vlade, a neki su spominjali čak i vješanje jadnog Kennetha.

I u kultnom showu Saturday Night Live komičar Charles Rocket je glumeći J. R. Erwinga u parodiji na poznati 'Dallas' također rekao onu riječ koje se svi boje, a svi je koriste. Javnost je bila u transu. No danas se jebemti može čuti u svim TV serijama. Čak i u 'Dadilji'.

Hvala Bogu na emisijama Victoria's Secretsa

Prvi pogled na grudi
Dodjela Oscara - 1957.

Puno, puno prije slučajne sise Janet Jackson i zbunjene face Justina Timberlakea holivudska diva Jayne Mansfield nabacila je osmijeh na lice svakog Amerikanca koji je tada pratio dodjelu Oscara kada joj je slučajno ispalo nešto što nije smjelo.

Od tog trenutka dekoltei i slučajna pokazivanja sisa i bradavica postali su smisao života za celebrityje poput Linsday Lohan, Tare Reed i Janet Jackson.

T-portal

TV studio 26.09.2006. u 23:04 Komentiraj (0)

26.09.2006.utorak

BB: Ante obrijao glavu na ćelavo

ZAGREB - Jedan od stanara Big Brother kuće - Ante - danas je iz čista mira obrijao glavu na ćelavo. Spomenuo je samo kako mu je to podsjetnik da "više nikad ne napravi istu pogrešku".

Tanja je pretpostavila da je to učinio zbog nje. Njih dvoje su, naime, također imali intimne igrice pod plahtom, premda je Tanja često isticala da je ona vjerna svom dečku u Dubrovniku.

Stanari su bili iznenađeni Antinim neočekivanim postupkom, a u jednom je trenutku isto htjela napraviti i Lea. Nakon što je već sjela na stolicu i zamolila Tomislava da je obrije, zaključila je kako ipak neće to učiniti.

- Nisam ja luda da plaćam ekstenzije - zaključila je.

Jutarnji.hr

TV studio 26.09.2006. u 23:01 Komentiraj (1)

23.09.2006.subota

Antonija Šola: S novim 'Brankom Kockicom' pripremam emisiju za djecu

Iako je većini ipak najpoznatija kao Tina iz RTL-ove sapunice "Zabranjena ljubav", Antonija Šola mnogo je više od mlade djevojke koja se pokušava probiti u svijetu glume. Ona iza sebe ima tekstove pjesama, za brojne poznate glazbenike poput Tonyja Cetinskog, Toše Proeskog i Ivana Mikulića, a njezin najnoviji projekt je dječja emisija.
Bit će to svojevrsni igrokaz, serijal koji neće imati stalnu shemu otkriva Antonija i dodaje kako su u tijeku pripreme za pilot.
U njemu ću ja imati manju ulogu, promocije radi, a nositelj će biti Mario Mlinarić objašnjava i dodaje kako bez njega ne bi mogla osmisliti cijeli koncept.
Mario je jednostavno genijalan s djecom. On je novi Branko Kockica s oduševljenjem govori i dodaje kako će pilot ponuditi svim televizijskim kućama.

Početkom ljeta Antonija je izdala i prvi maksi-singl, a ovih dana, zbog velike potražnje izdat će se i njegova dodatna naklada.

Jedan od razloga zašto je riječ o maksi-singlu je taj da nisam htjela napraviti četiri dobre pjesme i nabacati ostatak samo da bi nategnula materijal za album iskrena je Antonija koja sebe opisuje kao "kantautoricu koja se bavi glumom". Zaista mi puno znači taj uradak jer sam na njega čekala gotovo četiri godine priznaje i dodaje kako su se stvari zahuktale njezinim nastupom na Dori. Uvijek su iskrsnule neke neprilike, a ja nisam htjela nespremna ulaziti u to.

Premda je i sama pjevačica i iako priznaje kako ponekad pjesmu koju piše za drugoga poželi ostaviti za sebe, Antonija se odlično snalazi na hrvatskoj estradi, a otkriva kako joj je najveća inspiracija dosad bio Tony Cetinski. Kad sam počinjala pisati, za sve što sam stvarala zamišljala sam da pišem za njega i Vannu kroz smijeh priznaje i otkriva kako je zamalo dogovorila suradnju i s tom hrvatskom divom. Napravili smo demo-snimke, Vanna je otpjevala nekoliko pjesama no na kraju producenti nisu dali zeleno svjetlo.

Suradnja je propala, a pjesme još nikome nisam dala. Jednom je jedna mlada pjevačica otpjevala skladbu i nakon toga sam se kući vratila uplakana priznaje i dadaje kako shvaća da to možda djeluje razmaženo, no ona svoje pjesme želi "donijeti" što bolje. Njezina je neispunjena suradnja ona s Giuliannom za kojeg smatra da zna točno kakva mu stvar treba i naravno Oliver Dragojević. Teško je napisati stvar za nekoga koga nisam nikad upoznala. Ne znam kakav karakter imaju niti što žele priznaje i dodaje kako oni pjevači koji su sitničavi i važu svaku riječ njezine pjesme, na znači da će bolje izabrati.

Iz mog iskustva, to nikada nije ispalo najbolje. Čim previše idu u analizu, to znači da ne znaju što žele kaže, no ipak ne želi otkriti koje su te sitničave estradne zvijezde. Nabrajajući svoje suradnje, Antonija uviđa da su većina glazbenika kojima radi pjesme muškarci. Kad pogledate u Hrvatskoj je glazba muški svijet.

Puno je više pjevača, na čelu svake diskografske kuće je muškarac, a zašto ja više surađujem upravo s njima? Ne znam. Po sebi vidim koliko je ženama teško opstati u ovom poslu. Dosta pišem u muškom rodu i uvijek kažem da je to zato što znam što bih voljela čuti od muškaraca kroz smijeh objašnjava djevojka koja se slikala za posljednji broj časopisa FHM i dodaje: Možda me one trebaju prihvatiti i misle da im neću napraviti dovoljno dobru pjesmu jer sam i sama pjevačica.

Vecernji list

TV studio 23.09.2006. u 15:11 Komentiraj (2)

23.09.2006.subota

RTL prenaglio s najavom sapunice

Iako je na RTL-ovu partiju među novim projektima najavljena i sapunica u kojoj bi glavnu ulogu trebala imati manekenka i glumica Ana Gruica, ta informacija ne može se u potpunosti potvrditi.
Naime, Ana Gruica je rekla kako je snimljen pilot serije u kojoj bi ona trebala glumiti djevojku koja se nalazi u ljubavnom trokutu između dvoje braće, ali kako ništa više od toga nije dogovoreno i kako je s RTL Televizijom još uvijek u pregovorima. Ni iz RTL-a nisu bili puno rječitiji, pa se čini da su na partiju ipak malo prenaglili s informacijama.

Večernji list

TV studio 23.09.2006. u 15:08 Komentiraj (0)

23.09.2006.subota

Siniša Svilan: Napokon mi je s Novom TV krenulo!

Iako je direktor programa Nove TV Siniša Svilan posljednjih dana doslovce zatrpan najrazličitijim ugovorima, podacima o gledanosti, marketinškim minutama i rasporedima programa i snimanja novih emisija, ipak ne krije zadovoljstvo što je "njegova" televizija u novu sezonu startala vrlo uspješno. Osmijeh mu titra na licu kad prima pohvale, pogotovu one koje Novu TV svrstavaju odmah uz bok Hrvatskoj televiziji.

Tvrdi kako je dvije godine krvavo radio i kako se čak i vikendom budio prerano te u stresu iščekivao rejtinge gledanosti emisija. No, od rujna podaci koji u 8.35 ujutro stižu na njegov mobitel sve češće izazivaju smiješak, a sve manje pitanje gdje smo pogriješili.


SVILAN: Kad sam prije dvije godine došao ovamo baš sam bio nadobudan i zelen i mislio kako ću sve postići preko noći, za nekoliko mjeseci. Ali, ne! To je dugotrajan i polagan rad, pomaci se vide, ali treba imati strpljenja.

EKRAN: Koliko je trebalo imati hrabrosti prije dvije godine i otići s HTV-a, napustiti sigurnost i jako dobru plaću, jer ste imali menadžerski ugovor, te se upustiti u ovu avanturu? Jer, i na HTV-u su padali glavni urednici zbog toga što su sa svog projekta prešli na uređivanje čitavog programa i ispalo je da nisu u stanju pojesti taj veliki kolač u koji su zagrizli?
SVILAN: Veliki je kolač jednak malome. Samo su na velikom fete veće i ima ih više. Za veliki kolač treba puno više energije i dulje ga se jede. Ja ulazim u Novu TV u 8.15, osam i pol najkasnije i ne izlazim prije šest, sedam, pa čak i deset navečer ako je u studiju snimanje neke emisije. Ali ne plačem ja niti mistificiram svoj posao, samo želim reći da je velik, obiman.

EKRAN: Koliko je na Novoj TV teško bilo doći do toga da su i emisije i ljudi zvijezde, da je televizija prepoznatljiva po domaćem programu, da je status dobar?
SVILAN: Nije lako. Godinu dana sam mislio da ću izludjeti. Što god radili, ujutro ti se čini da ne ide i ne ide. Ali mislim da je trebalo promijeniti krvnu sliku ove televizije, drukčije je brendirati, a to je ogroman posao. Ali nije to sve samo moja zasluga nego je televizija timski rad. Trebalo je doći do toga da nas gledatelji počnu doživljavati ozbiljno i da shvate da netko ovdje promišlja o tom programu koji im nudi. A zato treba najmanje pola godine ili čak cijela tv sezona.

EKRAN: Uoči početka svoje jesenske sheme krenuli ste gotovo agresivno s reklamama na svom ekranu, u tisku, na radiju...
SVILAN: To su danas civilizacijski kanoni. Uzmite današnje vodeće svjetske brendove koji bez obzira na to i dalje ulaže jako puno u svoju reklamu. Osim toga jako je važno naučiti gledatelje što i kad mogu vidjeti i naravno, ne kasniti s tim programom. To vam je kao i s novinama Večernjakovi čitatelji točno znaju gdje je što u novinama i kad im izlazi Ekran, a kad nešto drugo. A promjene su možda samo 20 posto. Baš zato se gledatelji ljute na promjene u tv satnici ili na kašnjenja.

EKRAN: U ovoj se sezoni uspijevate pridržavati satnice?
SVILAN: Jako se držimo, iako je i to bilo teško u početku. Ali i to mi je bila novost koju sam naučio u ovom poslu. Vidite, to mi je smiješno. Kad sam radio svoju emisiju, ako sam imao zanimljiv prilog od sedam, osam minuta bez problema sam ga uvrstio. Denis Latin je isto to znao činiti, a obojica smo tad zaboravljali da tih naših "nekoliko" minuta u konačnici dovede do toga da program kasni po 40 minuta.

I onda nam je bilo čudno kako urednici nisu htjeli imati jaču emisiju i ljutili su se zbog tih nekoliko minuta. Ali to je zato što smo stvari promatrali iz svog kuta. A sad sagledavam cjelinu. Fini raspored se mora znati (tri dana) unaprijed točno u sekundu i ne smije biti pogreške, osim kad se promjenom termina izravno odgovara na zahtjeve gledatelja, a to je prednost komercijalne televizije da može reagirati trenutačno.

EKRAN: Hvaleći vas da ste postali druga nacionalna tv kuća, poglavito po domaćem programu, istodobno je ?elo Hadžiselimović rekao kako je dobro što ste krenuli gotovo mjesec dana prije njih jer točno znaju čime će vama i RTL-u "imperija" uzvratiti udarac. Bojite li se?
SVILAN: Hvala na pohvalama, a što se ti?e uzvrata valjda je to njihova strategija. Mi smo, nazovite to prepotencijom, bili sigurni u formate s kojima smo krenuli i ne bojimo se konkurencije. Ali, mislim da ni ?elo nije mislio na formate kojima će nam konkurirati nego na raspored. Budite uvjereni da je Mare Nemčić toliko jaka, možda i najjača medijska osoba u Hrvata, da ona barem dva-tri mjeseca unaprijed zna točno s čim će izaći. A imaju i navac... Bože, što bih ja s tim novcem učinio!

EKRAN: Što, a što još niste? Možda novosti u informativnom programu? Jer osim što ste uveli "mali" podnevni Dnevnik ove sezone ste se puno više bavili zabavnim emisijama, pa čak i one poput "Dvoboja" koje mirišu na politiku su zabavne?
SVILAN: Pa to je bio naš koncept od početka. Stvoriti jak informativni program koji ima kredibilitet i temelj za nadogradnju i brušenje što i jest najteže. Teže je održavati kvalitet nego stvoriti novu emisiju. Teže je stvoriti novinarska imena i zvijezde toga programa.

EKRAN: Na početku razgovora spominjali smo kako ste nekad bili sjajan autor. Rekli ste da bi vam se to danas možda i više isplatilo. Hoćete li ponovo pred kamere?
SVILAN: Pa, ne znam. Često molim Boga da se nikad više ne pojavim na ekranu. Danas kad nakon petnaest godina sve zbrojim... Ma nije mi donijelo više minusa, ali donijelo mi je toliko gropova, čvorova u životu tako da mi je nekad krivo što sam se ikad pojavio na ekranu.

EKRAN: Vjerojatno su negativnosti o kojima govorite više povezane s privatnim životom negoli s poslom?
SVILAN: Naravno da mislim baš na privatni život. Uostalom, privatni život čini 60 posto, a posao samo 40 rekao bih. Biti autor ima svojih prednosti i mana, ali svaki posao pa i ovaj koji sad radim velik mi je izazov. Ono što ja mislim, Bože sačuvaj da bih se žalio na svoju plaću, ali mislim da sam s ovim poslom puno više dobio u tom smislu što sam naučio jako puno u ove dvije godine. Ne karikiram ni malo, ali otvorio mi se novi svijet i čak to o čemu govorim nema toliko veze s pozicijom koliko s komercijalnom televizijom.

EKRAN: Na primjer?
SVILAN: Naučio sam jako puno o funkcioniranju same televizije. Koji su to segmenti i koliko je sve to zajedno važno. Sada mi se čini da sam radeći "Glamour" bio zatvoren u jednu malu nišu, jednu malu krletku, u jedan mali skučeni prostor. Uz dužno poštovanje svim kolegama s HRT-a, koje jako cijenim, imam osjećaj da sam pobjegao dobivši priliku da radim na komercijalnoj televiziji. I mislim da je to najbolje ulaganje za posao s kojim ću se baviti sljedećih pet, deset godina. Ne znam koliko će me držati, koliko ću energije imati.



A s druge pak strane, mislim da sam i ostao autor, da sam prepoznao što nisam: koji će se svijet otvoriti s privatnim produkcijskim kućama, što sam shvatio tek nakon godinu dana što sam bio na ovom mjestu i kad stavim sve na vagu ne bih lošije, barem financijski prošao samo da sam radio "Glamour" u vlastitoj produkciji. Ali i to bi bio mač s dvije oštrice jer ne znam bih li ga recimo uspio kao vanjski projekt prodavati HTV-u. Za takvo samostalno autorstvo treba, da se ne lažemo, imati i sreće i veza i odabrati pravi trenutak. Čini mi se ipak da je tako kako mi sad ide dobro.

EKRAN: Čujem da ste redovito na snimanjima emisija pa čak i u montaži? A usto, čak ni sekretaricu nemate kao drugi direktori?
SVILAN: Da, nemam sekretaricu. Ali besmisleno mi je govoriti o utrošku energije i toj fizičkoj prisutnosti na poslu jer to nije ništa u odnosu na stres koji čovjek doživljava. No, sad je sve manje i manje, hvala Bogu, stresa, odnosno sad kad vidim rejtinge, to je pozitivan stres.

EKRAN: Dok ste bili autor samo svoje emisije sve su pohvale i kritike išle vama. Sad više ne hvale toliko Sinišu Svilana i njegovu televiziju, nego neke druge ljude.
SVILAN: Super. Denis Latin prije pet, šest godina odlično je konstatirao da samo bedak neće imati zvijezde u emisiji. Što ih više imaš to si jači kao urednik. Isto vrijedi i za televiziju: poanta je stvoriti što više zvijezda kako u formatima tako i među ljudima koji rade te emisije. Meni ne trebaju pohvale, važni su mi rejtinzi jer na kraju krajeva o njima ovisi hoće li moj ugovor biti produljen ili neće. Osim toga, prošao sam fazu da mi treba tapšanje.

EKRAN: Dosta spominjete Latina, pa otkrijte onda koliko je bilo istine u pričama da ste lani i njega i Ladišića zvali da vam prijeđu s HTV-a?
SVILAN: Priče kao priče. Ulažem Kviska znanje je opet in!

EKRAN: Spomenuste Kviska, a puno je pitanja zašto baš Oliver Mlakar kao voditelj, odnosno zar danas nema mladih ljudi koji bi to uz njegovu pomoć ili bez nje mogli dobro raditi?
SVILAN: Ima odličnih voditelja, ali za Kviskoteku je on najbolji. I premda ga ne žele baš svi, većina ga želi gledati. A ja osobno u posljednje dvije godine Olivera Mlakara gledao sam nekoliko puta i svaki je put bio izvanredan. Ali to vam je isto i sa samom "Kviskotekom". Prije još, možda, godinu dana nije bilo šanse da prođete u Hrvatskoj s krilaticom "znanje je opet in" jer su neke druge stvari bile u trendu od novca do vanjštine, a sad vam se za "Kviskotku" pojavi 28.000 prijava, dakle, ljudi žele pokazati svoje znanje. Tako, kako s formatom tako i s voditeljem možemo napraviti copy paste.

EKRAN: Kad gledate "Shpitzu"?
SVILAN: Neću reći, kao što mnogi u toj situaciji kažu ne gledam.

EKRAN: Izvrsno, što vam se čini kako se razvija emisija nastala iz "Glamoura"?
SVILAN: Više kod mene nema toga što mi se čini. Imam samo jedan komentar pokažite mi rejting. "Glamour" je imao prosječno preko 20 posto i to u zadnjoj sezoni kad je krenuo i RTL.

EKRAN:Ugrožava li "Big Brother" na bilo koji način gledanost Nove TV?
SVILAN: Ne osvrćemo se na to.

EKRAN: To zvuči neuvjerljivo tim više što se čini da ste odličan "Dvoboj" (koji nema reprizu) žrtvovali emitirajući ga petkom u vrijeme BB-emisije uživo?
SVILAN: Ništa nismo žrtvovali. Naprotiv, ni jedna ozbiljna televizija ne može si dopustiti da odustane od bilo kojeg termina ili dana. Svjesni smo da je petak najzanimljiviji dan BB showa, a u prošloj sezoni u tom smo terminu uveli "Istragu" i pogledajte što je sve tada napravila. "Dvoboj" je sjajna emisija, najhrabrija polemika na televiziji sa sjajnim urednicima i voditeljima. Razgovarajmo o rejtinzima: prošle je godine "Istraga" krenula sa 2,3 posto u prvoj emisiji, a završila na 12,6. "Dvoboj je krenuo sa 4,8 posto i ima još veće šanse da ponovi uspjeh toga termina.

EKRAN: Dvije "Sudnice" na dvije komercijalne televizije. Je li to doista tako uspješan format da se zbog njega isplatilo "tući" s RTL-om?
SVILAN: Ponovit ću odgovor na prethodna pitanja. Na komercijalnim televizijama sve se mjeri rejtinzima. Tako je i po pitanju "Sudnica". U deset dana naša Melani Vukmirica bila je gledanija u čak sedam dana.

EKRAN: Planirate li neki realiti jer "Bar" je završio neslavno. Čak ne možemo reći da je palo zanimanje gledatelja za taj realiti, jer ga od početka nije ni bilo.
SVILAN: Da. Iako je u "Baru" bila prva scena seksa, nitko je nije ni zamijetio iščekujući što će se dogoditi u BB-u. Od ničega ne odustajemo, ali ne bih izlazio s konkretnim novim planovima. Ovo što gledate je tek početak sheme, a rekao sam već da je sve detaljno isplanirano do početka siječnja 2007, a strateške smo odluke donijeli već za rujan 2007. Otkrit ću vam tek toliko da u ovoj shemi idu još naša četiri velika formata ili da planiramo još četiri velika "udara" u ovoj sezoni.

EKRAN: Ne bojite li se da će "Žena iz snova" ponoviti neuspjeh "Bara"?
SVILAN: Uvodna emisija ostvarila je rezultat iznad očekivanja. Emisija je sa svakom epizodom sve zanimljivija. Kandidati i Žena pokazuju svoja prava lica, događaju se zapleti, a rejtinzi ne padaju nego rastu. Odgovor na pitanje vam se nameće sam.

EKRAN: Kako procjenjujete kvalitetu Zuhrina showa?
SVILAN: Zuhra light je tek krenuo, a ostvario je 20 posto veći porast gledanosti u odnosu na prvu sezonu i siguran sam da će ići i više. Ove je godine sadržajno bolji, s novim rubrikama i još više humora. Stilisti su postali institucija i Zuhra je potvrdio da je najbolji komičar u Hrvata.

EKRAN: Kad ste prešli s HTV-a na Novu, napisali ste u svojoj kolumni kako ste se s ravnateljem Galićem sreli u gradu i da vam nije htio pružiti ruku...
SVILAN: Ali smo izgladili stvar. Sreli smo se na 50. obljetnicu HRT-a i sve je bilo u redu. I priznajem da me u prvom trenutku to povrijedilo, iako mogu razumjeti ljutnju.

EKRAN: Biste li se vi tako ponijeli prema Petru Vlahovu koji je, čini mi se, zalupio vrata Nove TV za sobom, nije ih ostavio odškrinutima?
SVILAN: Ne znam što mu je trebalo sve ono što je rekao i ako je time mislio na mene nije u pravu.

EKRAN: Što je s onim proljetnim pričama o tome da Mitrović kupuje Novu TV?
SVILAN: Ma, ništa! To su zaista bile samo priče. Zavrti se neka i vrti se dva-tri mjeseca, iz nje se konstruiraju priče, ali sve ostane na tomu. Kad sam paranoičan onda mi se čini da se namjerno plasiraju da se oslabi protivnik. Jer baš kad radite nove marketinške ugovore krene priča da vam se kuća prodaje. To se zove specijalni rat.

EKRAN: Spomenuli ste dišpet zbog kojeg ste otišli s HTV-a jer vas Mare Nemčić nije svrstala u svoju ekipu. Ivu Gačić vi ste pozvali na Novu TV na čelo Informativnoga programa, a ona je postala pomočnica direktora, a ne vi. Je li vas to zasmetalo? Osjećate li se preskočenim?
SVILAN: Ne, zaista me nije zasmetalo. I ovako imam puno posla i s poslovne sam strane zadovoljan.

EKRAN: Popularnost vam je donijela prepoznatljivost i interes javnosti i za vašu privatnost, ali ne možete poreći da vam je donijela i mogućnost da odete s HTV-a.
SVILAN: Svjestan sam ja da popularnost ima prednosti. Negativno to izgleda kad upadneš u životni minus i kad te dva mjeseca rastežu po svim novinama. Ali, popularnost je i korisna: neki dan sam išao u Ljubljanu i na naplatnoj kućici mi čovjek kaže: "Gospodine Svilan, vi ne morate platiti".

EKRAN: Ali, nekad ste i sami rastezali tuđu popularnost u svojim emisijama, a sad u "Red Carpetu" postoji i rubrika "Navodno". Tako vas pitam je li točno da ste, navodno ishodovali sudski zabranu koja priječi vašu bivšu suprugu da o vama govori javno?
SVILAN: Istina. I baš zato nikad nisam ni jednom kolegi prijetio, čak ni telefonirao, niti sam tražio da nešto ne objavi. Stoički sam sve podnio, ali sam istodobno o svemu šutio. Pa kad već nisam dvije godine govorio o svom privatnom životu ni za jedne novine neću ni ovom prilikom.

Htio sam biti urednik Zabavnog programa na HTV-u!

Pričajući kako je ipak trebalo svojevrsne hrabrosti ostaviti dobro plaćen posao na HTV-u, Svilan je prvi put javno priznao da je s javne na komercijalnu otišao iz dalmatinskog dišpeta. Imao sam sjajne uvjete, menadžersku plaću i "Glamour" je trebao ići sljedeće sezone. No, ja sam htio biti urednik Zabavnoga programa, a kad je Mare Nemčić slagala svoju ekipu nije me u nju svrstala. I ja sam pomislio: Sad ću ti pokazati! I da budem iskren do kraja kad sam odlazio, bili su mi ponuđeni bolji novci, ali i da su mi ponudili još triput više u onom trenutku zbog tog inata ne bih ostao ispričao je tvrdeći da nije riječ o udarcu u ego, nego o povrijeđenosti zbog spoznaje da neke stvari znaš raditi i za to imaš energije, a tvoji šefovi nisu to uočili.

Večernji list - EKRAN


TV studio 23.09.2006. u 15:00 Komentiraj (0)

23.09.2006.subota

Mathias prvi izbačen iz BB kuće

ZAGREB - Prvi stanar koji je voljom gledatelja izbačen iz BB kuće večeras je postao Mathias Gašparić, koji je dobio 55 posto glasova, dok je ostalih 45 posto otišlo na Zoranov konto.

- Nije lako vnutra, nema hrane, pritisak, zadatki... Veselim se odlasku doma. Ispal sam zbog iskrenosti, svima sam rekel ono kaj ih ide - ustvrdio je mladi Prigorac. Stanari su uspješno otplesali dio “Labuđeg jezera” pa im je budžet povećan za 45 posto. Tema dana još uvijek je bio poljubac Nikše i Violete: trebalo mu je, doduše, skoro dva tjedna, ali je splitski galeb napokon uspio u svom naumu. Naime, čim je ujutro otvorio oči, Nikša je počeo Violetu maziti i ljubiti u obraz.

Nije dobio “odbijenicu” pa je nastavio dalje i nakon nekoliko sekundi pao je prvi pravi francuski poljubac u kući, barem pred kamerama (i to prvi heteroseksualni u sve tri sezone, dosad smo imali priliku vidjeti nekoliko poljubaca između djevojaka). Tek tada Violeta je shvatila da je sat privatnosti bio gotov kad su se poljubili te je Nikši rekla: - Krivo vrijeme.

- Zabrinuta si? Šta ti je, a? Baš je bilo pravo vrime, šta?! - odvratio joj je Nikša pa bi se iz njihove malene diskusije dalo zaključiti da je takvih interakcija bilo još. A kad se već osladio jednom, Nikša je nastavio i dalje s ostalim stanarkama.

Prva je bila Lea - došao je do nje i ni krivu ni dužnu poljubio ju je u usta. Lea je otišla u sobu i briznula u plač, a Nikša je otišao za njom, pa je još dobio i jezikovu juhu: psovke, deranje i Leina objašnjenja o tome da ima dečka. Nakon što se ispričao Lei, Nikša je prešao na - Anu. Poljubio ju je u usta, samo što ona nije reagirala kao Lea, nego mu je uzvratila “istom mjerom”.

Jutarnji.hr

TV studio 23.09.2006. u 14:21 Komentiraj (0)

22.09.2006.petak

Puna kuća uskoro na RTL Televiziji

Puna kuća - američki sitcom, sniman od 1987 do 1995 godine, 192 epizode, 8 sezona koje su producirane od mreže ABC.

Radnja:
Nakon gubitka svoje žene koja je stradala u nesreći Danny Tanner živi kao samohrani otac troje kćeri - D.J., Stephanie i Michelle u San Franciscu.
Jer ne uspjeva sve poslove stići zove svoje prijatelje Jesse i Joey da se usele kod njega i da mu pomognu oko odgoja djece.
Jesse je veliki fan Elvis Presleya koji se brine stalno o svojoj kosi i svira gitaru. Ima grupu koja se zove
"Jesse and the Rippers, koja se kasnije raspada. Joey je komičar koji nastupa na "smiješnom stroju". Jesse i Joey proslavili su se kroz reklame. Kasnije Jesse upoznaje Rebeccu Donaldson, zvanu "Becky", koja s njim i Dannyom vodi jutarnji show "Probudi se San Francisco". Poslije se vjenčaju, Becky rodi blizance Nicki i Alex.

Glavne uloge:
Bob Saget- Daniel Ernest „Danny“ Tanner
John Stamos - Hermes „Jesse“ Cochran (od 2. sezone: Katsopolis)
Dave Coulier - Joseph Alvin „Joey“
Candace Cameron Bure - Donna Jo Margaret „D.J.“ Tanner
Jodie Sweetin - Stephanie Judith „Steph“ Tanner
Mary-Kate i Ashley Olsen - Michelle Elizabeth Tanner
Lori Loughlin - Rebecca „Becky“ Donaldson Katsopolis
Andrea Barber - Kimberly Louise „Kimmy“ Gibbler
Blake Tuomy-Wilhoit - Nicolas „Nicky“ Katsopolis
Dylan Tuomy-Wilhoit - Alexander „Alex“ Katsopolis

TV studio 22.09.2006. u 22:37 Komentiraj (0)

22.09.2006.petak

RTL - puna kuća serija

Stižu nam Invazija, Skrivena meta i Kosti

Nekoliko novih hit-serija, već dokazane uspješnice te obiteljske komedije starijeg datuma, RTL-ov su programski paket serija za nadolazeću sezonu.

Među najzanimljivijim je novim naslovima bez sumnje “Zakon braće” (u originalu “Prison Break”) koji se prije nekoliko tjedana počeo emitirati na RTL-u, a drugu sezonu priče o pokušaju bijega dvojice braće iz zatvora gledatelji će moći pratiti već u ožujku sljedeće godine.

Od forenzičara do fantastike

Razoran uragan pogodio je Floridu. Sve ukazuje na to da katastrofa nije bila prirodnog porijekla... Tako počinje znanstveno-fantastična drama iz 2005. “Invazija”, koju potpisuje Shaun Cassidy. U ulozi rendžera Russella Varona, glavnog junaka serije, pojavljuje se Eddie Cibrian, a 22 jednosatne epizode, koliko ih je snimljeno dosad, na RTL-u će krenuti u siječnju. Na programu RTL-a u siječnju sljedeće godine naći će se još jedna forenzična serija - “The Bones” ili u hrvatskom prijevodu “Kosti”. Ovaj je put glavna junakinja doktorica Temperance Brennan, forenzična antropologinja čija je specijalnost proučavanje i pronalaženje tragova u kostima žrtava. Uz Emily Deschanel u “Kostima” glumi David Boreanaz, hrvatskim gledateljima poznat po liku Angela u istoimenoj seriji.

Dosad su snimljene dvije sezone serije, inspirirane prema stvarnom liku Kathy Reichs. Potpuno nova je i serija “Kidnapped”, koju mnogi opisuju mješavinom serije “Bez traga” i “24”. Uglavnom, svaka sezona serije koja će se kod nas početi emitirati u travnju 2007. usmjerena je na jednu otmicu, a epizode kronološki prikazuju događaje tijekom istrage. U prvoj sezoni ona počinje otmicom maloljetnog sina iz vrlo bogate obitelji.

Glumačka postava je ugledna, od Timothyja Huttona do Dane Delany. U serijskom programu RTL-a bit će još tajanstvenih nestanaka jer u ožujku kreće također potpuno friška serija iz 2006. “Vanished” ili u hrvatskom prijevodu “Skrivena meta”.

U središtu kriminalističke serije je zagonetni nestanak supruge uglednog senatora, a u glavnoj ulozi FBI-eva agenta je Gale Harold. U svibnju bi pak trebala startati serija “Put izdaje” o neslanoj šali trojice prijatelja zbog čega postaju osumnjičenici za podmetanje bombe, a od jeseni 2007. kriminalistička serija “Ubojiti nagon”.

Nove sezone starih serija

Otkupljene su i nove sezone serija koje su gledatelji i dosad mogli pratiti na RTL-ovu programu.

Tako će se četvrta sezona razotkrivanja starih zločina u seriji “Cold Case” ili “Zaboravljeni slučaj”, koja se upravo emitira, naći na programu u travnju.

Neobični ženski dvojac FBI-evih agentica u seriji “Nestali” s novim avanturama u trećoj sezoni nastavlja u siječnju, također srijedom, a na zadovoljstvo posebno ženskog dijela gledateljstva vraćaju se i “Vatreni dečki” s Denisom Learyjem kao traumatiziranim vatrogascem Tommyjem Gavinom, sklonim porocima i ovisnostima. Tu je i forenzičarska serija “CSI: New York” (novi nastavci se upravo emitiraju) koja će u četvrtoj sezoni početi od veljače. Neke od navedenih serija već su krenule s novima nastavcima, poput primjerice “Cold Casea”.

Što se tiče spomenutih obiteljskih komedija, RTL-ovci su za popunjavanje najmanje atraktivnih televizijskih termina ponovno posegnuli za “Princem iz Bel Aira” s Willom Smithom, “Pod istim krovom”, “Bračnim vodama”, a svojoj arhivi dodali su i nekad veliki hit “Punu kuću” (Full House), čije snimanje je završilo prije 11 godina. Za one mlađe ili slabijeg sjećanja, riječ je o seriji koja prati dogodovštine samohranog oca Francisa Tannera, a današnju popularnost može zahvaliti najpoznatijim hollywoodskim blizankama Mary-Kate i Ashley Olsen.

Subotnji termin i dalje je rezerviran za novije uratke, među njima i sjajnu dramsku seriju “Everwood”.

Zašto CSI Miami i Las Vegas ‘vrte’ i RTL i HTV

Hrvatski gledatelji prije godinu dana vrlo su se zbunili kad su shvatili da i HTV i RTL emitira animiranu seiju “Simpsonovi”. Enigma je vrlo brzo riješena - HTV, koji je prvi počeo s prikazivanjem satiričnog serijala, imao je nove sezone, a RTL je otkupio stare. Slična zabuna je već na pomolu i to s dvije serije o forenzičarima - “CSI Miami” te “CSI Las Vegas”. I u ovom slučaju HTV je imao pravo prvenstva, dakle na njegovu se programu prikazuju novi nastavci, dok RTL kreće od početka.

Jutarnji.hr

TV studio 22.09.2006. u 20:06 Komentiraj (0)

22.09.2006.petak

Sapunica ‘Obični ljudi’ od listopada na televiziji

ZAGREB - Nakon ljetnog odmora i završetka snimanja kriminalističke serije “Urota”, počelo je snimanje najnovijeg Avina projekta “Obični ljudi”, u kojem će se glumica Jelena Veljača prvi put okušati kao scenaristica, a televizijski debi imati će početkom listopada.

Velikoj gledanosti, koju očekuju u Ava produkciji, trebao bi pridonijeti i proslavljeni glumac Aljoša Vučković, hrvatskoj publici poznat kao Ferata iz domaće serije “Velo misto”, koji tumači jednu od glavnih uloga.

- Snimanje je počelo 11. rujna, ali malo usporeno jer imamo dosta lokacija i puno epizodnih statista. Ukupno ćemo snimiti 170 epizoda, a prva će biti prikazana već početkom listopada. Aljoša ima ulogu glumca i oca triju djevojaka čiji život serija prati - kažu u produkcijskoj kući Ava. Glumci Aljoša Vučković i Boris Miholjević, koji u seriji glumi Aljošina filmskog agenta, jučer su na zagrebačkoj Trešnjevci snimali scenu iz 17. epizode.

Poznati 60-godišnji beogradski glumac u Hrvatskoj će boraviti do ožujka sljedeće godine, kada se planira završiti snimanje svih epizoda sapunice.

Osim Aljoše Vučkovića i Borisa Miholjevića, od glumačke ekipe izdvajaju se Lela Margitić i Helena Minić, apsolventica glume Ana Majhenić te njemačka glumica hrvatskog podrijetla Vanessa Radman.

Jutarnji.hr

TV studio 22.09.2006. u 19:56 Komentiraj (0)

21.09.2006.četvrtak

Z1 - Televizija u novom ruhu

NOVA JESENSKA SHEMA i vizualni identitet Zagrebačke televizije

Od ponedjeljka 18. rujna Z1 ima novi vizualni identitet kojim ta televizija počinje svoju novu fazu širenja: uskoro se priprema za digitalnu koncesiju, a već sad postoje planovi za veći regionalni i međunarodni utjecaj, budući da se Z1 putem satelita Hotbird3 može vidjeti u cijeloj Europi, Africi, Bliskom istoku, a uskoro i u Australiji. Velika novost je i obogaćenje programa novim sadržajima, poput vijesti u 10.05, 12.05, 16.05 i 20.30 sati koje se pripremaju u suradnji s tjednikom ZagrebNEWS. Središnja informativna emisija na rasporedu će biti u 18.05, zahvaljujući Capital Networku dva puta dnevno na programu će biti gospodarske vijesti, a od 1. listopada Z1 će, u suradnji s NCL Media grupom, izravno prenositi utakmice američkog profesionalnog nogometa NFL lige. Postojeća emisija TV Dinamo dobila je novu voditeljicu Jasminu Biteviju.

Nacional

TV studio 21.09.2006. u 22:00 Komentiraj (0)

21.09.2006.četvrtak

Prva TV sada TV3!

Ako posjetite službenu web stranicu kanala prva tv (www.prva.tv) uočit ćete promjene, naime od danas se ta televizija zove TV3 kao što se nekada zvala, službeni URL sada je (www.tv3.si). MTG je najavila promjene, koji su danas nastupile. Ako pogledate program i najave vidjet ćete da ima mnogo novosti u programu, već emitraju Ligu prvaka, a od listopada emitirat će još brojne nove emisije i serija kao npr. Američki Idol, Super model, Kobra 11, Beverly Hills 90210, Roseanne... Inače MTG je preuzela Prvu TV 01.07.2006. za 8.1 milijuna Eura od I. Ćalete.

Prva TV emitira na AMOS 1 (4°W):
- Frekvencija: 11.328 H
- FEC: 3/4
- Symbol rate: 3.350


TV studio 21.09.2006. u 19:30 Komentiraj (0)

21.09.2006.četvrtak

Simpsoni napokon na filmskom platnu

Ljubitelji najpoznatije springfieldske obitelji - Simpson - doći će na svoje sljedećega ljeta, za kada je najavljen pohod ovih žutoglavih bića na filmska platna. Iako je pojavljivanje filma o Simpsonima bila strogo čuvana tajna, javnost je za njega doznala u travnju ove godine nakon što je prikazan isječak, a premda zaplet filma ostaje nepoznat, spekulacije na internetu govore da će nuklearna nesreća izolirati Springfield.

Od pojavljivanja na televizijskim ekranima početkom devedesetih, serija 'Simpsoni' broji osamnaestu sezonu uspješnog prikazivanja. Iza njih su ukupno 23 Emmyja i milijuni obožavatelja diljem svijeta.

Prema riječima tvorca serije Matta Groeninga, na malim ekranima i dalje ćemo pratiti dogodovštine zbunjenog radnika u nuklearki Homera, njegove žene Marge, vlasnice impozantne plave frizure, te Barta, Lise, Maggie i ostalih stanovnika Springfielda.

'Dokle god se ljudi koji sudjeluju u izradi showa dobro zabavljaju, neka ide dalje', kaže Groening. 'Shvatili smo da, dok se mi smijemo, uveseljavamo i ljude za koje se show radi.'

Ključ uspjeha serijala o Simpsonima leži u neprestanom priređivanju iznenađenja za publiku. Budući da su u dosadašnjim epizodama gotovo svi aspekti američkog života i kulture već izvrgnuti briljantnoj satiri, pred ekipom koja osmišljava springfieldsku svakodnevicu nije lagan zadatak.

Matt Groening to potvrđuje: 'Među najmlađim piscima scenarija za seriju vlada dobroćudni duh konkurencije. To su ljudi koji su praktički odrasli uz 'Simpsone' i dobro pamte zbivanja u starim epizodama.'

Jednostavno, ekipa koja sada stvara 'Simpsone' ne želi razočarati vjerne obožavatelje. Nije naodmet spomenuti da su svoj uspjeh 'Simpsoni' doživjeli prikazivanjem u više od sedamdeset zemalja. Zanemariva nije ni činjenica da je proporcionalno popularnosti serijala ogromna i dobit koju Fox ostvaruje na popratnoj industriji baziranoj na prepoznatljivim likovima.

Kada su prošlog mjeseca 'Simpsoni' po deveti put dobili Emmyja za najbolju animiranu seriju, sam se Groening začudio kako još nisu dosadili publici. Tajna je u stalnom osuvremenjivanju serijala. Poznati po ugošćavanju slavnih u serijalu, 'Simpsoni' ni u novoj sezoni neće odustati od provjerene recepture.

U epizodi u kojoj filozofski nastrojena Lisa pomaže barmenu Moeu da postane pjesnik, pojavljuju se književnici Gore Vidal i Tom Wolfe, u originalnoj glasovnoj izvedbi samih književnih velikana. Groening se pritom našalio: 'Njih dvojica obično ne nastupaju u crtićima. Ne viđate ih u Sponge Bobu…'

U epizodi koja je bila nedavno prikazana gostovali su White Stripesi. Barta ozljeđuje tigar kojeg je Lisa spasila te brižna sestrica organizira dobrotvorni koncert da bi podmirili troškove liječenja.

U svibnju sljedeće godine 'Simpsoni' će obilježiti jubilarnu 400. epizodu, nazvanu '24 minute' prema Foxovoj uspješnici '24 sata', a kao protagonisti će se pojaviti Kiefer Sutherland i Mary Lynn Rajskub.

Osim rada na najavljenom filmu i novim epizodama 'Simpsona', Groening sa svojim partnerom Davidom Cohenom za 2008. priprema nove epizode 'Futurame'.

Kako Groening tvrdi, motiv za stvaranje filma o Simpsonima je želja da nasmiju publiku.

'Zaista je iritantno svakog dana kad dolazim na posao slušati riječi čuvara na ulazu: '214 dana!' On je velik obožavatelj Simpsona i ne može dočekati film. Ne ulazim u studio na ta vrata', kaže Groening.

Film o Simpsonima režira David Silverman koji je radio i na televizijskim epizodama, a za scenarij je zadužena već uigrana ekipa, Matt Groening i James L. Brooks.

Glasovna postava filma većinom je identična televizijskoj. Homeru će i dalje glas posuđivati Dan Castellaneta, za Marge će progovarati Julie Kavner, Barta Nancy Cartwright, Lisu Yeardley Smith, dok će Hank Azaria i Harry Shearer, između ostalih, odrađivati postavu sporednih likova. U filmu će se pojaviti Erin Brockovich u ulozi sebe, te Joe Mantegna kao Fat Tony.

Poštivanje tradicije kultnih Simpsona najbolje dočarava Homerova rečenica iz isječka dok biva odjeven u majicu Supermana: 'Zaboravio sam što sam trebao reći.'
Animirana komedija najavljena je za 27. srpnja 2007.

T-Portal

TV studio 21.09.2006. u 11:51 Komentiraj (1)

21.09.2006.četvrtak

I nakon Zapadnog krila - uspjeh

Novu komičnu seriju scenarista Aarona Sorkina (Zapadno krilo) koja prikazuje događaje iza scene tijekom snimanja humoristične serije, Studio 60 on the Sunset Strip, kritika je nakon američke premijere iznimno dobro ocijenila.

Kritičar New York Daily Newsa pohvalio je odličnu glumačku ekipu, USA Today piše kako je "radnja serije puna odličnih dramatskih zapleta i duhovitih dijaloga", a Variety hvali "vrckave dijaloge".

U seriji se pojavljuje zvijezda popularne američke serije Prijatelji Matthew Perry i zvijezde Zapadnog krila, među kojima i Bradley Whitford. Riječ je o prvoj Sorkinovoj TV-seriji otkad je 2003. prestao raditi na nagrađivanoj seriji Zapadno krilo.

"Dijalozi su inteligentni, puni ironije, a gluma je izvrsna", napisao je kritičar The Hollywood Reportera."Čini se će Studio 60 postati najzanimljivija tv-serija sezone."

Aaron Sorkin gledatelje u novoj seriji upoznaje s događajima iza scene izmišljenog kasnonoćnog humorističnog showa, čijim scenaristima ponestaje inspiracije. Producent je na rubu živčanog sloma, kontrolna soba u neredu, glumci izgubljeni, a jedina nada za spas studija dvojica su mladih pisaca (Matthew Perry i Bradley Whitford) i novi predsjednik TV-mreže. Osim Perryja i Whitforda, u seriji će, među ostalima, glumiti i Amanda Peet.

Net.hr

TV studio 21.09.2006. u 11:48 Komentiraj (0)

21.09.2006.četvrtak

Romina otišla iz Big Brother kuće

ZAGREB - Konstantnu nervozu i učestale svađe oko cigareta, koje su mahom počinjale zbog Romine, Big Brother je danas okončao dopustivši crnokosoj ovisnici o nikotinu da napusti kuću.

Do tog trenutka trajale su trzavice između stanara i Romine koja je gotovo stalno zanovijetala tražeći da se kupe cigarete. Kada su napokon ostali popustili i kupili ih, Romina je zahtijevala da ona dobije najviše cigareta. Najžešće se s njom posvađao Simon, koji ju je dotad podržavao, a u lice joj je sasuo da “je glupa ako kuću napušta zbog nedostatka cigareta i da je iznevjerila prijateljstvo”, te da je nervozna jer “tri godine nije imala dečka”.

Simon se posvađao i sa Zoranom, ali su oba nesporazuma, koliko-toliko, izglađena. Romina je pokušala ukućane uvjeriti da postoje dublji razlozi za njezin izlazak od cigareta, navodeći da vani uživa, da se u BB kući osjeća kao da je netko guši te da su je gotovo svi stanari razočarali.

Lea je zaključila da je Romina “glupa k’o tava”, a potom je legla u krevet, gdje se njoj i Violeti pridružio Nikša. Splitski je galeb “za laku noć” pljesnuo Violetu po stražnjici.

Jutarnji.hr

TV studio 21.09.2006. u 11:45 Komentiraj (0)

20.09.2006.srijeda

Svemogući Brad Pitt

Planira se snimanje Nemoguće misije 4. Paramount je otpustio Toma Cruisea, pa je tako umirovljen i njegov lik. Za spas serijala u pomoć zovu Brada Pitta. Dobit će 40 milijuna, ako prihvati misiju.

LOS ANGELES - Brad Pitt vodeći je kandidat za glavnu ulogu u novom nastavku filma Nemoguća misija, u kojem bi trebao zamijeniti njegovu dosadašnju zvijezdu Toma Cruisea, piše Glas Istre.

Naime, Paramount Pictures, filmska kompanija koja stoji iza filma, nedavno je okončala dugogodišnju suradnju s Cruiseom te sada želi Pitta u glavnoj ulozi.

"Nemoguća misija 4 neće uključivati Cruiseov lik, agenta Ethana Hunta. No, namjeravaju ga spomenuti i reći da se Hunt povukao kako bi mogao živjeti mirnim životom sa svojom novom suprugom", izjavio je dobro upućeni izvor za London Lite.

Prema drugim izvorima, Paramount je spreman učiniti što god je potrebno kako bi Pitt pristao glumiti u filmu te su čak spremni platiti mu oko 40 milijuna dolara, čime bi postao najbolje plaćenim glumcem u povijesti.
Sada, nakon što je Cruise završio suradnju s Paramountom, Pitt, čija je produkcijska kuća Plan B dio te kompanije, najveća je zvijezda tog filmskog studija.

"Sve se drži u tajnosti, no oni Bradu nude posao koji nitko ne može odbiti. Nema sumnje, ovaj bi ga posao učinio najviše plaćenom zvijezdom na svijetu", dodao je neimenovani izvor.

Glas Istre


TV studio 20.09.2006. u 10:57 Komentiraj (0)

20.09.2006.srijeda

Oz na bratski način

Taman kada je HRT završio s repriziranjem epske zatvorske serije 'Oz', evo nam RTL-a koji nudi nove doživljaje iz američkog zatvora. Ne Oza, ali rešetke su rešetke

Iz naslova 'Zakon braće' malo bi tko zaključio da se tu radi o zatvorskoj seriji, ali da je ostavljen originalni naslov 'Prison break' ili bar smišljeno nešto slično, imali bismo prilično jasnu sliku o tome što od ove serije možemo očekivati.

U svakom slučaju, ne zatvorsku dramsku seriju poput 'Oza', jer nitko pametan to niti ne bi pokušavao ponovno snimiti. Ali, da se uzme dio 'Oza', njemu se doda malo misterije i političkih intriga, poneka usporedna priča izvan zatvora, i dobili smo potpuno drugačiju seriju.

Da budemo iskreni, iako iz naslova serije ne možemo shvatiti da se odvija u zatvoru iz kojeg netko želi pobjeći, iz našeg nam je prijevoda jasno da se radi o braći. Dvojici, da budemo precizni. I oni žele pobjeći.

Ali, da se vratimo na početak. Dakle, Michael Scofield je prilično dobrostojeći mladac koji se odriče obećavajuće karijere građevinskog inženjera i umjesto toga opljačka banku na užasno trapav način. Naravno, ne zato što je trapav, već zato da bi ga uhitili i poslali u točno određeni zatvor. A zašto?

Zato što u istom zatvoru čami njegov brat Lincoln Burrows, lik koji je i ranije imao problema sa zakonom, ali je ovaj put u zatvoru završio nevin. Optužen za ubojstvo brata američke potpredsjednice, uredno osuđen i čeka na izvršenje smrtne kazne. No tu je njegov braco Michael kojem se to nikako ne sviđa. I želi zajedno s bratom pobjeći iz zatvora.

Naravno, kada bi se iz zatvora bježalo tek tako ne bi se imale o čemu snimati serije i filmovi. Ili bi bili jako dosadni. A 'Zakon braće' to nije. Michael je, naime, u zatvor došao s kompletnim planovima zatvora, a kako ih nije mogao donijeti u džepu, odlučio ih je u potpunosti tetovirati na gornji dio tijela, prikrivši ih s uobičajenim tetovažama.

Za sada se svaka epizoda vrti oko toga kako će Michael iskoristiti neki dio svog tetoviranog tijela i napraviti korak dalje prema bijegu iz zatvora. No to je samo dio serije, jer braća nisu sama u zatvoru – a i zatvor nije mjesto na kojem se odvija kompletna radnja.

U samom zatvoru imamo kompletno zatvorsko tijelo na koje smo navikli u 'Ozu'. Nekoliko bandi, par individualaca, čuvari, upravitelj zatvora i lijepa doktorica, a svi služe Michaelovom planu koji njega i brata treba odvesti van rešetaka. S tim da stvari ne idu uvijek kako je to on zamislio, ali već znamo što se što se sve može dogoditi u američkim zatvorima.

Izvan zatvora imamo Lincolnovu bivšu ljubav i Michaelovu odvjetnicu Veronicu Donovan, koja želi dokazati da je Lincoln nevin, ali i tajanstvene vladine agente koji žele da se prestane čačkati oko slučaja jer nekom na jako visokom položaju paše da se Lincoln u tišini pogubi za zločin koji nije počinio. A tu je i Lincolnov sin koji upada u loše društvo.

I tako iz epizode u epizodu. Najnapetiji dio je planirani bijeg i njegovo precizno ostvarenje, ali teško da će se serija na tome završiti. Njih dvojica jednostavno moraju pobjeći iz zatvora i razotkriti tko to starijem braci radi o glavi. Kako dvojac cijelu prvu sezonu provede u zatvoru, a druga je tek počela u Americi (i nećemo vam odati što se tamo događa), jasno nam je da ćemo se dugo družiti s Lincolnom i Michaelom. Ne mogu Hrvati bez američkih zatvora. Barem ne onih televizijskih.

T-portal


TV studio 20.09.2006. u 10:51 Komentiraj (0)

20.09.2006.srijeda

Teri Hatcher bijesna jer joj se ne vide bradavice

Teri Hatcher je bijesna jer joj šefovi 'Kućanica' konstantno digitalnim putem smanjuju bradavice u seriji

Producenti su u prvoj sezoni potrošili tisuće dolara na kompjutersko smanjivanje i uklanjanje preuzbudljivih bradavica seksipilne brinete.

Teri inzistira da joj ostali televizijski projekti u kojima će sudjelovati dopuste izražavanje fizičkih atributa. 'Želim da se u novoj seriji vide moje bradavice i razgovarat ću o tome s televizijskom kućom za koju snimam', odlučna je glumica.

Dodaje kako misli da neće biti većih problema jer se nova serija prikazuje u kasnije sate od 'Kućanica'. 'U 10 navečer možeš imati bradavice, a u 9 ne možeš', kaže Hatcher.

T-portal

TV studio 20.09.2006. u 10:47 Komentiraj (0)

20.09.2006.srijeda

Mesić s obitelji stanarke BB kuće Yameisy

HAVANA - Obitelj trenutačno najpopularnije Kubanke u Hrvatskoj, stanarke Big Brother kuće Yameisy, u Havani se jučer susrela s hrvatskim predsjednikom Stipom Mesićem, za vrijeme njegove neformalne šetnje starim dijelom kubanskog glavnog grada.

Susret su organizirali novinari Večernjeg lista, pronašavši na Kubi Yameisynu obitelj, koja je od njih doznala i kako je priča o njihovoj kćeri postala medijska tema u Hrvatskoj. Podsjetimo, mlada Kubanka otišla je od kuće s 18 godina te se skrasila u Hrvatskoj, u koju ju je odveo i oženio Ivan Bukovac iz Grubišnog Polja. Pojavila su se nagađanja da je bila riječ o braku iz interesa, ali i da je Yameisy pobjegla od supruga zlostavljača. Majka Julia Hernandez, sestra Tania i brat Jamoy Aleandro prenijeli su svoje pozdrave Yameisy.

TV studio 20.09.2006. u 10:42 Komentiraj (0)

20.09.2006.srijeda

Dobro došli u Falični pansion!

Bizaran obiteljski hotel koji je inspirirao Johna Cleesea za Falični pansion bit će ponovno otvoren, ali bez najneuljudnijeg hotelijera svih vremena, koji je bacao vozni red na goste.

Hotel koji je inspirirao kultnu britansku televizijsku seriju Fawlty Towers (Falični pansion) ponovno će biti otvoren nakon preuređenja, ali će gosti biti pošteđeni neljubaznosti najneuljudnijeg hotelijera svih vremena.
John Cleese napisao je tu seriju sedamdesetih godina sa svojom tadašnjom suprugom Connie Booth nakon što su s glumcima iz Montyja Pythona otišli neke svoje skečeve snimati na terenu, u Torquayu na jugozapadu Engleske, i naletjeli na iznimno bizaran smještaj.

Donald Sinclair, vlasnik i upravitelj hotela Gleneagles, između ostalog je grdio goste zato što su svoje obroke jeli na previše američki način i bacio je na njih red vožnje kada su ga upitali kada vozi autobus do grada. Cleese je rekao za Sinclaira da je to "najdivniji neuljudan čovjek kojeg je ikad sreo".

Sve to inspiriralo je Cleesea za lik hotelijera Basila Fawltyja, kojeg je u drugoj polovici sedamdesetih odigrao u seriji Fawlty Towers. Premda je snimljeno samo 12 epizoda, ta serija je mnogo puta u iznimno oštroj konkurenciji proglašavana najboljom engleskom komičnom serijom svih vremena.

Net.hr


TV studio 20.09.2006. u 10:39 Komentiraj (0)

20.09.2006.srijeda

Romina danas napušta kuću

ZAGREB - Riječanka Romina zatražila je Big Brothera da joj dopusti napuštanje kuće jer joj je atmosfera unutra postala nepodnošljiva. Tako je ova 24-godišnjakinja postala prva stanarka u trećoj sezoni BB-a koja je odustala. Ranije je to učinio Ozren zbog djevojke te Krešo Jengić. Romina je, kaže, boravak u kući drugačije zamišljala, a teško joj je pala i redukcija cigareta. Ipak, tvrdi, postigla je svoj cilj i iskusila život u kući.

Tijekom jučerašnjeg dana, osim toga, dogodilo se i spontano “vjenčanje” zgođušne Kubanke Yameisy i Zadranina Danijela te ih je uz prisutnost kumova Romine i Nikše vjenčao “svećenik” Zoran.

Ubrzo nakon toga Yameisy je od Danijela tražila novac, a kako ga on nije htio dati, zatražila je rastavu. Stanarima je BB omogućio da povećaju budžet testom izdržljivosti, pa su Ante i Mathias kao predstavnici svake sobe držali vreće pune pijeska te za svaku minutu zaradili po 25 kuna.

Jutarnji.hr

TV studio 20.09.2006. u 10:29 Komentiraj (0)

19.09.2006.utorak

Karmela i Fodor odlaze iz jutarnjeg programa HTV-a?

U izradi jesenska shema i promjene u programu Hrvatske televizije

ZAGREB - Voditelji emisije “Dobro jutro, Hrvatska” Karmela Vukov Colić i Mirko Fodor uskoro bi, prema neslužbenim informacijama s Prisavlja, mogli napustiti emisiju u kojoj su stalni voditelji posljednjih nekoliko godina.

Naime, jesenska shema, kako nam je potvrdila urednica emisije “Dobro jutro” Daria Marjanović, donijet će promjene, pa su moguće i “rošade” među novinarima i voditeljima.

- Ne mogu još ništa reći jer je shema još u izradi i ništa se ne zna. Rade se ‘križaljke’ na HRT-u, kao i svake jeseni, i ne zna se još kamo će tko. Zato postoji mogućnost da Karmela i Fodor napuste jutarnji program, ali to još nije odlučeno. Možda ostanu u emisiji ‘Dobro jutro’, a možda ih prebacimo na nešto drugo. Sve će se znati kada se shema programa završi - ističe Daria Marjanović, dodajući da otkaz sigurno nitko neće dobiti. S mogućim promjenama Karmela Vukov Colić, kaže, nije upoznata.

- Priča se o promjenama u programu i novoj shemi, ali Mirko i ja nismo dobili nikakvu službenu informaciju o tome da bismo mogli otići iz ‘Dobrog jutra’ - kratko je rekla Karmela, dok Mirko Fodor jučer nije bio dostupan za komentar.
od dva desetljeća bila znak prestiža na ovim prostorima

TV studio 19.09.2006. u 13:30 Komentiraj (0)

19.09.2006.utorak

Big Brother, Tjedni zadatak: Labuđe jezero

ZAGREB - Budući da su stanari već potrošili gotovo polovicu budžeta koji bi ih trebao prehraniti do subote, jedina šansa da i idući tjedan ne gladuju je da uspješno obave tjedni zadatak.

A on nije nimalo jednostavan: do četvrtka moraju koreografirati i uvježbati dio baleta Labuđe jezero, i to tako da svi ukućani sudjeluju u plesanju deset obaveznih i zadanih elemenata. Jedan od stanara mora raditi kao kostimograf, jedan kao scenograf, a jedan kao koreograf.

Veliki brat svaki će im dan na plazmi puštati snimke Labuđeg jezera i glazbu po kojoj će stanari vježbati. Nikša je dobio ulogu kralja, Romina kraljice, a zlog čarobnjaka Tomislav. Ana će biti dobra, a Dragica zla princeza. Odlučili su uložiti 45 posto budžeta.

Osim zadatka, dan je protekao u uobičajenom ritmu i tonu. Nikša je - opet - skakao po Violeti i simulirao seks. Nikša je - opet - spavao u krevetu između Lee i Violete. I naposljetku, Nikša je opet hvatao Leu za grudi dok su se odmarali u jacuzziju.

Jutarnji.hr

TV studio 19.09.2006. u 13:22 Komentiraj (0)

19.09.2006.utorak

Leš na snimanju CSI-ja

Forenzičari iz serije CSI: Miami uživjeli su se u istraživanje mjesta izmišljenog zločina kad im je po jezeru doplutao pravi leš. Obdukciju su ipak napravili pravi forenzičari.

Na snimanju popularne serije CSI:Miami, koju mogu pratiti i hrvatski gledatelji, dogodio se pravi incident kada je u jednome trenutku policajac koji radi u osiguranju, ali nije bio na dužnosti, izvijestio prisutne da jezerom u Bicentennial parku, gdje se odvijalo snimanje, pluta pravi leš.

Pravi su forenzičari najavili obdukciju trupla, no za sada se smrt ne smatra sumnjivom, prenosi BBC. Ekipa serije CSI:Miami snimala je nekoliko kadrova iz zraka, kada je netko od snimatelja u helikopteru zamijetio truplo.

BBC prenosi kako je početkom tjedna u jednoj zgradi u Los Angelesu, gdje je u tijeku bilo snimanje druge slične serije o forenzičarima - CSI:New York pronađeno mumificirano tijelo.

"Na nesreću, nije neobično da ekipe tijekom snimanja pronađu tijela, najčešće beskućnika, koji su umrli u snu ili su se zbog, primjerice, prevelike količine alkohola utopili, pa je njihovo truplo isplutalo nakon nekoliko dana", rekao je za BBC detektiv Delrish Moss.

Net.hr

TV studio 19.09.2006. u 13:20 Komentiraj (0)

19.09.2006.utorak

Predstavljen novi izgled Kviska

ZAGREB - Legendarna maskota “Kviskoteke”, popularni Kvisko, dobiva novi izgled, odnosno nekada drveni kipić postaje plav i od pleksiglasa.

Statuu, čiji je originalni izgled osmislio nedavno preminuli umjetnik Miroslav Šutej, modernizirao je dizajnerski tim producentske tvrtke Hi-Tech. Kao i novim Kviskom, plava će boja dominirati i vizualnim identitetom nove sezone kviza čije se prikazivanje očekuje početkom listopada na Novoj TV.

Kako kviz bude odmicao i približavalo se finale, tako će Kvisko rasti. Natjecatelji će iz emisije ponijeti trajno priznanje za sudjelovanje u “Kviskoteci” koja je više od dva desetljeća bila znak prestiža na ovim prostorima.

Jutarnji.hr

TV studio 19.09.2006. u 13:15 Komentiraj (0)

16.09.2006.subota

RTL: Bondovski uvod u 2007.

Odličnom akcijskom reklamom na velikom platnu u stilu legendarnog Jamesa Bonda kojega je za ovu prigodu glumio direktor prodaje RTL-a Eduard Bočkaj, s predsjednikom Uprave Christophom Mainuchem koji Bonda šalje na opasne zadatke (Renata Sopek bila je Money Peny), na zagrebačkom jezeru Jarunu započela je prezentacija programa RTL-a za 2007. godinu.

Pod sloganom "Hold your breath 2007" (Zadržite dah za 2007.) Christoph Mainuch najavio je što sve gledatelje te komercijalne televizije čeka iduće godine. Robert Knjaz na velika će se vrata vratiti s novim showom i već se snimaju nove epizode "Dvornikovih", intenzivno se priprema humanitarni projekt Sanje Doležal "RTL pomaže djeci", a najveće iznenađenje izazvala je telenovela “Čežnja” s manekenkom Anom Gruicom, zatim novi sitcom “U dobru i zlu” s Barbarom Vicković i Enesom Vejzovićem, ali i kriminalistička serija “Mjesto zločina” s Tamarom Garbajs-Šintić i Nikšom Kušeljom.

Ponudit ćemo gledateljima nove, kvalitetne serije, sitcome, telenovele, reality showove... RTL je najinovativnija, najgledanija i televizija o kojoj se najviše govori bez pokušaja ikakve skromnosti izjavio je Mainuch koji je prisutnima predočio i podatke o gledanosti nekih RTL-ovih emisija.

Iako su se odasvud mogla čuti sitna šaputanja da podaci o RTL-u kao najgledanijoj televiziji u Hrvatskoj nisu vjerodostojni, ne može se osporiti da je to bio vrlo kvalitetno organiziran događaj. Događaj se zbio na specijalno postavljenim pontonima do kojih su uzvanici bili dovezeni splavima. Nakon prezentacije RTL je organizirao doista spektakularan vatromet te se potom uživalo u finim delicijama i šampanjcu.

Na događaju se nakratko pojavio i gradonačelnik Milan Bandić koji je vrlo brzo morao odjuriti na maksimirski stadion ne bi li stigao na utakmicu Dinamo Auxerre. Nazočne je u glazbeno-zabavnom dijelu programa zabavljao raspoloženi Toni Cetinski u pratnji Živih legendi, a vesela se zabava protegnula do sitnih sati.

Iva zanosna i s novim izgledom

Svojim novim imidžem i zanosnim izgledom voditeljica RTL-ove zabavne emisije “Salto” Iva Bagić privlačila je poglede svih prisutnih. Iva je hrabro pokazala svoju obrijanu glavu i pokazala da je uspjelo preboljela tumor na glavi s kojim se borila protekle godine. Uvijek nasmijana i vedra i na partyju je doista uživala te pokazala da je smijeh uvijek najbolji lijek u svim situacijama. Gotovo cijelu večer plesala je u društvu glumica iz “Bibina svijeta” Slavice Knežević i Ane Begić

Vrući muški poljupci

Iako su već gotovo nerazdvojan par na RTL-u, Boris Mirković ipak nije uspio odoljeti zamamnu dekolteu svoje kolegice Renate Sopek kojem je morao uputiti kratak znatiželjan pogled. Ipak se mnogo više od dekoltea razveselio svom kolegi Robertu Knjazu. Dvojica muškaraca izmijenila su prave muške poljupce.


Večernji list / Jutarnji.hr

TV studio 16.09.2006. u 12:16 Komentiraj (0)

16.09.2006.subota

Big Brother: Tomislav i Dragica unutra, Mathias ili Zoran van

Osim Lee, koja je bila na tajnom zadatku, najviše nominacija Big Brother stanara skupila su dvojica mladića i to svojim filozofiranjem i lošim smislom za humor.

Stanari su izgubili 20 tisuća kuna, 30 posto novca za hranu, a više ih je za dvoje.

U prvim nominacijama treće sezone stanari Big Brother kuće najviše su željeli izbaciti Leu, Mathiasa i Zorana. Leu jer ih je iznervirala svojim prohtjevima, razmaženim i samoživim ponašanjem, ignoriranjem kućanskih poslova i stalnim izjavama kako joj svi idu na živce. Zaradila je čak sedam nominacija, no zbog toga je bila sretna jer je to i bio cilj njezine tajne misije. Big Brother ju je, naime, zadužio da isporovcira svoje sustanare da ju nominiraju. Budući da je u tome uspjela pošteđena je nominacije, ali kako misiju nije potpuno uspjela držati u tajnosti Big Brother je stanare kaznio oduzimanjem 20 tisuća kuna od glavne nagrade.

Mathias i Zoran nisu bili te sreće da budu pošteđeni nominacija svojih sustanara - budući da su se "previše pravili pametni", "previše filozofirali", "nezreli su i imaju djetinjast smisao za humor", tko će od njih ostati u kući i boriti se za primamljivu nagradu odlučit će telefonski glasači.

Koliko će nagrada biti primamljiva ovisi o stanarima samima i tome koliko će poštovati stroža pravila realityja. Za svako, pa i najmanje, kršenje pravila Big Brother smanjuje nagradnu svotu od milijun i pol kuna, a stanari su se dosad ponašali kao pijani bogataši – u tjedan dana ostali su bez 95 tisuća kuna. "Ako ovako nastavimo, ići ćemo kući s 10 kuna!", komentirala je Yameysi, ne znajući da se svota nagrade ne može spustiti na manje od pola milijuna kuna.

Svoj prvi tjedni zadatak, podjelu na turiste koji ne smiju ništa raditi sami i ugostitelje koji ih uslužuju, stanari su glatko pali pa im se budžet smanjio za 30 posto svote. S obzirom da baš nisu racionalni, a ima i onih kojima su cigarete važnije od hrane, odmah su počeli kalkulirati kako će njih 14 preživjeti tjedan dana s tek nešto više od 1000 kuna.

Dvanaestorici prvih stanara, naime, pridružilo se dvoje novih i to dvoje koje su oni sami od četiri ponuđena izabrali tajnim glasovanjem. U kuću su ušli 25- godišnja Dragica, projektna menadžerica iz Omiša, koja je za sebe rekla da "izgleda i onakva je kakva prava Dalmatinka treba biti" i Tomislav Šimićević, zauzeti 28-godišnji frizer iz Novigrada.

Net.hr


TV studio 16.09.2006. u 12:15 Komentiraj (0)

16.09.2006.subota

Sekunde do katastrofe

Fascinantan dokumentarni serijal koji rekonstruira posljednje trenutke pred neke od najtragičnijih nesreća modernog doba četvrtkom, od 21. rujna na Novoj TV!

Dramatične istrage događaja koji su doveli do nekih od najvećih svjetskih tragedija prikazane su u trinaest nastavaka ovog fascinantnog dokumentarca. Vrhunska produkcija, 3D grafika i snažna naracija gledatelja vode kroz odbrojavanje posljednjih fatalnih sekunda i otkrivaju što se zapravo dogodilo.

Na Novoj TV slijede novi nastavci jedinstvene dokumentarne serije koji obuhvaćaju teme: željeznička nesreća i Escheideu – jedna od najstrašnijih nesreća u Europi u kojoj je poginulo 101 osoba; u meksičkom gradu Guadalajari 17 podzemnih eksplozija uništilo je grad – epizoda otkriva kobnu odluku koja je rezultirala katastrofom. U jednom od nastavaka razmotrit će se i uzroci požara na brodu ''Skandinavska zvijezda'' koji je plovio iz Norveške u Dansku. Samo nekoliko ljudi uspjet će doći do cilja: u rano jutro vatra se zapalila u jednom dijelu broda. Putnici su spavali u kabinama nesvjesni što se događa. Za pet minuta vatra se proširila i na gornje palube. Cijele obitelji umiru u snu. Istražitelji otkrivaju zašto se vatra brzo širila i zašto je bila tako otrovna. Osim na ova, pokušavaju odgovoriti i na pitanja: Zašto je kapetan napustio brod i ostavio putnike? Je li vatra posljedica nesretnog događaja ili paleža?

National Geographic, 2004., 13 epizoda 60'
Producent: Greg Lanning

TV studio 16.09.2006. u 12:14 Komentiraj (0)

15.09.2006.petak

Slučajni partneri

Velika hit serija osamdesetih o poznatim detektivima agencije "Plavi mjesec" od 18. rujna od ponedjeljka do petka na Novoj TV!

Upravo je uloga u romantičnoj komediji, hit seriji 80-tih Brucea Willisa uzdigla među zvijezde. Bruce se proslavio glumeći detektiva Davida Addisona uz Cybill Shepard koja je tada bila puno veća zvijezda od njega. Seksualna napetost između dva glavna lika Maddie i Davida od serije je u kratkom roku napravila pravi hit. Uslijedile su brojne prestižne nagrade od brojnih osvojenih Emmyja (1986.-1989.) do Zlatnog globusa 1988. godine.
Nakon uloge u "Slučajnim partnerima", koja ga ja lansirala u holivudsku orbitu, Bruce Willis nije nastupao u humorističnim serijama. Bruce je ipak poslije godina serijske stanke pristao na epizodnu ulogu u seriji "Lude sedamdesete" i to na poziv Ashtona Kutchera, a mogli smo ga vidjeti i u epizodnoj ulozi u hit seriji "Prijatelji". Bruce Willis je čak izrazio želju kako bi rado glumio i u filmskoj verziji "Slučajnih partnera" te apelirao na holivudske šefove da mu to i omoguće. Zvijezdi su, naime, dojadile uloge u akcijskim filmovima i žudi za jednim dobrim komičnim likom poput onog koji ga je 1985. učinio slavnim.
"Danas se ne pišu uloge za komične likove kao što je bio David", rekla je razočarana zvijezda. "Teško je ponovno oživiti jedan takav lik. Kada sam čitao scenarij za 'Slučajne partnere' pomislio sam: 'Poznajem ovog frajera. Znam kako razmišlja.' Otkako sam u ovom poslu, pročitao sam mnogo više scenarija za akcije, trilere i hororce od komedija. Komični likovi filmskoj industriji jednostavno ne predstavljaju izazov."

Godina: 1985.
Redatelj: Glenn Gordon Caron
Glumci: Bruce Willis, Allyce Beasley, Cybill Shepherd, Jack Blessing, Curtis Armstrong



TV studio 15.09.2006. u 19:52 Komentiraj (0)

15.09.2006.petak

Marta Žegura je Miss ekrana

Mlada voditeljica Nove TV postala je Miss ekrana 2006. godine. Nakon Monike Kravić i Antonije Stupar, titulu najljepše televizijske voditeljice ponijela je 23-godišnja Marta Žegura.

U finalu u kojemu su u konkurenciji bile još Mara Magaš, Iva Jerković i Renata Sopek, najviše glasova osvojila je voditeljica Navigatora, koja je u kratkom vremenu osvojila medije i publiku.

''Ovo je nešto novo u mome životu. I sasvim neočekivano! Kad sam bila prvi put kandidirana, iznenadila sam se, jer toliko je lijepih i talentiranih djevojaka danas na našim ekranima i velika je stvar biti izabrana među 12 najboljih. Zahvaljujem svim ljudima kojima sam se svidjela na ekranu i koji su izdvojili svoje vrijeme i uložili trud da bi glasali za mene", izjavila je Marta.

Marta je rođena u Boki Kotorskoj, ali niz godina živi u Zagrebu, gdje i studira na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, smjer Dizajn i projektiranje tekstila odjeće. Obožava modu i umjetnost i namjerava upisati postdiplomski studij iz kostimografije. Po prirodi je znatiželjna, komunikativna i rođena avanturistkinja. Oduvijek voli more, plavetnilo i sport, stoga je posebno raduje da je emisijom Navigator objedinila ove strasti. U budućnosti planira kupiti jedrilicu, sudjelovati u regati i oploviti svijet.

Nova Miss ekrana gostovat će u ovotjednom Red Carpetu, u nedjelju, 17. rujna, u kojemu ćemo vidjeti i specijalnu reportažu o prvim dojmovima, pripremama za prvi intervju nakon proglašenja i fotosession, te tko joj je prvi čestitao na pobjedi. A kao novopečenoj Miss ekrana, urednik Daniel Delale dat će Marti da se okuša i kao suvoditeljica Red Carpeta.

Net.hr



TV studio 15.09.2006. u 19:51 Komentiraj (1)

15.09.2006.petak

Jesenska shema u vizualnom identitetu Nove TV

Novu jesensku shemu Nova TV lansirala je i na svojem ekranu kroz svoje zvijezde. Pod geslom 'Ubojita jesen na Novoj TV' osmišljen je cijeli marketinški paket čija je poruka: 'Imamo vrhunski domaći program svaki dan. Imamo prave zvijezde.' „Jesenska kampanja uključivala je dnevni i tjedni tisak, nacionalne, regionalne i lokalne radio postaje, billboarde i prvi puta u Hrvatskoj guerilla marketing kao dio promocije Istrage.“ - istaknula je kreativna direktorica Nove TV Petra Hrupelj. Od početka rujna na programu su se počeli vrtjeti prvi od ukupno 60 novih jingleova. Uz već svima poznati slogan 'Moja Nova' u jesenskom vizualnom identitetu dodan je i 'Nova najavljuje', a grafika je jednostavna, prozračna i nenametljiva. Za osmišljavanje i realizaciju novog vizualnog identiteta pobrinuli su se kreativna direktorica Petra Hrupelj, redatelj Siniša Rauch, stilist Romano Decker, te salon 'Renata'. Među skupnim foršpanima koji najavljuju jesensku shemu Nove TV osobito se ističe animirani foršpan animatora Gorana Hanžeka, autorice likova Maje Grakalić i autora ideje Marijana Čučeka, čiji je uradak već počeo kružiti Internetom. Sljedećih dana na ekranu će se početi prikazivati i jedinstveni promotivni spot, točnije glazbeni foršpan u kojemu Enis Bešlagić, Zlatan Zuhrić, Oliver Mlakar i ostali – plešu! ''Budući da je crtani promo izazvao tolike pozitivne reakcije gledatelja, ne sumnjam da će prvi hrvatski televizijski plesni foršpan naići na jednako oduševljenje. Naime, takva je atmosfera vladala i na setu.'' – zaključila je Petra Hrupelj




TV studio 15.09.2006. u 19:50 Komentiraj (0)

15.09.2006.petak

TV studio portal krenuo!

Krenuo je TV studio portal, moram vas obavjestiti da će se portal nalaziti jos par dana u eksperimentalnoj fazi, ali će sve biti gotovo do kraja mjeseca.
Nadam se da vam se već sada sviđa i da ćete me koji puta posjetiti, uživajte...


TV studio 15.09.2006. u 19:49 Komentiraj (0)


Gledanost

Gledanost hrvatskih i stranih TV postaja.
RTL Vijesti i Dnevnik Nove TV
Vijesti RTL-a i Dnevnik Nove TV polako dostižu HRT-ov dnevnik, sa kvalitetom informacija a i sa gledanošću i također se redovno vizualno osvježavaju što se nemože reći za sve televizije u Hrvatskoj...
HRT Dnevnik
Gledatelji sigurno žele vidjeti neke promjene u dnevniku, jer se već desetljeće ništa ne mijenja, dolazi jesenska shema, nadajmo se da ce uskoro doci promijene...

Copyright © TV studio 2006. | Site by MM . All rights reserved.

TV studio posjeta