TV studio - Portal o zemaljskoj, satelitskoj i kabelskoj TV
TV program:
HR l BiH l Srbija l Sport

!
Komentare na tekstove možete pisati i ako nemate blog! Samo ostavite prazna polja "Korisničko ime" i "Lozinka".


e-m@il:...
tvstudio@net.hr...


29.09.2006.petak

Jesenska shema HTV-a

Shvativši da će u borbi s komercijalnim televizijama svoj status “s razlogom prvi” zadržati jedino tako, Hrvatska je televizija u ovogodišnjoj jesenskoj shemi, barem kad je riječ o proizvodnji domaćeg programa, uvela u sve programske segmente najveći broj novih emisija javnoga sadržaja.
Pritom, dakako, nisu zanemareni ni uvijek gledateljima atraktivni Strani te Zabavni i Sportski program, s time da je Strani pun novih i kvalitetnih serija, a Zabavni i Sportski vrtjet će uglavnom svoje lanjske uspješnice, s tek jednom ili dvije nove emisije. Ovima potonjima cilj je zadržati kvalitetu koju su imali u prošloj (televizijskoj) godini.

– Programski smo ove godine napravili nekoliko stvari: ponajprije se našim emisijama obraćamo civilnome društvu. U posljednje dvije godine ojačali smo i profilirali Prvi program, pa nam je cilj i zadržati ga takvim, ali u ovoj shemi glavna nam je zadaća bila promijeniti Drugi program i dati mu identitet koji dosad nije imao – kaže programska direktorica Tanja Šimić.

Problem je Drugoga programa bio to što nije imao svoju prepoznatljivost nego je smatran tek usputnim programom ispunjenim sportom, filmom i stranim emisijama.

– Sad naš Drugi program postaje program namijenjen mlađoj, urbanoj i zahtjevnijoj publici – nastavlja programska direktorica, dodajući da će i taj program biti velikim dijelom domaće proizvodnje. To automatski rezultira i premještanjem nekih sadržaja s Prvoga na Drugi program.

Tako je dnevno emitiranje Prvog utoliko drukčije što se većina emisija obraća odraslim gledateljima, poput Potrošačkog koda, emisije o invalidima, ekološke emisije i sličnih. Nakon podnevnoga Dnevnika i sapunice, emitira se nova kontakt-emisija Radni ručak, a prije emisije Život uživo emitiraju se još jedne Vijesti i Vrijeme. Uvečer, iza Dnevnika, za Prvi su program rezervirane emisije domaće proizvodnje magazinskog tipa, s time da se inzistira na tome da sugovornici u njima budu više iz kulturnog i javnog života, a manje iz politike.

Drugi program pak postaje u prijepodnevnim satima – Dječji i Obrazovni, a poslijepodne mozaični s emisijama namijenjenima mlađoj publici poput Direkta ili Brijača, ali i s poznatim emisijama kakav je talk-show Maja ili popularno-znanstvenim emisijama Krešimira Mišaka. Večer na Drugom, kao i prošle sezone, bit će rezervirana za Večernju školu, Genijalce te nekoliko novih emisija kao što je, recimo, Sezona lova, za koju još nije odlučeno tko će je raditi.

– Pojačali smo Vijesti na Drugom, pa umjesto dvaput idu čak četiri puta dnevno, a radit će ih, kao i dosad, mlada i dinamična ekipa – Lamija Alečković, Siniša Kovačić i Dragan Nikolić – opisala je ukratko shemu Tanja Šimić.

Pa, kad se ključnim dnevnim novostima u jesenskoj shemi doda domaći dokumentarni program (na čijoj će se kvaliteti, tvrde i Tanja Šimić i Marija Nemčić, i te kako inzistirati), nove i stare domaće serije, sportske emisije, uspješnice poput Milijunaša i Najslabije karike, niz domaćih igranih filmova u različitim terminima... izgleda da će gledateljima doista biti teško birati. Kad se svi priviknu na programsku “rošadu” i ako emisije iz javnog sadržaja budu doista zanimljivo napravljene, onda neće biti nikakva razloga da kritika bude, kao što sada smatraju hateveovci, naklonjenija komercijalnim televizijama.

Isto tako, u ovojesenskoj HTV-ovoj shemi treba odati priznanje scenografima koji su za mnoge emisije, ako već ne posve nova rješenja, onda barem smislili vizualna osvježenja, ali takva koja se u nekoliko minuta mogu sklopiti i rasklopiti, pa se u istim studijima u svega nekoliko sati snimaju dvije ili tri posve različite emisije.

Umivanje Informativnoga programa

Informativni program, osim novih emisija, težište stavlja na emisije javnoga sadržaja. Tako će tjedno proizvoditi emisije namijenjene potrošačima, braniteljima, invalidima, umirovljenicima.... Usto, razdvajaju se županijske panorame od Hrvatske danas, uvode se nove Vijesti na Drugom programu, te gledamo redizajnirani središnji Dnevnik. Emisija Otvoreno, s Hloverkom Novak-Srzić i Mislavom Bagom, već je krenula redizajnirana, a osvježenja će doživjeti i postojeće emisije poput Nedjeljom u 2, Brisanoga prostora, Plodova zemlje, Mora...

Večernji list

TV studio 29.09.2006. u 14:35 Komentiraj (0)


Gledanost

Gledanost hrvatskih i stranih TV postaja.
RTL Vijesti i Dnevnik Nove TV
Vijesti RTL-a i Dnevnik Nove TV polako dostižu HRT-ov dnevnik, sa kvalitetom informacija a i sa gledanošću i također se redovno vizualno osvježavaju što se nemože reći za sve televizije u Hrvatskoj...
HRT Dnevnik
Gledatelji sigurno žele vidjeti neke promjene u dnevniku, jer se već desetljeće ništa ne mijenja, dolazi jesenska shema, nadajmo se da ce uskoro doci promijene...

Copyright © TV studio 2006. | Site by MM . All rights reserved.

TV studio posjeta