TV studio - Portal o zemaljskoj, satelitskoj i kabelskoj TV
TV program:
HR l BiH l Srbija l Sport

!
Komentare na tekstove možete pisati i ako nemate blog! Samo ostavite prazna polja "Korisničko ime" i "Lozinka".


e-m@il:...
tvstudio@net.hr...


29.09.2006.petak

Big Brother 3: Loš casting prijeti padom gledanosti?!

Realne, ili barem tako prikazane seksualne situacije (a ipak, istina, realno djeluju!), između Violete i Nikše te Tanje i Ante, bile su više nego prijeko potrebne ekipi “Big Brothera”, jer je reality drastično počeo pokazivati svoje manjkavosti.
Ti nedostaci se, unatoč većem broju dnevnih zadataka i unatoč raznim ograničenjima na koje ove godine zbog “zločestog” Velikog brata moraju paziti, prvenstveno odnose na loš casting. Iako treću sezonu krasi slogan “do kraja”, show se u tri tjedna nije daleko odmaknuo od početne točke, a među kandidatima se ne razvijaju konstruktivni odnosi koji bi se gradili, razvijali i držali pozornost gledatelja koji će pasti i zbog dolaska jesenske sheme HTV-a.

Iako mnogim sustanarima, ali i gledateljima koji budno prate događaje u kući, galeb Nikša ide na živce i iako je po mnogim internetskim anketama upravo on taj za kojeg misle da će sljedeći, zbog nominacija, napustiti kuću, on svojim pretjeranim seksualnim ponašanjem izaziva tragove događaja. No niti to nije neka stuba više od samih svađa koje su kuću u zagrebačkoj Dubravi obilježile od prvog dana treće sezone.

– Teorijom motivacije prvo moramo zadovoljiti primarne potrebe koje su nam potrebne za preživljavanje. Ako one nisu zadovoljene teško da ćemo razviti one sekundarne – objašnjava psihologinja Tanja Pureta, potvrđujući činjenicu da je i prestrogi Veliki brat pridonio nerazvijanju dubljih odnosa. Novčane kazne, nedostatak hrane, tople vode i cigareta, i mnoge druge kazne dio su njihove svakodnevice, a tek rijetke nagrade teško brišu nezadovoljstvo kandidata.

– Istina je da sustav nagrađivanja i kažnjavanja najbolji efekt ima kombinacijom uzimanja i davanja – objašnjava Pureta i dodaje kako nakon određenog razdoblja te učestale kazne više nemaju nikakvog efekta. – Jednostavno se gubi interes.

I Ekranovo istraživanje potvrdilo je činjenicu da interes za “Big Brother” pada, a razlog je upravo odabir kandidata. Njih gotovo šezdeset posto priznalo je da su im ovogodišnji stanari manje zanimljivi nego prije, a tek nešto više od četrnaest posto ispitanika uvjereno je da je treća sezona ponudila do sada najzanimljivije natjecatelje.

Gledajući rezultate prema dobi jasno je da su svim skupinama u velikoj većini štićenici Velikog brata dosadni, a jedina je iznimka dobna skupina od 15-29, u kojoj jednak broj ispitanika smatra da su stanari više, manje ili jednako zanimljivi.

Anketa je također pokazala kako su u većem postotku ovogodišnji stanari dosadniji ženama, koje ionako, u pravilu, od besciljnih svađa i “strasti ispod pokrivača” više zanima razvijanje dubljih i konstruktivnijih odnosa.

– Svi mi imamo potrebu za pripadanjem, a ona je znatno jača od potrebe za individualizmom – objašnjava Pureta, ukazujući na činjenicu da su i stanari oformili zajednicu. – Ali tu je bitna grupna energija i dok jedan i jedan mogu dati tri, postoji i situacija kad jedan i jedan daju manje od dva – objašnjava, potvrđujući činjenicu da bi slab casting mogao biti razlog što u kući ne postoji tijek događaja koji bi zadržao gledatelje pred malim ekranima.

Večernji list - EKRAN


TV studio 29.09.2006. u 14:26 Komentiraj (0)


Gledanost

Gledanost hrvatskih i stranih TV postaja.
RTL Vijesti i Dnevnik Nove TV
Vijesti RTL-a i Dnevnik Nove TV polako dostižu HRT-ov dnevnik, sa kvalitetom informacija a i sa gledanošću i također se redovno vizualno osvježavaju što se nemože reći za sve televizije u Hrvatskoj...
HRT Dnevnik
Gledatelji sigurno žele vidjeti neke promjene u dnevniku, jer se već desetljeće ništa ne mijenja, dolazi jesenska shema, nadajmo se da ce uskoro doci promijene...

Copyright © TV studio 2006. | Site by MM . All rights reserved.

TV studio posjeta