tvojim tragom https://blog.dnevnik.hr/tvojimtragom

srijeda, 30.07.2008.

Emocionalni pad

Image and video hosting by TinyPic

Već me nekih desetak dana peru neki čudni osjećaji, emocije koje me tresu. U početku su to bile uvijek tužne emocije, kao da mi je dano vidjeti svu bijedu svijeta u komadićima moje svakodnevnice. Suze su mi letile zbog svakakvih slika koje sam viđala, čak i zbog veselog djeteta koje trčka uokolo jer bih se sjetila sve bolesne i nemoćne djece koja ne mogu trčati.... teško je to opisati riječima. znala sam svratiti na blog u želji da sve to stavim "na papir" ali nisam imala riječi. Kako da opišem moju tugu zbog ničega. A opet, sve izgovorene riječi imale su svoju težinu, svaka me se situacija dotakla na neki neopisivo dubok način.

Najednom sam ostala sama. Kao zatvorenik koji je osuđen na kućni pritvor, samo dobrovoljno. Viđala sam svaki dan ista lica, ali kao da nisu moja, kao da je neki film koji se odvija uz mene, oni su pričali o nekim nevažnim stvarima, a ja sam samo stajala kao totalni outsider. Mada su i moja usta govorila besmislice i isprazne riječi kako bi se uklopile.... povrh svega nisam nikako uspjela stići do ispovjedi, a žudjela sam za pričesti, vjerujući da će mi ona podariti željeni mir, barem osloboditi djela bremena kojeg sam si natovarila..... kako i kada? Ne znam. Dakle, svraćala sam ovdje na blog, čitala svoj zadnji post koji kao da je bio vrhunac pred buru. Utrošila sam bila sve dobre emocije u njega, i nakon toga nastupila je suša.

Ne mogu opisati koliko su me vaši komentari razveselili i kako ste uvidjeli da je riječ o Božjem djelu. I kako Bog djeluje u svakom našem životu, ali onoliko koliko mu dopustimo. I sa tom spoznajom sam kretala dalje. Ali uza svo to znanje i vjeru puzala sam, a rezultat mog upijanja svijeta oko sebe bila je visoka doza histerične živčanost, koju sam ispoljavala povremeno, naravno na svoje bližnje i naravno bez nekog pretjeranog t+razloga. Pa sam tako od svoje djece očekivala da budu i mirna i dobra i poslušna dok sam ja u sebi histerizirala. Srećom da sam se nedavno naučila gledati svoju djecu u oči dok im govorim kako se trebaju ponašati pa me onaj nevini dječji pogled podsjeti kako su malene, i kako moraju skakutati uokolo...

Bog me obilno darivao, no ne želi da ostanem na ovoj stepenici. Želi da se popnem jednu više, a ja ne znam jesam li spremna....Kao da smijem o tome razmišljati. I kao da ne znam, ponovno sam htjela uzeti stvari u svoje ruke, mjerila sa i računala a kada sam shvatila da sam pogriješila, bila sam tužna i nezadovoljna. Nastala je emocionalna rupa u meni i stvarala je koncentrične krugove koje su me drmali. u takvim situacijama djelujem tako na ljude da se i oni zatvaraju od mene, pa sam ponovno podigla neke zidove..... A onda je prijateljica rekla nešto jako pametno "MOJA SREĆA NE OVISI O TOME" Da, moja sreća ne ovisi o tome kako se neko ophodi sa mnom, niti hoće li taj netko biti sretan ili gunđati. Ali ako i ja gunđam, kako ću širiti mir. I nekako mi pade na um da ono što sam silno željela a nije se ostvarilo baš sada kad se meni prohtjelo, da i to predam Bogu. Kao igračku iz kinderjaja. Mogla bih je ja složiti, ali pitanje je hoće li svaki djelić biti na svom mjestu i hoće li igračka trajati.... Tako sam i ja jučer predala Bogu sve dijelove, i danas, na početku ovog dana sam hrabrija, sigurnija, mirnija..... to ne znači da me neće povremeno i dalje drmati isto stanje... ali mislim da je mir počeo djelovati, jer sam sinoć osjetila sigurnost. Žeđ za napretkom se probudila u meni, za učenjem, za duhovnom literaturom koju sam malo zanemarila, zbog umora, naravno, ne namjerno....
i idem dalje, korak po korak, na istoj stazi, ne mijenjam smjer, samo uzimam novi štap u koji se podupirem i idem. Prema svjetlu. Tvojim tragom.

30.07.2008. u 06:51 • 11 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 14.07.2008.

Svjedočasntvo jedne supruge i majke

Image and video hosting by TinyPic

Žena je prekrasno biće. Vrlo je različita od muškarca. A ipak je nastala od Adamova rebra. Možda je to veza. Ona ne mora biti slična muškarcu, već ga nadopunjuje. Ta mi se teza sviđa pa ću nastaviti na toj osnovi.

Kada sam bila mlađa, u vrijeme srednje škole emancipacija mi je bila glavna misao koja me obuzimala. Nekakva karijera mi je bila važna. Ja ću biti uspješna žena jer ću imati dobar posao, u ono doba mislila sam da ću imati svoj odvjetnički ure i tako. Brak sam zamišljala kao neku opciju gdje muškarac i žena žive zajedno, on nju obožava i kuha joj, oboje rintaju kao robovi da imaju puno novaca, onda će u onih nekoliko dana godišnjeg obilaziti svijet. naravno da će imati djecu, to je tako kada si u braku. Djecu ćemo ostavljati kod naših roditelja dok mi putujemo, tako da se odmorimo od njih i provodimo vrijeme sami, jer je to važno za brak. Ne znam od kuda sam naišla na tu ideju mog budućeg života, ali ja i moje 3 prijateljice smo maštale o takvoj budućnost. U vrijeme studija ta mi se shema i nije promijenila. Odustala sam od odvjetničkog ureda jer mi se nije dalo štrebati knjižurine na pravnom faksu, pa sam se prebacila na mnogo praktičniji faksić, višu koja će zadovoljiti neke apetite u meni, podloga za moju buduću karijeru koja mi se u ono doba smiješila i bila mi ponuđena na tanjuru. Bila sam mlada, slobodna i puna krivih snova, i sada razmišljam tko mi je nametnuo takve ideje. Obitelj. Mediji. Društvo. Uspjeh je značio biti šef i imati puno novaca. Zapravo mi već tada novac i nije bio bitan. Ali bila je dobra spoznaja znati da ga imam. Bilo mi je bitno da imam auto, a to što sam hodala svuda pješice bila je moja dobra volja. Sada uviđam da je nada mnom uvijek bdio jedan anđeo zaštitnik.

Kada sam se napokon udala očekivala sam nastavak nekog sretnog filma (pitam se zašto svi sretni filmovi imaju kraj upravo na vjenčanju i tako dodatno grade ideju da je brak nešto jednostavno ). Dakle, udala sam se, moj muž me sada treba nositi na rukama, trpjeti moju ovisnost i podložnost mojoj primarnoj obitelji, jer ja trpim njegovu, imat ćemo dijete, on će sudjelovati oko djeteta barem 50 %, odlazit ćemo u šetnje, putovat ćemo i bit će nam divno. U nekom trenutku sam ipak odustala od onoga da moramo raditi ko ludi da bi imali puno novaca, jer tada mi je novac bio još manje bitan. A i podsvjesno sam se prilagođavala mome mužu koji nije ljubitelj lutanja uokolo. No, kada su se svi moji snovi o braku srušili kao kule od karata, ja sam se našla u beznađu. Zašto? Jer nisam stajala na tvrdom temelju. Kao da sam cijelo vrijeme hodala po ledu, i sada se srušio. Grčevito sam hvatala zrak, mlatila rukama dok sam sve dublje padala u bezdan. I onda se javlja ona dvojakost molitve. O Bože, ja sam dobra, idem ti na mise, molim se, promjeni mog muža, želim da me poštuje, voli, cijeni ono što ja radim. Da se brine za dijete bar onoliko koliko se ja brinem , a i na način na koji ja želim..... I tako to traje godinama. Prijatelji.....onda shvatiš da nemaš prijatelja jer se sa svojom prevelikom boli i nemaš kome obratiti. Znači, davala sam u prijateljstva samo onaj dio sebe koji bi im se svidio. Ostatak, tugu i patnju pohranjivala sam u sebi. I to se gomilalo. Sve se nakupilo, i brak, i djete koje zahtjeva moju pažnju 18 sati na dan, i malo djete koje ne spava noću, i posao koji je postajao sve naporniji, i roditelji koji su iz nekog nepoznatog razloga isto polagali prava na moj život želeći provoditi svoj život preko mog života.... i ja koja sam kao zombi tražila izlaz. Hodaš noću , ništa ne vidiš pa udaraš glavom u zidove, tlapnja i traženje mraku.

I onda moj prvi doticaj sa živim Kristom! Mada sam vjernik cijeloga života ja zapravo nisam imala iskren odnos sa Bogom. Kao djevojka, kada nemaš mnogo problema puno je lakše biti iskreni vjernik, ali kada te okruži život.... onda je potreba dubok odnos s Bogom. Svakome. Samo netko to shvati prije a netko kasnije. Zavisi koliko nas Bog mora duboko gurnuti da bismo shvatili da ne možemo sami. A onda shvatimo da ne možemo niti promijeniti onoga kraj sebe, već jedino sebe. I bio je to divan osjećaj. Plodovi koji su se po tome prikazivali bili su čudesni. Ali, i opet je tu moja vjera zakazala. Nije bilo sigurnosti, nije bilo ufanja u Boga.U meni je rastao strah da će sve postati kao prije. Da ću izgubiti sve što sam dobila. Istom brzinom kojom je rastao strah tako se i sve vraćalo na staro. A za sve sam okrivila opet mog muža koji se zatvorio od mene poput kamene tvrđave. Znao je reći da sam histerična, a ja bi se strašno uvrjedila na to. Gledajući unazad, histerična je bilo blago rečeno. Bila sam alergična na svaku njegovu riječ i pokret. Vagala sam i ono što je neizrećeno. A tako sam se ponašala i sa svojima, samo se njima nisam usudila prigovarati, nego sam samo gomilala u sebi. Više nisam mogla izdržati. Željela sam lupati glavom po zidu. Bila sam sigurna da ću završiti na psihijatriji.

Onda sam počela pomalo izbacivati svoju priču. Krenula sam prvo na hagio terapiju. Tamo mi je gosođa Biserka rekla da nisam kriva što se ne osjećam voljena. Time je dodala veliku šaku soli na ranu. Objašnjavala mi je da moram razgovarati sa svojim mužem, da mu objasnim da nije bitno sada što suđe nije oprano, već je bitno da se mi družimo. Ma koliko to lijepo i jednostavno zvuči, u ono doba to je za mene bila naučna fantastika. I smatram da me sasvim krivo uputila.Jer da je bilo tako jednostavno pili bismo mi kavu već odavno. Onda sam se našla sa jednom "prijateljicom" koja ima više od 20 godina bračnog staža i sretna je u braku, imaju troje djece, vjernica je..... ona se kao čudila mojoj priči, i također mi objasnila da nema druge, da ga moram natjerati da priča sa mnom, da se vidi kako dalje..... Zapravo sam podsvjesno birala ljude za koje sam mislila da će mi pomoći u Božjem duhu. Možda ukazati na moje pogreške, jer ja ih nisam vidila..... No svi su prihvaćali njegovu krivnju. Tako je prošao i razgovor sa kumom, koja me ipak uspjela u datom trenutku uvjeriti da sam ja normalna, a ne luda, a to mi je bilo tad potrebno. Jedino je moj brat stalno ponavljao da ga trebam prihvatiti. I prihvaćanjem svog muža on će se mijenjati. Vjerojatno je i molio za mene, jer ne znam kako drugačije bih prešla tu agoniju. To je stanje svjesti u kojem sam bila u stalnom samosažaljenju. Fokusirana na sebe i sve ono što ja činim. Kao da mi je netko stavio maramu na glavu i nije dozvoljavao da okrenem glavu. Gledajući cijelo vrijeme u jedan problem nisam vidjela da se godišnja doba izmjenjuju niti čuje pjev ptica. Rješenje nisam nazirala. No, kako to ipak biva, Bog se brine za svoje. Vidio je moje srce, i moju patnju, poslao mi je anđele u obliku prijetelja. Otvorila sam se napokon prijateljici koju poznajem jako dugu, ali nikad nisam pričala o svom braku na taj način. Prije joj nisam nikada govorila jer je nisam htjela opterećivati a i poznavala je mog muža i imala dobro mišljenje o njemu pa ga nisam htjela kvariti (kako nisam imala povjerenja u nju). A možda mi i ona nije mogla pomoći prije.....

Dakle, po čemu ćemo prepoznati prijatelja. On nas ne gleda s visoka, i ne povlađuje svemu što kažemo. Pokušavaju sagledati problem sa svih strana i tako nam pomoći. Oni suosjećaju sa našom boli i patnjom i mole za nas. Ukazuju nam i na svjetlo i na dobre strane. Sjećam se kad me jednom pitala A što je najgore što ti radi. Zbunila sam se. Pa sve je loše. Najgore je to što ne radi. Ali kada to izgovoriš to izgleda tako maleno i beznačajno da sam silno željela pronaći nešto gore od toga..... A nisam mogla, jer nije bilo. Ona me i ubacila u ovaj virtualni svijet, a tu sam pronašla mnoge dobre duše, posebice jednog anđela koji me izvukao i pomogao sagraditi kuću na čvrstom temelju. Treba se otvoriti, riskirati da ćemo biti ismijani..... možda ćemo samo biti prihvaćeni. Blago onome koji ima prijatelja.

Što se sada promijenilo u mom životu? Ma čitav koncept je drugačiji. Prvo sam razvrstala prioritete. Obitelj koja mi je uvijek bila na prvom mjestu sada je zauzela ekskluzivno prvo mjesto, bez mogućnosti trpanja u drugi plan pod bilo kojim uvjetima. Moj muž je mojim prijhvaćanjem postao dio mene, od kada sam prihatila njega takvog kakav je i on je spustio svoje zidove i postao je naš zaštitnik. Kao žena koja je 7 godina patila jer je mislila da nije prva u muževom životu, sada sam postala žena koja je uvjerena da je muž voli i da će je zaštititi pod bilo koju cjenu. A to mi daje osjećaj sigurnosti i slobode. Bog mi je dao srce koje je puno šire od onog prethodnog, i oči koje vide u puno većem krugu. Dao mi je smješak na usta i kada nije situacija ugodna, bilo poslovno bilo privatno. Dao mi je moć rasuđivanja i prepoznavanja križa. Sada ljubim svoj križ, grlim ga i nosim. I sretna sam da mi je namjenio ovaj križ, a ne neki drugi. I nije sada život bez poteškoća. Svaki dan je kušnja i neka nova situacija. Ali, moja dubinska povezanost sa Bogom, moje molitve koje Ga sada dotiću pomažu da se ide dalje. Svaki dan riješava se briga za danas. Ne gomila se u problemčugu koju pokušavam sama riješiti. Zbilja želim biti centar svoje obitelji. Mirna i staložena. I muž i djeca da se sa veseljem vraćaju kući, i da je to oaza mira. Da djeca vide ljubav svojih roditelja i da uče o ljubavi. Da Biblija zauzima 1. mjesto u našim životnim traganjima, a nedjeljnja misa da je sastavni dio našeg života. I da osejćam zahvalnost uvijek ispočetka za svaki trenutak koji mi Bog dariva. Da sam kući kada djeca dođu iz škole, da im posvetim dovoljno pažnje a da se uspijem izboriti za svoje vrijeme. Pa bilo ono samo bijeg na misu u tjednu, knjiga prije spavanja, ili rijetka sreća kada obje male spiju, a ja i muž možemo na miru nešto gledati ili pričati. Gledati Isusa u svakom čovjeku. Ne bojati se ljudi samo zato jer bi me mogli povrjediti. Kada me povrjede a to je ne minovno, da ne osuđujem, nego molitvom i prebolim i pomolim se za onoga koji me povrjedio. Zvuči jednostavno, ali nije.

14.07.2008. u 06:45 • 12 KomentaraPrint#^

utorak, 08.07.2008.

Dnevna porcija poniznosti

Image and video hosting by TinyPic
Emanuel, prekrasno ime

Leticia me ponukala da ovo objavim na blogu.... pa obzirom da već dulje vrijeme želim napisati nešto o poniznosti i kako joj se svi odupiremo, eto, poslužit ću se vlastitim primjerom.
U mom obiteljskom životu vlada mila bonaca i u toliko sam spremna više gledati oko sebe. I vidim drage ljude u potrebi, u suhoći, u potrazi.... i odlučim da ću pokušati jednu devetnicu. Svakodnevna misa sa pričesti, uz pojačanu molitvu... i tako ja krenem jučer na svoju prvu misu u nizu devetnice.... i dok sudjelujem u misi i predajem se, stajem u red za pričest. Radni je dan, nema pjevanja, promatram ljude, malo ih vidim malo ne.... u mojim ušima zvoni Nisam dostojna! Ne! Ali znam da zbog milosti smijem primiti Tijelo Kristovo. A i čitanje je bilo moje najmilije, žena koja je krvarila i dotakla se Njegovih haljina, a Isus joj odgovara: Vjera te tvoja spasila! I razmišljam o tim riječima, klanjam se pred oltarom, voljela bih da imam hrabrosti kleknuti pred Kraljem i na koljenima primiti pričest.... Jedna je žena klekla. Blagoslivljam je u mislima. Dolazim na red. U glavi mi zuji, sama sam bez djece, dopuštam si to stanje polutransa poznatog samo mojoj duši i onoj koja je duša duše moje... Primam tijelo Kristovo i radim znak križa na sebi kada kroz maglu čujem glas mog kapelana kako nešto govori... Gledam u njega i pokušavam shvatiti riječi koje sada jasno vidim meni upućuje... RUKAVIĆE, TREBA IMATI RUKAVIĆE... gledamo se čas u oči, ja shvatih što mi govori. Sjetim se da sam u majci bez rukava. Ne na bretele, ne otvorenoj majci, ne prozirnoj i ne tankoj, ali bez rukava. Da. Klimam glavom, poklonim se pred oltarom još jednom vračam se na mjesto. U glavi mi zvoni uzbuna! Kakvo poniženje! Kako me samo ponizio , pred svima! A zašto? Zbog ove majice..... stare... I kako baš sada dok sam bila sva u pričesti. A onda glas iz pozadine mog mozga.... ima pravo, nisam trebala imati majicu bez rukava. Oh, zna Gospod da to nije sigurno zato jer Ga ne smatram važnim da se lijepo odjenem. Zna On da se ja za misu uvijek pomnije odjenem. Ali, je, greška je. Ali takvo poniženje. I klečim u zadnjoj klupi, suze mi naviru, od sramote, od tuge zbog prekinutog trenutka. Misa je gotova. Uspijem podiči pogled. Ispred mene sjedi žena u majci bez rukava.... Gledam dalje, je, nitko više nema majicu bez rukava. Opet mi glas govori.... ma nebitno.... drugi su nebitni..... A onda me ispunja mir i sreča. Da. Bila opaska kriva ili prava, bila je ponižavajuća. Prihvaćam je. Prikazujem je za mir u duši jedne prekrasne osobe. Zahvaljujem na poniženju jer me je smanjilo, podsjetilo me koliko sam malena. Sretna sam. I dok idem kući javlja se čovjek u meni, običan smrtnik i opet se ljuti na kapelana....ali kao val prekriva ga slap mira.... Hvala Mu na poniženju, hvala Mu da mi je pokazao moju malenost, bespomoćnost. Naravno, trag gorčine pratio me i dalje. Dolazim kući i ispričam sve mom mužu.... On odvrati kako je kapelan bio u pravu. Mogu se kladiti da nije imao pojma koju sam majicu nosila opće, ali prihvatila sam njegov komentar uz osmjeh, znala sam da će tako nešto reći...
Na kraju dodajem samo još dvije stvari. Moj kapelan glasi za sveca.... duboko je duhovan čovjek. Osobno ga ne poznajem, ali vidi se da duboko vjeruje. Prekrasno utječe na mog supruga i sigurna sam da nam je oplemenio župu. Danas kada su tragovi gorčine nestali, ostaje mi u mislima samo naš susret očiju... pogled je dubok. Čvrst. U njemu nije bilo zločestoće niti pokude. Pogled koji dopire u samu dušu.... Vjerojatno je to moja psihologija pamćenja, pamtim stvari onakve kako se meni svide....
Druga stvar je da ne ispadnem sada kao neka osoba koja uživa biti ponižena. Ne. Upravo suprotno. Čak sam nedavno to ispovijedala, uvijek pokušavam stvari zataškati u svoju korist da izbjegnem poniženje.... a eto me zaskočilo gdje ga nisam očekivala. I nisam frik koji jedva čeka novo poniženje. Ali se veselim da sam kritiku prihvatila, lekciju naučila i ostala kuš i bez gorčine na crkvu ili kapelana.

08.07.2008. u 14:43 • 9 KomentaraPrint#^

srijeda, 02.07.2008.

Staza života

Image and video hosting by TinyPic

I hodam stazom koja mi je zadana. Bar bih voljela da je tako. Voljela bih da je ovaj put predodređen, da nije dio mog izbora, jer zbilja ne želim više ništa odlučivati sama. Ne želim vagati niti razmišljati: O da li je ovo Bogu mila odluka..... ne! Želim unaprijed se opredijeliti, Bože, daj da sve što činim je od tebe, da zatrpam sebe i samo tvoj glas čujem i tvojom stazom hodim. Možda netko neće uvidjeti razliku, ali razlika je ogromna, u mojoj duši. Dakle, hodam ja ovom stazom, putem kojem više ne gledam u budućnost. A ispunjena sam slobodom i sigurnošću. Dan po dan. I svaki novi zna biti ispunjen strahom, ali taj strah se da ukrotiti, i on nestane. A ja sam opet slobodna.
I u takvom stanju dušu, gdje me kušnje i dalje susreću svaki dan sretnem danas prijateljicu.... srce mi se slamalo dok smo sjedile na kavi. Nemoćno sam gledala kako se komadići njene duše trgaju ispred mene, kako joj u očima titraju suze i kako traži oslonac u svom životu. Već dulje vrijeme znam da je u krizi, ali nisam ozbiljno shvatila obim tog stanja. Računala sam na njenu vjeru i jakost koju je pokazivala svijetu. Jakost se istopila, a vjera.... Počinjem joj svoju priču.... ali moje riječi nisu djelotvorne, naravno. Niti joj znam objasniti. Pričamo o dnu. Dno je dobro. Kada taknemo dno onda najčešće puštamo ruke i predajemo se Bogu. Ili alkoholu. Ili depresiji. No mislim da se Bog brine za svoje ljude. I ona zbilja nije sama. Ali nalazi se otprilike tamo gdje sam ja bila, ona koju sam smatrala da je daleko iznad mene. Molit ću za nju. Znam da će se izvuči i bit će bolja i snažnija nego je bila. Samo, gledam kako je teško ako temelj nije dobar. Ili je bio njen temelj dobar, pa se izlizao. iIli posklizao.... Nema sigurnosti. Nema jamčevine. Svaki dan moramo ispočetka, pa napraviti više od prethodnog dana. Ona sama za sebe kaže da je bila u ravnoj crti, a to ne valja. Nije se penjala gore, pa ju je pritislo dolje. Ima u tome nešto ako ne i sve.
Bog traži od nas. On nas treba.
Upravo me kćer pitala ima li Bog sluge. Ja odgovorim da ima, i pri tom pomislim dna svece. A onda mala pita, a tko su mu sluge? Malo promislim pa odgovorim, ne znam točno, svi koji mu pomažu. I mama bi voljela biti sluga Bogu. Da molim i da živim kako piše u Bibliji. A mala pita dalje je li ona sluga.... Djeca se ne boje biti sluge. Mada svi mi zaziremo od tog izraza. I ona će uskoro. Ajme, koja je divota biti sluga Božji.
Da je meni biti dostojnom sluškinjom....

02.07.2008. u 13:30 • 9 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Srpanj 2011 (2)
Veljača 2010 (1)
Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (1)
Kolovoz 2009 (3)
Srpanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (1)
Veljača 2009 (1)
Siječanj 2009 (3)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (2)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (4)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (5)
Ožujak 2008 (5)
Veljača 2008 (6)
Siječanj 2008 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

Opis bloga



Image and video hosting by TinyPic

Linkovi

Ema
magdalena
Blog.hr
FRANJEVAČKI PUT
meani
dido
mamaposebnogdjeteta
kruno
ljubljena
CRUCE


I DOK SAM TRAŽILA SAVRŠENU KRŠĆANSKU ZAJEDNICU SVATIH DA KADA BI POSOTJALA SAVRŠENA ZAJEDNICA JA NE BIH MOGLA PRIPADATI TAKVOJ JER SAMA NISAM SAVRŠENA
Prema riječima Ricka Warrena iz knjige Svrhovit život