utorak, 27.03.2007.

Test bicikala

Ja na Cannondaleovom novom modelu System Six

Od dans na Adventure sport portalu možete pratiti veliki test bicikala u kojemu sam i ja sudjelovao.
LINK

Objavljeno u 09:02 • Komentari (9) • Isprintaj#

nedjelja, 25.03.2007.

Zvonko 18. na SK-u

Zvonko glavna faca

Odličan rezultat Zvonka Čubrića na prvom ovogodišnjem svjetskom kupu u Australskoj Mooloolabi. Zvonko je osvojio 18.mjesto i time si priskrbio novih 150tak bodova za ljestvicu koja vodi na Olimpijske igre. Zvonko je isplivao „tek“ 33. sa 30tak sekundi iza A. Pottsa što za njega nije uobičajeno ili barem nas nije navikao da ispliva izvan TOPa 10. Sjajnom vožnjom na biciklu i 8. vremenom silazi na trčanje u prvoj grupi i vrlo dobrim trčanjem dolazi do novih dragocjenih bodova. Zvonkov zaostatak za pobjednikom Bradom Kahlefeltdom iznosi 2:29.

REZULTATI
SLIKE

KRONOMETAR JARUN

Kao što sam jučer i najavio, danas se na Jarunu održalo prvenstvo Zagreba na kronometar. Vrijeme standardno za ovaj već ne znam koji po redu kronometar, vjetrovito i ne baš previše toplo. Tako sam ja na jednoj strani vozio 30 km/h a na drugoj 50 km/h. Od hrvatskih triatlonaca i triatlonki nastupili su Jelena Gracin koja je osvojila 2. mjesto kod žena sa samo 3 sekunde zaostatka za prvom, Ivan Ivezić koji je opet i ove godine pobijedio kod seniora i to bez treninga (2 treninga u zadnja 2 tjedna), Kiki Bratko koji je bio samo 1 sekundu iza mene i tako osvojio 2. mjesto, a ja sam obranio prošlogodišnji naslov prvaka Zagreba na kronometar u kategoriji U23. Tomislav Ivadić nije nastupio zbog bolesti a kod juniora su još vozili i triatlonci iz Zagorja, braća Turčići. To su ja mislim svi triatlonci koji su danas nastupili.

REZULTATI

Objavljeno u 14:18 • Komentari (1) • Isprintaj#

subota, 24.03.2007.

Jučer, danas, sutra

Lance Armstrong ITT

Jučer nisam stigao ništa napisati jer sam opet imao pretrpan dan obavezama pa ču stoga napisati za jučer, danas i ono kaj imam u planu za sutra. Od zanimljivijih stvari jučer je bio trening trčanja kojeg sam odradio navečer jer sam ujutro imao obaveze na faxu a poslijepodne sam bio na bazenu i u teretani. Plivanje je bila samo tehnika kojih 2,5km a u teretani smo na maksimalnoj snazi. Trčanje sam imao duge intervale na tempu malo ispod praga i to 15 min na tempu 3:26 kn/min sa 3 min lagano, pa 10min isti tempo sa 2min lagano i na kraju 5min tempo opet 3:26. Puls se glavnom kretao ispod 170 otk/min točnije 168otk/min. Trening je kao trebao biti ne baš težak ali meni se nije tako činilo kad sam trčao. Ukupno na kraju sa zagrijavanjem i rastrčavanjem skoro 16km. Doma sam došao oko pola 21h i odmah se bacio na spavanac.

Danas na „meniju“ liga i to za trening. Vrijeme koma, vlaga 1 000 000 a temperatura svega 4-5 stupnjeva. Cesta mokra što je najviše smetalo rolerima koji su zbog toga morali sporije voziti nego kad je cesta suha. Rezultat lošeg vremena je 40% manja posječenost lige nego prošlog vikenda. 20tak duatlonaca i 10tak rolera. Trening za danas je bio prvi km jako (3:01) pa 3km lagano (14:00) i zadnji opet jako (3:09). Skok na bicikli 5min jako, te zadnjih 5min teški prijenos. Drugo trčanje prvih 625m 1:56, 1250m lagano i zadnjih 625 1:58. Time je završila liga a mi smo imali još 5min bikea jako te se razvrtiti pola sata. Moram još pohvaliti malog Tomu koji je prvi km trčao 3:06 a Sale 3:11. To je kaj se dešavalo danas vezano za mene.

Za sutra u planu imamo jutarnje plivanje po rasporedu (9h), a poslije plivanja jurimo na Jarun jer se vozi prvenstvo grada Zagreba na kronometar, gdje sam ja prošle godine pobijedio u svojoj U23 kategoriji s vremenom 28:30 na tri kruga. „Mala“ izmjena u odnosu na prošlu godinu je ta što svi voze po krug manje nego prethodnih godina, tako početnici, kadeti, juniori i žene voze po 1 krug a svi ostali po 2. (barem mislim da i veterani voze 2) za nastup na utrci potrebno je biti član biciklističkog kluba i posjedovati licencu HBS-a. Ivan, Kiki, Tomo i Ja vozimo za BK Lokomotivu kao i prošle godine.

To je to kaj sam želio napisati, vidimo se sutra!

P.S. samo se nadam da bu vrijeme OK jer mi se ne da ugrožavati zdravlje zbog neke manje važne utrke…. i evo par zgodnih slikicathumbup

P.P.S skoro zaboravih nešto JAAAAAKO važno!!! Sutra naš Zvonac starta na prvoj utrci svjetskog kupa u Australskoj Moololabi. Prije 2 tjedna Zvonko je na ITU bodovnoj utrci osvojio odlično 6. mjesto pa se nadamo dobrom rezultatu i na ovoj utrci. Zvonko puno sreće, utreniran jesi samo pazi na odjelo. Svi smo uz tebe!!!!mah Mi Hrvati!hrvatska utrka je sutra u 5:30 po našem vremenu a možete ju pratiti uživo OVDJE!!!!
Image HostingImage Hosting
Image Hosting

Objavljeno u 12:20 • Komentari (11) • Isprintaj#

četvrtak, 22.03.2007.

Zanimljiv dan!

Evo za sve one zlobnike koji omalovažavaju rezultate triatlonaca, želim napisati kako izgleda jedan dan studenta triatlonca (ima ih još osim mene). Ujutro sam se probudio u 7hzijev što i nije rano. Doručkovao sam i otpeljao auto na servis, a pošto mi je to blizu cure nju sam iznenadio i prošetao sa njom njenog psa. Nakon kratke šetnjice uputio sam se doma, složio stvari za trening, nazvao trenera da provjerim dali ide i danas s autom do bazena da malo odmorim nogice koje sam jučer „zgazio“ na trčanju. Imao sam 4*1600m na 5:00 sa 3:30 pauze laganog footinga. Otplivao sam trening ali ne do kraja (malo sam morao skratiti) jer sam žurio na fax zbog važnih vježbi. Zakasnio sam pola sata ali sam polovio sve važno kaj se radilo. Nakon vježbi sam jurio u menzu na ručaknjami gdje sam se prejeo i cijelo vrijeme gledao na sat da stignem na drugi trening. U 14h smo imali bicikl i bili smo Kiki, Sale i Ja. Išli smo na zelenu raditi prve brdske intervale ove godine, ako ne računamo onaj jedan trening na pripremama. Imali smo 5*6minheadbang na pulsu do 165 sa 2min pauze i mogu reći da sam zadovoljan prvim ovogodišnjim treningom na zelenoj. Visinska razlika treninga preko 700m (samo penjanja). S treninga sam žurio doma da se stignem otuširati jer sam u pola 17 morao opet na fax. S faxa sam došao sad i jedva čekam da stavim nešto u kljun. Tako vam izgleda jedan moja dan preko tjedna. +, -, koja obaveza.

Objavljeno u 19:08 • Komentari (1) • Isprintaj#

srijeda, 21.03.2007.

Rođendan

Danas je mon treneru 20 i 13. rođendan pa tko ga poznaje,a ne zna da mu je rođendam pa neka mu čestitaparty

A ovdje možete napisati svoje prijedloge i komentare vezane za moj blog i naravno čestitati ročkas mom trenerudead
NAPIŠI NEKAJ!!!

Objavljeno u 07:39 • Komentari (1) • Isprintaj#

utorak, 20.03.2007.

Tenisice

Pretpostavljam da nas sve muči ista briga oko odabira tenisica za trčanje. Ja si kupujem nove za utrke po malo gledam po netu kaj ima i kaj se nudi po kolikoj cijeni. Moji favoriti su definitivno Asics i Mizuno ali mislim da ču ostati vjeran Asicsu što se tiče utrka dok za treninge kombiniram i Asics i Mizuno. Po zimi u bazi rađe imam Asicsice jer su mekše dok za brže treninge u sezoni više volim nešto lakše i tvrđe Mizunice. Moje stare DS Racerice su se pokazale odlične pa ću uzeti iste samo noviji model. Cijena im je oko 100 eura što i nije malo ali traju mi 2 godine pa je to onda OK. Da nisam uzeo DS Racer sigurno bi to bile Mizuno Wave Revolver. Takve ima Zvonko i stvarno super izgledaju. Njihova cijena je isto oko 100 eura, ovisi gdje ih kupite. Evo i jedna slika par modela za utrke koje su se meni svidjele.
Image Hosting

A kad smo već kod trčanja, pošto se ja bavim aerobnim sportom zanimala me je Cooperova tablica po kojoj sam ja dobio ODLIČAN. Ako vas zanima pogledajte TABLICU!

Objavljeno u 08:41 • Komentari (6) • Isprintaj#

nedjelja, 18.03.2007.

Kraj laganog tjedna

Danas i službeno završavam sa bazičnim pripremama te od sutra kreču specifični treninzi za utrke. To znači prijelaz s 3-1 na 2-1 za teški tjedan te smanjenje volumena a povećanje intenziteta treninga (kao što pretpostavljam i sami znate). U bazičnom periodu najteži tjedan mi je imao 25 sati što je manje nego prošle godine, ali to je zato jer smo malo promijenili način treninga. Ove godine nismo toliko radili na biciklu koliko smo se fokusirali na trčanje i plivanje. Trčanje ide, a za plivanje mislim da je kriva glava a ne moje fizičke sposobnosti. Kad sredim neke stvari mislim da će i plivanje ići bolje a do tada vas pozdravljam…

Objavljeno u 10:51 • Komentari (5) • Isprintaj#

subota, 17.03.2007.

Jedan od dva

Danas se na Jarunu održalo 1. kolo duatlonske lige po prekrasnom vremenu koje je izmamilo preko 50 natjecatelja od kojih je poveci broj bilo rolatlonaca. Moj odlazak na ligu je bio samo zbog mjerenja koje smo imali na prvih 5km. Ostalo smo mogli po želji, razvoziti ili se "ganjati". Očekivao sam vrijeme oko 16min a potajno sam se nadao 15 i nešto. Krenuo sam jako iako mi nije bilo previše teško. Prvi km prolazim sa 3:01 dok na okret dolazim sa 7:55 što mi je davalo nade da mogu ispod 16min. Zadnjih 625m osjetio sam pravu krizu i jedva se suzdržavao da ne odustanem ali razmišljao sam si „kad ću opet imati priliku trčati ispod 16?“ Zadnjih 400m sam stisnuo i prošao crtu sa svojim novim najboljim vremenom 15:55 što i jako lijepo zvuči. Naš Sale je išao 18:00, Tomo 18:18 a za Kikija nisam siguran, ali vjerujem da če on svoj rezultat ostaviti pod komentarima;). A sigurno se pitate zašto je naslov „Jedan od dva“? Trčanje je palo ispod 16, sad je plivanje na redu za manje od 20! Toliko za danas i neke nove vijesti……

P.S. kako kaže moja cura...šečer za kraj!!! danas me prvi puta gledala moja cura na trci, i fascinirana je pojavom zvanom "SALE" (nas Sale)...mah

Objavljeno u 17:57 • Komentari (4) • Isprintaj#

petak, 16.03.2007.

Zanimljivosti!

Ovaj mali gizmo vam računa koliko bi kalorija trebali unjeti u sebe i koliko ste unjeli na temelju upisanih podataka. Svi znamo da mi sportaši puno jedemo pa evo malo da se pozabavite s time koliko kalorija unosite u svoj organizam!

Objavljeno u 09:11 • Komentari (4) • Isprintaj#

četvrtak, 15.03.2007.

Test na 1500m - plivanje

Danas smo imali mjerenje na bazenu za koje sam mislio da je sutra, pa vam jučer nisam napisao, već sam mislio danas navečer, ali kako bilo pišem vam sada. Plivali smo Vibor, Kiki, Tomo i ja jedan do drugoga. Na zagrijavanju sam se osjećao "OK" i ponadao se, da ču konačno isplivati ispod za mene izgleda čarobnih 20:00. No to se ni danas nije dogodilo. Krenuo sam malo lakše nego inače misleći da če mi tako biti lakše, ali već od samog početka Vibor i Kiki su Tomi i meni počeli odlaziti. 200m do kraja Vibor me stigao za 50m a Kiki je bio na zaveslaj da me na kraju i on lapira. Na kraju sam plivao 20:07 što je "ČAK" za 1sek bolje nego prošle godine. Još 120godina i doći ću na nivo koji trebam da bi se borio za nastup na OI. Za druge ne znam koliko su plivali jer sam bio ljut i žurio se na fax ali mislim da je Kiki išao 19:33 što je za njega odlično dok je Tomo išao ispod 20:20. Vibor je kojih 10tak sekundi ispred Kikija. Tak vam je to ljudi kad napravite sve treninge koji vam se zadaju i ne skratite ni metra. Popodne je bike a u subotu mjerenje na 5km trčanje. Još da kažem da sve bude gore ovo mi je lagani tjedan. Vidimo se u subotu na ligi.

Objavljeno u 12:07 • Komentari (3) • Isprintaj#

srijeda, 14.03.2007.

Kako odabrati pravu veličinu

Surfajući po netu naišao sam na jedan za nas sve triatlonce zanimljiv link o tome kako odabrati pravu veličinu okvira za bike i koju opremu staviti na skupu a koju na jeftiniju ramu. Sve vam piše na hrvatskom tako da se nemorate mučiti s prijevodom. Još sam da napišem za one koje zanimaju bicikli, uskoro na Adventure sport portalu izlazi članak o biciklu koj sam imao priliku testirati protekla 2 tjedna. Bike je super a više pročitajte na AS portalu.

Kako odabrati pravu veličinu

Objavljeno u 09:26 • Komentari (0) • Isprintaj#

subota, 10.03.2007.

Nastavak; Igman

Proglašenje pobjednika-ca

Evo vjerovali ili ne ja ču napisati jedan post nakon DUUUUUGO vremena. Ponukan razno raznim stranicama odlućio sam nešto napisati. U zadnje vrijeme nisam imao volje ni vremena pa se zato nisam javljao. U međuvremenu bilo je puno toga, a ono najnovije što neki već i znaju je da sam prošli tjedan pobjedio u BiH na Igmanskom duatlonu i digao 150 eurićaparty Ali zapravo je najzanimljiviji bio put do tamo. To je inače bilo na "brdu" Bjelašnica 20km od Sarajeva. Prognoza na dan utrke je bila suho i sunčano. No na putu do tamo nije nam se tako činilo. Išli smo Kikijevim Peugeotom 106 sa 3 bicikla i puni do vrha. Cijelim putem je padala kiša, a približavajući se pdredištu vrijeme se pogoršavalo. Nakon što smo prošli Sarajevo počeo je uspon na Bjelašnicu. Zavojite i loše ceste a onda odjedanput snijeg. Samo smo se pogledali i mislili, dali da se okrenemo i odemo od kud smo i došli. A lijepo nas je carinik pitao kamo čemo na Bjelašnicu sa biciklima kad svi nose skije! I niš, nekako smo došli do hotela i smjestili se oko 21h. Cijelu noć smo slagali taktike kako čemo odraditi sutrašnju utrku. Dali posuditi montiće ili ne nastupati, riskirati sa našim biciklima ili ne???. Ujutro nas je dočekalo sunce i snijeg se počeo topiti. Do 13h kad je bio zakazan start utrke, sav snijeg na stazi se otopio i voda osušila. Utrka je počela bolje nego smo si mislili. Na startu je bilo 30tak muškaraca i 10tak žena. Mislim si ja ovo če biti "lagano", pa to je "Bosna", tko tu mene može pobjediti?!lud Pucanj pištolja i krenula je utrka. 100m uspona po blatu pa spust po asfaltu i vidi vraga na prvom km ja sam "tek" 4. Pa j..... te ko su ovi, kaj da kažem treneru zašto nisam prvi, stvarno dobro trče!!! Iz kruga u krug (od njih 4) gubio sam po par sekundi za prvom dvojicom. Zadnji krug sudac krivo šalje prvu dvojicu ali ja se nedam zaje.... i skrećem kako sam i trebao i tako prvi sjedam na bike. Vozim sam 10km i skužim da me stižu 2 biciklista i to jako dobra (inače, koji su vozili Jadransku magistralu). Odlućim ih pričekati kad na 15tom km dolazi samo jedan do mene i tako smo zajedno odvozili do kraja. Na drugom trčanju nisam imao problema i s "lakoćom" pobjeđujem 1min ispred drugoga. Iače ona dvojica su vozili na montićima tako da nisu imli šanse, "i da su točno skrenuli na trčanju". Na kraju je kod žena pobjedila Škevinka a Kiki je bio ukupno peti. Sve u svemu ok trka s nešto love, kojom sam počastio čevapima na Beščaršiji u "Želje2". 15 komada za 7,5KM. Stvarno su bili odlični ti čevapi. Svakako posjetite "Želju2" ako ste u Sarajevu ili samo prolazite.:mahnite: Bok do next posta!

REZULTATI ; SLIKE

Objavljeno u 18:09 • Komentari (6) • Isprintaj#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< ožujak, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Blog na kojemu pišem o triatlonu, duatlonu i treninzima





   



O meni


Ime: Gordan Petković
Nadimak: Mali, Lima, Gogo
Datum rođenja: 29.03.1985
Mjesto ređanja: Zagreb
Profesija: Student, Triatlonac

Trener: Ivan Ivezić, prof.
U Triatlonu od: 2002.
Prijašnji sportovi: tae kwon do, tenis, veslanje, košarka

Najdraži plivački trening: sprintevi
Najdraži biciklistički trening: Zelena magistrala
Najdraži trkački trening: 400tke maksimalno

Najmrskiji trenizi: plivanje u 50m bazenu, i 4*400 jako
dugi bicikl kad je vani ispod 2 stupnja...

Triatlon distanca: sprint i olimpijski
Plivačko odjelo: Aqua Sphere Blue Marlin
Bicikl koji vozim: Colnago C50 s Chorus/Record
Tenisice za sprint: Brooks T5 Racer
Tenisice za olimpijski: Asics DS Racer VII
Pulsmetar: Polar S625X

HR max: 194
HR min: 46

Visina: 189cm
Težina: 70(+-2kg)
Klub: TK Petar Zrinski

Osobni rekordi:
1000m 25m bazen - 12:49
5000m trčanje - 15:35
1000m trčanje 2:48
3000m trčanje 9:12
10 000m trčanje - 32:46
1500m plivanje - 19:52
2000m (25m)bazen - 27:03
MAIL TO ME!


ANKETE

Moji rezultati

Sezona 2009
6. mjesto duatlon ITU Svjetski kup u Tajlandu
19. mjesto ITU Azijski kup u triatlonu
1. mjesto Državno prvensto u sprint duatlonu
3. mjesto velika nagrada Stubičkih toplica
2. mjesto sprint duatlon Malinska

Sezona 2008
1.mjesto Johannesburg city triathlon
2. mjesto PH u sprint duatlonu
13. mjesto sprint triatlon Fumane
14. mjesto sprint triatlon Trieste
7. mjesto sprint triatlon Ptuj
2. mjesto PH u klasičnom duatlonu
1. mjesto Baranjski triatlon
5. mjesto sprint triatlon Murska Sobota
49. mjesto ETU Balatonfured
6. mjesto Zagreb open PH(4.) Olimpijski
3. mjesto 7.Zagorski triatlon

Sezona 2007.
Prvak HR u sprint duatlonu
Pobjenik HR triatlonskog kupa
Pobjednik HR duatlonskog kupa
1. mjesto Sprint triatlon Rovinj
2. mjesto PH u sprint triatlonu
2. mjesto PH u olimpijskom triatlonu
56. mjesto na svjetskom U23
50. mjesto na europskom U23
1. mjesto Supetarski triatlon
4. mjesto ST Novigrad
Europski kup San Remo
2. mjesto PH klasični duatlon
9. mjesto sprint triatlon Trieste
1.mjesto Duatlon Pula
Pobjednik Igmanskog duatlona
Prvak Zagreba na kronometar U23

Sezona 2006.
Seniorski viceprvak u sprint duatlonu
Državni prvak u Olimpijskom triatlonu
Pobjednik triatlonskog kupa Hrvatske
Ekipni državni prvak u sprint duatlonu
3. Sprint triatlon Ptuju
Pobjednik 5. Rival Opena
57. ITU European Premium Cup Kedzerzyn-Kozle
47. ITU European Premium Cup San Remo
51. ITU European Premium Cup Portorož
42. ITU European Premium Cup Kitzbuhel
2. na Triatlonu u Omišu
Nastup na EP do 23 godine (57. mjesto)
Ekipni seniorski viceprvak u sprint triatlonu
3. na državnom u sprint triatlonu
Pobjednik 3. Supetarskog triatlona
42. na Svjetskom studenskom
Pobjenik 14. Rovinjskog triatlona
1. mjesto na 6.Jarunskom kupu-duatlon

Sezona 2005.
2.mjesto u triatlonskom kupu Hrvatske
1. mjesto u duatonskom kupu Hrvatske
47. na europskom prvenstvu U23
11. na ETU utrci u Beogradu
7. u austrijskom Ober-Grafendorfu
2. na utrci građana-5km Večernjakov maraton
2.na međunarodnom triatonu u BiH, Boračko jezero
Državni seniorski prvak u duatlonu
4. na državnom u sprint triatlonu
4. na državnom u Olimpijskom Triatlonu



Vi ste posjetitelj broj:


Free Hit Counter