Free Web Page Hit Counters

trash is...
...unwanted or undesired material left over after the completion of a process
trash.blog.hr is...
...a place where I keep track of (almost) everything I throw away in my garbage each day
legenda:
naslov: lyrics iz neke mojem koshu drage pjesme
sadrzaj: (skoro) sve shto taj dan bacim u smeche
izdvojeni box: jedan fact vezan uz zagadjivanje
my humble mail trashmedo@net.hr
as in -trash me do-
kao -love me do-
ne kao -trash medek-

T.R.A.S.H.

23.11.2004., utorak

i'm a loser baby

/beck/
evo pet mene nakon mnogo godina:)
uglavom sam se u ovom proteklom periodu bavila 1.pisanjem i 2.jedenjem.
tako da se i moj garbage svodi uglavnom na to:
hrpa hrpa papira ispisanih ili isprintanih vishe i manje suvislim i nesuvislim slovima, rechenicama, pasusima, natuknicama... neke zapishem u krevetu pre spavanja, neke prije ustajanja, neke dok chitam knjigu ili sam na predavanju, ili gledam film, ili sam samo u tramvaju ili pricham s frendom-com...
ostalo smeche se odnosi na ono shta jedem - kutija choco krispiesa (one od kelloggsa ili kako se to pishe, shta imaju majmuna na prednjoj "stranici"), mislim da sam njima dovoljno medijskog prostora posvetila i do sada... pa uvijek aktualne domachice koje mi chesto osim uloge doruchka i vechere dobiju i ulogu ruchka. blja. pa danas sam naruchila onda i od vani purecha prsa s pomfrijem i lepinjom i tartarom i krishkom limuna, a sve to za samo 35 kn! ha! pa sam bacila lepinju, i "tanjur", bolje recheno posudu...
da, i par slikica sam bacila neuspjelih. ne znam ni zashto su mi ih razvili shupci kad su mutne i nish se ne raspozna na njima. prvo sam ih fino zguzvala i odna hitila cha. a one pripadaju onoj seriji fotki u kojoj je bila i moja ex bundeva, i moji sadashnji frendovi:) JA HOCHU DIGITALCA! evo, izashlo je to iz mene:) a stvarno, shta nije vechi gusht za nas amatere samo okdidat do smrti i onda samo brisat poshto je sve to shto okinesh totalno loshe:) i mozesh se masu vishe glupirat i to, a da potroshish manje love. jedino shta treba da bish uopche kupio digitalca na pochetku pljunut masu love:) sve vrti se u krug...
i bacila sam i one papuchice s naochala. mislim, one su same ispale pa sam ih onda ja bacila. to mi se prvi put desilo u mojoj nekratkoj karijeri nositelja naochala od oko 8 godina... kao chistila sam naochale i samo su mi ti pisevi ostali u ruci. onda sam par dana tako hodala bez njih, prvo samo bez desnog, pa mi je pala i lijeva, pa me onda bolila glava pa sam ih ishla zamijenit. i platila sam 32 kn i to je to8)
All steel products can be re-melted and recycled into any other steel product.

- 19:45 - komentiraj (14) - isprintaj pa baci u smeche - #

15.11.2004., ponedjeljak

i love jack white like a little brother

/white stripes/
slabashan dan shto se tiche smecha...
jedan letak upravo bacih, na kojem su knjiznice marina drzicha obavjeshtavale da je danas 15.11. povodom mjeseca knjige upis za sve studente s indexom (dakle za sve studente) besplatan. pa sam to iskoristila i ja, i tako postala chlanicom treche knjiznice u ZGu. prva je moja matichna&ljubljena KGZ, druga british council koju uglavnom iskorishtavam za DVDe (pritom ne mislechi na dobrovoljno vatrogasno drushtvo) i u koju sam takodjer imala besplatan upis kao freshman (pa sad planiram pogledat sve filmove iz njihovaa fundusa pa ih next year kad vishe ne budem imala besplatan upad odjebat), i trecha sad ova. ja sam upisninu izvrshila u onoj na krizanju vukovarske i drzicheve koja je zapravo djechja, pa sam odmah i posudila _alicu u zemlji chudesa_ u paljetkovom prijevodu (jer je oko toga bilo mnogo kontroverzi, skoro kao i oko prijevoda grchkih tragedija).
jednu salvetu koja nije toliko vazna sama po sebi ali je vazna po onome shta je sadrzavala, a to je bila jedna krOfna s marmeladom. naime, tamo odakle ja dolazim kaze se krofna, a ne dolazim iz srbije, nego iz istre. a u ovom zgu svi kazu krafna, i onda to uzrokuje mnoga previranja (fejvorit word!) mene i teta u duchanu. moj imaginarni bend ima i jednu pjesmu koja nosi ime #ja sam krOfna# a rijechi idu otpprilike ovako (melodija je od rafine #ja sam rafo#):
feta ili shnita
grah ili fazol
krafna ili krofna
JA SAM KROFNA

dakle, tematizira se leksikografski odnos nas s mora i vas iz unutrashnjosti i toga kako mi kazemo karfiol a vi cvjetacha i sl. bez neke zlobe tu:) "industrija cipela na tome profitira"
i josh:
omot od frutabele, limenka od red bulla (na rachun bookse u kojoj radionicharim:), kres od upaljacha.
hajdete da ga malo i po kanadjanima:
By the age of six months, each Canadian has consumed as much resources as the average person in the developing world consumes in a lifetime.

- 23:20 - komentiraj (6) - isprintaj pa baci u smeche - #

14.11.2004., nedjelja

and the science said:

long hairy freaky people need no reply
/fatboy slim/
that man kicks ass:)
hm, da... bacila:
omot od pashte. shpageta prisajzli. od klare. dosta su mi dugo i trajali, a dokrajachila sam ih veoma dosljedno... s tunjevinom (onako kako ih i inache jedeM). uvijek mi na kraju izbor padne na tu klaru, jer je ok, i jeftina, i stvarno ne vidim neku big difference izmedju njih i barille npr. jedino ako zaboravim stavit sol, onda je big difference, ali bez obzira na "marku". da, pochela sam lately lomit shpagete na pola. prije bi ih stavila onako kolko su dugachki i shiroki, al sad ih po pola. i opet ne zamjechujem neku razliku. i pochela sam ih cjedit na cjediljku. prije bi pazljivo odljevala vodu nad sudoperom, jer mi se nije dalo prljat ono za cjedit, al onda bi mi chesto a) ostalo masu vode u ruchku b) shpageti popadali u sudoper. e, da.
onda sam bacila i balon svjetlo plavi na zff i shtap na kojem je stajao taj balon. ne znam zashto sam ga uopche bila uzela doma kao shta ni ne znam zashto sam ga tek sad bacila. eto, dopizdilo mi valjda da mi se mota pod nogama kad ujutro ustajem. morala sam naravno prvo razbit balon da ga bacim jer bi inache zauzimao mnogo previshe mjesta u smechu. izmedju bushenja, stiskanja balona u rukama i skakanja po njemu odluka je pala na ovo prvo. orudje: shestar posudjen od cimerke. kazu da je taj shestar dobra spika za izmuzivat lovu od staraca. kao i trokuti uostalom. jako lomljive stvari, kazu, i roditelji vjeuruju. to ofkors vrijedi samo za studente arhitekture, gradjevine i slichnih tehnichkih fakulteta. ekonomija i pravo ne ualze u tu kategoriju. al uvijek se moze nach enormna kolichina texta za kopiranje, koje je ful poskupilo lately:)
i, da, kao odluchila sam u zadnje vrijeme malo experimentirat sa shtapichima, ono, umjesto da sam tradicionalist uvijek kupim neke nove, al ne one fancy strane (maj fejvorit: salzetten) nego neke iz ovih domachih krajeva. tako sam probala "gold sticks" iz bosne&herzegovine i bugi vugi iz HR (tochnije iz kuchana gornjeg), i doshla do zakljuchka da ime i visha cijena zbilja znache kvalitetu:) bljutavi su, znam da je to teshko za povjerovat, ono i ja sam si mislila kako shtapichi mogu bit loshi, al biliv it, mogu! bash su nekako... odvratni. zato sam bacila i, osim omota, i oko trechinu sadrzaja istih.
i the usual stuff - kutija od domachica, vrechice od chaja, jorgut, papirnate (iako josh nisam uhvatila prehladu! a da sam doma ona bura bi me opalila po sinusima josh pred 2 mjeseca:)
Paper made from paper instead of virgin fiber requires up to 70% less energy.

- 19:02 - komentiraj (6) - isprintaj pa baci u smeche - #

13.11.2004., subota

ovo nije svijet za nas

/laufer/
uh, evo napokon nadjoh chasak za moj blog. ne znam ni sama dal da ga potpuno zaboravim i zapostavim pa kad vremena budu bolja nastavim il da ga ovako svako tolko kad u petak navecher ostanem doma i imam vremena napiskaram, za svoju dushu... dosta sad o tim sranjima... dakle, shto sam bacila zadnjih par dana a da je bilo dovoljno zanimljivo da unidje na ove stranice?
jednu teglicu od meda. inache taj med nisam nikad jela, mislim, ne jedem ga ni sad, nego mi samo za chaj sluzi, al nekad ga ni u chaj nisam stavljala nego samo shecher, al onda kad sam ga otkrila WOW . tako, sad ga krcam i bash mi bude fin. al onako sam, il na kruhu no way. a i ovako ga ful brzo potroshim, ovisi kolko mi se da radit chaj, a sad sam trenutno u nekoj manijakalnoj fazi pa ga stalno radim. taj chaj je neki domachi, to mi mama nabavi u puli, al must admitt, ne primjetim ja neku razliku od onih tvornichkih. jedino shta mi je bed jer sam alergichar i kao mogla bi imat reakciju na neke cvjetne tj. livadne medove. al takav sluchaj do sad nije primjechen. a ta alergija pricha za sebe. osim kihanja i svrbeza nepca i ochiju koje sam nauchila i mogu suzbit tabletama i kojima znamu uzrok, svako tolko dobijem uzasan osip po nogama, od koljena na dolje, al ne mogu primjetit neki pattern po kojem bi se to pojavljivalo, ono, samo me uhvati. grozno. izgledam ko njemac koji se preprzio na suncu. i onda nestane... a boh.
bacila sam npr. i rachun, markicu i sve shto ide s tim od mojih novih rukavica. dopizdilo mi je, trazim rukavice vech tjednima (dobro, ajde, ne doslovno), nechu kao kozne, nechu neke skupe jer kontam da cu ih ionako izgubit, i onda sam danas u plejlajfu nashla neke za 50 kn i ok su, one sa 1 prstom, onako djechje, probam, ok su i kupim. vuna/pamuk. jedino je bed shta sam onda skuzila da su mi malo velike, tj. labave su, ne prijanjaju onako kako bi trebale... al, stavit cu lastik pa ce bit ok.
i, da, neki dan me uhvatila manija i pobacala sam sve biljeznice iz statistike, moje i od ljudi koji su mi bili posudili. mislim, ionako, koji ce mi to q? ispit sam proshla, a da me to sad zanima i ne bash, a ionako postoje knjige uvijek. al uvijek mi to oprashtanje od tih shkolskih biljeznica teshko pada. zato uvijek iskoristim te napade pa sve pobacam.
i bacila sam jednu spuzvicu kojom sam si ochistila patike od blata u koje sam zapala na putu na ozric tentaclese u mochavaru. kao, idemo mi bajsom, i frend ljevo, ja desno, ja u blato, on ne. tako sam zagazila da mi je kotach ono do pola bio prljav, a patike do vrha, s tim da mi je blato ushlo i unutra i zaprljalo charape. pa me onda cimerica nagovorila da ochistim te patike, poshto je nepristojno okolo ichi s prljavim patikama, pa sam ih malo s vodom isprala. poslije sam skuzila da ih nisam skroz dobro ochistila, al sad vishe nemam spuzvicu da to napravim, pa chekam da ih kisha ispere.
so long!
Making cans from recycled aluminum cuts related air pollution by 95%.

- 00:35 - komentiraj (7) - isprintaj pa baci u smeche - #

04.11.2004., četvrtak

tuttapposto

/roy paci/
danas sam napokon bacila jednu veliku prozirnu najlonsku vrechu (da, jer ona moze biti i neprozirna) sa puno soli (krupne) na dnu, i pokojim shtapichem. to je bila vrecha koja je sa sebi imala naljepnciu slijedecheg sadrzaja: "ROK TRAJANJA: 11 mjesec" i josh jednu "1,5 kg". kilaza i trajanje odnose se na vic shtapiche. kupila sam taj najlon s kilom i po shtapica na onom krashevom diskontu, na ravnicama. puno sam puta chula o tom raju, ali uvijek nekako sumnjala u njegovo postojanje, sve dok ga, eto, nisam i sama nashla. mislim da za njegovu posjechenost ima previshe zaposlenih, jer smo u duchanu bile ja i moja prijateljica i 4 prodavacha. neugodno. uglavnom, to se zbilo mnogo davno, pa se niti vishe ne sjecham detalja. uglavnom, cijene mi se nisu chinile neshto pre-primamljivima, osim tih divnih shtapicha po cijeni od 12 kn za prijespomenutu kilu i po (ko zna, mozda toga imaju i u svepodvanaestkuna)! toj ponudi nisam mogla oduprijeti se (bad sentance). posljedica svega je bila da smo ja i cimerica i svi nashi gosti zobale te shtapiche pa jedno 3 tjedna. ono, znate kad vas uhvati kriza za jest (od nervoze, u najcheshem sluchaju, kad se radi o mojoj cimki:) /taj smajl je bio za nju/, da imash neshto chemu doskochiti. onda je postalo naporno. i onda smo ih ionako pojeli. ako nikada niste kupili nishta u tom plejsu u tako velikim kolichinama (prichalo se i o chokoladi na kile, i kantama chokolina) preporucham vam da to uchinite - osjechat chete se ko novi, shto bi se reklo.
e, a onda sam danas isto kupila jednu lovely vrechicu, tj. nisam nju kupila nego njen sadrzaj. a to su bile drazeje s rizom, isto u krashu, ali ne u onom outletu na ravnicama, nego u obichnom diskontu na trgu. to si onda fino stavim u dzep pa si svako tolko ubacim po jednog u usta i gushtam. a ta vrechica u koju su mi stavili tu hranu je sad u smechu, i sad cu ju izvadi samo da bi vam prenijela text ispisan na njoj, a koji je slijedechi:
U znak pažnje
ljubavi i poštovanja
poklonite "Slatki dar"
učinite da to bude
i "Slatki doživljaj"
darujte i dio sebe
u slatkišima
Kraš

ukoliko je nekome poznat autor dotichnim stihova, voljela bih s njime stupiti u kontakt, pa bih molila za bilo kakvu informacije o njegovim whereaboutsima.
If everyone in the U.S. recycled just 1/10 of their newsprint, we would save the estimated equivalent of about 25 million trees a year.
a shta bi tek bilo da cijeli svijet radi to isto.

- 23:53 - komentiraj (6) - isprintaj pa baci u smeche - #

03.11.2004., srijeda

get some sleep tiger

/red snapper/
jao koji dan...
bacila sam danas mnoge stvari pretpostavljam ali eto samo nekih, as usual...
par plastichnih chasha iz kojih sam popila 4 soka od vishnje na mojem "radnom mjestu" chiji je opis as follows: pushtanje muzike... tako pa poshto nema borovnice ni ribizla pijem the next best thing. a inache kad god se osjecham malaksalo (haha, koja rijech:) si drmnem jedan onaj
pago veliki od ribizla, i onda sam ko nova!
omot od moto keksa koje imaju ulogu moje vechere for tonite. nisam ih sve dovrshila, chak ni uz svesrdnu pomoch prijatelja:) ok su mi tu moto keksi, josh da si nabace neki opakiji dizajn-rasturali bi. nisu napolitanke, ali niti to zele niti to mogu biti:)
vrechice od chaja - upotrebljene - jedna neki tropic fruits a druga blueberry iliti borovnica obje u produkciji podravke. da, pitam se dal cu kad odrastem pochet brijat na te chajne mjeshavine i spike, bash one prave koje su mi zasad pre neukusne i pre jake, a u kojima npr. moji roditelji gushtaju.
ovaj post mogao se lako i zvati u loshoj formi sam, ali to je ime vech upotrijebljeno, i najradje bi ga izbrisala, ali eto vam ga na enivejs

mozesh prosudit da je neshto dobro tek kad to usporedish s nechim loshim, pa evo vam pa usporedjujte

- 21:49 - komentiraj (1) - isprintaj pa baci u smeche - #

02.11.2004., utorak

svud oko mene guzice i sise

/tbf/
nijesam imala pristup internetu proteklih dana, tj. ni kompu, pa eto me tek sada, kada sam ponovo doshla u ovaj maglom zavijeni zagreb. brutalno je bilo na putu od pule, a i na putu za pulu proshli tjedan... danas magla, last week - zavjesa kishe. buhhu.
dakle, danas sam npr. za ruchkom bacila mnoge kosti od ribe zvane list koju sam jela. bila je mnogo fina. i mnogo slana. i ja ju mnogo volim. opchenito ribu obozavam, ali ne one fancy bijele prvoklasne ribe (ala brancin i te spike), ali niti sardele (koje nisu krive shta su plave:) (i, zapravo, da, volim i sardele al filetirane... znam da je weird ali ful su mi bolje i drukchiji imaju okus nego kad su obichno napravljene) nego te neke izmedju - list, barbun, mole... sad ne znam koja su knjizevna imena tih riba, poshto znam da i samo u istri svaka od njih ima po min. 3 imena. i, tako, ribu uglavnom jedem samo i uvijek doma (ako se izuzme oslich iz menze shto po meni ne ulazi u kategoriju ribe) i zato ju cijenim. i zato mi ju mama uvijek napravi. a da mogu jela bi samo repove i kozhu. ko mala sam uvijek brijala da cu kad budem velika&bogata imat privatnog kuhara i te spike koji ce mi samo repove od shkampa radit, i chistit, naravno, i onda cu ja to ko chips jest. al o shkampima&lignjama&ostalim morksim plodovima-a-da-nisu-ribe drugi put... o ribi cu samo josh to rech da ju ne znam radit. makar me mama uvjerava da je to lakshe nego piletinu spohat, meni se to chini mnogo komplikovano. a i bila bi mi muka chistit ju, josh sam dijete po tom pitanju... gadno mi je glavu skidat, chistit ono iznututra i to...
e, i da, bacila sam iznutrice od bundeve the other day. bile smo frendice&ja na kahvi, i ofkors da je plejs vrvio izrezbarenim bundevama, kao i svi ostali plejsevi. i onda smo nazhicale chovjeka-koji-radi-tamo-a-koji-je-bio-simpa-i-prichao-neshto-o-bundevama da nam da jednu neizrezbarenu bundevu, jer ih je bilo vishka, da se i mi poigramo. onda smo ju fino odnijele na sigurno, oprale (sapunom da fino mirishe!), uzele nozeve u ruke i krenule. nikad prije se nisam time bavila, i nije da je to sad bilo zbog neke halloween (eto, vidite, niti ne znam kako se to pishe) spike nego chisto jer mi je to simpa spika. i bilo je ful zabavno. svaka je uzela jedno oko, tako da su na kraju oba bila razlichita shto se pokazalo kao prednost, i onda smo mu usta napravile da se moze chovjek izrazit. i onda smo domishljate kakve jesmo mu napravile i zube, uz pomoch chavlicha koje pronadjosmo u garazi u kojoj smo izvodile operaciju, i onda smo mu josh zabili chavliche kao kosu, i na njih stavili gornji poklopac... ne znam sad kako to opisat, al oni koji su se time bavili, znat ce na shta mislim:) tako da je izgledao kao 1.andjeo s aureolom 2.frankenshtajn 3.partijaner. i bile smo toliko ponosne da smo ga odluchile izloziti uz cestu, i to na plejsu di su neke druge skulpture (al prave, od kamena) postavljene. i savrsheno se uklopio u okruzenje. btw. ime mu je sise... eto otkuda naziv danashnjeg bloga (spika je bila: otvorit cu klik, i di upiknem prstom, tako ce se zvat... a u sta bi drugo mogla u kliku ubost nego u sise:)
Sixty percent of the world's lead supply comes from recycled car batteries.

al moglo bi i vishe!

- 22:00 - komentiraj (2) - isprintaj pa baci u smeche - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< studeni, 2004 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

a spika je:
reci mi shto bacash u smeche rechi cu ti tko si
iliti
moj zivot kroz kosh za smeche
korekcije:
sama definicija mentalnog zdravlja jest sposobnost sudjelovanja u potroshachkoj ekonomiji