TOTUS TUUS

utorak, 28.11.2006.

Evangelizacija--#3

Eto, da ne bude sve samo na tekstu...
Nekoliko fotografija koje slijede su sa evangelizacije u Osijeku...

Ovo su (svima poznate; s lijeva na desno) Andreja, Anita i Jelena. Zamijetite radosna lica... :-)


Sljedeća fotografija je sa mise u subotu navečer, što sam spomenuo u prethodnom blogu - bili smo svi oko oltara i tako sudjelovali i fizički bliži Stolu Gospodnjemu.


Pjesma je najupečatljiviji način našeg svjedočenja i radosti življenja sa našim Gospodinom, a u tome nam se i svećenici rado pridružuju. U centru fotografije je fra Josip, dugogodišnji prijatelj svih nas iz zajednice, trenutno smješten u župi Svete Obitelji.


Ova je fotografija snimljena na večernjoj misi u nedjelju. Opet ponavljam, pjesma je najjače "oružje" kojim se mi borimo protiv tuge, sumnje i nevjere... :-)

- 14:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 20.11.2006.

Evangelizacija -- #2

zujoBili smo u Osijeku!! thumbup
Iz Čakovca krenusmo oko 11:30, a u Osijek stigosmo oko 16:30.
Na putu stali smo u Našicama, i posjetili bivšeg župnika, svima nam posebno dragog, fra Drageca, a na povratku u nedjelju navečer posjetili smo i bivšeg gvardijana, jednako toliko nam dragog, fra Iliju. Detalje neću previše navoditi, ali iznijet ću osobne dojmove. Bilo je FENOMENALNO!!! Naša prva evangelizacija uspjela je 150 % !!!! smijeh
Odmah po dolasku u Osijek, krenuli smo na večeru u studentski restoran (X-ice su zaaakon!!wink), i tamo je (neočekivano) započela evangelizacija u širem smislu: jedan od konobara pozvao nas je da dođemo u Aljmaš. On je, naime, član župnog zbora i ekonomskog vijeća (slučajnost ili djelovanje Duha Svetog u takvom susretu?!?!?!?!). Razvoj te "evangelizacijske situacije" čeka na svoj sljedeći korak...
Kapelan župe Sv. Ćirila i Metoda, vlč. Kruno, u subotu navečer održao je Svetu Misu samo za nas Tutiće (i nekoliko osoba koje su se pridružile), koja je bila apsolutno neočekivana-kad nas je nakon molitve vjernika pozvao da se okupimo oko oltara, i tako smo bili do kraja Mise. Pričest je bila pod obje prilike, što je nekima u zajednici bilo prvi put.
Evangelizacija u užem smislu krenula je misom u 10:30 sati, na kojoj smo pjevali, a Petar Bralić je svjedočio o divnim djelima koja je Bog učinio u njegovom životu. Petra Topličanec je na kraju mise još rekla i nekoliko riječi o samoj zajednici - o nastanku i području djelovanja. Začudo, bila je relativno kratka... zujo
U 15:30 imali smo susret i za ostale koji su htjeli nešto više saznati o zajednici, i tu je svatko rekao kratko svjedočanstvo doživljaja evangelizacije.
Na misi u župi Svete Obitelji pjevali smo u 18:30 sati, a fra Ilija nas je počastio extra-jumbo pizzama. njami
Nakon toga, krenuli smo na put kućama: 2 auta prema Čakovcu, a 1 prema Zagrebu.
Željno iščekujemo da nam Bog podari milost novih evangelizacija, i mogućnosti da svijetu govorimo o divnim djelima Božjim!!
Aleluja!

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 14.11.2006.

Došašće je blizu

Došašće, Advent - vrijeme priprave za Božić. To su najčešći nazivi, i u sebi zapravo ujedno nose i najbolji opis značenja. Ad-venire; Do-šašće == dolazak nečega, to jest Nekoga. Pripremat ćemo se za dolazak Onoga za koga svi mi jednom dođosmo na svijet: Mali Isus, koji za svakoga od nas bijaše porođen od Njegove i naše Majke Marije. Kako ćemo se pripremati za taj dolazak? Ne bismo li se morali na neki način pripremiti za pripravu?! Razmislimo malo o tome, naravno ne samo svojim krhkim i nesavršenim razumom - već u Duhu Svetom!!
Mir i dobro!!
Božji i Marijin blagoslov!!

- 19:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 13.11.2006.

Evangelizacija

U subotu, 18. 11. 2006., Totus Tuus ide na evangelizaciju u Osijek. Program obuhvaća subotu (popodne/navečer) i nedjelju cijeli dan. Spavanje: u vrećama.
Kontakt za sve informacije: totustuus5@net.hr

Što to jest evangelizacija?
Što to znači evangelizirati nekoga?
To znači, prije svega, govoriti o Evanđelju-o Isusu Kristu. To znači svjedočiti kako Isus čini čudesna djela kroz ljude koji nas okružuju. To znači posvjedočiti kako svatko može postati djelatnik Kristove ljubavi, pa čak i u ovom izopačenom svijetu, koji na moralne vrednote kršćanstva gleda kao na nešto zastarjelo i nevažeće. Ali evangelizacijom može se to promijeniti; to gledanje na kršćanstvo i život svjedočenja za Krista, našeg Gospodina.
Biti kršćanin znači biti pozvan na evangelizaciju, znači svojim svakodnevnim životom svjedočiti povezanost sa Isusom Kristom. Svatko je pozvan biti svetac Božji-biti čovjek koji će svojim životom i sve druge pozivati na svetost: svojom ljubavlju za bližnjega, dobrotom pogleda, blagošću riječi, karitativnošću djela. To znači u punom smislu predati se djelovanju Boga, i činiti sve tako, da zapravo Bog sve kroz tebe čini.
Gdje je u svemu tome Marija? (Naime, "Totus Tuus" se odnosi na Mariju: biti potpuno Isusov po Mariji.) Marija je ta koja je, moglo bi se reći, prva živjela Totus Tuus: Ona je bila prva ta koja je sav svoj život živjela samo za Isusa: od začeća, preko rođenja, sve do križa i smrti, ali konačno do uskrsnuća i proslave na nebesima. Tko god u molitvi kaže "Marija", Ona na nebesima kaže "Isus", i samim time sve molitve Njoj upućene, Ona samo "proslijeđuje" svome Sinu, našem Bogu. Njen primjer življenja na ovom svijetu trebamo svi slijediti, jer Ona je bila prva nasljedovateljica Isusa Krista, a to je pravi cilj kršćanstva.

Budimo svi životom kršćani, nasljedovatelji Isusa i Marije!

Bog vas sve blagoslovio!!

- 13:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 10.11.2006.

Totus Tuus

Hvaljen Isus i Marija!

Totus Tuus je molitvena zajednica koja djeluje u Čakovcu, a osnovana je u Njemačkoj.

Web-stranica njemačke zajednice jest na linku: TT Njemačka.

Kontakt na zajednicu možete obaviti putem maila.

Neka Isus i Marija svojim blagoslovom prate sve ljude!!

- 21:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Svibanj 2007 (1)
Prosinac 2006 (1)
Studeni 2006 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

 • Molitvena zajednica
  Totus Tuus.


  Zajednica djeluje u župi Sv. Nikole biskupa u Čakovcu, a nastala je oko 2001. godine. "Potječe" od istoimene zajednice koja djeluje u Njemačkoj desetak godina dulje, a jedan od osnivača je vjernik-obraćenik iz Čakovca, koji živi u Njemačkoj.
  Totus Tuus marijanska je zajednica, a članovi se trude živjeti predanje Isusu Kristu po Mariji. Duhovnost je međugorska, a temelje ima u posveti Isusu Kristu po Mariji; posveti kojoj je "autor" sv. Ljudevit Marija Grignion Montfortski, kome se i pripisuje prvo korištenje iskaza "totus tuus".
  Totus Tuus bilo je i geslo blagopokojnog pape Ivana Pavla II. On je također promicao marijansku duhovnost, a naglašavao je i bogatstvo moljenja Krunice.
  To su naglasci koje ova zajednica nosi, i temelji za svrhu nje same, a to je evangelizacija
  . Približiti Isusa suvremenom čovjeku - to je ono što mi u zajednici Totus Tuus želimo, i svakom se koraku uvijek radujemo. Životom, pjesmom, molitvom, radošću - tim sredstvima prvenstveno se služimo i molimo Boga da djelovanje učini plodnim. Ne za nas same, nego za sve koji nas okružuju - naše bližnje.

Linkovi