TOTUS TUUS

utorak, 28.11.2006.

Evangelizacija--#3

Eto, da ne bude sve samo na tekstu...
Nekoliko fotografija koje slijede su sa evangelizacije u Osijeku...

Ovo su (svima poznate; s lijeva na desno) Andreja, Anita i Jelena. Zamijetite radosna lica... :-)


Sljedeća fotografija je sa mise u subotu navečer, što sam spomenuo u prethodnom blogu - bili smo svi oko oltara i tako sudjelovali i fizički bliži Stolu Gospodnjemu.


Pjesma je najupečatljiviji način našeg svjedočenja i radosti življenja sa našim Gospodinom, a u tome nam se i svećenici rado pridružuju. U centru fotografije je fra Josip, dugogodišnji prijatelj svih nas iz zajednice, trenutno smješten u župi Svete Obitelji.


Ova je fotografija snimljena na večernjoj misi u nedjelju. Opet ponavljam, pjesma je najjače "oružje" kojim se mi borimo protiv tuge, sumnje i nevjere... :-)

- 14:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Svibanj 2007 (1)
Prosinac 2006 (1)
Studeni 2006 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Molitvena zajednica
    Totus Tuus.


    Zajednica djeluje u župi Sv. Nikole biskupa u Čakovcu, a nastala je oko 2001. godine. "Potječe" od istoimene zajednice koja djeluje u Njemačkoj desetak godina dulje, a jedan od osnivača je vjernik-obraćenik iz Čakovca, koji živi u Njemačkoj.
    Totus Tuus marijanska je zajednica, a članovi se trude živjeti predanje Isusu Kristu po Mariji. Duhovnost je međugorska, a temelje ima u posveti Isusu Kristu po Mariji; posveti kojoj je "autor" sv. Ljudevit Marija Grignion Montfortski, kome se i pripisuje prvo korištenje iskaza "totus tuus".
    Totus Tuus bilo je i geslo blagopokojnog pape Ivana Pavla II. On je također promicao marijansku duhovnost, a naglašavao je i bogatstvo moljenja Krunice.
    To su naglasci koje ova zajednica nosi, i temelji za svrhu nje same, a to je evangelizacija
    . Približiti Isusa suvremenom čovjeku - to je ono što mi u zajednici Totus Tuus želimo, i svakom se koraku uvijek radujemo. Životom, pjesmom, molitvom, radošću - tim sredstvima prvenstveno se služimo i molimo Boga da djelovanje učini plodnim. Ne za nas same, nego za sve koji nas okružuju - naše bližnje.

Linkovi