TOTUS TUUS

ponedjeljak, 13.11.2006.

Evangelizacija

U subotu, 18. 11. 2006., Totus Tuus ide na evangelizaciju u Osijek. Program obuhvaća subotu (popodne/navečer) i nedjelju cijeli dan. Spavanje: u vrećama.
Kontakt za sve informacije: totustuus5@net.hr

Što to jest evangelizacija?
Što to znači evangelizirati nekoga?
To znači, prije svega, govoriti o Evanđelju-o Isusu Kristu. To znači svjedočiti kako Isus čini čudesna djela kroz ljude koji nas okružuju. To znači posvjedočiti kako svatko može postati djelatnik Kristove ljubavi, pa čak i u ovom izopačenom svijetu, koji na moralne vrednote kršćanstva gleda kao na nešto zastarjelo i nevažeće. Ali evangelizacijom može se to promijeniti; to gledanje na kršćanstvo i život svjedočenja za Krista, našeg Gospodina.
Biti kršćanin znači biti pozvan na evangelizaciju, znači svojim svakodnevnim životom svjedočiti povezanost sa Isusom Kristom. Svatko je pozvan biti svetac Božji-biti čovjek koji će svojim životom i sve druge pozivati na svetost: svojom ljubavlju za bližnjega, dobrotom pogleda, blagošću riječi, karitativnošću djela. To znači u punom smislu predati se djelovanju Boga, i činiti sve tako, da zapravo Bog sve kroz tebe čini.
Gdje je u svemu tome Marija? (Naime, "Totus Tuus" se odnosi na Mariju: biti potpuno Isusov po Mariji.) Marija je ta koja je, moglo bi se reći, prva živjela Totus Tuus: Ona je bila prva ta koja je sav svoj život živjela samo za Isusa: od začeća, preko rođenja, sve do križa i smrti, ali konačno do uskrsnuća i proslave na nebesima. Tko god u molitvi kaže "Marija", Ona na nebesima kaže "Isus", i samim time sve molitve Njoj upućene, Ona samo "proslijeđuje" svome Sinu, našem Bogu. Njen primjer življenja na ovom svijetu trebamo svi slijediti, jer Ona je bila prva nasljedovateljica Isusa Krista, a to je pravi cilj kršćanstva.

Budimo svi životom kršćani, nasljedovatelji Isusa i Marije!

Bog vas sve blagoslovio!!

- 13:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Svibanj 2007 (1)
Prosinac 2006 (1)
Studeni 2006 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Molitvena zajednica
    Totus Tuus.


    Zajednica djeluje u župi Sv. Nikole biskupa u Čakovcu, a nastala je oko 2001. godine. "Potječe" od istoimene zajednice koja djeluje u Njemačkoj desetak godina dulje, a jedan od osnivača je vjernik-obraćenik iz Čakovca, koji živi u Njemačkoj.
    Totus Tuus marijanska je zajednica, a članovi se trude živjeti predanje Isusu Kristu po Mariji. Duhovnost je međugorska, a temelje ima u posveti Isusu Kristu po Mariji; posveti kojoj je "autor" sv. Ljudevit Marija Grignion Montfortski, kome se i pripisuje prvo korištenje iskaza "totus tuus".
    Totus Tuus bilo je i geslo blagopokojnog pape Ivana Pavla II. On je također promicao marijansku duhovnost, a naglašavao je i bogatstvo moljenja Krunice.
    To su naglasci koje ova zajednica nosi, i temelji za svrhu nje same, a to je evangelizacija
    . Približiti Isusa suvremenom čovjeku - to je ono što mi u zajednici Totus Tuus želimo, i svakom se koraku uvijek radujemo. Životom, pjesmom, molitvom, radošću - tim sredstvima prvenstveno se služimo i molimo Boga da djelovanje učini plodnim. Ne za nas same, nego za sve koji nas okružuju - naše bližnje.

Linkovi