Ćakule s unutarnjim

ponedjeljak, 17.06.2019.

Obzirom na činjenicu ...

... koliko žestoko je s ljevice i desnice dočekana kandidatura Zorana Milanovića, bivšeg predsjednika SDP-a, za predsjednika države, valja zaključiti da će ovo biti zaista zanimljivi izbori.

Kad su neki vidjeli, a i ja sam sam se pribojavao kraja SDP-a, SDP se poput ptice ''feniks'' izdigao s tla i ponovno je ono što jest, predvodnik lijevo-liberalne scene, najjača stranka lijevog centra. Kome se to sviđalo ili ne.

Oznake: Zoran Milanović, SDP

17.06.2019. u 21:22 • 5 KomentaraPrint#

subota, 30.03.2019.

Lijepo je bilo ...

... družiti se danas ...Konačno sam osjetio jednu novu energiju u SDP-u. Mislim da smo, nogometnim rječnikom rečeno, stali na loptu i shvatili da samo ''zajedno'' možemo ponovno vratiti ugled stranci i socijaldemokraciji u Hrvatskoj. Neke od poruka koje su danas izrečene u Čavlima, na Konvenciji SDP-a Primorsko-goranske županije, bile su snažne. Bili su svi kandidati SDP-a za Europski parlament. Neke od najvažnijih poruka bile su da SDP mora biti stranka koja će se zalagati za progresivnu Europu, otvorenu, a ne zatvorenu Europu, Europu u kojoj će socijaldemokracija ponovno imati značajnu ulogu, socijaldemokracija koja će reći ne liberalizmu i neoliberalizmu koji su povećali nejednakost među ljudima, socijaldemokraciji koja će reći ne idejama suverenizma jer su pogrešne, socijaldemokracija koja će se boriti za jednake šanse jer svaki čovjek ima na to pravo, socijaldemokracija koja će se boriti za obrazovanje novih generacija primjereno 21. stoljeću.

Imamo dvije opcije ispred sebe. Jedna je populistička, konzervativna Europa, sa zidovima, ili druga opcija, otvorena, progresivna Europa bez granica. Gdje ćemo se svi osjećati Europljanima, što jesmo. Ne možete reći ovaj put da nemate izbor. Pa izađi i izaberi svoju budućnost. Nitko ti je neće pokloniti.

Oznake: SDP, Izbori za EU parlament

30.03.2019. u 20:37 • 5 KomentaraPrint#

petak, 15.03.2019.

Slobodni pad SDP-a ...

Da je SDP ostao tanji za još jednog zastupnika, to više uopće nije neka novost. SDP više nema nikakav politički značaj. Samo to nitko ne želi reći javno. SDP je ''politički mrtvac'' kojeg na aparatima održava sadašnje vodstvo koje kao da je palo s Marsa. Pročitati objašnjenje političkog tajnika (već odavno je trebao biti u političkoj mirovini) za katastrofalni rezultat SDP-a u Ličko-senjskoj županiji (tamo više ne postoji), dovoljan je razlog za vratiti člansku iskaznicu i zauvijek se oprostiti sa SDP-om.

U trenutku kad je SDP najpotrebniji ovoj zemlji, u kojem će nadu vidjeti svi oni lijevo od centra, pa i u centru, te liberali ( koji zapravo niti nemaju etabliranu političku stranku koja bi zastupala njihove interese), SDP praktički ''umire'' pred njihovim očima.

Mnogi se vesele nastanku novih stranki i pokreta na lijevocentrističkom i lijevom političkom spektru, no to je zapravo njihova zabluda. Ovo će zazvučati glupo, ali svi oni bi se trebali ugledati u HDZ, u ono kako su oni ujedinili svoje biračko tijelo od desnog centra do krajnje desnice. Ovo na političkom spektru lijevo od centra znači samo kaos, raspršivanje snage i onog najvažnijeg, glasova. Glasovi su ti koji presuđuju demokratske bitke koje se odvijaju na demokratski organiziranim izborima.

Danas su učenici pokazali snagu u obrani Zemlje od problema zvanog ''globalno zatopljenje'', u zemlji koja nema nijednu zelenu stranku koja je relevantni politički akter u Saboru RH. I tu je SDP zakazao. Morao je pokriti i taj prostor, ali nije. SDP je trebao puno toga, ali nije napravio ništa. Uništava se iznutra i na najboljem je putu da dovrši taj proces. A onda, što će biti? … Pa, to je već pitanje za proroke kojima je dano vidjeti budućnost.

Oznake: SDP

15.03.2019. u 21:34 • 1 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 25.02.2019.

SDP je prema ...

... Najnovijem istraživanju pao ispod 14 posto ... Ja sam bio optimist kad sam vjerovao da je granica za buđenje na 15 posto. Izgleda da za SDP više nema šanse.

Oznake: SDP

25.02.2019. u 20:08 • 2 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 24.12.2018.

Ako ...

... čelnim ljudima koji trenutno vode SDP nije još uvijek jasno stvarno stanje, onda će si to valjda večeras osvijestiti. Prema najnovijoj anketi Živi Zid je pretekao SDP! Čestitam esdepeovci!

Oznake: SDP

24.12.2018. u 20:05 • 10 KomentaraPrint#

subota, 22.12.2018.

SDP ...

... je politički mrtav. To je ono što još uvijek ne shvaćaju oni koji su preuzeli uzde SDP-a nakon Milanovića. Milanoviću nisu bili ni blizu, ali to im nije zasmetalo u njihovom naumu, da rušeči Milanovića, sruše SDP. I sad im se to događa pred očima. Nema više nazad. SDP se više ne može spasiti. Postoji jedan način zapravo, da ne lažem sebe, ali on je neostvariv u ovom trenutku.

Oznake: SDP

22.12.2018. u 21:16 • 18 KomentaraPrint#

petak, 14.12.2018.

Što se još treba dogoditi?

Upravo čitam da je još jedna članica SDP-a i saborska zastupnica izašla iz stranke. Što se još treba dogoditi da aktualni predsjednik i oni koji ga podržavaju shvate da uništavaju stranku? U svom pismu gdje najavljuje izlazak iz stranke, pogodila je u samu bit, danas stranku vode oni koji su cijelo vrijeme rušili bivšeg predsjednika SDP-a Z. Milanovića.

Jedino rješenje u ovom trenutku je da stranku ponovno preuzme Z. Milanović i stabilizira je. A onda otvori put novoj liderici ( osobno to preferiram ) ili lideru koji će vratiti SDP tamo gdje mu je i mjesto.

Oznake: SDP

14.12.2018. u 21:04 • 3 KomentaraPrint#

subota, 27.10.2018.

Za rubriku nevjerojatno ...

''Komadina: SDP nema baš previše vremena za popravljanje rejtinga''

Trebalo mu je godinu dana da shvati očiglednu stvar. No, nije to problem. Problem je što ne shvaća dvije stvari:

1. Uporno rušeći Milanovića, trasirao je put sadašnjem predsjedniku SDP-a.

2. Vlastitu odgovornost za sadašnje stanje u SDP-u.

To se dogodi kad ne shvatiš da ti je vrijeme za političku mirovinu. Sva sreća što nije uspjelo ovo danas na Glavnom odboru SDP-a. Dobili bi Komadinu za v.d. predsjednika. Da te jeza uhvati.

P.S.

Ili će se oboje povući na vrijeme, ili neka ostanu i unište do kraja SDP. Težak izbor. U prvom slučaju, prekrit će ih zaborav. U drugom slučaju, povijest će ih pamtiti kao grobare SDP-a. Stvarno težak izbor.

Oznake: SDP

27.10.2018. u 21:42 • 7 KomentaraPrint#

srijeda, 19.09.2018.

SDP je ...

... poput broda pred potonućem. Jedini koji još uvijek može zaustaviti potpuni krah stranke je sam predsjednik stranke Bernardić i to na način da jednostavno odstupi. Ako to ne učini, vjerojatno će dvadesetak zastupnika, sada još uvijek esdepeovaca, uskoro postati nezavisni. A nakon toga ide osnivanje nove socijaldemokratske stranke koja će već u startu imati dvadesetak zastupnika u sadašnjem sazivu Sabora.

Oznake: SDP

19.09.2018. u 20:50 • 15 KomentaraPrint#

srijeda, 25.04.2018.

Ako ovo nije ...

... ''zvono'' za uzbunu u SDP-u, počev od samog predsjednika pa do predsjedništva, a onda i Glavnog odbora, onda ne znam kad će biti vrijeme za to.

''NOVA ANKETA HDZ ima najlošiji rejting od izbora, SDP pada, a HNS je najgori ikad. Živi zid raste''

Mislim da je vrijeme da predsjednik SDP-a sagleda sve činjenice i da djeluje na vrijeme. Inače, nisam siguran da će vrijeme igrati za SDP. Dapače, bit' će nam sve veći neprijatelj. Nije bitan pojedinac u ovom trenutku. Bitan je SDP. Bitna je socijaldemokracija i njeno očuvanje.

Oznake: SDP

25.04.2018. u 19:58 • 7 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

< listopad, 2019  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

free counter