Naša stvarnost nije ...

18.05.2018.

... Ni crna ni bijela. Teško ju je opisati.

'' VELIKO SRCE DIRLJIV POTEZ BiH OBITELJI: PRUŽILI DOM OCU IZBJEGLICI S DVOJE DJECE 'Ono nisu agresivni, ne drogiraju se, ne grizu. Oni su mi prije 25 godina''

I ovdje bi dobro došla priča iz Novog Zavjeta o dobrom Samarijancu. Vječna pouka mudrog Učitelja koji je hodao ovom Zemljom prije više od 2000 godina.

P.S.

Izbjeglice obično doživljavamo kao prijetnju. No, jesu li uistinu. Oni su samo jedna puzla velikog problema. Što je problem? Ovaj kapitalistički svijet ima jednu svoju zakonitost, a to je rast. A za rast mu je potrebna radna snaga. Europljani izumiru, a time i radna snaga izumire. A to je prijetnja rastu. Dakle, imate tri strane u ovoj priči. Jedna su kapitalisti i političke elite. One stoje uz rast i treba im radna snaga. Druga strana su Europljani koji su svjesni da izumiru. Ali nisu svjesni da ih nije dovoljno za rast, kapitalizmu tako značajan. Treća strana su izbjeglice/imigranti. Oni silom prilika bježe iz svojih domovina i dolaze u Europu. Kapitalisti i političke elite trljaju ruke, no Europljani osjećaju strah. I to je sasvim normalno. No, toga svega ne bi bilo da spoznamo glavni problem, a on je - što zaista trebamo mijenjati?

<< Arhiva >>