www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws

Glittery texts by bigoo.ws

Kako prepoznati turista u Zagrebu - svijet u malom - Blog.hr

svijet u malom

29.09.2006., petak

Kako prepoznati turista u Zagrebu


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Prvi ali očiti znak je ako osoba (često u grupi) nosi ili vuče (to ovi moderniji) kufer ili na leđima tegli predimenzionirani ruksak. Lako se daju razaznati od studenata, koji se, najčešće nedjeljom, vračaju u svoje studentske gajbe po tome što na prvu loptu pomislite da studiraju na Filozofskom, ali nekaj ne valja... Tada upada u oko očita neuniformiranost koju inače posjeduje svaki stanovnik Zagreba (koliko god se trudi biti neuniformiran, uvijek će se prepoznati da je odavde). U nedostatku putnih torbi, nerijetko će se moći naći oko vrata fotoaparat (također predimenzioniran-u Zagreb dolaze samo boemi i intelektualci, cooleri, a oni posjeduju predimenzionirane fotiće, a ne ko ona bagra pomodna sa tim japanskim novotarijama). Rijetko ćete ih pak uhvatiti da išta slikaju. Ne zato jer nam grad nije fotogeničan, već zato što mahom ne znaju koristiti tu mašineriju.
Nadalje; boja kože donekle odaje podrijetlo. Za ove pofarbane tak i tak niko ne zna od kud dolaze pa se njima ne treba ni baviti. Ako ima žućkastih tonova i kosih očiju, obično se nalaze u velikim grupama i imaju pomodne fotiće, ali to je preočito. Treba se posvetiti ovim naše rase, oni ne iskaču tek tak iz mase.
Znači: ako imaju izrazito ružne blijede face i konjske zube dolaze sa otočja kojim još vlada kraljica. Ako im facu prekrivaju pjegice a glavu pokriva narančasti pokrov, to su ovi sa sjevernih otoka istog otočja. Uglavnom se bune protiv gore spomenute kraljice.
Ako je njihova kosa svjetlijih nijansi do gotovo bijele boje, a put im porculanska sa zdravo crvenim obrazima mora da su vikingskog podrijetla.
Oba tipa su, obično, prelagano obučeni za naša i poimanja našeg podneblja...
Ukoliko u njihovim očima uhvatite sanjiv pogled i imate osjećaj da ćete se zaljubiti priđu li vam bliže, velika je vjerojatnost da imaju krvne veze sa Asterixom i Obelixom.
Ako je njihov pogled tup, i glasaju se opetovanim Jeeeeeaaaaaaa, ti su morali baru preći da bi nam se divili.
Ukoliko ih čujete prije nego ih vidite to su nam susjedi, crnih kosa, niskoga rasta i galebarskog stasa. Ako su za nijansu tiši, dok dođu do vas bit će već sve gotovo. Bit ćete popljuvani, doslovno... cijela nacija ima šprahfeler!
Kreću li se čudnim korakom, kao da svjesno pokušavaju izaći iz podsvjesnog stroja, to su nam braća po bivšem režimu. One sa prezgodnim djevojkama nećete razumjeti osim ak ste Finac...

- 12:48 - Komentari (1) - Isprintaj - #


Image Hosted by ImageShack.us

<< Arhiva >>

< rujan, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
sve sto covjeku moze past na pamet ili nogu...
teorije o svemu i nicemu...

PREPORUČENA LITERATURA
Kundera: Šala
Golden: Memoari jedne gejše (ko može na engleskom, toplo preporučam)
McCourt: Angelin prah
Irac u New Yorku
Kishon: Kod kuće je najgore
Nije fer Davide 1 i 2
Lisac u kokošinjcu
zapravo sve, s njim se ne da fulati puno...
Coelho: Veronika je odlučila umrijeti
Brown: DaVinciev kod
Jerome K. Jerome: Tri čovjeka u čamcu, a o psu da se i ne govori
B. Veličan: Meni je svaki dan nedjelja