www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws

Glittery texts by bigoo.ws

SVIJET U malom

svijet u malom

28.04.2008., ponedjeljak

Prekrasnog li ponedjeljka

Danas, nakon 79 mailova i isto tolko spamova, nakon nezadovoljnih dobavljača i prezahtjevnih klijenata. Nakon crvenih i žutih, stala sam na zelenim. Nakon tramvaja i biciklista, djece i invalida, krivih skretanja, živčanih trubljenja, zauzetih parkinga, toplotnog udara, živčanog žmigavca; našla sam parking kod Tomislavca. I iznenada se našla šljunak o džon s paralelnim svemirom. Sa svemirom gdje zvukovi koraka po šljunčanoj podlozi, kao gazom oblažu sve živčane zvukove ponedjeljka i mješaju se laganim žuborom fontane. Na zelenoj tratini izmjenjuju se zaljubljeni parovi i tulipani, djeca i potočnice, jaglaci i starci, momci golih toraza koji izvode akrobacije s friško pošišanom travicom. Na tratini one dvije iz Splita intervjuiraju Antoniju Blaće u mujutu i odjednom ostaju, skupa s umornim turistima, okupane suncem i stvaraju prekrasnu sliku jedog prekrasnog proljetnog poslijepodneva. O utorče, bring it on! Ako ponedjeljak završava ovako, kako li ćeš podleći osmjehu!
Da to sam bila ja, ona sa zbunjenim, razdraganim smješkom koja prelazi preko Tomislavca ko da je otkrila novi kontinent.
Prekrasno je živjeti u najljepšem gradu u proljeće!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost


- 21:07 - Komentari (1) - Isprintaj - #


Image Hosted by ImageShack.us

31.03.2008., ponedjeljak

ufjoj

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Jučer sam se osjećala super. Baš onak dobro. Bila sam malo mamurna i malo umorna ali sam se osjećala zaljubljeno. Ah to proljeće. Danas gledam kroz uredski prozor na procvalu trešnju i baš bi bila s druge strane prozorskog stakla, pod trešnjom.

- 20:01 - Komentari (1) - Isprintaj - #


Image Hosted by ImageShack.us

15.02.2008., petak

pak tok...

Baš volim čitati tuđe postove, ali onako voajerski, ulaziti u njihove živote, misli, krevete bez da se pokažem, bez ostavljanja traga. Znam da svi vole trag, volim ga i ja kod sebe, ali sama činjenica da sam nevidljiva, ko Pale sam na svijetu, uletjela u moment i nestala, čini mi se savršena. To je ko kad gledam mlade koji se ljube ili starčiće koji izmjenjuju nježnost, iz tramvaja ili auta ili na susjednoj klupici. Jednostavno ne mogu ne gledat u tu nježnost. Oni doduše misle da nisam normalna, voajerka, perverznjača, u najmanju ruku nepristojna. Naviknuta na nevidljivost s weba zaboravljam se…
Zgodna stvar, taj Internet. Nego, u više navrata primijetila sam da je blog neka vrsta terapije mnogima. Istresaju tu svoje probleme, frustracije, teorije i gluposti koje ne bi inače podijelili ni sa najbližima. E pa tu se i ja liječim. Najviše volim divne ljude koji su našli način kako funkcionirati u svijetu te imaju vremena za posao, obitelji ali i za hobije i za blog. To mi daje nade da ću možda i ja uspjeti zmontirati život tako da doista sve imam. A onda opet, ti isti ljudi, u naletima padaju u veće i manje depre, muče ih isti problemi ko i mene, isti osjećaj zarobljenosti i nemoći. I to me isto liječi. Jer znam da nisam samo ja ta koja je zavezana za prometni znak i čekam da mi gazda izađe iz dućana, kupi oblizek, odveže me i da krenemo u šetnju, igru, život. U međuvremenu gledam prolaznike, njihove cipele, način gaženja i izbjegavanja ispljuvaka po cesti i druge, isto tako zavezane za prometne znakove. I to je u redu. To je normalno.
Ako me iko razumije…
Cjo taj tok misli….

- 10:46 - Komentari (5) - Isprintaj - #


Image Hosted by ImageShack.us

11.01.2008., petak

NINA POJMA NEMA

A kaj ti je to?

Da sam slučajno deda pušila bi lulu i rezbarila komad drva.
Da sam baka; štrikala bi joj štucne nuišuć se na stolici uz otvoreni kamin.


Kaj? To? To su ti Nigdjevile. Ne znaš za njih?
……..mmmmmmmmmmm…… Ne baš. Jako.
To su ti vile. Nešto manje od ove lule što ju pušim.
?
Ko Barbie?
Hmmm.. da. Barbie z Nigdjezemske. Znaš za Nigdjezemsku?
………mmmmmmmmmmm… Ne baš.
Pa Nigdjezemska. Nedođija.
………
to ti je ista zemlja, ko Burma i Myanmar. Si to učila u školi?
Ne.
Dobro a kaj učiš onda?
Slova.
mmmmm……
A znaš za Izgubljene dječake?
Ne.
Daj ti meni reci kad su ti informacije.

- 13:51 - Komentari (1) - Isprintaj - #


Image Hosted by ImageShack.us

19.12.2007., srijeda

And now, the end is near; And so I face the final curtain…

Godina je pri kraju, vrijeme je da je se spakira, ukrasi mašnom i pošalje u ako ne u zaborav, onda barem u arhivu da tamo stoji pokrivena prašinom dok nježne note nostalgije ne zasviraju njeno ime i ponovo ožive neka i lijepa sjećanja.
Ako sam možda ove godine i zvučala tugaljivo, naročito za jednu osobu koja je izašla iz depresije, imam opravdane razloge. Lagala bi kad bi tvrdila da nije bilo smijeha, lijepih sjećanja i veselja. Negdje sam pročitala da ako se godina ne pamti ili po smijehu ili po suzama nije bila dobra. Nažalost ovu ću pamtiti po suzama…
Godina je počela 1.1. kao i uvijek, ovaj put nadobudno dočekana u crvenom donjem vešu, za sreću. Prve naznake nesreće nos su provirile 2.1. kad smo otkrili da je tatino skladište opljačkano. Vjerojatno 1.1. Naravno igrom slučajeva nije bilo osigurano. Cifre su bilo s puno nula u stranoj valuti a pokradeno je vjerojatno prodano u staro željezo po cijeni cca. 15kn/kg ili manje… Ta mala nesreća koja se odrazila na budžet kroz cijelu godinu, samo je najavila razdoblje koje će ostavljati ožiljke.
Nije prošlo dvadeset dana kada nas je napustio Deda. Nije otišao po cigarete. Ja sam se vraćala sa skijanja. Nije me dočekao. Nisam se stigla oprostiti. Moje srce načeto gubitkom najdražeg ljubimca nije lako podnosilo novi val boli.
Nije u novcima sve, važna je ljubav te je moja plaća bila smanjena na 1700ak kuna, ostalo na ruke, mjesec – dva, dok se ne popravi situacija.
Došlo je proljeće događalo se svašta, i dobro i loše. Uobičajeno. Do mene došla je vijest da je moj dragi Prijatelj br. 1., otkrio razloge stalne iscrpljenosti. Dijagnosticiran mu je dijabetes.
Dolaskom ljeta moja potreba za prijateljstvom je jačala, a Prijateljica za koju sam mislila da će uvijek biti tu sve više se udaljavala. I onda se udaljila. U potpunosti. The end.
Ljeto ko ljeto, dođe i prođe i taman kad smo htjeli dočekati jesen, oprostili smo se od None. Mog Nonu pamtit ću onakvog kakvog sam ga zadnje vidjela. U naponu snaga mršavog ko štap, koji me ćas prepoznaje ćas ne. Svo vrijeme me je volio, to sam znala.
Zima je stisla, a moja je draga Prijateljica s Rupicom na Bradi, moj najveći fan i čitalac, postala je Prijateljica koja je jučer operirala račića.
Malo me je strah, godina još nije gotova, ima još štošta za poći po zlu ali se nadam da sam ispunila kvotu suza, strahova i strepnji. Ne samo za ovu godinu, već za njih nekoliko.
Glasam za bolju novu godinu!
Btw, ovaj mjesec mi se povećala plaća za nešto. Ostatak još uvijek na ruke. A moja penzija???!?!!!

Annex1: Posjetila Prijateljicu s Rupicom na Bradi. Doimlje se živahno! Mogla bi sad biti Prijateljica s Rupicom na Vratu. Ili jednostavno Šupljikava... Al to bu ona odlucila kad se vrati...
- 22:01 - Komentari (6) - Isprintaj - #


Image Hosted by ImageShack.us

02.11.2007., petak

AAAAAAAAAAAAAAAGGGRRRHHHHAAAAAAA!!!!!!!!!!!

KAAAD SU GILMOOORIIICEEEE!!!!!!!!!!!!!!??????????
JEMMMMMTI HRT!!!!!!!
UF!
Image Hosted by ImageShack.us

- 18:58 - Komentari (13) - Isprintaj - #


Image Hosted by ImageShack.us

14.10.2007., nedjelja

Bratislava

Približavanjem produženog vikenda, 5 prijatelja se uzmuvalo te počelo smišljati kuda pobjeći. Našli smo iznimno povoljan aranžman; 3 dana Bratislave (zapravo 2, 1 dan Beć) ali zakasnismo s prijavama (zapravo smo krenuli u Prag al nam daleko, pa smo zapeli nešto južnije, skoro država, al glavni grad je!). Tako smo popušili penzionersku verziju izleta i krenuli u svom aranžmanu. Tražeć po prostransvima interneta iskopasmo tek osnove podatke. Razočaravajuće. Odlučila sam objavit put u Bratislavu, pa kud puko da puklo.
Daklem postoji oko 5 hostela koji su stvarno jeftini. Mi bili u Blues hostel. Neloše. Blizu. Teško biti daleko...
Uglavno, Bratislava je mala. Centar manji od Zagreba. Slatka ko Zagreb. Kava dobra. Skuplja od pive. Piva isto dobra. Hrana super. Džabe. Toplo preporučam 1st Slovakian Pub,
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Hrana slovačka, sve neke knedličke, gulašćek, cijene studentske a konobar zemljak. Izvrsna kombinacija. Nešto niz ulicu je KGB Pub (u veži di je Policija) koji je idealan za pravi doživljaj KGB konobarice. Borovičku ne nanositi na otvorene rane al medica nema veze s našom, smrdi ko vrak al fino klizi.
Preko puta, na katu, teeage birtija, školska, di se gleda Story Super Slovak. I pivo, češko. Dobro.
Nastavivši o ulički (Obchodna, mala Ilica) na križanju mala zelena povšina, na njoj kadratična zvona koja sviraju pod nogama! Tulum!! Štrumenti! U vodiću piše da su zabavna čak i kad ste trezni. Živa istina. Produžetkom ravno prolazi se kroz Mikijeva vrata (ne Bandidosova, al ta bumo skoro u Zgb otvorili). Ostatak gradski zidina. U prolazu farmaceutski muzej s jastogom nad vratima (?) – nebili. S desne strane pri izlazu suvenirnica. Bezveze.
Ravno Tkalča. Bircevi, moderne skulpture (puna ih je Bratislava, baš su super; gledati po podu, ima ih 100). Skretanjem lijevo prema Hlavne namesty (tu čeka Napoleon, čiri preko klupice) s desne strane super suvenirnica s magnetičima A je to. Must have!!!
Straža, štandovi, man at work
Free Image Hosting at www.ImageShack.us,
Paparazi.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Dunaj. Novy Mosty (opićeno)
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Nastavivši Tkalčom, s desne strane na vežu naslonjena daska s napisom otprilike: Sympatična čajarna.
Stvarno simpatično. Toplo preporučam svima kojima nije toplo, imaju čista čarape bez krumpira, vremena, štuju čaj (ne frankovu vodicu s eventualnom nijansom crvene ili zelene). U veži mirišljavo sklonište u pastlnim bojama i društvenim igrama! Vrlo kul! Hare hare, rama margo!
Iznad grada tvrđava. Pogled OK, uglavnom ništa senzacionalno al u suvenirnici džabe češki ločići (moš mislit džabe).
Sjeverno od grada Devin,
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

fora tvrđava na stijeni. Zadnji ulaz u 16.30. mi došli pred vrata u 16.40. Naravno! Nema veze, zgodno mjesto, Morava se uljeva u Dunaj, preo rijeke Austrija. Komarci internacionalni. Malo vamo, malo tamo.
Na izlazu iz grada – via Vienna, s lijeve strane veliki šoping centar (H&M). Bošmesačuvaj slovačke mode. Al je zato Graz na putu do Zgb (3 majce na kile, 1 košulja, 2 dolčevite kratkih rukava i jedna impotentna dolčevita s izrezom (dig that)). U Slovačkom H&M valjaju samo šljokaste gaće na Hello Kitty, a tog ima i u Grazu (u Bratislavi cijeli dučkas Hello Kitty(?)).
Parking u gradu jednostavan (kaže zemljk da čovjek u žutoj vesti naplačuje kazne, treba paz't) vikendom besplatan, pod jednom maloplatan. Nikako ne parkirati na parkingu s rampom. Tam naplačuju 24/7.
Uglavnom, jedina super fora stvar za preporučiti je ta čajarna, ostalo ima i na netu...Internet ne laže! Bratislava je svarno slatka, nije naporna, prehoda se za čas, jeftina je i čista. Al nam je sad jasno zašto nude najdulje dvodnevne izlete tamo. E da i tramvaji nemaju druga kola. Prva kola vuku prva kola!!! Heheeeee...

- 22:20 - Komentari (6) - Isprintaj - #


Image Hosted by ImageShack.us

21.09.2007., petak

Zmc

Jučer sam kuhala ajvar. Ko da nije dovoljna bol izazvana krivom pretpostavkom tete pilatesice da sam/smo u vrhunskoj kondiciji. Bol, agonija, smrad. Al uživat će se kasnije. Puno kasnije.
Jer sada, malo kasnije, prstići mi još bride od čili fafarona koje je dobro očistiti prije kuhanja. Naravno takvim prstima obavezno protljati oči, nos i dodirnuti usne tako da prstići ne bi bili usamljeni u bridnji.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Odakle dolaze vinske mušice? Sanirana cijela kuhinja, serilna ko operacijska sala u 8 ujutro. Izvadiš par paprika, malo octa, fafarone i eto cijeli roj. Ko da su na maturalcu. U Španjolskoj. A nisu španske mušice. Ove naše domaće vinske, pogodne za istraživanje gena.
Kaj? Namiriše papriku u mojoj kuhinji iz Zagorja? Fala suncu bila utakmica, pa možda došle s obližnjih pijanaca. Al kaj su baš sve bile na tekmi?
Odkud dolaze fakin vinske mušice???

- 18:15 - Komentari (5) - Isprintaj - #


Image Hosted by ImageShack.us

29.08.2007., srijeda

Vol. 2

Image Hosted by ImageShack.us


Q: Zašto je moja reakcija pri prvom susretu s kokošima iz bliza (19 god., djete s asfalta) bila: pa one imaju iste nogice ko u juhi!!!?
A: Pa zato što imaju! Pobogu! Krilca, recimo, nemaju. Ni prsica. Nogice imaju. Što je tu tak čudno?


Q: Zašto sam se osjećala prevarenom, pokradenom i istinski tužnom kada sam dobila za rođenda knjigu Petar Pan?
A: Zato što sam bila zaljubljena u Petra Pana, a njega je izmislio moj tata. Za mene. Dobro i za sestru. Za nas. MOJ TATA. Ne onaj nek tam Barrie Bobica. Činjenica da smo imali crtić na superosmici nije me ni najmanje smetala.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Q: Zašto me uvijek nutkaju grožđem kad idem u «selo» na Rabu?
A: Zato jer kad sam bila mala voljela sam grožđe. I imala sam tipične susjede/ rođake/ nosozabadala oko sebe. I onda bi nas postrojili i ispitivali: a koga ti voliš? Ja volim Marka. A koga ti voliš? Ja volim Mirka?
U vrijeme jednog unakrsnog ispitivanja ja sam imala proljev i mama mi je zabranila jesti grožđe.
A koga ti voliš? JA VOOOLIIM GROOOŽĐEEE! BUHUUUHUUUU!!...
I tako je to ostalo... Više me ni ne smeta.

- 20:48 - Komentari (7) - Isprintaj - #


Image Hosted by ImageShack.us

23.08.2007., četvrtak

1 000 ZAŠTO, 1 000 ZATO

VOL. 1.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Q: Zašto nikad nisam naučila lijepo plesati?
A: Zato što kad smo na tjelesnom trebali učiti klasične plesove (osnovna škola), rat se rasplamsao pa su mobilizirali našeg profesora tjelesnog (upitno ostaje koliko bi od njega naučila) pa su morali uzeti zamjenu. Mislim da je prva bila veteranka tjelesne i zdravstvene kulture u najpoznijim godinama za jednu takovu profesoricu. Nije dugo trajala (valda artritis, reuma, puj, puj, nesto gore).
Onda je došla jedna krasna, friška, mlada, koja je dala sve od sebe da nas naući baš plesati, i sve bi bilo divno da žena nije bila u završnim stadijima trudnoće, valjda s četvorkama, pa je prizor nje, kako nam pokazuje Sukačica pile peče, iz pileta voda teče ples i poskakuje s tom trbušinom, bio pretramatski i istisnuo sve druge informacije koje su trebale zasjest u memoriju.

Q: Zašto ne znam kamatni račun i postotke?
A: Nisam bila taj tjedan u školi.
Ozbiljno. Nikad nadoknađeno.
Inače dipl. oecc.
Hvala na pitanju.

Q: Zašto ne volim smilje (bosilje voljim)?
A: Zato što sam se u djetinjstvu, ljetujući na Rabu, išla kupati na plažu do koje se probija puteljkom kroz makiju. U makiji raslo i smilje. U makiji nalazili spas kupači koje su crevca stisla (lokalna kuhinja nije imala visoke higijenske standarde, očito, crevobolaca mnoštvo). Makija bijše puna drekeca i ogromni zelenih muha. Sve se to peklo na suncu. Imalo i miris (smrad). Smilje drekec.
Danas je jednadžba jednostavna: miris smilja = slika drekec muhe.
Zato ne volim ni Mišnjak.


...

- 22:14 - Komentari (1) - Isprintaj - #


Image Hosted by ImageShack.us

<< Arhiva >>

< travanj, 2008  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
sve sto covjeku moze past na pamet ili nogu...
teorije o svemu i nicemu...

PREPORUČENA LITERATURA
Kundera: Šala
Golden: Memoari jedne gejše (ko može na engleskom, toplo preporučam)
McCourt: Angelin prah
Irac u New Yorku
Kishon: Kod kuće je najgore
Nije fer Davide 1 i 2
Lisac u kokošinjcu
zapravo sve, s njim se ne da fulati puno...
Coelho: Veronika je odlučila umrijeti
Brown: DaVinciev kod
Jerome K. Jerome: Tri čovjeka u čamcu, a o psu da se i ne govori
B. Veličan: Meni je svaki dan nedjelja