tigarteatar

srijeda, 28.10.2009.

Kulturom protiv maloljetničkog nasilja

Suradnjom s Domom za odgoj djece Cres potaknuti radom socijalnog radnika Doma Mile D.Jankovićem i ravnateljem Bernardom Solisomuključili smo se u projekt "Kulturom protiv maloljetničkog nasilja". Tigar teatar gostuje u ovom domu sa svojim predstavama i dramskim i likovnim radionicama za djecu iz doma i lokalne zajednice sudjeluje u ovom programu. Naša suradnja moguća je zbog potpore Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i zalaganjem gospođe Marije Leko savjetnice u ovom uredu koja je prepoznala važnost ovog projekta. Dinamika gostovanja Tigar teatra na Cresu je jednom na mjesec od listopada 2009 do veljaće 2010.Dosada smo gostovali s predstavama Pale sam na svijetu i Rampuš bajka. Radionice su vodili Dino Škare, Mario Kovač i Sanja Sumrak.

- 06:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 27.10.2009.

GLOP

Scenografsku radionicu u sklopu dramskih studija Dječjeg kazališta Dubrava vodi Iva-Matija Bitanga. Radionice su počele ovaj mjesec održavaju se petkom od 20-22h, a zainteresirani se mogu javiti Ivi Lehunšek Panić voditeljici Dramskih studija u Dječjem Kazalištu Dubrava.

- 13:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

OPA

OPA Udruga za promicanje vizualne kulture poziva Vas na otvorenje izložbe POGLE’Dizajn, 22. listopada 2009. u 18 i 30 sati, ispred knjižare Ljevak, Trg bana J. Jelačića 17. U sedamnaest izloga u centru grada izloženi su radovi učenika osnovnih škola na temu dizajna, nastalih na radionicama pod vodstvom dizajnera i učitelja likovne kulture. Pozivamo Vas da nas podržite u akciji kojom želimo skrenuti pažnju javnosti i nadležnih institucija na zanemarenost vizualnog obrazovanja te nedovoljnu satnicu likovne kulture u osnovnoj školi. Izložba je otvorena do nedjelje, 25.listopada 2009., a nakon toga će radovi biti izloženi u nekoliko zagrebačkih osnovnih škola.

- 13:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Nagrada za kostimografiju

Iva-Matija Bitanga i Leo Vukelić, na nedavno održanom festivalu ASSITEJ, nagrađeni su , po mišljenju žirija, za najbolju kostimografiju u predstavi Pippi Duga Čarapa Dječjeg kazališta Branko Mihaljević iz Osijeka.Zanimljivo je da su na istom festivalu bile 4 predstave koje je likovno opremio ovaj dvojac, Strah u ulici lipa, Gulliver, Povuci potegni i predhodno spomenuta Pippi Duga Čarapa.

- 12:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ČAROBNO PISMO

Jučer smo počeli raditi na novoj predstavi "Čarobno pismo" autorice Sanje Sumrak. Lutke je još prije dvije godine izradila Tratinčica Slavićek, a život će im dati Dina Đuka i Šiško lutkari koji su završili studij lutkarstva u Osijeku. Scenu će raditi Iva Matija Bitanga, a glazbu Vlatko Panić. Zanimljivost ovih lutaka je što su u potpunosti izrađene reciklažom odbačenih predmeta iz svakodnevice, a takva će biti i scenografija.
Priča je to o zaljubljenom Slafku koji šalje pismo svojoj ljubavi koju još ni ne poznaje. Pismo leti u nepoznato kroz nemoguće prepreke, ali stiže konačno do mišice koja predosjeća da joj stiže ljubavno pismo od nepoznatog obožavaoca.
Predstavu pripremamo u Centru za kulturu Maksimir koji su nam do sada omogućili nastajanje 3 predstave, Zubić vile, Pale sam na svijetu i Rampuš bajke. Premijeru planiramo sredinom prosinca 2009.

- 12:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #