Greške u epizodama

< studeni, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
Sve ono što mi ne stane na prvi blog ;)

LINKOVI
The RUNHP
Die Deutche Nanny Fanpage
Lifetime's Official Nanny Page
Loving Lauren
Najbolji Nanny forum
The Nanny Museum
The Nanny Zone
The Official Charles Shaughnessy Website

Engleski jezik
Benjamin Salisbury.com
Darky's FF Pagename
Ian J. Ball's Nanny Home Pagename
Fran Drescher
Nanny Fine
Nanny Message Boards
Mary Ann's Nanny Fanfiction
Madeline Zima Fan Page
Madeline Zima Online
The Gracie Zone
The Nanny's Fab Four Fan Page
The Nutler Presents.... The Nanny
The Unofficial Nicholle Tom Home Page
The Zima Sister's Official Home Page
Zak's Awesome Fran Drescher Website

Fan Liste
Niles The Butler Fan List

Njemački jezik
Die Nanny Homepage
Die Nanny-Net
German Charles Shaughnessy Fanpage
Niles-and-CC.com
The German Fran Drescher Homepage
The Nanny 4ever

Španjolski jezik
Fran Drescher On Line
La Nińera Unofficial Homepage
Sheffieldmania

Portugalski jezik
The Nanny Unofficial Fan Page

Talijanski jezik
La Tata Fans Club

Francuski jezik
Une nounou d'enfer









ZANIMLJIVOSTI IZ PETE SEZONE
5.1 The Morning After
- U ovoj epizodi Franinu rođakinju Sheilu glumi Roseanne, koju znamo iz popularne serije "Roseanne". Ben Thomas (koji glumi Sheilinog muža) je bio Roseannin pravi muž u vrijema kad je snimljena ova epizoda. Razveli su se 2002. godine.

5.3 The Bobbi Fleckman Story
- Fran Drescher je glumila istu ulogu Bobbie Fleckman u filmu "This is Spinal Tap".

5.4 Fransom
- Yvonne Scio ovdje glumi Ariannu. Kasnije u istoj sezoni se pojavljuje kao Nigelova djevojka francuskinja u epizodi 5.21 The Best Man.
- Policajac Jeff nosi istu kravatu koju je Maxwell imao u epizodi 4.3 The Bird's Nest.
- Kane Picoy (policajac Jeff) već je glumio istu ulogu, u epizodama 3.8 i 3.19
- Ova epizoda je sadržajem slična filmu Mela Gibsona "Ransom".
- Muzika koja svira u pozadini kada g.Sheffield odlazi spasiti Fran je Secret Agent Man.

5.6 A Decent Proposal
- U ovoj epizodi se pojavljuje nekoliko producenata serije. Howie Preiser radi u hotelu kada Sheffieldovi dođu u Taj Mahal. Frank Lombardi radi u kasinu i pozove osiguranje zbog Nilesa. Andrew Mackensie glumi konobara koji pokušava reći CC da muškarci kojima šalje piće poručuju da im je dosta.

5.7 Mommy and Mai
- Sada se već dobro može vidjeti trudnoća Lauren Lane. Od ove epizode nadalje CC će nositi crnu odjeću, velike torbe i slično, kako bi se prikrila trudnoća glumice.

5.8 Fair Weather Fran
- Rick Shaw je nazvao lik kojeg glumi Ray Charles prema svom djedu - Sammy. Tijekom šeste sezone, Rickova žena je rodila drugog sina, koji je nazvan Jack Sam Shaw. Franino i Maxwellovo dijete Jonah Samuel Sheffield je dobilo ime po njemu.

5.9 Educating Fran
- Saznajemo da Fran ima rođendan 26. studenog. Spominje da je rođena 1970. godine ("give or take a year or six", kaže). Kasnije kaže da ima 34 - pa bi trebala biti rođena 1964. godine.

5.10 From Flushing With Love
- U epizodi 2.10 Whine Cellar, ujak Stanley na zabavi daje novce Brigtonu i kaže da je to od njega i tete Cookie. U ovoj epizodi vidimo tetu Cookie na brodu, ona svira žlicama po svojim grudima. I prilično je stara, pa je malo čudo da je to Stanleyjeva žena.

5.11 Rash To Judgement
- Ova epizoda je potpuno drugačija od originalne ideje koju je predložila Fran Drescher. U prvom napisanom scenariju Fran Fine je trebala dobiti hemoroide! Producentima se to nije sviđalo, pa su napisali ponovno čitavu epizodu. Također je izbačena scena u kojoj je Fran na zabavi Michael Boltona trebala skočiti u vodu u fontani, kako bi ohladila stražnjicu!

5.14 Not Without My Nanny
- Na kraju epizode Fran na prstima nosi nekakve male udaraljke. Kada joj Maxwell kaže da je voli i kada se poljube, možete vidjeti kako Fran udara tim malim udaraljkama u ritmu kako publika plješće. Slatko.
- Za ovu epizodu Shawn Holly Cookson i Terry Gordon bili su nominirani za Emmy u kategoriji "Outstanding Costuming for a Series for this episode".

5.15 The Engagement
- Gledajte torbu koju Gracie nosi kada dođu pred kućna vrata. Ista je kao ona koju su koristili u epizodi 3.25 Ship Of Frans, kada je obitelj bila na krstarenju, točnije kada su kupovali suvenire.
- Rick Shaw je napisao ovu epizodu i u scenarij ubacio svoje ime. To se može čuti kada Val dođe u kuću kako bi čestitala Fran i spominje da je Sylvija telefonski razgovarala sa "G.Chungom iz Rickshaw Hunan Palacea".
- CC dovuće u dnevnu sobu vješalicu sa Franinim haljinama i izvuče njih nekoliko koje možemo prepoznati iz prijašnjih epizoda. Tako vidimo haljinu nošenu u epizodi 3.8 The Party's Over, a prva haljina obješena na vješalici je ona u kojoj je Fran plesala "hustle" u epizodi 2.2 The Playwright.

5.16 The Dinner Party
- Adeline Drescher ovdje glumi sluškinju koja jede kavijar u kuhinji, pojavila se i u epizodi 2.24 Strange Bedfellows, kao dadilja. U epizodi se pojavljuje i Morty Drescher, pravi otac Fran Drescher.
- Redateljica/producentica Dorothy Lyman se također pojavljuje u epizodi.

5.17 Homie Work
- U ovoj epizodi CC odlazi u sanatorij, kako bi se nekako objasnilo zašto se lik neće pojaviti nekoliko tjedana. Lauren Lane privemeno odlazi iz serije zbog majčinskih dužnosti.

5.18 The Reunion Show
- Ray Romano glumi isti lik kao i u svojoj seriji "Everybody Loves Raymond".

5.19 Immaculate Concepción
- Vidimo da je ime odvjetnika iz ove epizode Chandler Evans, ime mu piše na pločici na vratima ureda. Chandler Evans je jedan od pomoćnika producenata serije. Zadržao je pločicu sa svojim imenom po zavšetku snimanja epizode.

5.22 The Wedding
- Postojala su dvije verzije ove epizode. Verzija A počinje scenom u kojoj Fran odlazi k majci, zatim ide naslovna pjesma, zatim scena u kojoj dolazi Jocelyn. Verzija B započinje Jocelyinim dolaskom, a tek onda ide scena Franina odlaska Sylviji. Verzija A završava sa Fran kada razgovara sa policajcem telefonom, dok verzija B završava sa dolaskom Maxwella kako bi ih spasio. U verziji A, nedostaje završna scena u kojoj Sylvija jede Franino obično donje rublje zamjenivši ga za jesteće rublje.
- Ova epizoda je nominirana za Emmy u kategoriji "Outstanding Lighting Direction for a Comedy Series".
- U početku je ova epizoda bila zamišljena i snimana kao normalna u trajanju od 22 minute. No ispala je preduga, pa su je ipak razdjelili na dvije epizode, zbog čega je dodano nekoliko scena koje u početku nisu bile planirane. Među njima su priča o Franinom negližeu i scena u kojoj se Fran, Val i Sylvija izgube na cesti. Kako bi se primjetilo koje scene su kasnije nadodane, dobar primjer je Nilesova kosa. U nekim djelovima ima dužu kosu (scene koju su snimljene originalno), a u nekim scenama ga vidimo sa veoma kratkom kosom (dodane scene). Na kraju je epizoda prikazan u dva djela, nadodane scene su činile epizodu 6.21 The Wedding I., a originalne scene 6.22 The Wedding II.
- Ulogu Maxwellove sestre u epizodi 1.17 Stop The Wedding je glumila Twiggy. U ovoj epizodi istu ulogu je odglumila Sophie Ward. Maxwellovu pokojnu ženu Saru ponovno glumi Bess Armstrong, koja reprizira svoju ulogu iz epizode 1.22 I Don't Remember Mama.
- Sylvia kaže da je Fran rođena dok je "Kennedy bio predsjednik", znači to je između 1961-1963.
- Daljinski za TV kojeg Fran ima u svojoj sobi je isti kojeg su upotrijebili u epizodi 3.12 The Kibbutz, u sceni kada se Fran prisjeća sebe kao tinejđerice.
- Franina vjenčanica je koštala $12,000. Kupljena je u poznatom dućanu vjenčanica Celeste u Beverly Hillsu.
- Darryl Hickman koji ovdje glumi svećenika koji oženi Fran i Maxwella, pojavio se u mnogim drugim epizodama u drugim ulogama. Najupečatljiviji je kao Nilesov doktor iz epizode 4.26 Fran's Gotta Have It i kao upravitelj Bloomingdalesova dućana u epizodi 4.12 Danny's Dead.
- U epizodi se pojavljuju i Sylvia i Morty Drescher, pravi roditelji Fran Drescher.
- Kada je serija bila originalno prikazana, postojala je scena u kojoj Fran u svojoj sobi gleda seriju "I Love Lucy". Pomoću kompjuterskih efekata ubacili su Lucy Ricardo (Lucille Ball) u Franinu sobu, pa su njih dvije porazgovarale o Franinom vjenčanju. Ova scena se više ne može vidjeti nigdje u svijetu, pa tako nije bila prikazana ni kod nas.
- Ako gledate pozadinu kada Brighton govori rabinu i svećeniku da se ne svađaju, možete vidjeti kako Maggie grli Maxwella.

30.11.2005., srijeda

1.22 I Don't Remember Mama

- Snimke koje Fran Fine gleda sa Sheffieldovima su prave snimke iz djetinjstva Fran Drescher. Sylvia Drescher, prava majka Fran Drescher, se također vidi na snimci.

- 22:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.11.2005., utorak

1.21 Frannie's Choice

- Na samom početku, Fran i Val razgovaraju u kuhinji. Val sjedi za kuhinjskim stolom, a Fran priprema čaj. Fran stavi vrećice od čaja u šalice, znači šalice su kod nje. No tada kamera prijeđe na Val i odjednom su šalice kod nje! Fran dođe do Val i ponovno stavlja vrećice od čaja u šalice!

- U Dannyjevom dućanu gledaj Brightona kako se igra sa lutkinom kosom. Kada ode, ostavi kosu na lutkinim rukama, gdje i ostane tijekom cijele scene. No kada Danny zaprosi Fran, lutkina kosa je odjednom ponovno na njenoj glavi.


- 22:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.11.2005., ponedjeljak

1.20 Ode To Barbra Joan

- Kada se C.C. onesvjesti, padne na kauč licem prema dolje, no kada je ponovno pokažu, leži licem prema gore.

- Gledaj Franinu kosu tijekom C.C.-ine nesvjesti. Kosa joj je kovrčavija u scenama iz C.C.-ine perspektive.

- Album koji Sylvia izvadi nije "Color Me Barbra", kao što kažu u seriji, jer je taj album u stvarnosti ružičaste boje.

- Fran i Sylvia su u kupaonici i Sylvia stavi prsten na Franin prst. Fran vrati prsten Sylviji. No nakon nekoliko sekundi prsten se ponovno može vidjeti na Franinom prstu.

- Kada Stuart dođe po Fran da odu zajedno na koncert, zatvori vrata za sobom. Niles ga pita želi li martini, nakon toga Stuart ponovno zatvara vrata kao da je tek došao!
- 22:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.11.2005., subota

1.19 The Gym Teacher

- U početnoj sceni Fran uzima tri prazne čaše i stavlja ih na stol, počne točiti mlijeko u njih, napuni dvije čaše, zatvori mlijeko. No kada čaše donese djeci, sve tri čaše su pune.

*Zanimljivosti iz epizode
- Joe Bologna, pravi muž Renee Taylor, pojavljuje se u ovoj epizodi kao Allen Beck.

- Rita Moreno (koja glumi Maggienu učiteljicu) i Joe Bologna su zajedno radili u seriji 'Top of the Heap'

- U sceni kada Fran i Maxwell razgovaraju u kazalištu, u pozadini se može primjetiti Lauren Lane kako slučajno protrči setom noseći šalicu u ruci :)

- Fran i Maggiena učiteljica gledaju Franin godišnjak. Naglase da se radi o godišnjaku iz 1982. godine. Prema tome bi Fran trebala biti rođena oko 1965. godine.

- 22:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.11.2005., četvrtak

1.18 Sunday In The Park With Fran

- CC sjedne pored Gracie i nagovara je da ode u park sa Frankom. Uzima zelenu pastelu i počne bojati po papiru. Nakon rečenice: “Da ja volim sve svoje prijatelje, ne bih imala nijednoga”, pastela u njenoj ruci je odjednom crvene boje.

- Kada Frank Bradley Sr. dođe u kuću i vrijeđa ukućane, gledaj Chestera koji lajući doleti u sobu. Nosi uzicu na kojoj Fran neprimjetno stoji da ne bi otišao predaleko.
- 20:32 - Komentari (1) - Isprintaj - #

23.11.2005., srijeda

1.17 Stop The Wedding, I Want To Get Off

*Zanimljivosti iz epizode
- Maxwellovu sestru glumi nekada najpoznatija manekenka Twiggy Lawson, a njenog vozača glumi njen muž u stvarnosti - Leigh Lawson. Fran Drescher i Twiggy su zajedno glumile u seriji "Princesses".

- 20:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.11.2005., utorak

1.16 Schlepped Away

- U prvoj epizodi Brighton ima 10 godina, u epizodi 1.14 Family Plumbing ima 11 godina, u ovoj epizodi ima 12 godina! Sve u jednoj sezoni!
- 20:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.11.2005., ponedjeljak

1.15 Deep Throat



- Gracie u bolnici daje svog medvjedića Fran preko noći. No u epizodi 2.4 Material Fran, Gracie treba ići prespavati kod prijateljice, no nije sigurna hoće li moći bez svog medvjedića.

- Fran nakon operacije govori 'Volim te' osoblju u bolnici, a kasnije joj treba ploča jer ne može govoriti zbog operacije!
- 20:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.11.2005., nedjelja

1.14 Family Plumbing

*Zanimljivosti iz epizode
- Poster u Maxwellovom uredu je ovaj put "Moby Dick".

- 20:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.11.2005., četvrtak

1.13 Maggie The Model

- U ovom nastavku Fran kaže fotografu da Maggie ima 15 godina. No u sljedećem nastavku će Max reći da Maggie ima 14 godina i da zato ne smije na zabavu...
- 23:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.11.2005., srijeda

1.12 The Show Must Go On



- Kada Max dođe reći Fran da Grace ne želi nastupiti u predstavi, odjelo mu je zakopčano, zatim otkopčano, pa zakopčano, da bi u sceni kada se vračaju na pozornicu ponovno bilo otkopčano!

- 20:15 - Komentari (1) - Isprintaj - #

15.11.2005., utorak

1.11 A Plot For Nanny

- Na doručku Maggie razgovara sa ukućanima za stolom. U jednom trenutku drži komad mesa na viljušci, sekundu kasnije meso nestane sa viljuške, iako ga nije stavila u usta, jer je kamera cijelo vrijeme snima dok govori...
- 22:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.11.2005., ponedjeljak

1.10 The Nanny-In-Law

*Zanimljivosti iz epizode
- Saznajemo da C.C. ima sestru D.D. i majku B.B.. :)
- 22:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.11.2005., nedjelja

1.9 Personal Business

- U uredu, nakon što Niles kaže: "Zapravo ćete joj učiniti uslugu? To nije svodništvo?", može se vidjeti mikrofon iznad Maxwella!

- Fran, Maggie, Gracie i Val čekaju u Franinoj sobi, Maggie pita Fran može li probati njen parfem. Maggie uzima crvenu bočicu, Fran joj je oduzme davajući joj drugu, manju. Fran drži crvenu bočicu u desnoj ruci. Kutovi kamere se promjene, crvena bočica nestane iz njene ruke.

- Fran se sprema u svojoj sobi za spoj i možemo vidjeti da ima ružičaste papuče na nogama. No kada se digne sa kreveta odjednom ima cipele!

- Na početku epizode, Max smatra da je glupo što je Fran kupila Maggie istu odjeću kao i sebi. Na kraju epizode, Brighon nosi istu odjeću kao i on.

*Zanimljivosti iz epizode
- U Maxwellovom uredu može se vidjeti poster za predstavu 'Phantom of the Opera', koji je u produkciji njegova protivnika Andrew Lloyd Webera :)

- 22:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.11.2005., četvrtak

1.8 Christmas Episode

- Fran založi sat koji joj je dala baka kada je umrla! No, kao što znamo Yetta je živa, a u seriji se kasnije dvaputa pojavila i Franina druga baka, Nettie!

- Gledaj Maggie tijekom scene u bolnici na kraju. Skoro je prosipala kutiju šljokica koje drži u ruci. Nasmije se, no scena ide dalje.

- 23:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #
*Zanimljivosti iz epizode
- "Krik" lutka koju Grace dobiva za Božić ponovno se može vidjeti u epizodi 2.7 A Star is Unborn.

- Allan Rich, muž Franine agentice Elaine Rich, u ovoj epizodi se pojavljuje u ulozi Paulya. Pojavio se i kao sudac u epizodi 3.8 The Party's Over i ujak Ray u epizodi 5.10 From Flushing with Love. Allan je inače i scenarist, redatelj i producent serije.

- Howard Preiser sjedi iza Fran i Nilesa u crkvi. Howie je producent serije.
- 23:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.11.2005., srijeda

1.7 Imaginary Friend

- Pravi Sylvia i Morty Drescher pojavljuju se u seriji po prvi put, kao pacijenti u čekaonici Dr. Borta.

*Zanimljivosti iz epizode
- Fran i Max razgovaraju sa Grace u njenoj sobi. U jednoj sceni Grace drži mali kauč za lutke, zatim kamera snima Fran, pa se ponovno vraća na Grace, no sad Fran drži kauč.
- 21:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

1.6 The Butler, the Husband, the Wife and Her Mother

- Ujak Jack se predstavlja kao Sylvijin brat, Jack Norman. Prema tome, njegova majka bi također trebala biti Yetta, no njeno prezime je Rosenberg. Znači to bi trebalo biti i njegovo prezime!

- Dva gospodina iz Udruge batlera ulaze u kuću noseci šešire. Odlože ih na mali stolić kraj stepenica. Kasnije odlaze, no ostavljaju šešire na istom mjestu.

- U sceni kada se Maxwell vrati sa djecom iz muzeja, može se vidjeti mikrofon iznad njih!

*Zanimljivosti iz epizode
- Ovu epizodu Benjamin Salisbury navodi kao svoju najdražu.
- 21:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

1.5 Here Comes The Brood

- U početnoj sceni po prvi puta se može vidjeti CC-in očni tik, kao reakciju na nešto što je Fran napravila. Taj tik se ponovno vraća tek u petoj sezoni!

- Kada se CC i djeca vrate iz zoološkog vrta, CC ima paunovo pero zataknuto na odjeći. No mora da je palo negdje na putu do dnevne sobe jer ga sekundu kasnije nema.

*Zanimljivosti iz epizode
- Nekoliko epizoda je snimljeno drugačijim redoslijedom nego što su bile prikazane. Prve četiri snimljene bile su The Nuchshlep, zatim Smoke Gets In Your Lies, Here Comes the Brood, i Personal Business, koja je prikazana tek kao deveta po redu.

- Saznajemo da je vila Sheffieldovih smještena kraj Park Avenuea. U stvarnosti je kuća smještena kraj francuske ambasade.


- 21:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.11.2005., utorak

1.5 Here Comes The Brood

- U sceni kada Fran priča sa Maggie u njenoj sobi, Fran jede kekse. Prvi keks, uzme jedan griz i tada stavlja ostatak keksa pod madrac kreveta. Kasnije uzima još jedan keks i dogada se ista stvar. Uzima i treći keks iz kutije i opet samo jednom zagrize, znaci tri keksa – tri griza! Zašto ne jede i ostatke keksa nakon prvog griza?
- 21:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.11.2005., ponedjeljak

1.3 My Fair Nanny

- Pazite na hodnik koji vodi do kupaonice za goste, kada CC govori Nilesu: "Miss Fine is holding a society tea!?". Na kraju hodnika vidi se neka osoba koja slučajno upadne na set, no brzo odskoči natrag u sobu iz koje je došla!

- Fran spominje "Flushing High" kao srednju školu koju je pohađala. Kasnije će to biti promjenjeno u “Hillcrest High”, školu koju je i u stvarnosti pohađala Fran Drescher.

*Zanimljivosti iz epizode
- Pogledajte postere na zidu Maxwelovog ureda, u ovoj epizodi jedan od njih je za predstavu "My Fair Lady".

- Fran se sjeća kako je kao tinejđerka voljela Bobbyja Shermana, koji je bilo popularan oko 1970-te, pa bi Fran trebala biti rođena između kasnih 50-tih i ranih 60-tih.
- 21:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.11.2005., nedjelja

1.2 Smoke Gets in Your Lies

*Zanimljivosti iz epizode
- Kuća Sheffieldovih ima par soba koje se mogu vidjeti samo u prvoj sezoni. Jedna od njih je i batlerov sobičak koji se nalazio između kuhinje i dnevne sobe.

- Saznajemo da je Brightonovo srednje ime Milhouse, a Maxwellovo Beverly.

- Ovo je prva epizoda u kojoj se pojavljuje Yetta.
- 21:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.11.2005., subota

1.1 The Pilot

- U uvodnoj crtanoj špici, kada je Fran izbačena sa posla, Danny stavlja “help wanted” znak na prozor. No u seriji Danny otpušta Fran jer je dao njen posao Heather Biblow, pa prema toj logici ne bi trebao stavljati oglas. Također, kada Danny izbaci Fran, zatvara vrata, no u sljedećoj sceni ona su ponovno otvorena!
- 21:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #
*Zanimljivosti iz epizode
- Kuća Sheffieldovih je potpuno drugačija u prvoj epizodi od one na koju ćemo se naviknuti u kasnijim epizodama. Npr. ulaz u kuću i stepenice su na potpuno drugoj strani sobe i postojala je knjižnica na mjestu gdje se kasnije nalazi ogledalo na zidu. Nakon što je prva epizoda bila snimljena i prodana CBS-u, ponovno su snimili scenu koja je u prvom pokušaju bila sa sa “knjižnicom”, umjesto koje su stavili “ured”. Zato se u prvoj epizodi mogu vidjeti i djelovi “stare knjižnice” i “novog ureda”!

- Dee Dee Rescher se prvi put pojavljuje u ulozi Dottie. Istu ulogu odigrala je i u epizodama 3.23 That's Midlife, 5.18 The Reunion Show i 6.19 Maggie's Wedding. Glumila je i pomoćnicu suda u epizodi 4.17 Samson, He Denied Her.


- 21:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.11.2005., petak

6.22 The Finale

- Niles kaže da je C.C. upoznao 1962. godine i da odmah nije imao dobro mišljenje o njoj. No u epizodi 6.21 C.C. kaže da se mrze već 20 godina. Ako su se upoznali 1962, to je više od 20 godina!
- 21:08 - Komentari (2) - Isprintaj - #
*Zanimljivosti iz epizode
- U ovoj epizodi, na proslavi godišnjice braka Fran i Maxwella, Sylvia nosi istu haljinu koju je nosila u epizodi 5.15 The Engagement, kada su svi trebali ići proslaviti zaruke Fran i Maxwella. Također ju je nosila u epizodi 5.2 First Date, na prvom spoju Fran i Maxwella. Znači, nosila ju je u gotovo svim važnim trenucima života njene kćeri Fran :)

- Blizanci Sheffieldovih, Jonah Samuel i Eve Katherine, su nazvani prema pravoj djeci glumaca i ekipe, rođenoj za vrijeme snimanja serije. Jonah i Eve su blizanci Rachel Chagall, Katherine je kćer Lauren Lane, a Samuel je sin Rick Shawa. Bebe korištene u ovoj epizodi su Julia i Lauren Hiagh.

- Mnogo već poznatih faca pojavljuje se u ovoj epizodi. Morty i Sylvia Drescher ponovno se pojavljuju kao ujak Stanley i teta Rose.
Darryl Hickman ponovno glumi svećenika, kao kad je vjenčao Fran i Maxwella. Glumio je i Nilesova liječnika, u epizodi 4.26 Fran's Gotta Have It.
Adeline Drescher, rođakinja Fran Drescher, pojavljuje se kao medicinska sestra, ona koja Fran ponudi još lijekova. Pojavila se i u epizodama 2.24 Strange Bedfellows i 5.16 Dinner Party.
Andrew C. Mackenzie, jedan od članova ekipe serije zadužen za publiku, glumi čovjeka koji dođe popraviti dizalo. Također je glumio konobara u epizodi 5.6 A Decent Proposal.
Shari Shaw, žena Rick Shawa, glumi ženu koja Fran oduzme mikrofon na aerodromu.
Čovjek koji mete pod na aerodromu, prije nego što Fran, Max i Grace odu, je Bill Klug, jedan od pomoćnika scenarista serije.
Gabriel Bologna, sin Renee Taylor i Joea Bologne, glumi doktora koji C.C. otkrije da je trudna.
Jean Ford (zamjena za Grace ili Maggie) ovdje glumi cvjećarku. Glumila je i sa Adeline u 5.16 Dinner Party, te u epizodi The Bank Robbery. Također je napisala scenarij za epizodu "Green Card".

- The Nanny Reunion prikazuje nešto malo drugačiju scenu sa Fran, Yettom i Sylvijom u bolnici. Yetta i Sylvia hvale jedna drugu kako su bile dobre majke i kažu Fran da će i ona isto biti. U ovoj epizodi toga nema, ta scena je vjerojatno izrezana.

- 21:05 - Komentari (1) - Isprintaj - #

03.11.2005., četvrtak

6.20 The Baby Shower

- U epizodi 3.24 je naglašeno da Brighton uči francuski u školi. U ovoj epizodi najavi da želi odseliti u Pariz, a Maxwell ga upita kako će živjeti u Francuskoj kad ne zna jezik...

- Fran otputuje u Kaliforniju, no ne bi smjela letjeti avionom budući da je u devetom mjesecu trudnoće!
- 21:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #
*Zanimljivosti iz epizode
- U predvorju hotela, Fran Sheffield susreće Fran Drescher i kaže joj da je njen veliki fan :)

- Scenaristi i producenti nisu željeli da Val na kraju ostane sama, zato je odjednom spojena i zaručena sa farmaceutom Fredom, koji se pojavio u već nekoliko epizoda.

- 21:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #