Greške u epizodama

< rujan, 2005 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
Sve ono što mi ne stane na prvi blog ;)

LINKOVI
The RUNHP
Die Deutche Nanny Fanpage
Lifetime's Official Nanny Page
Loving Lauren
Najbolji Nanny forum
The Nanny Museum
The Nanny Zone
The Official Charles Shaughnessy Website

Engleski jezik
Benjamin Salisbury.com
Darky's FF Pagename
Ian J. Ball's Nanny Home Pagename
Fran Drescher
Nanny Fine
Nanny Message Boards
Mary Ann's Nanny Fanfiction
Madeline Zima Fan Page
Madeline Zima Online
The Gracie Zone
The Nanny's Fab Four Fan Page
The Nutler Presents.... The Nanny
The Unofficial Nicholle Tom Home Page
The Zima Sister's Official Home Page
Zak's Awesome Fran Drescher Website

Fan Liste
Niles The Butler Fan List

Njemački jezik
Die Nanny Homepage
Die Nanny-Net
German Charles Shaughnessy Fanpage
Niles-and-CC.com
The German Fran Drescher Homepage
The Nanny 4ever

Španjolski jezik
Fran Drescher On Line
La Nińera Unofficial Homepage
Sheffieldmania

Portugalski jezik
The Nanny Unofficial Fan Page

Talijanski jezik
La Tata Fans Club

Francuski jezik
Une nounou d'enfer









ZANIMLJIVOSTI IZ PETE SEZONE
5.1 The Morning After
- U ovoj epizodi Franinu rođakinju Sheilu glumi Roseanne, koju znamo iz popularne serije "Roseanne". Ben Thomas (koji glumi Sheilinog muža) je bio Roseannin pravi muž u vrijema kad je snimljena ova epizoda. Razveli su se 2002. godine.

5.3 The Bobbi Fleckman Story
- Fran Drescher je glumila istu ulogu Bobbie Fleckman u filmu "This is Spinal Tap".

5.4 Fransom
- Yvonne Scio ovdje glumi Ariannu. Kasnije u istoj sezoni se pojavljuje kao Nigelova djevojka francuskinja u epizodi 5.21 The Best Man.
- Policajac Jeff nosi istu kravatu koju je Maxwell imao u epizodi 4.3 The Bird's Nest.
- Kane Picoy (policajac Jeff) već je glumio istu ulogu, u epizodama 3.8 i 3.19
- Ova epizoda je sadržajem slična filmu Mela Gibsona "Ransom".
- Muzika koja svira u pozadini kada g.Sheffield odlazi spasiti Fran je Secret Agent Man.

5.6 A Decent Proposal
- U ovoj epizodi se pojavljuje nekoliko producenata serije. Howie Preiser radi u hotelu kada Sheffieldovi dođu u Taj Mahal. Frank Lombardi radi u kasinu i pozove osiguranje zbog Nilesa. Andrew Mackensie glumi konobara koji pokušava reći CC da muškarci kojima šalje piće poručuju da im je dosta.

5.7 Mommy and Mai
- Sada se već dobro može vidjeti trudnoća Lauren Lane. Od ove epizode nadalje CC će nositi crnu odjeću, velike torbe i slično, kako bi se prikrila trudnoća glumice.

5.8 Fair Weather Fran
- Rick Shaw je nazvao lik kojeg glumi Ray Charles prema svom djedu - Sammy. Tijekom šeste sezone, Rickova žena je rodila drugog sina, koji je nazvan Jack Sam Shaw. Franino i Maxwellovo dijete Jonah Samuel Sheffield je dobilo ime po njemu.

5.9 Educating Fran
- Saznajemo da Fran ima rođendan 26. studenog. Spominje da je rođena 1970. godine ("give or take a year or six", kaže). Kasnije kaže da ima 34 - pa bi trebala biti rođena 1964. godine.

5.10 From Flushing With Love
- U epizodi 2.10 Whine Cellar, ujak Stanley na zabavi daje novce Brigtonu i kaže da je to od njega i tete Cookie. U ovoj epizodi vidimo tetu Cookie na brodu, ona svira žlicama po svojim grudima. I prilično je stara, pa je malo čudo da je to Stanleyjeva žena.

5.11 Rash To Judgement
- Ova epizoda je potpuno drugačija od originalne ideje koju je predložila Fran Drescher. U prvom napisanom scenariju Fran Fine je trebala dobiti hemoroide! Producentima se to nije sviđalo, pa su napisali ponovno čitavu epizodu. Također je izbačena scena u kojoj je Fran na zabavi Michael Boltona trebala skočiti u vodu u fontani, kako bi ohladila stražnjicu!

5.14 Not Without My Nanny
- Na kraju epizode Fran na prstima nosi nekakve male udaraljke. Kada joj Maxwell kaže da je voli i kada se poljube, možete vidjeti kako Fran udara tim malim udaraljkama u ritmu kako publika plješće. Slatko.
- Za ovu epizodu Shawn Holly Cookson i Terry Gordon bili su nominirani za Emmy u kategoriji "Outstanding Costuming for a Series for this episode".

5.15 The Engagement
- Gledajte torbu koju Gracie nosi kada dođu pred kućna vrata. Ista je kao ona koju su koristili u epizodi 3.25 Ship Of Frans, kada je obitelj bila na krstarenju, točnije kada su kupovali suvenire.
- Rick Shaw je napisao ovu epizodu i u scenarij ubacio svoje ime. To se može čuti kada Val dođe u kuću kako bi čestitala Fran i spominje da je Sylvija telefonski razgovarala sa "G.Chungom iz Rickshaw Hunan Palacea".
- CC dovuće u dnevnu sobu vješalicu sa Franinim haljinama i izvuče njih nekoliko koje možemo prepoznati iz prijašnjih epizoda. Tako vidimo haljinu nošenu u epizodi 3.8 The Party's Over, a prva haljina obješena na vješalici je ona u kojoj je Fran plesala "hustle" u epizodi 2.2 The Playwright.

5.16 The Dinner Party
- Adeline Drescher ovdje glumi sluškinju koja jede kavijar u kuhinji, pojavila se i u epizodi 2.24 Strange Bedfellows, kao dadilja. U epizodi se pojavljuje i Morty Drescher, pravi otac Fran Drescher.
- Redateljica/producentica Dorothy Lyman se također pojavljuje u epizodi.

5.17 Homie Work
- U ovoj epizodi CC odlazi u sanatorij, kako bi se nekako objasnilo zašto se lik neće pojaviti nekoliko tjedana. Lauren Lane privemeno odlazi iz serije zbog majčinskih dužnosti.

5.18 The Reunion Show
- Ray Romano glumi isti lik kao i u svojoj seriji "Everybody Loves Raymond".

5.19 Immaculate Concepción
- Vidimo da je ime odvjetnika iz ove epizode Chandler Evans, ime mu piše na pločici na vratima ureda. Chandler Evans je jedan od pomoćnika producenata serije. Zadržao je pločicu sa svojim imenom po zavšetku snimanja epizode.

5.22 The Wedding
- Postojala su dvije verzije ove epizode. Verzija A počinje scenom u kojoj Fran odlazi k majci, zatim ide naslovna pjesma, zatim scena u kojoj dolazi Jocelyn. Verzija B započinje Jocelyinim dolaskom, a tek onda ide scena Franina odlaska Sylviji. Verzija A završava sa Fran kada razgovara sa policajcem telefonom, dok verzija B završava sa dolaskom Maxwella kako bi ih spasio. U verziji A, nedostaje završna scena u kojoj Sylvija jede Franino obično donje rublje zamjenivši ga za jesteće rublje.
- Ova epizoda je nominirana za Emmy u kategoriji "Outstanding Lighting Direction for a Comedy Series".
- U početku je ova epizoda bila zamišljena i snimana kao normalna u trajanju od 22 minute. No ispala je preduga, pa su je ipak razdjelili na dvije epizode, zbog čega je dodano nekoliko scena koje u početku nisu bile planirane. Među njima su priča o Franinom negližeu i scena u kojoj se Fran, Val i Sylvija izgube na cesti. Kako bi se primjetilo koje scene su kasnije nadodane, dobar primjer je Nilesova kosa. U nekim djelovima ima dužu kosu (scene koju su snimljene originalno), a u nekim scenama ga vidimo sa veoma kratkom kosom (dodane scene). Na kraju je epizoda prikazan u dva djela, nadodane scene su činile epizodu 6.21 The Wedding I., a originalne scene 6.22 The Wedding II.
- Ulogu Maxwellove sestre u epizodi 1.17 Stop The Wedding je glumila Twiggy. U ovoj epizodi istu ulogu je odglumila Sophie Ward. Maxwellovu pokojnu ženu Saru ponovno glumi Bess Armstrong, koja reprizira svoju ulogu iz epizode 1.22 I Don't Remember Mama.
- Sylvia kaže da je Fran rođena dok je "Kennedy bio predsjednik", znači to je između 1961-1963.
- Daljinski za TV kojeg Fran ima u svojoj sobi je isti kojeg su upotrijebili u epizodi 3.12 The Kibbutz, u sceni kada se Fran prisjeća sebe kao tinejđerice.
- Franina vjenčanica je koštala $12,000. Kupljena je u poznatom dućanu vjenčanica Celeste u Beverly Hillsu.
- Darryl Hickman koji ovdje glumi svećenika koji oženi Fran i Maxwella, pojavio se u mnogim drugim epizodama u drugim ulogama. Najupečatljiviji je kao Nilesov doktor iz epizode 4.26 Fran's Gotta Have It i kao upravitelj Bloomingdalesova dućana u epizodi 4.12 Danny's Dead.
- U epizodi se pojavljuju i Sylvia i Morty Drescher, pravi roditelji Fran Drescher.
- Kada je serija bila originalno prikazana, postojala je scena u kojoj Fran u svojoj sobi gleda seriju "I Love Lucy". Pomoću kompjuterskih efekata ubacili su Lucy Ricardo (Lucille Ball) u Franinu sobu, pa su njih dvije porazgovarale o Franinom vjenčanju. Ova scena se više ne može vidjeti nigdje u svijetu, pa tako nije bila prikazana ni kod nas.
- Ako gledate pozadinu kada Brighton govori rabinu i svećeniku da se ne svađaju, možete vidjeti kako Maggie grli Maxwella.

29.09.2005., četvrtak

5.22 The Wedding II.

- Fran i Val leže na krevetu u Franinoj sobi. Obje su u pidžami, no kada Sylvija izađe iz Franine sobe, i Val odlazi za njom, a Fran sama legne u krevet... Gdje je Val spavala te noći? Valjda ne sa Sylvijom i Mortyjem?!
- 21:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- Scena kada Fran kaže curama: "Budite pristojne. Možda je netko njegov". Gledajte Madeline/Gracie, smije se, jer joj je Fran slučajno stala na haljinu. Madeline je pokušava izvući no ne može se pomaknuti.

- 21:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- Malo kasnije u istoj sceni, Fran daje Gracie limenke da ih zaveže za limuzinu. Cure izlaze iz sobe slijedećim redoslijedom: Maggie-Gracie-Val. No kut kamere se promjeni, redoslijed kojim izlaze odjednom je: Gracie-Maggie-Val.
- 21:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- Gledaj čašu šampanjca koju drži Jocelyn. Kada kaže: "Jocelyn previše govori", snimaju je izbliza i drži praznu čašu. Inače je u toj sceni njena čaša napola puna.
- 21:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- Slušaj muziku u crkvi kada očekuju Fran. Prvi puta, kada se ne pojavi, svira samo klavir. Kada je drugi put očekuju, i ona dođe, uz klavir se čuje još nekakav gudački instrument. Zašto i prvi put nije svirao ovaj drugi instrument? Također se može vidjeti nekakav zastor na ulazu, kojeg nije bilo u prvom pokušaju.

- 21:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- Fran se u prošloj epizodi skrivala od Maxwella i nije mu dala da je vidi prije vjenčanja. Zašto je onda smije vidjeti na početku današnje epizode?

- 21:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #
*Zanimljivosti iz epizode
- Sylvia kaže da je Fran rođena dok je "Kennedy bio predsjednik", znači to je između 1961-1963.

- Daljinski za TV kojeg Fran ima u svojoj sobi je isti kojeg su upotrijebili u epizodi 3.12 The Kibbutz, u sceni kada se Fran prisjeća sebe kao tinejđerice.

- Franina vjenčanica je koštala $12,000. Kupljena je u poznatom dućanu vjenčanica Celeste u Beverly Hillsu.

- Darryl Hickman koji ovdje glumi svećenika koji oženi Fran i Maxwella, pojavio se u mnogim drugim epizodama u drugim ulogama. Najupečatljiviji je kao Nilesov doktor iz epizode 4.26 Fran's Gotta Have It i kao upravitelj Bloomingdalesova dućana u epizodi 4.12 Danny's Dead.

- U epizodi se pojavljuju i Sylvia i Morty Drescher, pravi roditelji Fran Drescher.

- Kada je serija bila originalno prikazana, postojala je scena u kojoj Fran u svojoj sobi gleda seriju "I Love Lucy". Pomoću kompjuterskih efekata ubacili su Lucy Ricardo (Lucille Ball) u Franinu sobu, pa su njih dvije porazgovarale o Franinom vjenačnju. Ova scena se više ne može vidjeti nigdje u svijetu, pa tako nije bila prikazana ni kod nas.

- 21:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.09.2005., srijeda

5.22 The Wedding I.

- U početku je ova epizoda bila zamišljena i snimana kao normalna u trajanju od 22 minute. No ispala je preduga, pa su je ipak razdjelili na dvije epizode, zbog čega je dodano nekoliko scena koje u početku nisu bile planirane. Kako bi se primjetilo koje scene su kasnije nadodane, dobar primjer je Nilesova kosa. U ovoj epizodi ima veoma kratku kosu (dodane scene), a u sljedećoj epizodi ima istu frizuru kao i uvijek, malo dužu (scene koju su snimljene originalno).
- 20:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- Kada Fran, Val i Sylviji pukne guma, krenu pješice cestom lijevo od auta. Kad ih Maxwell kasnije pronađe, dođe sa suprotne strane od njih i kaže da je prošao kraj njihova auta, pokazujući put iza njega!

- 20:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- Greška što se tiče vremena u ovoj epizodi. Na pozivnici možemo vidjeti da vjenčanje počinje u šest sati navečer. No kada Fran ide u Jersey kupiti negliže, Val joj kaže da je još 19 sati do vjenčanja. Prema tome bi onda bilo 11 sati navečer. Ne vjerujem da tada rade trgovine :)
- 20:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #
*Zanimljivosti iz epizode
- Postoje dvije verzije ove epizode. Verzija A počinje scenom u kojoj Fran odlazi k majci, zatim ide naslovna pjesma, zatim scena u kojoj dolazi Jocelyn. Verzija B započinje Jocelyinim dolaskom, a tek onda ide scena Franina odlaska Sylviji. Verzija A završava sa Fran kada razgovara sa policajcem telefonom, dok verzija B završava sa dolaskom Maxwella kako bi ih spasio. U verziji A, nedostaje završna scena u kojoj Sylvija jede Franino obično donje rublje zamjenivši ga za jesteće rublje. Mi gledamo verziju B.

- Ova epizoda je nominirana za Emmy u kategoriji "Outstanding Lighting Direction for a Comedy Series".

- Ulogu Maxwellove sestre u epizodi 1.17 Stop The Wedding je glumila Twiggy. U ovoj epizodi istu ulogu je odglumila Sophie Ward. Maxwellovu pokojnu ženu Saru ponovno glumi Bess Armstrong, koja reprizira svoju ulogu iz epizode 1.22 I Don't Remember Mama.

- 20:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.09.2005., utorak

5.21The Best Man

*Zanimljivosti iz epizode
- Yvonne Scio u ovoj epizodi glumi Nigelovu djevojku, francuskinju. Već se pojavila u petoj sezoni, ali sa drugom ulogom - glumila je i Arianne, Chesterovu otmičarku u epizodi 5.4 Fransom!
- 22:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.09.2005., ponedjeljak

5.20 The Pre Nup

- Gledaj scenu u kuhinji kada Fran i Sylvija pričaju o predbračnom ugovoru. Fran izvadi vrečicu čaja iz šalice i stavi je na salvetu kraj šalice. U kuhinju uđe Brighton. Nakon što on ode, Fran se vraća za stol, u njenoj šalici ponovno vidimo vrečicu od čaja, i ona je ponovno vadi.

- 19:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.09.2005., nedjelja

5.19 Immaculate Concepción

- Što se dogodilo sa Jamesovom novom ženom Joan? Ništa joj nije ostavio u oporuci, čak je ni ne spominje.

- Kada CC izvadi novce kojim želi privući Maxwella, kosa joj je naprijed. Maxwell dođe, kosa joj je iza uha. Maxwell ode, kosa joj je opet naprijed. Kamera je cijelo vrijeme snima, ona je sama ne miče.
- 15:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #
*Zanimljivosti iz epizode
- Vidimo da je ime odvjetnika iz ove epizode Chandler Evans, ime mu piše na pločici na vratima ureda. Chandler Evans je jedan od pomoćnika producenata serije. Zadržao je pločicu sa svojim imenom po završetku snimanja epizode.
- 15:52 - Komentari (1) - Isprintaj - #

22.09.2005., četvrtak

5.18 The Reunion Show

- U početnoj sceni kada Sylvia kaže: "Who said size isn't important in the bedroom," prolazi kraj Val i spotakne se na Valinu/Rachellinu nogu.

- Fran kaže da uvijek spava na lijevoj strani kreveta. No u epizodi 3.13 An Offer She Can't Refuse spava na desnoj strani kreveta.

- Max kaže da već godinama spava na lijevoj strani kreveta. U epizodi 2.24 Strange Bedfellows ga vidimo kako spava na desnoj strani.
- 21:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #
*Zanimljivosti iz epizode
- Ray Romano glumi isti lik kao i u svojoj seriji "Svi vole Raymonda".
- 21:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.09.2005., srijeda

5.17 Homie Work

- Na početku epizode Fran dođe u Maxwellov ured i sjedne mu u krilo. Poljube se, Max drži obje ruke oko nje, kut kamere se promjeni, jednu ruku drži na stolcu. Kut snimanja se opet promjeni, obje ruke su mu opet oko Fran.

- 20:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- Slika koju Tighe nacrta na papiru kojeg drži CC je drugačija u početku i kasnije u istoj sceni.
- 20:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- Fran ne nosi zaručnički prsten u scenama kada uči Irwina kako repati.
- 20:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- Na kraju epizode, Gracie uđe sa Chesterom u kuhinju. Fran sjedi za stolom i čita novine, zatim ustane ostavljajući novine otvorene na stolu. Nekoliko sekundi kasnije, ponovno vidimo novine na stolu, no otvorene su na drugačijoj stranici, ne na onoj kako ih je Fran ostavila.
- 20:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #
*Zanimljivosti iz epizode
- U ovoj epizodi CC odlazi u sanatorij, kako bi se nekako objasnilo zašto se lik neće pojaviti nekoliko tjedana. Lauren Lane privemeno odlazi iz serije zbog majčinskih dužnosti.
- 20:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.09.2005., utorak

5.16 The Dinner Party

- Kada Niles kaže: "Can you get me a satellite dish", Fran drži ruke zajedno u blizini svog lica. Zatim se kut kamere promjeni, ruke su joj spuštene dolje, zatim opet slijedi promjena kuta snimanja, ruke su joj opet gore.

- 22:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- Kada Fran i Maxwell kupuju zaručnički prsten kod ujaka Stanleya, gledaj Maxwellove ruke. Kada Fran kaže: "He calls it the quarter pounder", ruke su mu zajedno, sekundu kasnije ih drži u džepovima.

- 22:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- Fran, Sylvija i Val su u nekom otmjenom dućanu. Fran dohvati haljinu na stolu ispred sebe i vrati je na stol zgužvanu. Zatim sekundu kasnije dolazi Sylvija - haljina leži na stolu u istom položaju u kojem je i bila dok je Fran nije dirala!

- 22:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- Na zabavi vidimo kako Fran uzima piće sa lijevom rukom, kut kamere se promjeni - piće je u njenoj desnoj ruci.

- 22:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- Kada Maxwell u kuhinji nazove Sylviji mamom, gledaj kutiju žitarica na šanku. Prvo su joj gornji rubovi podignuti prema gore, zatim su spušteni dolje. Uskoro su opet podignuti gore, pa su opet dolje. Kutija je također svako malo u drugom položaju.
- 22:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- Kada Fran priča sa Sylvijom o zabavi, gledaj Fran kako priprema hranu nakon što Maxwell uđe u kuhinju. Može se vidjeti nekoliko grešaka, npr. Sylvia joj dvaput dodaje maslac.
- 22:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #
*Zanimljivosti iz epizode
- Adeline Drescher ovdje glumi sluškinju koja jede kavijar u kuhinji, pojavila se i u epizodi 2.24 Strange Bedfellows, kao dadilja. U epizodi se pojavljuje i Morty Drescher, pravi otac Fran Drescher.

- Redateljica ove i mnogih drugih epizoda, Dorothy Lyman, se također pojavljuje u epizodi, kao jedna od gošći na večeri.
- 21:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.09.2005., ponedjeljak

5.15 The Engagement

- Gracie je pred vratima kada Maxwell govori Fran da je voli i kaže da joj već dosađuju sa tim. No kada uđu u kuću i objave tu novost cijeloj obitelji, Gracie trči prema njima zajedno sa cijelom obitelji i uzbuđena je i skače kao da je i ona to tada čula prvi put sa ostatkom obitelji!

- 22:21 - Komentari (1) - Isprintaj - #
- Scena sa Nilesom i CC u uredu. CC kaže "Znaš li što je zbilja tužno, osim činjenice da spavaš u BRIGHTONOVOM starom krevetu...". Kako sad odjednom zna kako se Brighton zove, kad inače kroz cijelu seriju nikad ne zna imena Maxwellove djece?!
- 22:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #
-Kada čekaju Maxwella, Yetta kaže: "Napokon će ovo troje djece imati oca!" Gledaj ruke Maggie i Gracie. Kada se kut kamere promjeni, obje drže ruke u drugačijoj poziciji nego trenutak prije.
- 22:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #
*Zanimljivosti iz epizode
- Gledajte torbu koju Gracie nosi kada dođu pred kućna vrata. Ista je kao ona koju su koristili u epizodi 3.25 Ship Of Frans, kada je obitelj bila na krstarenju, točnije kada su kupovali suvenire.

- Rick Shaw je napisao ovu epizodu i u scenarij ubacio svoje ime. To se može čuti kada Val dođe u kuću kako bi čestitala Fran i spominje da je Sylvija telefonski razgovarala sa "G.Chungom iz Rickshaw Hunan Palacea".

- CC dovuće u dnevnu sobu vješalicu sa Franinim haljinama i izvuče njih nekoliko koje možemo prepoznati iz prijašnjih epizoda. Tako vidimo haljinu nošenu u epizodi 3.8 The Party's Over, a prva haljina obješena na vješalici je ona u kojoj je Fran plesala "hustle" u epizodi 2.2 The Playwright.
- 22:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.09.2005., nedjelja

5.14 Not Without My Nanny

- Sultan i Fran razgovaraju u Franinoj sobi. Nakon toga Fran uzima tabletu, stavi je u usta i napuni čašu vodom. No vodu ne popije, čašu samo spusti na stol dok joj je tableta još u ustima. Valjda ju je progutala na suho.

- Scena u Franinoj sobi kada ona i Gracie žele pobjeći. Sagne se da pronađe putovnice, a kada se digne gledaj njenu haljinu. Vjerojatno je slučajno stala na nju, jer kad se digne, haljina se napne, a zatim je Fran povuče dok govori "...a putovnice?"

- Kasnije u istoj sceni, Fran želi do sultana kao bi upitala što se događa. Zatvori vrata ormarića u sobi, a kad se vrati sekundu kasnije vrata su otvorena.
- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #
*Zanimljivosti iz epizode
- Na kraju epizode Fran na prstima ruke nosi nekakve male udaraljke. Kada joj Maxwell kaže da je voli i kada se poljube, možete vidjeti kako Fran udara tim malim udaraljkama u ritmu kako publika plješće. Slatko.

- Za ovu epizodu Shawn Holly Cookson i Terry Gordon bili su nominirani za Emmy u kategoriji "Outstanding Costuming for a Series for this episode".
- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.09.2005., četvrtak

5.13 Call Me Fran

- Na početku epizode, Sylvija stavi Fran šal oko vrata. Šal je prvo preko ovratnika kaputa, sekundu kasnije je ispod ovratnika.

- Maxwell kaže Fran da nitko nikad nije vidio njenog oca. No to nije točno. Brighton ga je vidio mnogo puta, npr. odnio mu je periku u epizodi 4.21 The Passed-Over Story. I Niles ga poznaje, masirao ga je na kraju epizode 4.23 You Bette Your Life. A Morty je bio i na krstarenju sa cijelom obitelji u epizodi 3.25 Ship of Fran's.
- 21:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.09.2005., srijeda

5.12 One False Mole and You're Dead

- Što se dogodilo sa tri žuta papira koje je Sylvia dala Fran kod doktora? Fran ih je držala u desnoj ruci dok je čitala časopis, no onda su odjednom nestali.
- 23:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.09.2005., utorak

5.11 Rash To Judgement

*Zanimljivosti iz epizode
- Ova epizoda je potpuno drugačija od originalne ideje koju je predložila Fran Drescher. U prvom napisanom scenariju Fran Fine je trebala dobiti hemoroide! Producentima se to nije sviđalo, pa su napisali ponovno čitavu epizodu. Također je izbačena scena u kojoj je Fran na zabavi Michael Boltona trebala skočiti u vodu u fontani, kako bi ohladila stražnjicu!
- 23:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.09.2005., ponedjeljak

5.10 From Flushing With Love

- Kada Fran shvati da su joj svi ruževi prazni, vidi Nilesa u odrazu ogledala kako drži škare u desnoj ruci. Fran zatvori vrata ogledala, kamera skrene na Nilesa, no on sad drži škare u lijevoj ruci!
- 20:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- Kada Fran dođe u Maxwellov ured kako bi razgovarali o putu na Nijagarine slapove, vrata ostanu otvorena. No kada krene po djcu, vrata su zatvorena i ona ih ponovno otvori!
- 20:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- U epizodi 2.10 Whine Cellar, ujak Stanley na zabavi daje novce Brigtonu i kaže da je to od njega i tete Cookie. U ovoj epizodi vidimo tetu Cookie na brodu, ona svira žlicama po svojim grudima. I prilično je stara, pa je malo čudo da je to Stanleyjeva žena. A i u epizodi 6.21 The Finale, Stanley se u bolnici pojavi sa ženom, koja nije Cookie iz ove epizode.
- 20:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.09.2005., nedjelja

5.9 Educating Fran

- Kada Max usred noći zove Nilesa preko interfona, pritisne gumb u sredini. Kasnije Fran također zove Nilesa preko istog interfona, no ona pritisne lijevi gumb.
- 14:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- U istoj sceni, Max pita Nilesa gdje su kokice, i Niles mu kaže da su iza njega na šanku. I zbilja su tamo. No kada je Maxwell dolazio u kuhinju i prolazio kraj šanka, kokica nije bilo!
- 14:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #
*Zanimljivosti iz epizode
- Saznajemo da Fran ima rođendan 26. studenog. Spominje i da je rođena 1970. godine ("give or take a year or six", kaže). Kasnije kaže da ima 34 - znači, rođena je 1964. godine i velika je vjerojatnost da ovaj put govori istinu.
- 14:21 - Komentari (1) - Isprintaj - #

08.09.2005., četvrtak

5.8 Fair Weather Fran

- Kada Sylvia kaže: "Who can remember numbers?", žlica u Franinoj ruci nestane.
- 23:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #
*Zanimljivosti iz epizode
- Rick Shaw je nazvao lik kojeg glumi Ray Charles prema svom djedu - Sammy.
- 23:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.09.2005., srijeda

5.7 Mommy and Mai

- Kada Sylvia traži Maino pismo u torbi, izvadi iz nje banane i neku staklenku i stavlja ih jedno pored drugog. Tijekom scene, banane se mogu vidjeti na staklenci, pa opet pored staklenke, pa opet na staklenci...

- 19:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- Nakon svađe sa Val kod psihijatra, Fran dođe doma. Kada priča sa Maxwellom, skine jaknu i baci je na pod. Kasnije, u istoj sceni jakna jednostavno nestane s poda.
- 19:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- Fran posudi Mai haljinu i kaže da je potpuno nova. No Fran ju je već nosila u epizodi 4.22 No Muse Is Good Muse.
- 19:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #
*Zanimljivosti iz epizode
- Sada se već dobro može vidjeti trudnoća Lauren Lane. Od ove epizode nadalje C.C. će nositi crnu odjeću, velike torbe i slično, kako bi se prikrila trudnoća glumice.
- 19:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.09.2005., utorak

5.6 A Decent Proposal

- Fran igra na aparatu u kasinu, dobije novce, no ako pažljivo gledate, vidi se da uopće nije dobila iste simbole na aparatu!
- 22:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- Scena u hotelu, kada Fran pokušava uzeti Nilesov novčanik iz hlača. Niles zbaci Fran na pod, leži na leđima i jakna mu se podigne otkrivajući njegov stražnji džep. Kada se Fran digne sa poda, jakna mu je ponovno spuštena preko džepova! Fran dolazi do njega i ponovno diže jaknu kako bi uzela novčanik iz džepa.

- 22:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- Kada Maxwell dođe k Nilesu u sobu kako bi razgovarali o Fran i Chevyju Chaseu, TV u pozadini je uključen. Kasnije u istoj sceni, televizor je isključen.
- 22:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #
*Zanimljivosti iz epizode
- U ovoj epizodi se pojavljuje nekoliko producenata serije. Howie Preiser radi u hotelu kada Sheffieldovi dođu u Taj Mahal. Frank Lombardi radi u kasinu i pozove osiguranje zbog Nilesa. Andrew Mackensie glumi konobara koji pokušava reći CC da muškarci kojima šalje piće poručuju da im je dosta.
- 22:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.09.2005., ponedjeljak

5.5 The Ex-Niles

- Kada Fran ulovi Nilesa kako prisluškuje na vratima, uzima mu čašu. Gledaj čašu. Tijekom scene jedan čas je drži u lijevoj ruci, pa onda u desnoj, pa opet lijevoj...
- 20:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- U sceni malo prije kraja, kada Maxwell ponovno zaposli Nilesa, gledaj Maxwellove ruke nakon što kaže Nilesu da neće dobiti povišicu i Niles to prihvati. Ruke su mu odjednom u džepovima, a ne uz tijelo, kako su bile trenutak prije. Zatim ih ponovno gledaj kada se okrene k Dr. Joyce Brothers i kada se pozdrave. Kada on kaže "hello" ruke su mu u džepovima, kada ona njemu kaže "hello", ruke su mu opet uz tijelo.
- 20:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.09.2005., nedjelja

5.4 Fransom

- U sceni kada cure planiraju Yettinu djevojačku večer, Fran kaže: "When you're a senior, taking X-Lax is like taking Ecstasy" i drži Chestera u naručju. Kut kamere se promjeni i Chester odjednom sjedi pored nje.
- 13:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- Kada otmičar razgovara sa Fran telefonom, gledaj Chestera. Vezan je očito veoma labavo, jer kad se pomakne konopac padne.
- 13:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- Kada se "Fran" i "Val" voze ulicom u kombiju za prodaju sladoleda, vidi se da plavokosa žena koja vozi uopće nije Val (ima ravnu kosu), a tamnokosa žena koja sjedi na suvozačevom mjestu također nije Fran.
- 13:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- Maxwell obučen skoči u bazen. No u sceni nakon toga, samo je njegova kosa mokra!
- 13:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- U kombiju, otmičari gledaju Maxwella kako dolazi iz desnog smjera. No kada se Maxwell stvarno pojavi, dođe sa lijeve strane.
- 13:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #
*Zanimljivosti iz epizode
- Yvonne Scio ovdje glumi otmičarku Ariannu. Kasnije u istoj sezoni se pojavljuje i kao Nigelova djevojka francuskinja u epizodi 5.21 The Best Man.

- Policajac Jeff nosi istu kravatu koju je Maxwell imao u epizodi 4.3 The Bird's Nest.

- Kane Picoy (policajac Jeff) već je glumio istu ulogu, u epizodama 3.8 i 3.19

- Ova epizoda je sadržajem slična filmu Mela Gibsona Ransom.

- Muzika koja svira u pozadini kada g.Sheffield odlazi spasiti Fran je Secret Agent Man.
- 13:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.09.2005., četvrtak

5.3 The Bobbi Fleckman Story

- Kad Sylvia kaže: "How I get any action from that chubby chaser, I'll never know!", vilica koju drži u desnoj ruci, odjednom je u lijevoj ruci.
- 21:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- Sylvia odreže jabuku po sredini, vidimo dvije polovice na tanjuru. Sekundu kasnije u ruci drži jedan komadić jabuke, dok je na tanjuru odjednom još sedam njih!

- 21:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- Gledaj Briana Setzera kada kao potpisuje CD za Fran. Kemijsku drži puno dalje od CD-a!
- 21:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- Kada Fran dođe kao "Bobbi" u Maxwellov ured, vidimo je sleđa i na haljini nema ništa. No kada je Maxwell zagrli odjednom joj viri etiketa na haljini.
- 21:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #
*Zanimljivosti iz epizode
- Fran Drescher je glumila istu ulogu Bobbie Flekman u filmu This is Spinal Tap.
- 21:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #