utorak, 21.05.2019.

"Sometimes our light goes out but is blown into flame by another human being. Each of us owes deepest thanks to those who have rekindled this light."

Albert Schweitzer

Ovo mi se sviđa, ima u tome puno istine. Naša vatra se ponekad može ugasiti, a onda se, obično nenadano i često nakon neuspješnog lutanja, traženja, praznog hoda, pa i gubljenja svake nade, pojavi iz nekog izvora, neke knjige, nekog susreta, bilo čega, neka riječ, rečenica, uglavnom iskra s nečijeg plamena i ta iskra ponovo rasplamsa našu vatru, koja se nije ugasila do kraja, niti se može ugasiti do kraja, ali bila je vrlo prigušena i trebao joj je novi poticaj. U svakom slučaju, ionako postoji Jedna Vatra, koja u nekome tek tinja, u nekome gori slabašno, a u nekome je rasplamsana.

- 18:20 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Opis bloga

Ekspresije o temama osobnog razvoja.




Pitanja i informacije:
alen1zoric@gmail.com



Manje je često dovoljno, a više previše. Umijeće je pronaći pravu mjeru i vlastiti put.






"Inspire (from the Latin inspirare) means to breathe life into another."
































"Tehnologije koje smo stvorili i neprestana poplava takozvanih informacija koje nam se nameću toliko nas odvlače i proždiru da se, više nego ikada, čini društveno korisnim uroniti u knjigu kojom ste okupirani... Mjesto mira na koje morate "otići" kako biste mogli pisati, ali i ozbiljno čitati, mjesto je gdje zapravo možete donositi odgovorne odluke, na kojem se zapravo možete produktivno suočiti s inače zastrašujućim i nesavladivim svijetom..."
Jonathan Franzen