ponedjeljak, 25.03.2019.

Balašević i samospoznaja

Naslov je samo provokacija, razumije se, jer spomenuti zabavljač zaista nema ni najmanje veze sa samospoznajom. To je tek toliko da navrate sljedbenici, štovatelji, podupiratelji, hvalitelji lika i djela, klanjatelji, financijeri, sponzori, oni što u hipnotičkom transu poput kakvih zombija hodočaste na stand-up događaje ne pitajući za cijenu, klonovi, da navrate s namjerom da si dodatno uzdignu ego. Promijeniti nečije poglede i stavove, ako su čvrsti, s dubokim korijenom, ako je nesvjesnost uzela maha, ako je netko sasvim uvjeren, promjena nije moguća, otvaranje očiju nije moguće. Ali ako je netko li-la, bi ne bi, nije baš siguran, nit mu smrdi, nit miriše, ali prijatelji i okolina ga vuku, pa što on jadan može, takvi me zanimaju, tu se može djelovati.
Kako ćete uzdrmati stav Ljilje Vokić ili velečasnog-hobistu Ninu Raspudića? Nikako, nema ni najmanje šanse. Naprotiv, ako ste u dilemi, li-la, niste sigurni i malo se podružite s takvima, otići ćete kući kao uvjereni katolik.

Žalosno mi je kad čujem kako tutnji turbo folk iz auta neke naizgled normalne osobe. To je vrlo tužan prizor, a i patnja za uši i mozak. No, zabavljač iz naslova je samo na drugom mjestu te iste skale žalosti, gdje se nalaze i svi ostali zabavnjaci. Sve je to isto. Za ovoga čisto sumnjam da je uopće kantautor. Mogu ga zamisliti kako sjedne i nažvrlja tekst, isto kao što mogu zamisliti i Vjekoslavu Huljić, ali nikako ne mogu zamisliti kako ispisuje note, melodije, kako mu dolazi glazba. Normalno, to što se meni čini, ne znači ništa, to je samo moj dojam. Moguće da Đole u maniri kakvog Beethovena, zanesen sjeda za klavir, sve je moguće, jedino mi je mašta ograničena, pa to ne mogu zamisliti. Ali to je već moj problem. A i nije problem uopće, briga me, samo razmišljam prebirući prstima po tipkovnici. Čak i ne razmišljam, prsti rade samostalno, ja gledam kroz prozor, prekrasan je prizor, i malo kasnije ću pogledati što su napisali, jer osjećam da se mrdaju, to je sve što za sada znam.

- 09:44 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Opis bloga

Ekspresije o temama osobnog razvoja.




Pitanja i informacije:
alen1zoric@gmail.com



Manje je često dovoljno, a više previše. Umijeće je pronaći pravu mjeru i vlastiti put.






"Inspire (from the Latin inspirare) means to breathe life into another."
































"Tehnologije koje smo stvorili i neprestana poplava takozvanih informacija koje nam se nameću toliko nas odvlače i proždiru da se, više nego ikada, čini društveno korisnim uroniti u knjigu kojom ste okupirani... Mjesto mira na koje morate "otići" kako biste mogli pisati, ali i ozbiljno čitati, mjesto je gdje zapravo možete donositi odgovorne odluke, na kojem se zapravo možete produktivno suočiti s inače zastrašujućim i nesavladivim svijetom..."
Jonathan Franzen