center>


CRTICE IZ GLAVE I ŽIVOTA


Moja Ljubav

Najnježnija, najtoplija, najiskrenija

Teuta


Moja mala Sukiyaki

Zajednički blog

Teuta i Morski





Uvijek zajedno




Krasna misao moje Drage

Ljubav je najsnažnija svemirska energija čije titraje osjećamo u svom srcu, zato treba vjerovati samo njemu!



Blog je namijenjen onima koji žele zaboraviti svakodnevne brige i prepustiti se svijetu mašte

Kako slika vrijedi više od tisuću riječi moje ilustracije su uklopljene u postove. Nitko ne može moje misli bolje oslikati od mene samoga


NE VJERUJEM POPOVSKIM LAPRDANJIMA

Blog je otvoren 2. svibnja 2006.

U komentarima na svom blogu ne dozvoljavam blačenje i vrijeđanje drugih blogera

Moja galeria
Fotoklub Rijeka

Kako smo zavolili Japan 2016


Smoking Area, Kyoto, Fushimi Inare

1. Priprema putovanja
2. Smještaj
3. Među prijateljima
4. O pušenju
5. Ozbiljno i šaljivo
6. Predvečerje u Tokyu
7. Hrana
8. Ples meduza
9. Chozuya
10. Aqua fantasy
11. Riječ za kraj
12. Fushimi Inari Taisha
13.Večera u Kyotu
14.Moje prvo kupanje u Japanu

Kako smo zavolili Japan 2017



Osaka Castle

Pripreme

1. Dojmovi s putovanja
2. Subaru
6. Pjevamo Subaru
3. Čekamo nočni pogled
4. Mislima u Japanu
5. I tablet je tu

Torii on Miyajima, Hiroshima

1. Osaka Castle
2. Treba imati sreće
3. Sanja Matsuri
4. Vizure modernog Japana
5. Najviša zgrada Japana
6. Sayonara
7. U karaoke baru
8. Udon za ručak
9. Podzemlja velegrada
10. Vesela pjesmica
11. Beskućnik
12. Mikoshi
13. Ljepota kimona
14. Život je igra
15. Žice, žice, žice ...
16. Slobodno kao ptica
17. Ugodan restorančić
18. Kitayama cedar
19. U prvom redu partera
20. Shinjuku, Tokyo
21. Miyajima


Zaglavlje bloga3

28.06.2008., subota



Ljubavnici

Da vas netko upita: Koji su najveći ljubavnici kroz povijest?... šta bi odgovorili?
Vjerovatno biste se prisjetili čitavog niza parova od Romea i Julije, preko čitave lepeze povijesnih i knjiških ljubavnika sve do Teute i Zelenog.
Sve su te priče o ljubavi lijepe, prekrasne, bez obzira na njihov kraj. Iza njih su ostali prekrasni spomenici njihove ljubavi, od pjesama, romana, kipova sve do Taj Mahala.
Meni visoko iznad svih tih ljubavi stoji ljubav Sunca i Mora. Uvijek jednako lijepa, vječna u svome trajanju, velika u svojim plodovima. Život na Zemlji plod je njihove ljubavi.
U svakodnevnim odlascima na more svjedočim toj ljubavi i ovaj je post njoj poklonjen.

402Prvi jutarnji susret. Još sneni od noći ljubavnici uživaju u prvim nježnim dodirima.
























352Kako je lijepa ta igra. Ljubav se budi u najljepšem ogrtaču čipke satkane od njihove strasti.




















375Toplina poljubaca

























280Kao žena More se prostrlo očekujući duboko u sebi svoga dragog.















279A On, skupivši svu ljubav, duboko je utonuo u njenu vlažnu nutrinu. Koliko novih života upravo budi?















253Sretni u svojoj sreći ljubavnici polako nestaju zlatnim hodnicima...















262da bi našli odmor u svojoj sobi purpura željno iščekujući novo jutro















Na blogu Drage možete čitati o njenom Povratku


Greenpeace moli za pomoći u oslobađanju njihovih članova. U Japanu su uhićena dva njihova aktivista koja su razotkrila da kitovi nisu lovljeni samo u naučne svrhe već je njihovo meso spremljeno za prodaju. Do sada je prikupljeno preko 187 000 potpisa no potrebno je još potpore. Nadamo se i Vašoj pomoći. Slika je linkana na stranicu

166

- 13:41 - Pusti vodu (35) - Isprintaj - #



17.06.2008., utorak



Jedan dan na moru

Svakodnevni odlasci na more donose sa sobom lijepe i one manje lijepe trenutke.
Ovaj puta par riječi i slika jednog lijepog dana.

298Jutro uvijek ima svoju posebnu ljepotu. Bonaca i sunce koje tek počinje da se diže nad morem najljepša su priča. A odsjaj sunca u brazdi tek je tren zadržan objektivom.













Oni su uranili. Svako su jutro prvi na moru. Dva mladića koja su odavno prešla osamdesetu. Njihova stara barka uvijek me podsjeti na davno prošla vremena, na vrijeme njihove mladosti.








275Moj vjerni prijatelj stoji na kabini i čeka da mu rukom dodam ribu. Kako je samo ponosan i ohol u svojoj ljepoti.















262Par riječi o uspješnosti lova. Još jedan nonić koji je iza sebe ostavio osamdesetu.















262Nad Učku su se nadvili prijeteči oblaci. Nikada ne slute na dobro.















254Povratak sa jugom.

















Drago mi je da mogu reči da je Draga napokon počela pisati a njen post Povrtatk u budućnost govori o njenim novim prijateljstvima stečenim u bolnici

- 21:13 - Pusti vodu (35) - Isprintaj - #



05.06.2008., četvrtak



Zavedeni dijagnozom

.....Kao što vidite, dragi blog prijatelji, Draga ne piše već puna dva mjeseca. Kao što rekosmo zbog problema sa desnom rukom pisanje joj je tek misaoni glagol.

.....Prije par mjeseci osjetila je prve probleme kada je primijetila da joj ponestaje motorike i koordinacije pokreta desne ruke a naročito prstiju. Kako se stanje ubrzano pogoršavalo otišli smo do liječnice koja ju je uputila na slikanje kičme i neurologu. I sve bi teklo normalno da smo to na taj način uspjeli i obaviti. Kako to normalno ide naručena je tek za mjesec i više dana na preglede.

.....Zbog iznenadnog pogoršanja stanja svršili smo na hitnoj gdije su čak posumnjali i na moždani. Službujuča joj je neurologinja rekla da bi trebala obaviti dopler i CT te joj za drugo jutro dogovorila dopler iako se na takav pregled čeka mjesecima. Koliko se čeka na CT suvišno je spominjati.
.....Draga je iskoristila priliku da u ZG-u obavi CT u privatnoj klinici. Kada su očitali nalaz rekli su da bi bilo dobro da odmah napravi i magnetsku rezonanciju. Jasno da je i to odmah obavila. I tu sada počinje ono najružnije.
.....Očitavši snimku radiolog je potpuno neprofesionalno napisao da se prema snimkama može sa preko 90% sigurnosti reči da se radi o MS-i, multipli sklerozi. No takva se dijagnoza ne može dati tek na temelju jedne snimke. Kasnije su nam doktori u bolnici objasnili da bi kod barem 10% nasumićno izabranih ljudi sa ulice našli jednaku snimku. Također su nam rekli da takve tragove (lezije) može ostaviti visoki tlak, nekakvi mali udari, izuzetni stresna stanja, vaskularni problemi...Dakle čitav niz uzroka.
.....Jasno da smo bili dotučeni takvim nalazom uopće ne sumnjajući u "stručnost" mufljuza. Tek nam je sada jasno koliko jedan nekorektno napisan nalaz može prouzročiti boli i što je još gore odvuči od prave dijagnoze.

.....Na netu smo pretražili stranice posvećene toj bolesti, posjetili smo forum i vidjeli sve ono ružno što takva bolest sa sobom nosi. Biti osuđen da svakim novim napadom ostaješ sve veći invalid. Kako se nositi sa takvim saznanjem? Čitali smo kako su bolesnicima upravo ta prva saznanja najteže pala.
.....Kupili smo prirodne preparate koje su nam preporučili na forumu i činilo se kao da neki od njih ipak ponešto pomažu.

.....Napokon je primljena i na naručeni pregled kod neurologa, te je već drugi dan primljena u bolnicu. Jasno da su kao polaznu točku uzeli nalaze koje je donesla, no ipak ih nisu uzeli zdravo za gotovo. Krenuli su sa pretragama da dokažu ili opovrgnu ono što je mamlaz napisao na nalazu magnetske. Tu je obavila još nekoliko doplera, nekoliko magnetskih, analizu likvora uzetog iz kičme, gomilu pretraga krvi, pretraga krvnih žila...
.....Dok je ležala u bolnici ruka joj je na nekoliko dana potpuno otkazala. Bio je to najteži trenutak do tada. Probudivši se ujutro sa mrtvom rukom nazvala me u suzama i rekla: Dragi poželjela sam da me nema. Bilo je to u vrijeme kada su se tek očekivali rezultati prvih pretraga, a još smo mislili kako je MS dijagnoza ispravna.

.....Svi su nalazi na kraju pokazali da nema govora o MS-i. Na sreću. Sa tom je dijagnozom i otpuštena iz bolnice te poslana na fizokalnu rehabilitaciju.
No ostalo je neodgovoreno pitanje: Šta je pravi uzrok problema?

.....Nakon svega što je prošla na kraju je utvrđeno da se radio o manjem moždanom udaru čije posljedice sa vremenom polako nestaju.

.....Jedna nedovoljno stručna osoba i jedan neprofesionalno napisan nalaz uzrokovali su toliko straha i nepotrebnih pretraga. Uzrokovali su da se riješavanju problema prišlo sa repa umjesto da je odmah obavljen onaj preskočeni pregled kičme.

.....Kako je svako zlo za neko dobro Draga je ipak , makar i na ovaj način, obavila kompletne pretrage za koje je pitanje kada bi ih uopće obavila da sve nije ovako teklo. Ipak je saznala sve o svome zdravstvenom stanju.

.....Nadamo se da će oporavak uskoro krenuti bržim ritmom. I ona jedva čeka da napokon zavlada rukom i opet se pojavi na blogu.


.....Na kraju ipak je potrebno reći i par riječi o tome zbog čega Draga ne piše.
.....Pored završenog faksa Draga je i izvanredni daktilograf i svojevremeni rekorder u brzom pisanju. Isto tako uvijek sam se divio njenom umijeću brzog čitanja. I kao dešnjak sada se našla u situaciji da sve radi samo lijevom rukom. Pokušajte barem dovesti kursor na potrebni položaj rukom kojom se ne koristite.
.....Ona je naučila pisati na slijepo. Sada kada mora koristiti lijevu ruku zapravo mora ponovo učiti položaj slova na tipkovnici a to je izuzetno naporan i dugotrajan proces. Pa i samo traženje željenih slova dovoljno je da ju izbaci iz tijeka misli.
.....Onima koji su naučili tipkati sa dva prsta i gledajući tipkovnicu ovaj prijelaz ne bi predstavljao problem. Njoj je to nepremostiv problem.
.....Dok još nismo bili zajedno uvijek sam se pitao kako samo stigne pročitati nekoliko desetaka postova i svima odgovoriti. Gledajući ju kako to čini postao sam zavidan.
.....Vjerujem da će ubrzo biti riješeni svi problemi i da će opet biti prisutna i na blogu.

Draga pozdravlja i zahvaljuje se svim prijateljima koji su joj pružili podršku kroz komentare.
Također ovim putem zahvaljuje prijateljima koji su joj pomogli svojim stručnim znanjem. I ovaj smo se puta uvjerili da iza virtualnog prijateljstva postoji i nešto mnogo veće, mnogo ljudskije. Tu svakako mislimo na Majstoricu s mora i Odmor za umorna srca



- 23:16 - Pusti vodu (65) - Isprintaj - #



<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.



Videa iz Japana

Sukiyaki uz more
Najviša zgrada Japana
We'll be back
Hiroshima, Zvono mira
Shinto vjenčanje
Tokyo, Sanja Matsuri

8 Kolovoz, August



Vodič Japanom, sve što vas zanima i što je dobro znati


Kako smo zavolili Japan 2018


Asahi Beer Tower, Golden Flam and Tokyo Skytree

Pripreme

1. Opet među prijatelje
2.Javili su se iz hotela
3. Karte su kupljene
4. Hotel rezerviran
5. Sve je spremno
6. Još jedan dan



Japan 2018

1. Vratismo se u Hrvatsku
2.Shukkeien Garden, Hiroshima
3. Shinkansen Hikari
4. Japan, zemlja vulkana
5. Dječji spomenik mira, Hiroshima
6. Priroda je sveta
7. Osjećati se ugodno
8. Japan, second hand
9. Kako priječi cestu
10. Žuti i kosooki
11. Hiroshima 6. kolovoza 1945.
12. Music festival
13. Pjesma rađa prijatelje
14. Himeji Castle
15. Par kapi Japana
16. Tamo visoko
17. Mount Shosha
18. Marble beach, Rinku, Osaka
19. Japanska drvena arhitektura
20. Ima toga i u Japanu
21. Ručak u Kobe-u
22. Kobe Nunobiki Herb Gardens

Kako smo zavolili Japan 2019,

Planiranje putovanja

1. Odluka je pala, putujemo
2. Mi letimo, lala la
3. Kako do Japana
4. Počinje odbrojavanje
5. Yokohama

Mi kao Japanci

1. Ne izgubiti se
2. Gejša i samuraj
3. Sitnice koje to nisu
4. Hachiko, vjernost psa
5. Shinto vjenčanje
6. Vidjeti da bi vjerovali
7. Japanom 220/sat
8. Draga uspomena
9. Shibamata
10. Kišno jutro u Yokohami
11. HIKAWA MARU
12. Povjerljivi japanski razgovori
13. Najveći pauk na svijetu

JAPAN


1. Amaterasu, Boginja Sunca
2. Obnova hrama Boginje Amaterasu
3. Glicinija, najljepša na svijetu
4. Presađivanje najveće glicinije
5. Trešnjin cvijet u Japanu
6.Podzemni bicikl parking
7. Festival azaleja, Tokyo
8. ZOO Osaka
9. Japanom 220/sat
10. Ginko
11. Spavanje u kapsulama
12. Shinkansen i Maglev
13. Akvarij Osaka
14. Opet malo o Japanu
15. O japanskoj hrani
16. Staro-novo, japan
17. Setsubun festival
18. Hiroshima, Ptica na dlanu
19. Negdje nad Sibirom
20. Poplave u Japanu
21. Mostići u parkovima
22. Veliki val Kanagave
23. Uspomena na Osaku
24. Higashi Hoganji Temple







Design by More ljubavi

Uz rivu