patrik.cristian.tennant.writer from Croatia

ponedjeljak, 14.07.2008.

Nije gotovo dok nije gotovo

Modri iz Maksimira bili su uspješni 1997. godine. Nakon osvjeneog prvenstva borili su se za ulazak u ligu prvaka.
Najprije su izbacili Partizan, fantastičnom pobjedom od 5:0 u Maksimiru; pogoci Silvia Marića i Igora Cvitanovića, ali i Marka Viduke koji je zanimljivim pogotkom povisio prednost na 3:0; nije za zaboraviti niti Ladićevu obranu čudno dosuđenog jedanaesterca kod rezulatata 3:0.
Zatim su slijedile utakmica protiv slavnog Newcastle-a, tadašnjeg engleskog viceprvaka. Prva utakmica, odigrana u Newcastle-u, završila je 2:1 za Newcastle budući da sudac kod prekršaja nad golmanom nije sudio prekršaj (te je u toj akciji postignut drugi gol za Newcastle). U uzvratnoj utakmici u Maksimiru, bilo je nade s obzirom na pristup i igru. Međutim, nada je postala minimalna nakon što je švicarski sudac Urs Mayer neshvatljivo dosudio isključenje igrača i jedanaesterac za Newcastle nakon kojeg je Newcastle poveo.
U nastavku utakmice, maksimirska momčad je pokušala s igračem manje zabiti 2 gola kako bi se izborili produžeci. Nade za to su porasle nakon što je Dario Šimić postigao gol za 1:1.
Međutim, kraj je malo po malo bio sve bliži, Newcastle je "krao vrijeme".
Igralo se "vrijeme suca Ursa Mayera", sudačka nadoknada, nakon proteka 90 minuta. Vrijeme za sudačku nadoknadu je isteklo, igrala se 93. minuta, sudac još nije svirao kraj, Cvitanović se približava protivničkom golu i šalje dugačku loptu u suprotni kut koja precizno ulazi tako da i prije ulaska u gol nastupa eksplozija veselja zbog čudesnog izborenja produžetaka u "zadnjoj sekundi utakmice". Zelena trava osvijetljena maksimirskim reflektorima djelovala je još bajkovitije i glamoruznije, u tom trenutku sve je bilo kao iz bajke.
A onda u produžecima, pred sam kraj drugog produžetka, u trenucima kada se dobrano razmišljalo o jedanaestercima, nakon jedne slabo dodane lopte, akcija Newcastle-a iz koje oni postižu pogodak za 2:2 koji ih vodi u ligu prvaka...
Sjećam se i čudesnog raspleta kada je na turniru kralja Hasana hrvatska nogometna reprezentacija prošle na jedanaesterce na način da prva tri jedanaesterca nije realizirala a zatim protivnik nije realizirao svoja zadnja tri jedanaesterca... Dakle, nije gotovo dok nije gotovo... Treba se boriti do kraja!

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>