Baba Ljuba blues

subota, 29.04.2023.

Adam Semijalac ili Bebe Na Vole.


Katie Melua - The One I Love Is Gone

petak, 28.04.2023.


Iznenada u predvečerje

utorak, 25.04.2023.

Sinoć oko sedam ili sedam i pol u isto se vrijeme digao neki silovit vjetar sa sjeveroistoka i prolomilo se sunce nisko na zapadu. Prostor su prekrile zavjese kiše nošene vjetrom, a milijuni kapi blistali su na toj fantazmagoričnoj kasnopopodnevnoj iluminaciji. Prizor je bio apokaliptički lijep. Snimljeno s našeg balkona prastarim digitalcem.

Jedna doza ljudskosti

Capak sinoć mrtavhladan u večernjem Dnevniku HTV-a kaže: "Mogu vam reći da smo mi do sada, što iz naših zaliha, dakle s centralnog skladišta u Hrvatskoj, i što kod samog proizvođača, uništili nešto manje od 2 milijuna doza cjepiva. Ali smo istovremeno gotovo 4 milijuna doza donirali." Na pitanje novinarke je li točno da je riječ o desecima milijuna eura, kaže: "Naravno, nažalost je to tako, to je rezultat takvih ugovora, neispunjavanje tih obaveza dovelo bi do još većih sankcija."

Činjenica je da ovo nije neka nova vijest, o tome se već pisalo prije godinu dana. Također je činjenica da mediji poput Jutarnjeg, Indexa, Telegrama, Večernjeg, Novog lista, Slobodne Dalmacije itd. o ovoj zastrašujućoj temi pišu na kapaljku, bez promila uobičajenog zgražanja.

Capak je još rekao u tom Odvratniku, pardon, Dnevniku, da su cijene cjepiva protiv Covida-19 tajna.

Dakle, evo recite mi, mimo svekolike problematike teoretičara zavjere kojima ne pripadam, nije li ovo jedan tipičan nightmare show koji kao ključ savršeno pripada bravi Zavjere?! Sklon sam napisati da čak ni teoretičari zavjere ovom skandalu bez premca i presedana ne pridaju neki značaj, a ne pridaju mu zbog toga što se radi o istinitom skandalu, dok je teoretičarima zavjere do istine stalo kao do lanjskog snijega, no ipak to neću napisati jer, priznajem, već dugi niz mjeseci ne posjećujem internetske stranice s istoimenim sadržajima, to mi je postalo previše gadljivo. Dakle, istini za volju, nemam pojma što glasoviti portal iz Banja Luke kao i drugi srodni portali objavljuju na tu temu.

Pa se vratimo na temu. Ugovori s Pfizerom i drugim kompanijama su tajni, cijena je tajna, iako tu cijenu plaćamo vi i ja, svi mi porezni obveznici!!! Kako je moguće da već to nije u-nebo-vapijuć skandal?!?! Tko ima pravo u moje ime, u ime mene kao poreznog obveznika, zatajiti javne troškove, nazvati ih tajnima?!?! Kako je moguće da cijela ta priča ne zvoni svim zvonima, a poglavito zvonima oporbenih saborskih zastupnka, tih idiota koji nemaju drugu svrhu nego da budu idioti, ali ipak katkad mogu biti korisnim idiotima?!?!

Sljedeće: Capak se hvali time kako smo četiri milijuna doza donirali! Time želi umanjiti prethodni podatak da smo dva milijuna uništili. Koliko čovjek mora biti jadan i glup da bi popušio takvu manipulaciju?! Prosta je istina da smo šest milijuna doza cjepiva platili, a nismo ih iskoristili (pritom ostaje dodatno otvoreno pitanje što Capak i društvo uopće smatraju dozom)! Koliko milijuna bi bilo alarmantno za naše medije, bez obzira radi li se o HRT-u ili Indexu?! Milijun milijuna? Milijardu milijuna? Bezbroj milijardi milijardi? Koja bi granica za njih bila granica skandaloznosti?!

I još jedno sljedeće: je li itko primijetio jako bizarnu činjenicu da se, po Capaku, dio cjepiva uništio već kod samog proizvođača?! Dakle, Pfizer proizvede stotine hiljada ili milijune cjepiva, skupo ih naplati (a cijena je tajna, ne smije se znati, iako ju mi plaćamo), a onda ih uopće ne isporuči. Navodno ih sam uništi jer u moru prekobrojnih cjepiva nisu ni došli na red da budu isporučeni, a već im je prošao rok trajanja. Ima li ičeg bizarnijeg od toga?! I nije li beskrajno čudno da o tome ne bruje svi mediji?!

I zadnje sljedeće: Capak kaže da su to takvi ugovori i da bi nas njihovo opstruiranje koštalo još više. Zar ne postoji Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu?! Za što ga, pobogu, imamo, ako ne upravo za ovakve besprimjerne gadosti?!?! Kako je moguće da jedan kriminalni ugovor ima takvu moć nad narodima? Molim vas da me prosvijetlite ako sam štogod kardinalno propustio primijetiti.

Najopasnija životinja na svijetu

nedjelja, 23.04.2023.
Moć, misao

Mi smo za jednu misao daleko od užasa i za jednu misao daleko od blaženstva. Za jednu misao daleko od ropstva i za jednu misao daleko od slobode. Eto tako stoje stvari. Naša je misao graditelj bez premca i mi smo joj jednom negdje dali moć. Tada smo nekako smetnuli s uma da se moć ni s kim i ni s čim ne smije dijeliti, a još se manje bilo kome ili bilo čemu smije poklanjati. Moć je sveta. Moć je odgovornost. Moć je jedina mogućnost razrješenja zbunjenosti. Moć je ono što mi jesmo, najintimnije. Zato ona mora biti silno nježna i potpuno dobra, sluga dobrote.


Laka je naša ljubav

petak, 21.04.2023.

Jesen je proljeće duha. Buđenje unutarnjeg bića. Umiranje svega suvišnoga. Trpkost i slatkoća u združenoj raskoši rafiniranih boja. Smrt kao zreo način da se nadvlada vulgarnost postojanja.


Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.