tavana

petak, 21.08.2009.

Udžbenici

Od kad je počela frka s knjigama, a mnogi i ne znajući krive učitelje, jer valjda dežurni krivac mora postojati. U šumi svakojakih afera, a svatko može birati po jednu za svoj ukus i potrebe, ova s knjigama dotakla je samo jadne roditelje, a i učitelje. Kako su gospoda odozgo, predvođeni već bivšim ministrom bahato obećavali svima nove udžbenike, a stare- Ne treba vraćati.
Premda nikome od nas nije bilo logike, i potajno smo se pribojavali tolike dobrote, a kako se pokazalo bojazan je bila opravdana. Sve u svemu sad kad roditelji nakon svih mjera štednje, smanjenja plaća, povećanja poreza, moraju kupiti i knjige, a o priboru da se ne govori, tko spominje nove čizme, bundu, tenisice.
Neki su se brzo snašli, po princiopu pomozi ti meni pa ću ja tebi. I nije loše.Moji nećaci idu u šesti i sedmi razred. Mislite da je za jednog već riješen slučaj, ali nije. Od odabranih udžbenika skoro polovina je novo. Jer bilo je , da se stari udžbenici bacaju a nove djeca dobivaju besplatno, tako uopće nije važno dali je učitelj izabrao isti ili drugi udžbenik. A tek cijene. Za njih dvojicu samo udžbenici iznose više od tri tisuće. A ono već spomenuto. Kako će ljudi koji su se poveli za nekadašnjom politikom da imaju više od dvoje djece, a ta djeca sad pošla u školu, tko će platiti takvo "besplatno" školovanje.
U svemu tome ima nešto lijepo. U škole dolaze roditelji i djeca. Na već određena mjesta ostavljaju svoje uredno složene stare udžbenike, a zatim idu od grupe do grupe i traže sebi ono što im je potrebno. Pomažu jedni drugima, traže,slažu, razgovaraju. Nitko neće naći sve, ali većinu hoće. Ja sam za starijeg nećaka složila vrijednost knjiga preko tisuću kuna, a to nije za baciti, toliko za mlađeg, ostale su još radne bilježnice to će im starci naručiti i bit će dobro

- 20:27 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.