tableta

ponedjeljak, 20.03.2006.

med

Možemo birati između puno vrsta meda , ali uglavnom uzimamo cvjetni, kestenov ili miješani med. Med se stvrdne, kristalizira - to je njegovo prirodno svojstvo.Ako ga grijemo do 40 stupnjeva C, opet postaje tekući i zadržava sva svoja ljekovita svojstva.Konzumiramo ga kao sredstvo za jačanje , za povećanje otpornosti, a rabimo ga i kao sredstvo za pripremu ljekovitih napitaka, sredstava za mazanje , obloga...

Na primjer:
- uzmemojednu veliku žlicu meda na pola litre vode, pustimo da zavri, dodamo nasjeckan češnjak, crveni luk, svježi anis ili neku drugu biljku kuhamo. Pijemo mlako, na žličice( za jetru, bubrege, želudac)

prašak ( od samljevenih cvjetova kamilice) pomiješamo sa medom i duže vrijeme uzimamo ujutro i navečer po jednu žlicu( za crijeva i želudac).

-cvjetove svježe biljke ( maslačka) narežemo ,stavimo u čašu s medom ( tri šake na jednu litru meda) i ostavimo na suncu 14-30 dana. Potom procijedimo i spremimo u staklenke. Uzimamo na kapi. Preostali talog možemo iskoristiti u čaju ili kao namaz na kruh.

narezanom crvenom luku , soku od naribanog hrena ili povrtnici(crnoj rotkvi)naribanoj zajedno skorom dodamo dvije žlice meda. Promiješamo i stavimo u čašu. Nakon nekoliko sati smjesa je upotrebljiva. Uzimamo je tri puta na dan po jednu žlicu( za žuč, želudac mjehur, jetru)

20.03.2006. u 23:33 • 6 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

< ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Travanj 2007 (1)
Ožujak 2007 (6)
Veljača 2007 (4)
Siječanj 2007 (3)
Prosinac 2006 (7)
Studeni 2006 (13)
Listopad 2006 (9)
Rujan 2006 (8)
Kolovoz 2006 (12)
Srpanj 2006 (15)
Lipanj 2006 (11)
Svibanj 2006 (17)
Travanj 2006 (17)
Ožujak 2006 (20)
Veljača 2006 (15)
Siječanj 2006 (6)
Prosinac 2005 (3)
Studeni 2005 (7)
Listopad 2005 (3)
Rujan 2005 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

sve znano i ne znano o zdravlju

MySpace Layouts

MySpace Layouts

Myspace

MySpace Layouts

MOJ MAIL

epruveta@net.hr