STIPE BOŽIĆ U OREBIĆU

08.05.2015.

Tradicionalni uspon i akcija za 1.maj 2015

04.05.2015.

Tradicionalno pa i ove godine smo organizirali uspon na sv.Iliju ali uz jednu "malu" promjenu.
Akcija koju smo najavili "KAD SE MALE RUKE SLOŽE" u sklopu tradicionalnog uspona sa ciljem pravljenja ljudskog lanca da bi se prebacile cigle za dovršetak "NOVE KUĆE" je bila i više nego uspješna.
Premašila je očekivanja nas organizatora,iako sa grahom smo bili spremni,još ga je malo i ostalo :)U petak 1.maja na nasoj planini je bilo oko 300tinjak planinara od kojih je 200tinjak pomoglo našoj akciji.
Uspjesno je prebaceno 140 komada cigle do cilja dok je nekih 120 komada ostalo na pola puta do Nove kuće,sto ne mislimo da je problem jer najgori dio smo prošli,sad je lako.
Pa i ovim putem možemo pozvat ljude kad budu šetali da uzmu ciglu pod ruku i iznesu je.

U radnoj akciji uz naše članove i naše mještane posebno hvala društvima koji su došli iz raznih društava iz Hrvatske i podržali nas.
HPD Elektroistra,HPD Međimurje,HPD Dubrovnik i našim dragim susidima HPD Mareta iz Vela luke.

Za uspjeh ove akcije zahvaljujemo se svim ljudima koji su na bilo koji nacin pomogli.
Veliko hvala Opcini Orebić,TZ Orebić,Dvd Viganj,Grand hotel Orebić,Udrugi za tehničku kulturu Orebić,Slobodnoj Dalmaciji,Radio Korčuli

U ovoj cijeloj priči trebamo se zahvaliti i HGSS tocnije stanici Orebić koja svake godine pa i ove osigurava ovaj događaj i brine o svim sudionicima,naravno i oni su prenosili cigle ali ovaj 1.maj nece zaboravit jer su imali akciju i uspješno pomogli mlađoj ženskoj osobi koja je bila iscrpljena te je transportirali na daljnu skrb u HMP Orebić,te se sada uspješno oporavlja.
Ovaj put si imali i cast da ih posjeti pročelnik HGSS Vinko Prizmic.

Ovaj dogadaj će obiljezit povjest našega društva i mi smo se potrudili da ovjekovječimo to sa fotografijom
Još jedanput bravo i veliko HVALA SVIMA :)

KAD SE MALE RUKE SLOŽE

22.04.2015.
Cijela priča ove akcije koja ce se održati 1.5 je krenula 2010 godine kad su clanovi našeg društva zbog lošeg stanja "NOVE KUCE" tj. lovačke kuce pod imenom Kadulja krenuli sa izgradnjom nove kuce na ledinama.
Uz financijsku podršku općine orebić i požrtvornost članova društva i mukotrpan rad u kasnim noćnim satima poslije posla uspješno je izgrađeno do pola,sa temeljima,stupovima i krovom.

Evo kako to izgleda danas.

A sad je došlo vrijeme da tu nadstrešnicu zatvorimo.
Lovačka kuća Kadulja je u jako lošem stanju i ubrzo necemo više imat skloništa za se sakrit u lošem vremenu.
Naši su članovi kroz povjest puno toga nosili na svojim leđima na sv.Iliju a sa ovom akcijom želimo da nitko ne slomije leđa i da pružimo svima priliku da nam pomognu tj. da doprinesu barem malim djelom našoj planini i našem društvu.

Pridružite nam se u petak 1.maja i pomozite,Uz ugodno druženje napravit ce mo najveći lanac na ovom području prebacit koliko možemo cigli i dokle možemo pa idemo na grah.

Cijela akcija nece trajat više od 1h:30min tako da ekipa koja i želi poc na vrh ima dovoljno vremena da se vrati na grah.


Evo kako izgleda lanac

SVAKA KARIKA JE VAŽNA !!

Opća planinarska škola

U tijeku je opća planinarska škola na kojoj ima 15 školaraca.Predavanja se održavaju četvrtkom u priostorima DVD Orebić a svaki vikend se ide na izlet i radi se praktični dio.Školarci su do sada bili na nasoj planini sv.Ilija a nadolazeci vikend se ide na Biokovo,pa onda u Paklenicu.

Subota 18.04.2015 Radna akcija

15.04.2015.

Plan akcije je ocistit prvi dio puta od Kabla.
Početak akcije je u subotu popodne u 15:00 u selu Urkunici.
Za neke dodatne informacijie nazovite 0989690141

Opća planinarska škola

27.03.2015.
HRVATSKO PLANINARSKO DRUŠTVO SV.ILIJA ORGANIZIRA OPĆU PLANINARSKU ŠKOLU OD 09.04.2015 DO 10.05.2015


Škola se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela, teoretski dio će se obavljati četvrtkom navečer u Orebiću. Škola polaznicima pruža osnovna znanja potrebna za sigurno i ugodno planinarenje, te je usklađena s preporukama o izvođenju općih planinarskih škola Komisije za obrazovanje HPS-a.

Cijena opće planinarske škole iznosi 250 Kn s tim da je obavezno učlanjenje u planinarsko društvo pri HPS-u i tekuća „markica“ HPS-a, što je dodatnih 50 Kn .Za učlanjenje u društvo potrebna vam je 1 fotografija i osobna iskaznica, a učlaniti se možete prilikom upisa u školu. U cijenu škole je uključeno vodstvo škole, organiziranje predavanja, terenskih vježbi i izleta i osiguranje polaznika. Nisu uključeni troškovi izleta (prijevoz, hrana, smještaj u domu i sl.)

Polaznici će u sklopu školovanja dobiti „Planinarski udžbenik“ autora Alan Čaplar, zamku (uže 6 m/6mm). Preporučena potrebna za pohađanje škole je: ruksak, gojzerice, čeona svjetiljka i vreća za spavanje. Ostala oprema se nabavlja i upotpunjuje postupno, kao i planinarsko iskustvo. Ako su vam potrebni bilo kakvi savjeti vezno uz opremu, vrlo rado ćemo vam pomoći. Ukoliko pojedinac želi prekinuti školovanje zbog privatno-poslovnih-zdravstvenih razloga, HPD SvIlija nije dužna refundirati novac za školovanje i članarinu u HPS-u.

Polaznici pohađaju školu na vlastitu odgovornost, osobe mlađe od 18 godina, a sa napunjenih 15 godina na dan početka škole uz dodatno pisano odobrenje roditelja.

Kako upisati planinarsku školu?

Upisi u planinarsku školu vršiti će se 01.04 i 08.04 2014 s početkom u 18:00 h u prostoru društva(Kralja Zvonimira 8, 20250 Orebić ). Sve zainteresirane se moli da se prijave na mail adresu ( pdsvetiilijaorebic@gmail.com ili na broj 0995734135 te ostaviti podatke: ime i prezime, broj mobitela i mail adresu. Nakon prijave kandidati će biti obavješteni o prvom sastanku.

Škola započinje 09.04.2014. u 19:00 h uvodnim predavanjem. Predavanja će se održavati četvrtkom s početkom u 19 h, dok će se za vikend koji slijedi održavati praktični dio nastave.

Školu izvode Gorski spašavatelji te iskusni planinari HPD Sv.Ilija sa višegodišnjim iskustvom. Predavanja drže članovi društva koji po područjima obuke imaju veliko iskustvo i znanje.
Teorijska i praktična predavanja te vježbe na terenu pokrivaju područja: Općeg znanja o planinarstvu, Hrvatskog planinarskog saveza,opasnostima u planinama, opreme, planinarskog duha, orijentacije, meteorologije, prve pomoći i pristupa unesrećenome, HGSS-a i Vodičke službe, poznavanja čvorova, bivakiranja, visokog gorja, ekspedicija itd.

HPD Sv.Ilija zadržava pravo izmjene područja terenske edukacije što je uvjetovano vremenskim (ne) prilikama, naravno uz prethodnu najavu. Za dobivanje prava pristupa završnom ispitu potrebno je sudjelovati na najmanje 70% vježbi i predavanja. Polaznici su dužni potpisati izjavu o preuzimanju odgovornosti i rizika kao i pristupnicu sa osobnim podacima. Za maloljetnike izjavu o odgovornosti kao i privolu za pohađanje škole trebaju potpisati roditelji. Predavanja se održavaju četvrtkom s početkom u 19:00, a vježbe na terenu se dogovaraju poslije predavanja.


Kontakti i informacije: osobno – u prostorijama

e-mail: pdsvetiilijaorebic@gmail.com

Web: www.svetiil98.blog.com

Facebook: Hrvatsko planinarsko društvo sv.Ilija-Orebić

Mob: 0995734135-Ivan Vekić

Pozivamo sve zainteresirane, planinare i one koji to žele postati da nam se pridruže.
Dobrodošli!

Redovna godišnja skupština 21.03.2015

24.03.2015.


1. Izbor radnog tijela
• zapisničar i dva ovjerovitelja: Ines Zokić (zapisničar), Tanja Batistić i Marko Radovanović (ovjerovitelji)
• izbor novog člana upravnog odbora (Vlado Vuković jednoglasno je izabran za novog člana uprave,
umjesto Antonia Markote koji je odstupio na osobni zahtjev)

2. Izvješće o radu Društva i Upravnog odbora za 2014. godinu – jednoglasno usvojeno

3. Financijsko izvješće za 2014. godinu - jednoglasno usvojeno

4. Program rada i financijski plan Udruge za 2015. godinu - jednoglasno usvojeno

5. Izmjene i dopune Statuta – točka je odgođena za slijedeću sjednicu Skupštine, kako bi se Statut uskladio sa promjenama Statuta HPSa, drugih planinarskih društava te Zakonskim promjenama
.
6. Prijedlozi aktivnosti / razno – jednoglasno je usvojen prijedlog Upravnog odbora da se noćenje u ''Staroj kućici'' naplaćuje u iznosu: 15,00 kn za članove HPSa i 30,00 kn za ostale. Djeca do 15 godina nemaju obvezu plaćanja.
Novac ide u svrhu održavanja planinarske kućice.
Jednoglasno su odabrana i 4 domara: Ivan Vekić, Boris Grljušić, Svetomir Bikić i Tonči Milina

P O Z I V na godišnju sjednicu Skupštine

16.03.2015.

- članovima PD ''Sv. Ilija'' Orebić


P O Z I V

Na temelju članka 32. Statuta PD ''Sv. Ilija'' Orebić sazivam godišnju sjednicu Skupštine PD ''Sv. Ilija'' Orebić na dan 21.03.2015. – subota u 19:30, u dvorani Općine Orebić.


Za sjednicu predlažem slijedeći

D N E V N I R E D

1. Izbor radnog tijela
• zapisničar i dva ovjerovitelja
• izbor novog člana upravnog odbora
2. Izvješće o radu Društva i Upravnog odbora za 2014. godinu
3. Financijsko izvješće za 2014. godinu
4. Program rada i financijski plan Udruge za 2015. godinu
5. Izmjene i dopune Statuta
6. Prijedlozi aktivnosti / razno


*napominjemo da se sukladno čl. 22 Statuta, član briše iz članstva Udruge ukoliko nije platio članarinu za 2 godine, stoga Vas molimo na obnavljanje članstva ukoliko to još niste napravili, i ukoliko to još želite. Također, sukladno novom Zakonu o udrugama, molim da nam dostavite OIB, te e-mail ukoliko ga koristite. Napominjemo da sve novosti, aktivnosti društva možete pratiti na Facebook stranici - Hrvatsko planinarsko društvo "Sv.Ilija" Orebić-Pelješac, te na blogu: svilija98.blog.hr. Veselimo se i Vašem pozivu na mob: 0989690141 (Boris Grljušić), te 0995734135 (Ivan Vekić).
Stojimo Vam na raspolaganju i svake srijede, od 18-19 h u prostoru društva, Kralja Zvonimira 8.

Potaknimo, stvarajmo i njegujmo!

Predsjednik PD ''Sv. Ilija'' Orebić
Boris Grljušić

Oznake: more

Markacistički tečaj, 14.-15.03.2015.

Komisija za planinarske putove HPS-a i Planinarski savez DNŽ u suorganizaciji s HPD Sv. Ilija iz Orebića organizirao je Tečaj za markaciste. Prvi dan održan je teorijski dio u Hrvatskom domu Viganj, a u nedjelju je uslijedio praktični dio na brdu Sv. Ilija :)
Naše društvo postalo je bogatije za 7 novih markacista!
Hvala svima na ugodnom druženju :)Oznake: more

POZIV NA TEČAJ ZA MARKACISTE - 14. i 15.03.2015

10.02.2015.

POZIV NA TEČAJ ZA MARKACISTE - 14. i 15.03.2015

HRVATSKI DOM VIGANJ - KUVENAT

Komisija za planinarske putove HPS-a u suglasju s Planinarskim savezom DNŽ organizira 14. i 15. ožujka 2015. markacistički tečaj. Suorganizator tečaja na terenu je HPD Sv. Ilija iz Orebića.

PRIJAVU za tečaj, kao i sve dodatne informacije možete dobiti SRIJEDOM - od 17:00 do 18:00 u prostoru PD Sv Ilija Orebić. Napominjemo da se potrebno prijaviti najkasnije do 28.02.2015.

Sve informacije:www.hps.hr

Članarina 2015

23.01.2015.

OBAVIJEST:

Članske markice HPS-a za 2015.g. mogu se uplatiti u prostoru PD Sv. Ilija Orebić, Kralja Tomislava 8, i to:

SRIJEDOM - od 17:00 do 18:00

Prema kategorijama, članarina za 2015. godinu iznosi:
- djeca i studenti te umirovljenici - 25,00 kn
- odrasli, seniori - 50,00 kn

Izlet na Snježnicu 26.12.2014

27.12.2014.

Unatoc prognozi koja je nagovjestala kišu cijeli dan bili smo optimisticni i pošli na izlet.
Nažalost nismo se uspili popeti na vrh ali nije da smo bili tužni zbog toga.
Dobra ekipa,marenda,bevanda posjet adrenalin parku...dan ugodno ispunjen !! :)

Čestit i blagoslovljen Božić i sretnu novu 2015. godinu želi Hrvatsko planinarsko društvo "Sv.Ilija" Orebić-Pelješac

25.12.2014.

Tradicionalni uspon na Sniježnicu 26.12.2014

21.12.2014.

Hrvatsko planinarsko društvo Dubrovnik organizira za blagdan Sv.Stjepana u petak 26.prosinca 2014.g. tradicionalni uspon na Sniježnicu!

Polazak u 6 sati ujutro iz Orebića

08.30-08.45 -okupljanje planinara u Mihanićima kod početka markacije staze Mihanići-Kuna Konavoska-vrh Sniježnice
10.00 – polazak ispred Planinarske kuće Škola Kuna Konavoska prema vrhu sv.Ilija na Sniježnici (2 sata laganog hoda do vrha)
Od 14.00 pa nadalje – Povratak u Planinarsku kuću Škola Kuna Konavoska, pozdrav domaćina, otvorenje Foto izložbe, objed (potrebno ponijet pribor za jelo i posudu)
16.00 -završetak programa Tradicionalnog Uspona na Sniježnicu!

Svi zainteresirani neka se jave na 0995734135.

Pčelinjak

15.12.2014.

Kad što već znate na našem području postoje već dva opremljena penjališta i sve skupa 20tak smjerova i mislim da smo našli i treće penjalište,stijena se zove Pčelinjak i zove nas da pocnemo bušit

Križ poviše Lampala

U jednoj od šetnjica poviše Lampala na cca 400 metara nadmorske visine pronađen je ovaj križ,star je otprilike oko 150 godina i priča kaže da je postavljen u spomen jednoj ženi koja je upravo tu nastradala dok se spuštala sa Ilije.(ako netko zna više informacija neka nas informira)

Dani planinara Dalmacije 2015

Evo jedne obavijesti da si možete ovaj termin uvrstit u plan za 2015.
Dani planinara Dalmacije ce se održati 23.-24.05 2015 u organizaciji HPD Sv.Ilija Baška voda.Radna akcija 06.12.2014

02.12.2014.

Pozivamo sve članove i sve ljude dobre volje na radnu akciju u subotu i nedelju 6. i 7. 12.
Ovaj put ce mo radnu akciju imat na " Staroj kuci" tako da je bolje ic u subotu navecer da uspijemo napravit što više.
Ukoliko netko ne može bit ce dobrodošao i u nedelju ujutro :)

Tko može neka se javi za detalje.

Lijep pozdrav svima


Ispenjan prvi dugi alpinisticki smjer na sv.Iliji

24.11.2014.

Dva člana Hgss stanice Orebić a ujedno i članovi planinarskog društva sv.Ilija
u subotu 22.11.2015 ispenjali su prvi dugi smjer na sv.Iliji.
Smjer su proučavali dosta vremena,definitivno nije bilo lagano i priprema za ovakav podhvat je trajala dugo
od proučavanja cijeloga smjera pa do fizičke pripreme.
Do samoga ulaza u smjer ima 1 sat hodanja i on se nalazi na 420m nadmorske visine.
Smjer je sveukupno dug 230m i od toga su prve dvi dužine su onako zanimljive i prave za zaigravanje
a onda kreće pravo penjanje :)
Prema njihovim procjenama kažu 5b - 5c i sa obzirom da je pravo alpinisticko penjanje
(klinovi,cokovi,gurtne,jos neznaju sta je frend?) i da ima par stijena oce nece past DA bilo je jako zanimljivo.


Sama pomisao da bi uopce mogli probat penjat na sv.iliji je pala prije godinu dana i to kad im je netko uvali sto bi rekli bubu u uho "pa vi svugdi idete penjat a šta je sa ovim poviše nas ? "
pogled je pao prema brdu i krenilo je istraživanje.
Nije da nisu bili u podnožju sv.Ilije ali ovaj put su pošli sa "očima penjača" i to je bilo to.

Možda ne izgleda tako iz podnožja ali sv.Ilija ima ogroman potencijonal za alpinističko penjanje i sigurni su da je ovo samo početak.

Ime smjera : " Drž se u korađu "

autori : I.Vekić,J.Bucalo


Evo ugrubo skica smjera dok ne naprave bolju
Radna akcija na "novoj kući" 09.11.2014

10.11.2014.

Ovaj vikend smo organizirali radnu akciju na " novoj kući".
Kao sto je i bilo najavljeno glavni cilj nam je bio postaviti ogradu oko kuće ali napravilo se i puno više.
Predivan dan kao što smo i očekivali i 15-tak nadobudnih članova bili su ključ ove i više nego uspješne akcije.
Iz kućice smo sve izbacili vanka i omogućili vrjednim curama da sve očiste temeljito.Kućica je stara i tesko ju je odrzavati ali napravile su maksimalno i to treba tako i održavati.Bravo cure !
Iz šupe iza kuće izbacili smo sve smeće,očistili i posložili stvari,sve kanale od vode očistili i zatim obrusili i izolirali gustirnu izvanka.
Ograda koja je postavljena oko kuće ispala je odlična (ostao mali dio koji treba završit) i dvoja vrata napravit.
Ali sve u svemu ništa osim divljih svinja se nemoze provuć a njih je nemoguće zaustavit :)
Uz sav ovaj rad lipo smo se najeli nešto vina popili pa čak i partiju buća zaigrali :)

Hvala svima !!

Pratite nas na blogu i facebooku i bit će te o svemu obavješteni kao i do sad.

Slike pogledajte OVDJE

Radna akcija 9.11.2014

03.11.2014.

Ovom prilikom pozivamo sve članove i sve ljude dobre volje
da se okupimo u nedelju 9.11.2014 na novoj kucici,posla ima puno a jedna od bitnijih stavki je
da postavimo ogradu i vrata,naravno rad uz ugodno druzenje iće i piće :)
Ovo je samo objava da rezervirate nedelju,detalje kad se priblizi vikend,nadamo se da ce juzina do tada stati :)

Pozdrav svima

IZLET NA MOSOR 1.11.2014

Vikend 1.11 bio je rezerviran za izlet na Mosor,prijavilo se 10 članova naseg društva i prijatelji.
Vrijeme,što nam je i najbitnije nije nas iznevjerilo dapače dva prekrasna dana.
Krenuli smo rano ujutro u subotu da bi vec u 10:00 bili na parkiralištu u Stinom Gornjem,
lagana šetnjica do planinarskog doma Umberto Girometta,naravno onda je pala i marenda a potom
uspon na Veliki kabal (1339m) koji je najviši vrh Mosora,šta reci na pogled nešto prekrasno :)
da bi produžili turu šetanja i napravili što više u jednom danu pošli smo na Vickov stup (1325m)
a nakon 4h šetanja povratak u dom na poznati Špirov grah i hladnu pivu :)
ostatak veceri kako to inace biva pjesma do kasnih sati.
Nedelja ujutro bez velikih planova,marenda i povratak na parkiralište pa prema doma hmmm?
Ipak tjekom voznje dogovor pada na jos jednu setnjicu,odluka je pala Matokit vrh sv.Rok(1062m).
Staza krece iz centra Vrgorca i po našim saznanjima do vrha 2-2:30 do vrha,uspili smo za 3 biti na vrhu.
Poslije subotnje ture od 4-5 sati ovo je bio izazov za svih nas,zahtjevna staza i nije bilo lako ali na vrhu samo oduševljenje :)
Stim smo zakljucili ovaj predivan vikend,tijelo slomljeno ali duša ispunjena...sad u nove radne pobjede

I ovaj put treba naglasiti da bi svi bili presretni da na sljedeci izlet napunimo napokon i cijeli autobus !
pratite nas na blogu i facebooku i o svemu ce te bit obavjesteni :)

Slike pogledajte na facebooku...

Na Sv.Iliji održana vježba stijenskog spašavanja

21.10.2014.

Na vježbi je sudjelovalo 40 članova HGSS stanica Orebić, Karlovac, Ogulin i Dubrovnik, te Hercegovačke gorske službe spašavanja Stanice Most

U subotu, 18.listopada na Sv.Iliji, na poluotoku Pelješcu održana je zajednička vježba stijenskog spašavanja HGSS stanica Orebić, Karlovac, Dubrovnik i Ogulin, te Hercegovačke gorske službe spašavanja Stanice Mostar.

Na vježbi koja je izvedena na vrlo zahtjevnom terenu sudjelovalo je četrdeset spašavatelja. Vježba je pokazala da unatoč pripadnosti različitim stanicama, svi spašavatelji na terenu djeluju kao jedan tim, te da uspješno mogu izvesti i najsloženije akcije spašavanja.


Evo jedan izlet svi zainteresirani neka se jave :)

20.10.2014.

Postavljen žig na vrhu Sv. Ilije

06.07.2014.
Aktivnosti PD Sv. Ilija Orebić

07.06.2014.

Tjekom travnja i svibnja odrađeno je nekoliko akcija sukladno Programu rada Društva ali i radi nadolazeće turističke sezone 2014.:

- obnovljene su i odrađene nove markacije
- uz redovno održavanje, očišćeni su putevi (npr. relacija Karmen preko Gurića i Lampalova do Bilopolja, Urkunići do brda Sv. Ilija..)
- uređenje i ostale vrste sanacija na putevima gdje je bilo potrebno
- postavljeni su novi putokazi
- uređeno je peljalište - parking i prilaz penjalištu, postavljena je klupa

Bitno je napomeniti da su neke od ovih aktivnosti sufinancirane od strane Zaklade Kajo Dadić i građanske inicijative ''NAŠ DOPRINOS ZAJEDNICI'' .

U nastavku donosimo nekoliko fotografija sretan

TRADICIONALNI USPON NA SV. ILIJU - 01.05.2014.

24.04.2014.

PD SV. ILIJA VAS POZIVA NA:

TRADICIONALNI USPON NA SV. ILIJU - 01.05.2014.POLAZAK JE ORGANIZIRAN S RIVE U OREBIĆU U 08:00.

OKUPLJANJE I DRUŽENJE NA NOVOJ KUĆICI UZ ORGANIZIRANI RUČAK - GRAH :)

MOLIMO SVE SUDIONIKE DA PONESU PRIBOR ZA JELO, KRUH I PIĆE.

OČUVAJMO ČISTOĆU SV. ILIJE!

*za sve dodatne informacije kontaktirati na 099 573 4135

PD SV. ILIJA—Orebić organizira IZLET povodom obilježavanja 140. obljetnice hrvatskog planinarstva

03.04.2014.PROGRAM
26.04.:
06:00 Polazak sa rive u Orebiću
12:30 Uspon na Klek i sudjelovanje u aktivnostima po programu HPD.
Noćenje u planinarskom domu u Ogulinu.

27.04.:
10:00 Povratak u Orebić

ZBOG ORGANIZACIJSKIH RAZLOGA MOLIMO ZAINTERESIRANE DA SE DO
10.04.2014.

PRIJAVE NA BROJ:
099 573 4135

*PREDNOST IMAJU ČLANOVI PD SV. ILIJABilo je lijepo na Pelješcu

19.03.2014.

Prošli vikend planinari HPD Prenj 1933 posjetili su orebić i popeli se na vrh sv.Ilije.
Lijepo vrijeme nas mami u u planine. Proljeće skoro stiglo, a naše planinarsko društvo prošli vikend organiziralo izlet za građanstvo na vrh Sv.Ilija na Pelješcu. Odaziv je bio puno veći od očekivanog. Ljudi oduševljeni povratkom proljeća, željni izaći iz kuća i krenuti u prirodu.

Do Orebića je stiglo nas šezdeset i jedno, a odatle, laganim tempom s prekrasnim pogledom na more, na vrh se uspješno popelo pedeset troje. Ostali su radije uživali odmarajući u neposrednoj blizini mora osluškujući šum njegovih valova. Na svoj način svi smo uživali u finom danu i beskrajnim pogledima na Orebić, Korčulu, Mljet i mnoga daleka i bliska malena mjesta i otoke.

Svi su se zadovoljni vratili u Mostar, zahvalni na lijepo provedenom danu u planini. Do nove prilike, do nekog novog izleta uživajte u fotografijama.

Tekst: Ana Ćorić
Fotografije pogledajte:OVDJE

OBAVJEST:

12.01.2014.

Dragi članovi P.D. Sv Ilija Orebić stigle su markice za 2014 god pa vas ovim putem obavještavamo da će ured P.D biti otvoren 15.01.2014 srijeda u vremenu od 17-18 sati.
Cijena članarine ostala je ista kao i do sada.

Uprava

<< Arhiva >>