SVIJET FORMULE 1
Moj drugi blog:
AUTO MOTO

< lipanj, 2006 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off


passed km
km/h

Opis bloga
Svijet formule 1








Image Hosted by ImageShack.us

DAS IST MEINE FAVORIT:
Image Hosted by ImageShack.us




Image Hosted by ImageShack.us

LINKOVI:

Saab.hr
Fiat.hr
Audi.hr
Chevrolet.hr
Chrysler.hr
Citroen.hr
Ford.hr
Honda.hr
Daewoo.hr
Jaguar.hr
Jeep.hr
Landrover.com
Mercedes-Benz.hr
Mitsubishi.hr
Opel.hr
Porsche.hr
Subaru.hr
Volkswagen.hr
Volvo.hr
Seat.com
Hummer.com
Alfa Romeo.com
BMW.com
Cadillac.com
Remus racing
Bridgestone.com
Falken.com
Michelin.com
Good Year.com
brembo.com
Valvoline.com
TOYO.com
HAK.hr
Hakkinen.com
Top gear.com
Nascar.com
Planet F1.com
FIA.com
Lamborghini.it
Moj auto.com
Vidi auto.com
Oldtimer.hr
Dryden.hr
Tuning plus.com
Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
HNK Hajduk.hr
Iskon.hr
Hummer.com
Jeep.com

BLOGOVI

Nel@
Richa
Monako
Alonso fan
Nedodirljiva
Brđanka
Bussy mama
F1 fans
Ivana
Kimi is a king of f1
Ferrari-F1
Kimi fans
The Tonksich's bljog
Najvažnija spored...
bokygs.blog.hr
Zvijeri sa asfalta
Torca Visoka
Mercedes Benz-amg




HTML i CSS tutoriali

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Plus.hr

Image Hosted by ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

30.06.2006., petak

VOZIM ZA SVOJE POBJEDE

MASSA PORUČIO MICHAELU DA NE OČEKUJE NJEGOVU POMOĆ

Image Hosted by ImageShack.us

Za razliku od svih ostalih suvozača Michaela Schumachera koji su bili svjesni činjenice da momčad funkcionira tako da je gotovo sve podređeno Michaelovom uspjehu, Felipe Massa se po tom pitanju ne slaže sa Schumacherom.

Nakon nedavnog komentara Michaela Schumachera u kojem je pozvao Massu da boljim vožnjama pomogne njemu i momčadi na putu ka uspjehu, Massa je pružio i svoje viđenje situacije.

Michael treba sam sebi pomoći tako što će utrke završavati ispred Alonsa, samo će mu to pomoći u borbi za naslov, a ja ću, naravno, voziti što bolje mogu kako bi pobjeđivao, uostalom zato se i bavim ovim poslom – izjavio je vidno uznemireni Massa.


- 20:19 - Komentari (3) - Isprintaj - #

28.06.2006., srijeda

JOŠ UVIJEK NIJE GOTOVO

MICHAEL SCHUMACHER ZRAČI OPTIMIZMOM

Image Hosted by ImageShack.us

Sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1, Michael Schumacher, nakon utrke za VN Kanade prošlog vikenda u kojoj je završio kao drugi iza prvoplasiranog Fernanda Alonsa nije djelovao previše razočarano.

Prošle smo sezone pobijedili samo jednom i to je bilo užasno frustrirajuće, a ove se godine dobro zabavljamo – rekao je Schumacher i dodao – možete se zabavljati i ukoliko ne pobjeđujete, a ne možete pobjeđivati cijelo vrijeme.

Još uvijek nam bolid nije na razini najvećih konkurenata, ali napredujemo iz utrke u utrke te još uvijek nije ništa gotovo – izjavio je Schumacher. Svi moji napori biti će usmjereni tome da se bodovna prednost Alonsa koja trenutno iznosi 25 bodova počne smanjivati – dodao je na kraju.


- 19:24 - Komentari (1) - Isprintaj - #

27.06.2006., utorak

Posjetite moj drugi blog kojeg sam teškom mukom vratio iz mrtvih:

KLIKNI OVDJE:

AUTO MOTO

- 20:07 - Komentari (1) - Isprintaj - #

SEVERINA U UTRCI IZDRŽLJIVOSTI

Image Hosted by ImageShack.us

Slijedećeg vikenda na Grobniku se vozi VW Polo Castrol Pirelli kup utrka izdržljivosti. Utrka će trajati 105 minuta. Vozačima Polo kupa takva je utrka uglavnom nepoznata, tek je pokoji vozač nastupio na sličnoj utrci prije nekoliko godina. No ipak, vozači su je shvatili vrlo ozbiljno i već danas testiraju izdržljivost automobila. Testiranje vremena potrošnje goriva i guma neke je vozaće već dovelo do bitnih spoznaja, koje će im pomoći prilikom planiranja same utrke.

Iako se cijela manifestacija odvija u nedjelju, 02.07., vozači VW Polo Castrol Pirelli kupa imaju program i u subotu. Druženje sa sponzorima i predstavnicima medija te vožnje po Grobniku, biti će svima vrlo interesantno, a pogotovo uz činjenicu da će biti prisutna i dugo očekivana gošća Polo kupa - Severina!

Severina će nastupiti u utrci kao član Auto klubovog tima, sa startnim brojem 9, dok će u subotu odraditi potrebne radnje za ishodovanje privremene vozačke licence za kružne utrke.

Seve će, kao i svi ostali vozači Auto Klubovog tima koji su već nastupili, voziti u konkurenciji sa ostalim vozačima, stoga, na Grobniku nas očekuje zaista interesantan i uzbudljiv vikend!
- 20:02 - Komentari (1) - Isprintaj - #

26.06.2006., ponedjeljak

VN KANADE

JOŠ JEDNA POBJEDA ZA ALONSA

Image Hosted by ImageShack.us

Fernando Alonso uspio je osvojiti i VN Kanade te je u devetoj utrci ovogodišnjeg prvenstva na stazi u Montrealu napravio još jedan korak prema obrani naslova prvaka. Nakon što je krenuo u utrku s prve startne pozicije Alonso niti u jednom trenutku nije ispuštao vodstvo, a jedine prijetnje stizale su od strane Kimija Raikkonena u prvom dijelu utrke.

Kimi Raikkonen na današnjoj utrci nije imao previše sreće. Oba ulaska u boks, greškom mehaničara, trajala su mu umjesto prosječnih 7-8 sekundi preko 12 sekundi, a da to ne bi bilo sve pobrinuo se sam Kimi kad je u samoj završnici utrke preširoko ušao u zavoj te time omogućio Michaelu Schumacheru jednostavan prolazak pokraj njega.

Prvim mjestom Alonso je uknjižio dodatnih 10 bodova te je time povećao prednost nad drugoplasiranim Schumacherom na 25 bodova. Drugi i treću u cilj su ušli Schumacher i Raikkonen. Četvrto mjesto osvojio je Fisichella, peto Massa te šesto Trulli. Posljednji osvajači bodova bili su Heidfeld i Coulthard koji je u samoj završnici pretekao Buttona.

Utrka za VN Kanade jedna je od rijetkih na kojima se još uvijek može preticati te je s te strane utrka donijela dosta uzbuđenja, a ni legendarni 'zid prvaka' nije ostao bez žrtava.


Rezultati utrke za VN Kanade:

01. F. Alonso Renault M 1:34:37.308
02. M. Schumacher Ferrari B + 2.111
03. K. Raikkonen McLaren M + 8.813
04. G. Fisichella Renault M + 15.679
05. F. Massa Ferrari B + 25.172
06. J. Trulli Toyota B + 1 krug
07. N. Heidfeld BMW M + 1 krug
08. D. Coulthard Red Bull M + 1 krug
09. J. Button Honda M + 1 krug
10. S. Speed Toro Rosso M + 1 krug
11. C. Klien Red Bull M + 1 krug
12. M. Webber Williams B + 1 krug
13. V. Liuzzi Toro Rosso M + 2 kruga
14. T. Monteiro Midland F1 B + 4 kruga
15. T. Sato Super Aguri B - - - - - - -
16. R. Schumacher Toyota M - - - - - - -
17. J. Villeneuve BMW B - - - - - - -
18. JP. Montoya McLaren M - - - - - - -
19. R. Barrichello Honda M - - - - - - -
20. F. Montagny Super Aguri B - - - - - - -
21. C. Albers Midland F1 B - - - - - - -
22. N. Rosberg Williams B - - - - - - -
- 20:46 - Komentari (3) - Isprintaj - #

23.06.2006., petak

MORAM VOZITI NA POBJEDU

RAZLIKA IZMEĐU ALONSA I SCHUMACHERA IZNOSI 23 BODA

Image Hosted by ImageShack.us

Nakon osam ovogodišnjih utrka vodeći u prvenstvu Fernando Alonso ima 51 bod, odnosno 23 boda više od prvog pratitelja, Michaela Schumachera koji mora što prije početi završavati utrke ispred Alonsa ukoliko želi ostati 'u igri' za naslov.

Imamo puno razloga za optimizam, naš je bolid u dobroj formi, a mi ga poboljšavamo iz utrke u utrku – rekao je Schumacher na ovotjednom testiranju. Staza je drugačija od onog Montreala na kojeg smo navikli te ćemo iz tog razloga koristiti potpuno drugačiji aerodinamički paket nego lani i u svakom slučaju moram voziti na pobjedu – izjavio je Michael.

Za razliku od Schumachera koji je u karijeri pobjeđivao na VN Kanade, Alonsu to zasad nije uspjelo. Staza u Montrealu je jedna od onih koje nisam osvojio, čak nisam nikada bio na podiju na VN Kanade te zbog toga želim pobjedu u nedjelju – rekao je Alonso.
- 20:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #

21.06.2006., srijeda

RENAULT U LOVU NA KIMIJA

FLAVIO BRIATORE PONUDIO 50 MILIJUNA DOLARA RAIKKONENU

Image Hosted by ImageShack.us

Nakon nebrojenih priča o prelasku Raikkonena iz Mclarena u Ferrari najnovije je glasine u javnost pustio Giancarlo Fisichella koji je u razgovoru u kojem je potvrdio ostanak u Renaultu dodao da će mu momčadski kolega biti Finac.

Iako Fisichella nije definirao koji Finac idućih su se dana u svijetu formule 1 pojavile priče prema kojima je Flavio Briatore Kimiju Raikkonenu ponudio ugovor težak 50 milijuna dolara u trajanju od tri sezone.

Kimi Raikkonen trenutno je najtraženiji vozač u Formuli 1, a nakon što je Michael Schumacher sve bliži ostanku u Ferrariju sasvim je jasno da Ferrari ne bi mogao financijski podnijeti dvije plaće takvog kalibra. Uostalom Schumacher ostanak uvjetuje statusom prvog vozača, a Montezemolo i Todt su svjesni činjenice da Raikkonen ne želi nikome biti vodonoša.
- 19:17 - Komentari (1) - Isprintaj - #

19.06.2006., ponedjeljak

FISICHELLA TUŽI JORDANA

ZBOG NEISPLAĆENIH PLAĆA IZ SEZONE 2003.

Image Hosted by ImageShack.us

Giancarlo Fisichella podigao je tužbu protiv svojeg bivšeg poslodavca Eddieja Jordana zbog neisplaćenih plaća iz sezone 2003.

Ovaj je spor osobna stvar između Fisichelle i Jordana, a Giancarlo je tužbu podigao tek kada se nisu uspjeli dogovoriti – rekao je Fisichellin menadžer Enrico Zanarini.

Nigdje se ne spominje koliko je dugovanje Jordana prema Fisichelli, ali je definitivno da taj dug ne utječe na momčad Midland koja je nastala na temeljima Jordana.
- 21:32 - Komentari (2) - Isprintaj - #

18.06.2006., nedjelja

KRAJ ZA POMIČNA KRILCA

FIA OBJAVILA NADOPUNU PRAVILNIKA

Image Hosted by ImageShack.us

Nakon niza pritužbi koje su početkom sezone bile upućene svjetske automobilističke organizacije te u kojima je većina momčadi optuživala Ferrari da koristi pomična krilca, FIA je tome odlučila stati na kraj.

Istraga koju je provela FIA pokazala je da Ferrari nije jedina momčad koja je koristila krilca koja se tijekom vožnje deformiraju te time mijenjaju vozna svojstva bolida, a od ostalih se momčadi najviše spominjao BMW.

FIA je stoga odlučila reagirati nadopunom pravilnika za ovu sezonu čime je od VN Kanade definirana upotreba obaveznih dodatnih elemenata na stražnjim spojlerima koji će sprečavati bilo kakvu deformaciju krilca te će razmak među krilcima držati na propisanih 50 milimetara.
- 20:11 - Komentari (3) - Isprintaj - #

15.06.2006., četvrtak

MONTOYA ODLAZI IZ MCLARENA

RON DENNIS NEZADOVOLJAN KOLUMBIJCEM

Image Hosted by ImageShack.us

Juan Pablo Montoya po svemu će sudeći na kraju ove sezone napustiti momčad Mclaren. Ovih je dana tu glasinu potvrdio i jedan zaposlenik momčadi mclaren koji je rekao da Montoyu od otkaza može spasiti samo niz pobjeda u ostatku sezone.

Kolumbijac koji je nedavno napunio tridesetu nikada nije uspio opravdati status velike nade koju su mu mnogi prišili krajem devedesetih. Karijeru je počeo 1997. godine kao testni vozač Williamsa, a u posljednje dvije sezone nije uspio očarati Rona Dennisa.

Glasine koje su se zadnjih dana pojavile u svijetu Formule 1 spominju dvije momčadi koje su zainteresirane za Montoyine usluge. Radi se o momčadima Red Bull i Williams pri čemu se kao mnogo vjerojatnija čini varijanta s Red Bullom. Kada su Sir Franka Williamsa zamolili da komentira glasine prema kojima je zainteresiran za Montoyu, on je samo kratko odgovorio da je Montoya odličan vozač.

Što će na kraju biti s nastavkom Kolumbijčeve karijere saznat će se ubrzo.


- 20:49 - Komentari (3) - Isprintaj - #

13.06.2006., utorak

VN VELIKE BRITANIJE

PETA POBJEDA ZA ALONSA

Image Hosted by ImageShack.us

Na utrci za VN Velike Britanije Fernando Alonso je upisao petu ovogodišnju pobjedu te napravio još jedan veliki korak prema obrani naslova prvaka u Formuli 1. Španjolac je nakon osvojenog pole positiona u istom stilu odvozio i utrku te je u svakom trenutku djelovao iznimno dominantno. Michael Schumacher uspio je kroz bokseve u drugom zaustavljanju preteći Kimija Raikkonena te je na kraju završio kao drugi, a Raikkonen kao treći.

Od samog početka utrke i Raikkonen i Schumacher krenuli su agresivno te se u prvih desetak krugova vodila zanimljiva bitka između njih i Alonsa koja je kulminirala Schumacherovim neuspjelim pokušajem pretjecanja Raikkonena. Nakon početne strke situacija se smirila te je Alonso iz kruga u krug povećavao vodstvo koje čitavu utrku nije ispuštao iz ruke.

Četvrto je mjesto na kraju utrke osvojio Fisichella koji je preko bokseva uspio preteći petoplasiranog Massu. Na šesto je mjesto stigao Juan Pablo Montoya, a krug osvajača bodova zatvorili su momci iz BMW-a, Heidfeld sedmim i Villeneuve osmim.

U današnjoj utrci gotov da uopće nije bilo dvoboja na stazi. Sve se svelo na kalkulacije strategije za ulaske u boks. Osim dvoboja nije bilo niti sudara osim onog u prvom krugu kada je došlo do kontakta između Liuzzija, Ralfa Schumachera i Webbera.


Rezultati utrke za VN Velike Britanije:

01. F. Alonso Renault M 1:25:51.927
02. M. Schumacher Ferrari B + 13.951
03. K. Raikkonen McLaren M + 18.672
04. G. Fisichella Renault M + 19.976
05. F. Massa Ferrari B + 31.559
06. JP. Montoya McLaren M + 1:04.769
07. N. Heidfeld BMW M + 1:11.594
08. J. Villeneuve BMW M + 1:18.299
09. N. Rosberg Williams B + 1:19.008
10. R. Barrichello Honda M + 1 krug
11. J. Trulli Toyota B + 1 krug
12. D. Coulthard Red Bull M + 1 krug
13. V. Liuzzi Toro Rosso M + 1 krug
14. C. Klien Red Bull M + 1 krug
15. C. Albers Midland F1 B + 1 krug
16. T. Monteiro Midland F1 B + 2 kruga
17. T. Sato Super Aguri B + 3 kruga
18. F. Montagny Super Aguri B + 3 kruga
19. J. Button Honda M - - - - - -
20. S. Speed Toro Rosso M - - - - - -
21. R. Schumacher Toyota B - - - - - -
22. M. Webber Williams B - - - - - -
- 20:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.06.2006., subota

VN VELIKE BRITANIJE

ALONSU POLE POSITION

Image Hosted by ImageShack.us

Pole position na kvalifikacijama za sutrašnju utrku na stazi Silverstone za VN Velike Britanije pripao je aktualnom svjetskom prvaku, Fernandu Alonsu. Sami kraj kvalifikacija donio je veliku dozu uzbuđenja jer je sve do posljednjeg kruga najbolje vrijeme imao Michael Schumacher kojeg je prvo 'skinuo' Alonso, a nakon njega i Raikkonen.

Iz prvog će startnog reda stoga u utrku krenuti veliki prošlogodišnji suparnici u borbi za naslov, Alonso i Raikkonen. Drugi je red pripao Ferrariju koji je ostvario treće (Schumacher) i četvrto (Massa) najbolje vrijeme.

Zanimljivost današnjih kvalifikacija bila je i u tome što su već u prvom kvalifikacijskom ciklusu ispali Webber, Button i Trulli.


Rezultati kvalifikacija za VN Velike Britanije:

01. F. Alonso Renault 1'20"253
02. K. Raikkonen McLaren 1'20"397
03. M. Schumacher Ferrari 1'20"574
04. F. Massa Ferrari 1'20"764
05. G. Fisichella Renault 1'20"919
06. R. Barrichello Honda 1'20"943
07. R. Schumacher Toyota 1'21"073
08. JP. Montoya McLaren 1'21"107
09. N. Heidfeld BMW 1'21"329
10. J. Villeneuve BMW 2'15"990
11. D. Coulthard Red Bull 1'21"442
12. N. Rosberg Williams 1'21"567
13. V. Liuzzi Toro Rosso 1'21"699
14. C. Klien Red Bull 1'21"990
15. S. Speed Toro Rosso 1'22"076
16. T. Monteiro Midland F1 1'22"207
17. M. Webber Williams 1'23"129
18. C. Albers Midland F1 1'23"210
19. J. Button Honda 1'23"247
20. T. Sato Super Aguri 1'26"158
21. F. Montagny Super Aguri 1'26"316
22. J. Trulli Toyota 0'00"000


- 20:28 - Komentari (2) - Isprintaj - #

07.06.2006., srijeda

MIDLAND MOŽDA MIJENJA VLASNIKA

LOST BOYS PONUDIO 100 MILIJUNA DOLARA ALEXU SHNAIDERU

Image Hosted by ImageShack.us

Lost Boys, nizozemski Internet provider, navodno je vlasniku Midland F1 momčadi ponudio 100 milijuna dolara za preuzimanje momčadi. Glasnogovornik Midlanda izjavio je da je ponuđenih 100 milijuna dolara objektivna vrijednost momčadi te da će trenutnom vlasniku, milijarderu Alexu Shnaideru, biti vrlo teško donijeti konačnu odluku.

Alex Shnaider u Formulu 1 ušao je početkom 2005. godine kada je kupio momčad Jordan koja je ubrzo potom preimenovana u Midland F1 te je time postala prva ruska momčad u Formuli 1. Lost Boys već je svojevrsnoj vezi s momčadi Midland F1 jer je glavni sponzor njihovog vozača, Christiana Albersa.
- 20:04 - Komentari (2) - Isprintaj - #

03.06.2006., subota

FIA PRIJETI SCHUMACHERU

MICHAELOVE KRITIKE RAZBJESNILE MAXA MOSLEYA

Image Hosted by ImageShack.us

Michael Schumacher je dobio posljednje upozorenje od strane FIA-e koja mu prijeti novom kaznom ukoliko nastavi s kritiziranjem odluke sudaca na VN Monaka. Čak ni tri dana nakon kontroverznog zaustavljanja u zavoju Rascasse Schumacher ne prestaje davati komentare u kojima tvrdi da je nevin te da je sudačka odluka pogrešna, jer on nikome nije smetao.

Znam da je moj potez na ekranima izgledao podmuklo i nesportski, ali nisam zaustavio bolid zbog toga da bi nekome smetao – rekao je Schumacher. Postojali su razlozi zaustavljanja, ali oni se ne tiču nikoga osima mene – izjavio je sedmerostruki svjetski prvak.

Izjave poput ovih razbjesnile su Maxa Mosleya koji je rekao da će se svi koji će namjerno smetati drugima morati snositi posljedice te da će na adresu Ferrarija stići još strože kazne ukoliko ne počnu poštovati odluke sudaca.


- 21:04 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.